Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 139/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 20.7.2016
  • Značka:
  • X004844
REAL AUCTION, spol. s r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 5/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko REAL AUCTION, spol. s r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kmeťkova2594901 Nitra
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kmeťkova
b) Orientačné/súpisné číslo 25
c) Názov obce Nitra d) PSČ 94901
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Nitra , oddiel: Sro , vložka číslo: 34049
IV. IČO/ dátum narodenia 47105615
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Mestský úrad Kolárovo, Kostolné námestie 1, 946 03 Kolárovo (zasadačka na 1.posch., m.č. 2)
D. Dátum konania dražby 13. 07. 2016
E. Čas konania dražby 11:00 hod.
F. Kolo dražby Prvá dražba
G. Predmet dražby

Predmetom dražby je pozemok evidovaný na katastrálnej mape ako parcela registra „C“ s parc. č. 28445/453 - druh pozemku zastavané plochy a nádvoria o výmere 4152 m2, ktorá je zapísaná na LV č. 4941 vedenom Okresným úradom Komárno, nachádzajúca sa v okrese Komárno, obec Kolárovo, katastrálne územie Kolárovo. Vlastníkom predmetu dražby je: Mesto Kolárovo, so sídlom Kostolné nám. 1, 946 03 Kolárovo, IČO: 00306517 (podiel 1/1 - výlučný vlastník).

 

H. Opis predmetu dražby

Pozemok parcely registra „C“ s parc. č. 28445/453 - druh pozemku zastavané plochy a nádvoria o výmere 4152 m2 k.ú. Kolárovo obce Kolárovo sa nachádza v zastavanom území mesta Kolárovo v okrese Komárno, v lokalite blízko okraja obce. Je situovaný na okraji zastavaného územia mesta v priemyselnej polohe medzi pozemkami zabudovanými prevažne stavbami ľahkého priemyslu a poľnohospodárskej výroby. Pozemok je priamo prístupný po spevnenej komunikácii z verejného priestoru – z ulice Osada Reviczkého mesta Kolárovo. Doprava v bezprostrednom okolí pozemku: prímestská autobusová doprava. Životné prostredie v okolí pozemku je rušené bežným hlukom a prachom od dopravy.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Pozemok je rovinatý, voľný, bez užívania a zástavby, má pravidelný obdĺžnikovitý tvar, vzhľadom na jeho výmeru je vhodný na výstavbu nových samostatných stavebných celkov. Na pozemku sa nachádza len neupravená zeleň a riedky náletový porast. Pri pozemku je v dostupnej vzdialenosti daná možnosť napojenia na všetky rozvody inžinierskych sietí okrem verejnej kanalizácie (vodovod, zemný plyn, elektrina). Na pozemku nie je zriadená žiadna ťarcha, ktorá by jeho užívanie nejakým spôsobom obmedzovala. Nie sú známe žiadne negatívne účinky okolia, ktoré by mohli upravovať všeobecnú hodnotu majetku. Pozemok tvorí časť dvora zriadeného pri nevyužívaných stavbách ľahkého priemyslu a stavbách poľnohospodárskej výroby. V územnom pláne mesta Kolárovo je pre okolie pozemku navrhované funkčné využitie „poľnohospodárske závody“.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Na predmete dražby neviaznu žiadne ťarchy, záložné práva, vecné bremená ani iné práva či záväzky, ktoré by mohli akýmkoľvek spôsobom obmedziť vlastnícke právo vydražiteľa k predmetu dražby.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 52.000,- EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Michaela Šimonová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Slávičie chodníky
b) Orientačné/súpisné číslo 892/25
c) Názov obce Nitra d) PSČ 949 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 24.10.1982
V. Odhad ceny predmetu dražby Všeobecná hodnota predmetu dražby bola stanovená znaleckým posudkom vypracovaným Ing. Katarínou Vyšehradskou č. 20/2016 zo dňa 09.03.2016 vo výške 36.300,- EUR. Miestna obhliadka bola vykonaná dňa 16.02.2016 za účasti znalca.