Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 156/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 12.8.2016
  • Značka:
  • X005427
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 524/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Dražobná spoločnosť, a.s., Zelinárska 6, 821 08, Bratislava
D. Dátum konania dražby 09. 08. 2016
E. Čas konania dražby 11:00
F. Kolo dražby Prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 4757, katastrálne územie Dunajská Streda, Okresný úrad Dunajská Streda– katastrálny odbor, obec Dunajská Streda, okres Dunajská Streda a to:

 

Pozemky:

parcela č. 49, výmera: 1066 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

 

Stavby:

súpisné č. 1191, na parcele č. 49, druh stavby: Budova pre školstvo, na vzdelávanie a výskum, popis stavby: DOM

 

 

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“.

Predmet dražby sa draží v podiele: 1/1

H. Opis predmetu dražby

Dom súpisné číslo 1191 na parc. KN č. 49, k.ú. Dunajská Streda

Dom súpisné číslo 1191 na parc. KN č. 49, k.ú. Dunajská Streda je situovaný v centrálnej časti okresného mesta Dunajská Streda na ulici Korzo B. Bartóka 4065 v obchodnej lokalite v kontakte s bytovou centrálnou časťou mesta. Objekt bol pôvodne vybudovaný ako Dom kultúry resp. Závodný klub, od roku 1976 objekt slúžil pre Okresnú odborovú radu spolu s OSNP. V čase obhliadky bol objekt čiastočne prevádzkovaný ako prevádzkový objekt, zostávajúca časť objektu bola bez využitia. Budova je riešená ako samostatne stojací objekt, obsahuje jedno podzemné a dve nadzemné podlažia s plochou strechou. Konštrukčne sa jedná o železobetónový skelet s výplňovým murivom.

 

Dispozičné riešenie:

1.PP: dispozične je delené na dva priestory a to priestory bývalej kotolne na tuhé palivo vrátane skladu tuhého paliva a podružných obslužných miestností a na priestory "klubu" resp. iných aktivít, ktoré sú primerane doplnené o sociálne zázemie pre návštevníkov v členení muži a ženy.

1. nadzemné podlažie (prízemie): hlavný vstup do objektu je situovaný z uličnej časti od Korza Bélu Bartóka. V rámci pôvodného objektu bola ústredným priestorom 1.NP veľkokapacitná sála spolu s ostatnými prevádzkovými priestormi. V čase obhliadky bolo prízemie objektu využívané ako samostatné prevádzky banky, kuchynského štúdia, stávkovej kancelárie, kancelárie káblovej televízie a už neprevádzkovanej predajne nábytku. Priestory mali prevažne vybudované vlastné sociálne zázemie.

2. nadzemné podlažie: je tvorené prevažne priestormi kancelárií alebo klubov vrátane sociálneho zázemia v členení muži a ženy a komunikačných priestorov. V rámci priestorov je prístupný balkón v ústrednej sále.

 

Konštrukcia a vybavenie:

Základy objektu sú realizované prevažne ako základové pásy s predpokladaným rozšírením pätiek pod nosnými železobetónovými stĺpmi, s vodorovnou hydroizoláciou proti zemnej vlhkosti. Zvislé nosné konštrukcie sú realizované prevažne ako železobetónové stĺpové s výplňovým murivom. Vnútorné priečky sú prevažne murované, v rámci vytvorených prevádzkových priestorov niektoré realizované aj ako SDK konštrukcie. Stropné konštrukcie sú železobetónové doskové s rovným alebo trámovým podhľadom. Strešná konštrukcia je riešené ako plochá, krytina strechy z asfaltových pásov. Na mnohých miestach v objekte bolo zistené rozsiahle zatečenie, z čoho je možné predpokladať nefunkčnosť strešnej hydroizolačnej vrstvy. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, úplné. Úpravy vonkajších povrchov sú prevažne realizované zo striekaného brizolitu, čelná vstupná strana do objektu má vonkajšiu povrchovú úpravu realizovanú z materiálov na báze umelých látok. Pôvodné brizolitové vonkajšie povrchové úpravy fasády boli na mnohých miestach zdegradované. Vnútorné omietky stien sú prevažne vápenné hladké. Vnútorné keramické obklady sú z keramických dlaždíc v sociálnych miestnostiach objektu alebo v iných prevádzkach z hygienických dôvodov. Schody objektu železobetónové, prevažne s povrchovou úpravou linoleum. Dvere do objektu sú rôzneho vyhotovenia, pôvodné drevené rámové, nové do prevádzok prevažne plastové s izolačným zasklením. Pôvodné okná objektu sú drevené zdvojené, v rámci rekonštruovaných prevádzok prevažne plastové s izolačným zasklením. Interiérové dvere objektu sú prevažne hladké. Podlahy objektu sú rôzneho vyhotovenia. V rámci ústrednej zhromažďovacej sály sú drevené parkety, v chodbách a kanceláriách prevažne linoleum alebo s textilným povrchom, v ostatných priestoroch prevažne keramická dlažba alebo cementový poter. Vykurovanie objektu je ústredné teplovodné radiátorové - dlhodobo neprevádzkované. Kotolňa situovaná na 1.NP objektu, pozostáva z 3x zostavy plynových kotlov. Príprava TÚV - plynový zásobníkový ohrievač situovaný v rámci priestorov kotolne na 1.NP. Plynová kotolňa vrátane plynového zásobníkového ohrevu vody boli dlhodobo mimo prevádzky. Vykurovanie objektu bolo realizované len lokálne v prevádzkovaných priestoroch pomocou elektrických vykurovacích telies. V objekte je rozvod svetelnej a motorickej elektroinštalácie, plynu (do kotolne objektu na 1.NP), rozvody vody SV a TÚV (rozvody TÚV neprevádzkované), rozvody kanalizácie. V rámci objektu sú niektoré kancelárie a prevádzka bankovej inštitúcie klimatizované pomocou lokálnych klimatizačných zariadení aj s možnosťou dohrevu. V rámci niektorých prevádzok sa nachádzajú individuálne zabezpečovacie zariadenia.

