Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 125/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 29.6.2016
  • Značka:
  • X004422
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD 516/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Slovenská sporiteľňa, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tomášikova
b) Orientačné/súpisné číslo 48
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 832 37
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 00151653
C. Miesto konania dražby Hotel Golden Hoffer, Farská 1315/41, 949 01 Nitra, miestnosť „Kongresová miestnosť“
D. Dátum konania dražby 29. 07. 2016
E. Čas konania dražby 09:20 hod.
F. Kolo dražby prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

 

PREDMET DRAŽBY – spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV: 3631

Okres: Nové Zámky

Obec: Tvrdošovce

Katastrálne územie: Tvrdošovce

Okresný úrad Nové Zámky, katastrálny odbor

PARCELY registra „C“ evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

poznámky – charakteristika – príslušnosť k ZÚO –EL :

3447/75

Zastavané plochy a nádvoria

161

 

3447/76

Záhrady

781

 

3447/303

Zastavané plochy a nádvoria

205

 

3447/304

Zastavané plochy a nádvoria

26

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele reg. „C“ číslo:

Charakteristika:

Druh stavby:

1533

3447/75

rodinný dom

10

2134

3447/304

Garáž

7

           

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV:  chliev na parc. reg. „C“ č. 3447/303,3447/76, drevená šopa na parc. reg. „C“ parc.č. 3447/303, oplotenie uličné na parc. reg. „C“ parc.č. 3447/303, oplotenie záhrady na parc. reg. „C“ parc.č. 3447/76, studňa kopaná na parc. reg. „C“ parc.č. 3447/303, vodovodná prípojka na parc. reg. „C“ parc.č. 3447/303, kanalizačná prípojka na parc. reg. „C“ parc.č. 3447/303, žumpa na parc. reg. „C“ parc.č. 3447/303, prípojka zemného plynu na parc. reg. „C“ parc.č. 3447/303, spevnené plochy betónové na parc.č. 3447/303, spevnené plochy z keramickej dlažby na parc. reg. „C“ parc.č. 3447/303, spevnené plochy z betónovej dlažby na parc. reg. „C“ parc.č. 3447/303, vonkajší záchod na parc. reg. „C“ parc.č. 3447/303 a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súp.č. 1533 na parc.č. 3447/75, k.ú. Tvrdošovce

Rodinný dom s.č. 1533 sa nachádza v zastavanom území obce Tvrdošovce na pozemku s parcelným číslom 3447/75 katastrálneho územia Tvrdošovce. Je situovaný v uličnej zástavbe rodinných domov, v rovinatom teréne v obytnej zóne. Jedná sa o nepodpivničený rodinný dom s jedným nadzemným podlažím bez zabudovaného podkrovia, s valbovou strechou. Prístup k nehnuteľnosti je priamo z verejnej asfaltovej komunikácie ulice Čerešňovej. Rodinný dom je zásobovaný vodou z verejného vodovodu (vodomer ako i hlavný uzáver vody je osadený v miestnosti práčovne rodinného domu. Odpadová kanalizácia z rodinného domu je vyústená do železobetónovej žumpy situovanej za rodinným domom na parc.č. 3447/303. Rodinný dom je plynofikovaný, plynomer je umiestnený v skrinke osadenej pri bočnej fasáde rodinného domu. Napojenie rodinného domu na sekundárny NN elektrický rozvod je pomocou podzemnej kábelovej trojfázovej prípojky, elektromerový rozvádzač je umiestnený v skrinke osadenej v nike na bočnej fasáde rodinného domu.

 

DISPOZIČNÉ RIEŠENIE:

Rodinný dom pozostáva z pôvodnej časti a z prístavby. Pôvodná časť a prístavba sú prevádzkovo prepojené.

Prízemie – pôvodná časť (od ulice): Pôvodná časť rodinného domu dispozične pozostáva z troch obytných miestností a zo skladu.

Prízemie - prístavba: v prístavbovej časti domu sa nachádzajú dve obytné miestnosti, chodba, kuchyňa, špajza, kúpeľňa, WC, práčovňa a východ na povalu.

 

TECHNICKÝ POPIS SKUTOČNÉHO VYHOTOVENIA:

Základy – betónové základové pásy s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti;

Podmurovaka – objekt je nepodpivničený, podmurovka je betónová priemernej výšky do 50 cm;

Zvislé nosné konštrukcie – zvislú nosnú konštrukciu v pôvodnej časti domu tvoria obvodové steny z nepálenej tehly hrúbky 300-400 mm, v prístavbovej časti sú obvodové a nosné steny z pálených tehál hrúbky 300 mm.

Priečky – sú murované z plných pálených tehál hrúbky 15 cm;

Vodorovné nosné konštrukcie – stropná konštrukcia prízemia je vyhotovená v prevažnej miere ako drevená konštrukcia zo stropníc s horným a dolným dreveným záklopom, s rovným omietnutým podhľadom;

Strecha – strecha pôvodnej časti rodinného domu je valbová, konštrukciu strechy tvorí klasická drevená väznicová tesárska konštrukcia. Strecha prístavbovej časti je sedlová dreveného krovu. Krytinu strechy tvorí keramická pálená krytina jednodrážková.

