Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 156/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 12.8.2016
  • Značka:
  • X005424
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 533/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Dražobná spoločnosť, a.s., Zelinárska 6, 821 08, Bratislava
D. Dátum konania dražby 09. 08. 2016
E. Čas konania dražby 11:20
F. Kolo dražby Tretie kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 1186, katastrálne územie Nová Ves pri Dunaji, Okresný úrad Senec – katastrálny odbor, obec Nová Dedinka, okres Senec a to:

 

Pozemky – parcely registra „C“:

parcelné číslo: 164/59, výmera: 340 m2, druh pozemku: ostatné plochy

parcelné číslo: 164/128, výmera: 153 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

 

Stavby:

bez súpisného čísla, na parcele číslo 164/128, popis stavby: rozostavaný rodinný dom

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva najmä: plot so strojového pletiva, vodovodná prípojka, vodomerná šachta, elektrická prípojka, plynová prípojka, kanalizačná prípojka do žumpy, žumpa, spevnená plocha betónová a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“.

Predmet dražby sa draží v spoluvlastníckom podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rozostavaný RD bez súp.č.

Obhliadka s miestnym šetrením bola vykonaná 18.01.2016, vnútorný priestor nebol sprístupnený, zo strany vlastníka sa nikto na obhliadke nezúčastnil.  Skutkový stav vnútorných priestorov je vypracovaný na základe predchadzajúceho znaleckého posudku.

Rozostavaný rodinný dom je samostatne stojaci objekt, ktorý má dve nadzemné podlažie a obytné podkrovie. Súčasťou stavby je i prístavba garáže konštrukčne prepojená so stavbou RD.

Stavba má základy betónové monolitické s izoláciou proti zemnej vlhkosti. Zvislé konštrukcie sú murované z tehlového muriva a fasáda bude zateplená zateplovacím systémom na báze minerálnej vlny s povrchovou úpravou z tenkovrstvovej omietky. Nenosné deliace konštrukcie a priečky sú v tehlové murované, povrchovo obložené sadrokartónovými doskami. Stropná konštrukcia nad 1 NP je polomontovaný keramický strop so sadrokartónovým podhľadom. Strop v podkrovnom podlaží je drevený trámový. Schody sú monolitické železobetónové.  Strecha je sedlová valbová s vikiermi, v časti nad garážou pultová s betónovou krytinou.  Klampiarske konštrukcie strechy a dažďové zvody budú z pozinkovaného plechu. Vonkajšie parapety z hliníkového plechu. Podlahy  podľa druhu účelu miestnosti sú veľkoplošné laminátové parkety a keramické dlažby.  Výplne okenných otvorov a zasklených stien sú plastové s izolačným dvojsklom. Vstupné dvere plastové. Rozvod vody v dome teplej a studenej sú plastové, zdroj  TÚV   bude kombinovaný  s ÚK. Vykurovanie teplovodné podlahové.  Elektroinštalácia svetelná motorická, automatické ističe. Kanalizácia do žumpy je z plastového potrubia.  Kuchyňa na 1 NP bude mať kuchynskú linku na báze dreva so zabudovanou el. varnou doskou a rúrou, umývačkou riadu, chladničkou, odsávačom pár, drezovým umývadlom s pákovou batériou. Vybavenie kúpeľne na 1 NP bude,  umývadlo, sprchovací kút, pákové batérie, WC so zabudovanou nádržkou. V kúpeľni v podkroví bude rohová plastová vaňa, dvojité umývadlo , pákové batérie. WC so zabudovanou nádržkou  V obývacej izbe bude krb. Objekt je chránený bleskozvodom.  Keramické obklady budú v kúpeľniach, WC, za kuchynskou linkou.

Konštrukcie, vybavenie a stupeň rozostavanosti je v časti Posudok. Ostatné konštrukcie a vybavenie nie je dosiaľ realizované, stupeň rozostavanosti je uvedený v tvorbe rozpočtového ukazovateľa.

RD je realizovaný na základe stavebného rozhodnutia z r. 2005. Izolácia na báze minerálnej vlny na fasáde bez povrchovej úpravy javila známky technickej degradácie.

Plot zo strojového pletiva

Plot na pozemku, výplň strojové pletivo, oceľové stĺpiky, betónová podmurovka. Vek uvažujem od vydania stavebného povolenia, r. 2005, čomu zodpovedá technický stav.

Vodovodná prípojka

Prípojka vody je vedená z verejnej siete v komunikácii cez vodomernú šachtu do objektu.

Vodomerná šachta

Vodomerná šachta s monolitického betónu s oceľovým poklopom.

Elektrická prípojka

Prípojka elektro je vedená z verejného rozvodu ako zemná , káblom do rodinného domu.

Plynová prípojka

Prípojka zemného plynu je vedená z verejného rozvodu do rodinného domu. Kanalizačná prípojka do žumpy

Kanalizačná prípojka je vedená z rodinného domu do žumpy na pozemku.

Žumpa

Žumpa na pozemku, prefabrikovaná železobetónová s oceľovým poklopom.

Spevnená plocha, betónová

Nedokončenú terasu pri RD uvažujem ako betónovú spevnenú plochu.

Pozemky

Jedná sa o pozemky v obci Nová Dedinka, časti Nová Ves pri Dunaji, vzdialenej cca 5 km juhozápadne od okresného mesta Senec a cca 15 km od okrajových častí Bratislavy, v okolí s prevládajúci objektami na bývanie, jedná sa o lokalitu , ktorá je využívaná pre individuálne formy bývania . Dom je postavený na rovinatom pozemku s možnosťou napojenie na verejné rozvody elektrickej energie, vody, plynu.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle §151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Záložné právo v prospech Prima Banka Slovakia, a.s., Hodžova 11, 010 11 Žilina, IČO: 31575951 na zabezpečenie úveru č. 29/281/12 na rozostav. rod.dom na p.č. 164/128, p.č. 164/128,164/59 podľa zmluvy V- 4219/12 zo dňa 3.10.2012

Exekučné záložné právo na nehnuteľnosti podľa príkazu súdneho exekútora JUDr. Dagmar Kováčová, Exek. úrad Bratislava, Ex 4620/14-9, v prospech oprávneného BL Telecom debt, s.r.o., Z-7326/14, pvz 557/14

Exekučné záložné právo na nehnuteľnosti podľa príkazu súdneho exekútora Mgr. Ján Makita, Exek. Úrad Bratislava, Ex 573/14, v prospech oprávneného PROFI CREDIT Slovakia, s.r.o., Z-7467/14, pvz 566/14

Exekučné záložné právo na nehnuteľnosti podľa príkazu súdneho exekútora Mgr. Peter Stano, Exek. Úrad Trnava, Ex 1978/15-17, v prospech oprávneného regionPRESS, s.r.o., Z-5231/15, pvz 303/15

Exekučné záložné právo na nehnuteľnosti podľa príkazu súdneho exekútora JUDr. Lucia Adamcová, Exek. úrad Bratislava, Ex 30/15, v prospech oprávneného CRIF-Slovak Credit Bureau, s.r.o., Z-5833/15, pvz 336/15
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 85.000,- EUR
K. Najnižšie podanie Bolo urobené.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Martin Krnčan
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva *****
b) Orientačné/súpisné číslo *****
c) Názov obce ***** d) PSČ 00000
e) Štát Slovensko
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 00000000
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 17/2016, ktorý vypracoval znalec Ing. Dušan Petrík, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby, Stavebná fyzika, Odhad hodnoty nehnuteľnosti, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znalca 914498. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 02.02.2016.
102.061,26,- EUR