Spoločné hygienické priestory sú primerane vybavené WC a umývadlami, niektoré mimo prevádzky.

 

Dom súpisné číslo 1191 na parc. KN č. 49, k.ú. Dunajská Streda bol na základe potvrdenia mesta Dunajská Streda postavený a daný do užívania v roku 1952. Objekt vyžaduje najmä rozsiahlu rekonštrukciu hydroizolácie strešného plášťa vrátane sanácie poškodených interiérových priestorov pod strechou, rekonštrukciu vonkajších povrchových úprav, sociálnych priestorov a vykurovacej sústavy vrátane ohrevu vody. Vzhľadom na použité stavebné materiály ako aj kvalitu vyhotovenia, životnosť objektu je určená na 100 rokov za predpokladu zabezpečenia okamžitej sanácie hydroizolácie strešnej konštrukcie a zároveň zabezpečenia ďalšej primeranej údržby objektu.

Objekt bol v čase obhliadky zariadený, z časti užívaný pre potreby vlastníka ako aj jednotlivých nájomcov. Prevažná väčšina priestorov v objekte bola bez využitia.

Dom súpisné číslo 1191 na parc. KN č. 49, k.ú. Dunajská Streda je situovaný v centrálnej časti okresného mesta Dunajská Streda na ulici Korzo B. Bartóka 4065 v obchodnej lokalite v kontakte s bytovou centrálnou časťou mesta.

Objekt je napojený na verejné inžinierske siete - vodovodnú, kanalizačnú, plynovú a elektrickú. Prevádzkovanie plynovej prípojky nebolo predmetom skúmania. Existuje však aj vzhľadom na neprevádzkovanie plynovej kotolne predpoklad, že plynová prípojka je dlhodobo mimo prevádzky. Terén možno charakterizovať ako rovinatý. Pozemok je výborne dostupný po verejnej komunikácii so spevneným povrchom vozovky. V bezprostrednom okolí nehnuteľnosti sa nachádza komplexná občianska vybavenosť v rámci mesta Dunajská Streda. Dostupnosť Hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislava je do 50 min pri použití osobnej dopravy.

V meste sa nachádza mestský úrad, úrady štátnej správy a samosprávy, súd, prokuratúra, pošty, banky, materské školy, základné, stredné školy, športoviská, detské ihriská, zdravotnícke zariadenia (sieť všeobecných a odborných ambulancií) a nemocnica, okresné riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru, polícia, kultúrne pamiatky, športoviská, knižnice, múzeum, osvetové stredisko, kinosály, reštauračné a ubytovacie zariadenia, sieť obchodov a priemyselných malých a veľkých podnikov, vlaková a autobusová stanica. V Dunajskej Strede sa nachádza aj termálne kúpalisko s aquaparkom a wellness hotel s japonskými kúpeľmi.