Klampiarske konštrukcie – klampiarske konšrukcie strechy – žľaby a zvody – sú z pozinkovaného plechu;

Ostatné klampiarske konštrukcie – parapety – sú z pozinkovaného plechu;

Úpravy vonkajších povrchov – povrchovú úpravu vonkajších stien prízemia tvoria zo štyroch strán domu vápennocementové zdrsnené omietky s fasádnym náterom bez vonkajších obkladov (4 steny nad 2/3 omietnutej plochy);

Vnútorné úpravy povrchov – vnútorné omietky domu sú klasické viacvrstvové vápenno-cementové jadrové s pohľadovou plochou z vápennej hladkej omietky s maľbami. Keramický obklad v dome je vyhotovený v kúpeľni do výšky 1,8 m, okolo obmurovanej vane, v miestnosti WC a v kuchyni pri kuchynskej linke a sporáku;

Výplne otvorov – okná sú v prevažnej miere drevené dvojité dnu otváravé s doskovým ostením, opatrené plastovými žalúziami. Na chodbe sú nové plastové okná s izolačným dvojsklom. Dvere sú v prevažnej miere hladké plné alebo presklené, osadené do oceľových zárubní. Vstupné dvere do chodby sú plastové.

Podlahy – nášľapné vrstvy podláh v obytných miestnostiach tvoria v prevažnej miere veľkoplošné laminátové podlahy, v ostatných miestnostiach je v prevažnej miere keramická dlažba.

 

Vnútorné rozvody

vodovod – rozvody studenej a teplej vody z pozinkovaného potrubia, zdrojom teplej úžitkovej vody je elektrický zásobníkový ohrievač TÚV o objeme 120l osadený v práčovni;

kanalizácia – zvody a rozvody kanalizácie na prízemí sú z plastového potrubia DN 110 mm, kanalizácia je vyústená do izolovanej žumpy;

elektroinštalácia – v rodinnom dome je zrealizovaný svetelný a motorický rozvod elektrického prúdu. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením;

vykurovanie – ústredné teplovodné vykurovanie oceľovými doskovými radiátormi, zdrojom vykurovania je kotol na zemný plyn typu PROTHERM.

 

Vnútorné vybavenie

kúpeľňa – smaltovaná vaňa s nerezovou pákovou miešacou batériou so sprchovacou hlavicou, keramické umývadlo s nerezovou pákovou miešacou batériou

WC – splachovací záchod s kombi záchodovou misou;

kuchyňa – kuchynská linka na báze dreva rozvinutej dĺžky 2,85 m s nerezovým drezom s nerezovou pákovou miešacou batériou, elektrický sporák, odsávač pár.

 

Garáž súp.č. 2134 na parc.č. 3447/304, k.ú. Tvrdošovce

Garáž je prízemný nepodpivničený objekt situovaný vedľa rodinného domu na parc.č. 3447/304, pozostávajúci z pôvodnej časti (pôvodne letnej kuchyne) a prístavby vjazdu po prestavbe na garáž. Jedná sa o samostatne stojacu murovanú prízemnú stavbu bez podpivničenia s valbovou strechou. Garáž nie je napojená na verejné rozvody vody ani zemného plynu, je bez vnútornej inštalácie vody a bez elektriky. Na prízemí sa nachádza jedna miestnosť garáže sprístupnená cez predné

dvojkrídlové vráta.

TECHNICKÝ POPIS SKUTOČNÉHO VYHOTOVENIA:

Základy - betónové pásové bez podmurovky;

Zvislé nosné konštrukcie - nosné murivo je murované z pálených pórobetónových tvárnic o hrúbke obvodového muriva 30 cm.

Vodorovné nosné konštrukcie - stropy sú s rovným podhľadom trámčekové;

Strecha - strecha je valbová, krytina strechy je tvorená z cementových drážkoviek bez klampiarskych konštrukcií.

Úpravy vonkajších povrchov - zo všetkých štyroch strán objektu je škrabaný brizolit. Vonkajšie omietky sú vápennocementové hladké bez obkladov fasády.

Vnútorné úpravy povrchov - vnútorné omietky sú vápenné hladké.

Výplne otvorov - garážové vráta sú dvojkrídlové otváravé oceľovej rámovej konštrukcie s výplňou z plného oceľového plechu s viacvrstvovým ochranným náterom. Dvere sú rámové s výplňou.

Podlaha - je hrubá betónová.

 

Príslušenstvo predmetu dražby:

Chliev na parc.č. 3447/303,3447/76

Chliev je prízemný nepodpivničený objekt pristavaný k zadnej časti garáže. Chliev je založený na betónových základových pásoch bez podmurovky. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z tehál. Krov je drevený pultový so škridlovou krytinou. Dvere sú hladké, podlaha je hrubá betónová. Vonkajšie omietky sú vápennocementové hrubé, vnútorné omietky nie sú vyhotovené. Objekt nie je udržiavaný, murivo popraskané, praskliny sú šírky 5 cm..

