Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 130/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 7.7.2016
  • Značka:
  • X004616
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 025/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby miestnosť EXECUTIVE LOUNGE na prízemí Hotela Mikado, Hollého 11, 949 01 Nitra
D. Dátum konania dražby 01. 07. 2016
E. Čas konania dražby 13:30 hod. – 13:35 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Komárno obec: Komárno, katastrálne územie: Komárno, zapísané v evidencii Okresného úradu Komárno, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 5932, a to konkrétne:

Ø  rodinný dom – Kava so súpisným číslom 8 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 11516 o výmere 1510 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

Ø  pozemok parcely registra „C“ č. 11516 o výmere 1510 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria.

H. Opis predmetu dražby

Predmetom opakovanej dražby je samostatne stojaci rodinný dom so súpisným č. 8 na Hlavnej ulici č. 3 v Komárne (časť Kava). Pôvodný dom bol podľa vyhlásenia vlastníka postavený v roku 1957 na základe stavebného povolenia zo dňa 27.7.1957, prístavba bola zrealizovaná v roku 1960. Dom je zhotovený z pôvodných stavebných materiálov, stupeň              a kvalita prevedenia zodpovedá bežnému štandardu a veku jednotlivých častí. Základná životnosť rodinného domu je znalcom stanovená na 80 rokov.

 

Dispozičné riešenie:

Rodinný dom je nepodpivničený s jedným nadzemným podlažím a neobytným podkrovím. Na 1.NP sa nachádza chodba so schodiskom na povalu, 3 izby, kúpeľňa s WC, kuchyňa a komora.

Zastavaná plocha I. NP je 121,13 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Základy pôvodnej stavby sú kamenné, bez vodorovnej izolácie proti zemnej vlhkosti, prístavby sú betónové bez izolácie. Nosná konštrukcia 1.NP je murovaná z pálených tehál a škvárobetónových tvárnic. Podmurovka: nepodpivničené - priemerná výška do 50 cm - omietaná, škárované tehlové murivo. Deliace konštrukcie sú murované z tehál. Krov je drevený so strechou s nerovnakou výškou hrebeňov. Strecha je bez tepelnej izolácie, krytina je z azbestovocementových šablón. Klampiarske konštrukcie (zvody, žľaby, parapety) sú z pozinkovaného plechu; oplechovanie tvorí pozinkovaný plech. Strop je drevený s rovným omietnutým podhľadom. Vonkajšia úprava fasády je dvojvrstvová vápennocementová omietka. Vnútorné omietky sú vápennocementové hladké. Okná sú zdvojené drevené s dvoj. a s trojvrstvovým zasklením. Dvere sú hladké plné alebo zasklené, osadené do drevenej zárubne. Podlahy obytných miestností tvoria drevené palubovky, v ostatných miestnostiach sú keramické dlažby / PVC. Vykurovanie je teplovodné oceľovými radiátormi a vykurovacími panelmi. Zdroj tepla je kotol ústredného vykurovania na tuhé palivo (1 ks umiestnený v komore). Zdroj TÚV je zásobníkový ohrievač kombinovaný s ústredným vykurovaním (umiestnený je v kúpeľni). Dom je napojený na verejné inžinierske siete – voda, plyn, elektro, kanalizácia je zvedená do žumpy. Elektorinštalácia je svetelná i motorická. V roku 2008 boli realizované nové rozvody ÚK, radiátory, kotol na tuhé palivo, kúpeľňa – obklady, dlažby a zariaďovacie predmety.

 

Príslušenstvo domu tvorí najmä:

 

  1. Dielňa s garážou:

Stavba sa nachádza hneď za rodinným domom, nie je evidovaná na liste vlastníctva v popisných informáciách. Postavená bola v roku 1960, využíva sa na garážovanie, sklad a aj ako dielňa, má betónové základy, múry sú prevažne murované z pálených tehál, omietky sú cementové, strop je drevený a drevený krov, strecha je sedlová, krytina je z azbestocementových šablón, bez klampiarskych konštrukcií, okná sú jednoduché kovové, vráta sú drevené zvlakové, podlahy sú hrubé betónové, elektroinštalácia je svetelná.

Stavba bola postavená v roku 1960, odvtedy sa podľa vlastníka užíva. Je zhotovená z pôvodných stavebných materiálov, stupeň a kvalita prevedenia zodpovedá nižšiemu štandardu, veku jednotlivých častí. Základná životnosť je znalcom stanovená na 60 rokov (objekt je neudržiavaný).

Zastavaná plocha je 52,06 m2.

 

  1. Chliev na parc. reg. „C“ č. 11516, k. ú. Komárno

Ide o drobnú stavbu, ktorá sa nachádza hneď za rodinným domom, nie je evidovaná na liste vlastníctva, má betónové základy, múry sú murované z tehál, strop je drevený a drevený krov, krytina je pálená škridla, bez klampiarskych konštrukcií, vráta sú drevené zvlakové, okná nie sú osadené, podlahy sú hrubé betónové.

Drobná stavba bola postavená v roku 1960, odvtedy sa podľa vlastníka užíva. Je zhotovená z pôvodných stavebných materiálov, stupeň a kvalita prevedenia zodpovedá nižšiemu štandardu, veku jednotlivých častí. Základná životnosť drobnej stavby je znalcom stanovená na 55 rokov (objekt je neudržiavaný).

Zastavaná plocha je 23,87 m2

 

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave. 

 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) na predmete dražby je zriadené záložné právo v prospech navrhovateľa dražby, spoločnosti Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., so sídlom Bajkalská 30, 829 48 Bratislava, IČO: 31 335 004,
b) Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva podľa EX 308/2011 zo dňa 26.10.2011, (Exekútorský úrad Komárno, súdny exekútor - JUDr. Ladislav Szabó),
c) Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva podľa EX 309/2011 zo dňa 15.03.2012, Z-1368/12 (Exekútorský úrad Komárno, súdny exekútor - JUDr. Ladislav Szabó).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 0,- EUR
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Cintorínska
b) Orientačné/súpisné číslo 53
c) Názov obce Nová Baňa d) PSČ 968 01
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom:
28.000,- EUR (slovom: dvadsaťosemtisíc EURO)