Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 130/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 7.7.2016
  • Značka:
  • X004620
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 056/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Modrý salónik na prízemí MAGNUS hotela, Považská 1706/35,911 01 Trenčín
D. Dátum konania dražby 01. 07. 2016
E. Čas konania dražby 17:00 hod. – 17:09 hod.
F. Kolo dražby prvé
G. Predmet dražby

1.        byt č. 5 nachádzajúci sa na prízemí bytového domu so súpisným číslom 1004, vchod 1, na adrese Sihoť 1004/144 v Ilave, (ďalej len „Dom“), postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 1163/2 o výmere 524 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria (ďalej len „Pozemok“) spolu so spoluvlastníckym podielom na spoločných častiach a spoločných zariadeniach Domu a spoluvlastníckym podielom na Pozemku o veľkosti 6073/154996, tak ako je zapísaný v evidencii Okresného úradu Ilava, katastrálny odbor na liste vlastníctva č. 3326, okres Ilava, obec Ilava, katastrálne územie Ilava, (ďalej spoločne len ako „Nehnuteľnosť I“),

2.        spoluvlastnícky podiel o veľkosti 1/23 na pozemku parcely registra „C“ č. 1163/1 o výmere 510 m2, druh pozemku: ostatné plochy, tak ako je zapísaný v evidencii Okresného úradu Ilava, katastrálny odbor na liste vlastníctva č. 3327, okres Ilava, obec Ilava, katastrálne územie Ilava, (ďalej spoločne len ako „Nehnuteľnosť II“ a spolu s Nehnuteľnosťou I len ako „predmet dražby“)

H. Opis predmetu dražby

Bytový dom je  obdĺžnikového tvaru  a je osadený na rovinnom teréne. Má štyri nadzemné podlažia v ktorých sa nachádzajú byty- spolu 22. Hlavný stup do bytového domu je z chodníka z juhovýchodnej strany na úrovni 1. NP (prízemie) a rovnako aj vedľajší vstup, ktorý je zo severozápadnej strany. Bytový dom bol daný do užívania v roku 2008. Základové konštrukcie bytového domu sú predpokladané monolitické základové pásy vrátane vodorovnej izolácie proti zemnej vlhkosti. Zvislý nosný systém je stenový murovaný z keramických tvaroviek, vodorovnú nosnú konštrukciu tvoria monolitické železobetónové stropy s rovným podhľadom a železobetónové schodisko.

Zastrešenie: väznicová drevená konštrukcia sedlového tvaru, vrátane tepelnej izolácie stropu, strešná krytina z pozinkovaného profilovaného plechu, klampiarske konštrukcie sú z poplastovaného pozinkovaného plechu, bleskozvod.

Povrchová úprava vonkajších stien: ušľachtilá omietka. Okná a dvere sú plastové s izolačným dvojsklom.

Podlaha je z keramickej dlažby + soklík. Steny tvorí vápenná omietka hladká + biela maľba.

Podľa informácii z obhliadky sa v bytovom dome nachádza plynová kotoľňa - ohrev vykurovacej vody a úžitkovej vody.

Bytový dom je napojený na verejné rozvody vody,  kanalizácie, zemného plynu, elektrickej energie a oznamovacích vedení. V bytovom dome nie je výťah.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

Byt č. 5 pozostáva z 2 obytných miestností a príslušenstva, ktorým sa chápe: vstupná predsieň, kuchyňa a kúpeľňa s WC.

Celková podlahová plocha bytu č. 5 je 54,08 m2 (bez plochy terasy, ktorá je o výmere 3,60 m2).

 

Vybavenie bytu sa predpokladá:

Dispozíciu bytu tvoria dve izby (obývacia izba a spálňa) s príslušenstvom, ktorým je vstupná predsieň, kuchyňa a kúpeľňa s WC. Z izby je prístupná terasa s murovanými obvodovými stenami do výšky 120 cm vo východnej fasáde.

Byt číslo 5 sa nachádza v bytovom dome , ktorý bol daný do užívania v roku 2008. V roku 2013 prebehla v byte adaptácia vnútorných priestorov, ktorá bola spojená so zmenou dispozície v priestore kúpeľne a kuchyne, aplikáciou nových povrchových úprav podláh, stien i stropov, osadením nových zariaďovacích predmetov, sanity, kuchyne a osadením vstavaných šatníkových skríň (systém roldor).

Vstupné dvere do bytu sú bezpečnostné s viacbodovým istením. Vnútorné dvere v byte sú drevené dyhované, plné.