Dom súpisné číslo 1191 na parc. KN č. 49, k.ú. Dunajská Streda bol pôvodne vybudovaný ako Dom kultúry resp. Závodný klub, od roku 1976 objekt slúžil pre Okresnú odborovú radu spolu s OSNP. V čase obhliadky bol objekt čiastočne prevádzkovaný ako prevádzkový objekt, zostávajúca časť objektu bola bez využitia. Vzhľadom na situovanie nehnuteľnosti v rámci centra okresného mesta Dunajská Streda je objekt využiteľný do budúcna prevažne na obchodné resp. prevádzkové účely, prípadne na iné obdobné podnikateľské aktivity. Objekt pre opätovné uvedenie do plnohodnotnej prevádzky vyžaduje komplexnú rekonštrukciu, primárne zameranú na obnovu hydroizolácie strešného plášťa vrátane sanácie interiérových priestorov 2.NP.

 

Pozemok

Pozemok v k.ú. Dunajská Streda je rovinatého charakteru, situovaný v centrálnej mestskej lokalite v zástavbe polyfunkčných a prevádzkových objektov, v kontakte s centrálnou bytovou zástavbou. Pozemok je výborne dostupný po verejnej komunikácii so spevneným povrchom vozovky. Vzdialenosť od Hlavného mesta SR Bratislava je do 45km. Pozemok parc. KN č. 49 je plne zastavaný stavbou Dom súpisné číslo 1191.

V bezprostrednom okolí sa nachádzajú prevažne prevádzkové a obchodné alebo administratívne objekty, v kontakte aj objekty pre bývanie. V priamom kontakte pozemkov sa nachádzajú verejné inžinierske siete - vodovodná, kanalizačná, elektrická, plynová a telekomunikačné.

 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Záložné právo v prospech Dexia banka Slovensko a.s., so sídlom Hodžova 11,010 11 Žilina, IČO:31 575 951 na pozemok: parc.č.49 a na stavbu so súp. číslom 1191 na parc.č.49 podľa V-164/08 v.z.111/08

Záložné právo v prospech FINCREDIT,s.r.o.,IČO:46 775 064, Mikušovská cesta č.3038, IČO:46 775 064 podľa V- 4852/13 -č.z.2698/13

Exekučné záložné právo na zabezpečenie pohľadávky oprávn.: Dôvera zdravotná poisťovňa, a.s., Einsteinova č.25,851 01 , IČO:35 942 436, Z-8406/15- exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. EX 7305/2015-15 zo dňa 29.10.2015, EÚ JUDr. Ladislav Kováč, PhD. Košice

Exekučné záložné právo na zabezpečenie pohľadávky oprávn.: Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s., pob. Dunajská Streda, Hlavná 32, Dunajská Streda, IČO:35937874, Z-1088/16- exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva č. EX 2134/2015-11 zo dňa 10.02.2016, EÚ JUDr. Táňa Pačesová Bratislava

Exekučné záložné právo na zabezpečenie pohľadávky: DÔVERA zdravotná poisťovňa , a.s., Einsteinova č. 25, 851 01 Bratislava, IČO: 35942436 na základe exekučného príkazu č. EX 13145/15 zo dňa 02.03.2016, EÚ Bratislava, JUDr. Eva Falisová, Z-1808/16, č.z.759/16

Exekučné záložné právo na zabezpečenie pohľadávky: KOOPERATIVA poisťovňa, a.s., Vienna Insurance Group, Štefanovičova 4, 816 23 Bratislava, IČO: 00585441 na základe exekučného príkazu č. EX 44/2016 zo dňa 20.04.2016, Exekútorský úrad Myjava, JUDr. Štefan Kvasnica, Z-3133/16, č.z.1318/16

Exekučné záložné právo na zabezpečenie pohľadávky: Sociálna poisťovňa, Bratislava, pobočka Dunajská Streda, Galantská cesta 693/5, Dunajská Streda , IČO: 30807484 na základe exekučného príkazu č. EX 63/2016 - 11 zo dňa 09.05.2016 Exekútorský úrad Dunajská Streda, JUDr. Rudolf Varga, Z-3761/16, č.z.1510/16

Záložné právo v prospech Mesto Dunajská Streda na základe rozhodnutia č.10089/022-KV zo dňa 17.05.2016 podľa Z-4245/16 -č.z.2123/16-na pozemok registra C KN parc.č.49, a na stavbu so súp.č.1191 na parc.č.49.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Na dražbe nebolo urobené ani najnižšie podanie
K. Najnižšie podanie Nebolo urobené.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Martin Krnčan
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva *****
b) Orientačné/súpisné číslo *****
c) Názov obce ***** d) PSČ 00000
e) Štát Slovensko
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 00000000
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 99/2016 zo dňa 23.05.2016, ktorý vypracoval znalec Ing. Ivan Šimek, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľnosti, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znalca 914405.
550.000,- EUR