Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 131/2016
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 8.7.2016
  • Značka:
  • K015994
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Tomáš Dzurila
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Tatranská Javorina 51, 059 56 Tatranská Javorina
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 29.12.1954
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Oľga Michaliková
Sídlo správcu: Jarkova 89/3116, 080 01 Prešov
Kotakt na správcu : 0903021980
Spisová značka správcovského spisu : 2K/67/2014 S 786
Spisová značka súdneho spisu : 2K/67/2014
Druh podania : Oznámenia súvisiace s dražbou majetku podliehajúceho konkurzu

Správca konkurznej podstaty úpadcu: Tomáš Dzurila, bytom Tatranská Javorina č. 51 - z dôvodu neúspešnosti opakovanej dražby konanej 16.6.2016 vyhlasuje 3. kolo dražby v  zmysle ust.  § 92 ods. 1 písm. d) a ods. 6 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a  reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ZKR), za primeraného použitia zákona č. 527/2002 Z. z. v znení neskorších predpisov o dobrovoľných dražbách (ďalej tiež len zákon) na predaj nehnuteľného majetku úpadcu: spoluvlastníckych podielov na nehnuteľnostiach - pozemkoch registra "C" a "E"  nachádzajúcich sa v kat. úz. Arnutovce, okr. Spišská Nová Ves a registra "E" v kat. úz.  Spišský Štvrtok, okr. Levoča, druh pozemkov:  zastavané plochy a nádvoria, trvalé trávne porasty a orná pôda, zapísaných do súpisu oddelenej podstaty zverejnenom v Obchodnom vestníku č. 30/2015 z 13.02.2015, K 003369, za nasledovných podmienok:

Navrhovateľ dražby a dražobník: JUDr.  Oľga Michalíková,  správca

Miesto otvorenia dražby: sídlo správcu  -  Jarkova 89, 080 01 Prešov 

Dátum a čas otvorenia dražby:    15.08.2016  o  1400 hod.

Predmet dražby: Súbor majetku - spoluvlastnícke podiely úpadcu na pozemkoch  v kat. úz. Arnutovce,

                                                       okr. Spišská Nová Ves a v kat.úz. Spišský Štvrtok, okr. Levoča


Cena predmetu dražby: súpisová hodnota  - uvedená v  súpise majetku  oddlenej podstaty -

                                      celkom:  44 094,47 €.

Najnižšie podanie:  10 % súpisovej hodnoty majetku

                                   s možnosťou  jeho zníženia v prípade nepodania ponuky

                                   Minimálne prihodenie: 50,00 €

Dražobná zábezpeka: 100 €, ktorú účastník dražby je povinný zložiť na účet úpadcu vedenom v ČSOB,                                             čís.:  IBAN SK067500 0000 0040 21083813, príp. v hotovosti do pokladne správcu

Lehota na zloženie dražobnej zábezpeky: pred začatím dražby. Dražobná zabezpeka sa započítava na úhradu ceny dosiahnutej v dražbe. Dražobnú zábezpeku vráti správca (dražobník) účastníkovi dražby, ktorý sa nestal vydražiteľom  v lehote 7 pracovných dní od skončenia dražby. Účastník dražby predloží pri zápise do dražby doklad o zaplatení dražobnej zábezpeky.

Úhrada ceny dosiahnutej vydražením: Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením v lehote 7 dní od skončenia dražby, a to  poukázaním na vyššie uvedený účet úpadcu.

Ohliadka predmetu dražby:

Dátum a čas ohliadky je nutné dohodnúť vopred so správcom - na č.t.:  0903021980

Organizačné opatrenia:

Účastníkom dražby môže byť osoba, ktorá spĺňa podmienky ustanovené zákonom 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách, dostavi sa na miesto začatia konania dražby s cieľom urobiť podanie a predloží dražobníkovi :
a) doklad o zložení dražobnej zábezpeky v zmysle tohto oznámenia,

b) čestné vyhlásenie, že nie je osobou vylúčenou z dražby v zmysle § 20 ods. 2 zákona č. 527/2002 Z.z. , ak to nevyplýva z iného doloženého dokladu

c) doklad totožnosti (napr. platný občiansky preukaz, cestovný pas a pod.),

d) ak ide právnickú osobu, úradný výpis z registra, kde je zapísaná a z ktorého bude vyplývať, kto je oprávnený
konať v jej mene (napr. výpis z obchodného registra), nie starší ako jeden mesiac,

e) v prípade zastúpenia účastníka splnomocnencom: špeciálne splnomocnenie s úradne osvedčeným podpisom zastúpeného účastníka, pričom zo splnomocnenia musí výslovne vyplývať oprávnenie splnomocnenca konať v mene zastúpeného na dražbe.

Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby:

Ak uhradi vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v stanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo k predmetu dražby momentom udelenia príklepu. V opačnom prípade zodpovedá za škodu tým spôsobenú, náhradu ktorej  dražobník je oprávnený čerpať zo zloženej dražobnej zábezpeky. V prípade úhradenia ceny dosiahnutej vydražením, dražobník odovzdá  vydražiteľovi rovnopis alebo osvedčený odpis notárskej zápisnice, ktorou bol osvedčený priebeh dražby a ktorý je dôkazom (právnym titulom) nadobudnutia vlastníckeho práva k predmetu dražby momentom udelenia príklepu licitátorom a podkladom na zápis vlastníckeho práva pre vydražiteľa na  príslušnom Okresnom úrade Katastrálny odbor.

Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách:

1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu. Ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu, je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty.

2.  Osoba, ktorá podala na súde žalobu o neplatnosť dražby,  je povinná to oznámiť príslušnému Okresnému úradu Katastrálny odbor.

3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1. sú:  navrhovateľ dražby - dražobník, vydražiteľ,  predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2.

4.  Ak vydražiteľ zmarí dražbu alebo súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.

5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo jeho príčinou konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste a ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu ohliadku predmetu dražby.

Notár  osvedčujúci priebeh dražby :

JUDr. Ján Marušin, sídlo:Slovenská 69, 080 01 Prešov

 

Bližšie infomácie: správca,  t.č. 0903021980, 0517781570, e-mail: michalikovaolga@gmail.com

 

v Prešove 04.07.2016 

JUDr.  Oľga Michalíková, správca