Vykurovanie priestorov v byte je zabezpečené osadením oceľových panelových radiátorov s termoregulačnými hlavicami.

 

Popis miestností bytu:

·         Predsieň: pri vstupe je podlaha z keramickej dlažby, v ostatnej časti je podlaha z veľkoplošných laminátových parkiet. V predsieni je podhľad zo sadrokartónových dosiek so zabudovanými bodovými svietidlami, nachádza sa tu šatníková skriňa (systém roldor). V podlahe z veľkoplošných laminovaných parkiet sú osadené bodové svietidlá. Z predsiene je prístupná kúpeľňa a (voľne dispozične prepojená) obývacia izba.

·         Obývacia izba: podlaha je z veľkoplošných laminovaných parkiet (so zabudovanými svietidlami), podhľad je zo sadrokartónových dosiek so zabudovanými svietidlami. Steny v obývacej izbe sú opatrené sadrovými omietkami a obkladom z umelého kameňa. Obývacia izba tvorí jeden obytný veľkopriestor s časťou predsiene a kuchyňou. Okno v obývacej izbe je orientované na juhovýchod.

·         Kuchyňa: podlaha je z veľkoplošných laminovaných parkiet (so zabudovanými svietidlami), podhľad je zo sadrokartónových dosiek so zabudovanými svietidlami. Časť stien v kuchyni je opatrená obkladom z umelého kameňa. Ostatná plocha stien je opatrená štruktúrovanou omietkou. V kuchyni je osadená linka z materiálov na základe drevnej hmoty. V linke je osadený plynový varný panel, elektrická multifunkčná rúra, nerezové drezové umývadlo (s nerezovou pákovou batériou). Nad varným panelom je digestor. Steny v priestore sú obložené keramickým obkladom.

·         Izba: podlaha je z veľkoplošných laminovaných parkiet (so zabudovanými svietidlami), podhľad je zo sadrokartónových dosiek so zabudovanými svietidlami. Balkónové dvere (do terasy) sú orientované na juhovýchod. Vstupné dvere do izby sú posuvné (do puzdra) v izbe je osadená šatníková stena (systém roldor).

·         Kúpeľňa: podlaha je z keramickej dlažby, keramický obklad stien, podhľad je zo sadrokartónových dosiek so zabudovanými svietidlami. V kúpeľni je osadená WC misa (typ kombi), keramické umývadlo (s nerezovou pákovou batériou), sprchový kút (s nerezovou termostatickou pákovou batériou so sprchou), rohová plastová vaňa (s nerezovou pákovou batériou).

 

Okno v obývacej izbe i balkónové dvere (do terasy) v izbe sú orientované na juhovýchod.

 

Vzhľadom k tomu, že znalcovi nebol umožnený prístup do predmetu dražby opis predmetu dražby je prevzatý zo znaleckého posudku číslo 182/2013 znalca Ing. Ľuboša Haviera, zo dňa 10.09.2013 a z ďalších dostupných informácií.

 

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

 

Predmet dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.  

 

Predmet dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.  

 
I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Práva a záväzky na predmete dražby:
Práva a záväzky na Nehnuteľnosti I
a) Zákonné záložné právo podľa § 15 Zák.č.182/93 Z. z. v prospech Spoločenstva vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome č. s. 1004 - V 2053/2013.
b) Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby, spoločnosti Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., so sídlom Bajkalská 30, 829 48 Bratislava, IČO: 31 335 004, podľa V-2202/2013.
c) Exekučný príkaz EX 69/15 zo dňa 23.6.2015 na zriadenie exekučného záložného práva (Exekútorský úrad, súdny exekútor Mgr. Roman Vozár).

Práva a záväzky na Nehnuteľnosti II
a) Záložné právo v prospech navrhovateľa dražby, spoločnosti Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., so sídlom Bajkalská 30, 829 48 Bratislava, IČO: 31 335 004, podľa V-2202/2013.
b) Exekučný príkaz EX 69/15 zo dňa 23.6.2015 na zriadenie exekučného záložného práva (Exekútorský úrad, súdny exekútor Mgr. Roman Vozár).
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 40.700,- EUR (slovom: štyridsaťtisícsedemsto EUR)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Cintorínska
b) Orientačné/súpisné číslo 53
c) Názov obce Nová Baňa d) PSČ 968 01
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby 40.700,- EUR (slovom: štyridsaťtisícsedemsto EUR)