 

Drevená šopa na parc.č. 3447/303

Drevená šopa je prízemný nepodpivničený objekt situovaný za rodinným domom na parc. č. 3447/303. Základy tvoria pätky pod drevenými stĺpikmi. Zvislé nosné konštrukcie sú z drevených stĺpikov jednostranne obitých drevenými doskami, bez stropu. Krov je drevený pultový so škridlovou krytinou. Dvere sú rámové s výplňou, podlaha je hrubá betónová. Objekt je užívaný od roku 1980.

 

Oplotenie uličné na parc.č. 3447/303

Uličné oplotenie od priľahlej miestnej komunikácie ako i oplotenie predzáhradky situované na p.č. 3447/303. Základy sú betónové pásové. Podmurovka je betónová. Výplň oplotenia je z oceľovej tyčoviny v ráme. Celková dĺžka oplotenia bez vrát a vrátok je 12,4 m, výška výplne oplotenia je 1,0 m. V oplotení sú osadené jedny plotové vráta dvojkrídlvé plechové plné šírky 3,6 m, jedny plotové vrátka plechové plné šírky 0,9 m a jedny plotové vrátka kovové z kovových profilov šírky 0,9m. Oplotenie bolo postavené v roku 1970. Celkovú životnosť oplotenia stanovujem na

 

Oplotenie záhrady na parc.č. 3447/76

Oplotenie záhrady situované na hranici pozemku parc.č. 3447/76. Výplň oplotenia je zo strojového pletiva výšky 1,50 m kotveného k betónovým stĺpikom. stĺpikom. V oplotení sa nenachádzajú žiadne vráta ani vrátka. Oplotenie bolo postavené v roku 1990.

 

Studňa kopaná na parc.č. 3447/303

Kopaná studňa okrúhleho prierezu s dreveným poklopom s priemerom 1000 mm a hĺbkou 5,0 m, situovaná vedľa rodinného domu. Steny studne sú vyhotovené z betónových skruží, špáry medzi skružami sú vyplnené cementovou maltou. Studňa je vybavená ručným čerpadlom. Studňa bola vybudovaná v roku 1956 za účelom zásobovania rodinného domu vodou. Po zavedení verejného vodovodu studňa slúži výlučne na zavlažovanie dvora pomocou ručného čerpadla.

 

Vodovodná prípojka na parc.č. 3447/303

Prípojka vody z plastového potrubia DN 25 mm umiestnená na parc.č. 3447/303, s trasou od verejného vodovodu po rodinný dom celkovou dĺžkou 24,5 m. Prípojka vody bola vybudovaná v roku 1980.

Kanalizačná prípojka na parc.č. 3447/303

Kanalizačná prípojka slúži na odvod splaškových vôd od zariaďovacích predmetov z rodinného domu do žumpy. Prípojka je z plastového potrubia priemeru DN 110 mm. Celková dĺžka kanalizačnej prípojky od rodinného domu po žumpu je 4,5 m. Kanalizačná prípojka bola vybudovaná v roku 1991.

 

Žumpa na parc.č. 3447/303

Železobetónová žumpa vybudovaná za rodinným domom na parcele č. 3447/303. Celkový objem žumpy je 9,9 m3. Poklop žumpy je oceľový. Žumpa bola vybudovaná v roku 1980.

 

Prípojka zemného plynu na parc.č. 3447/303

Prípojka zemného plynu z oceľových rúr DN 25 mm zásobuje zemným plynom rodinný dom z uličného STL plynu. Prípojka plynu je vedená od plynomeru osadenej v oceľovej skrini popri rodinnom dome na parc.č. 3447/303 po vnútorný rozvod plynu rodinného domu. Dĺžka plynovej prípojky je 4,5 m. Prípojka plynu bola vybudovaná v roku 1980.

 

Spevnené plochy betónové na parc.č. 3447/303

Prístupové a komunikačné plochy situované popri rodinnom dome na parc.č. 3447/303. Spevnené plochy sú s povrchom z monolitického betónu hrúbky 100 mm. Spevnené plochy boli vybudované v roku 1970.

 

Spevnené plochy z keramickej dlažby na parc.č. 3447/303

Spevnená plocha z keramickej dlažby vybudovaná pri hlavnom vstupe do rodinného domu na parc.č. 3447/303. Spevnená plocha bola vybudovaná v roku 2000.

 

Spevnená plocha z betónovej dlažby na parc.č. 3447/303

Spevnené plochy - vjazdné pruhy od plotových vrát po garáž situované na parc.č. 3447/303. Spevnené plochy sú z betónových dlaždíc kladených do piesku. Spevnené plochy boli vybudované v roku 2012.

 

Vonkajší záchod na parc.č. 3447/303

Vonkajší murovaný záchod bez žumpy situovaný za rodinným domom pri drevenej šope na parc.č. 3447/303. Záchod bol vybudovaný v roku 1956.

 

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby,  sa nachádzajú v zastavanom území obce Tvrdošovce, v katastrálnom území Tvrdošovce. Parcela č. 3447/75 je v celosti zastavaná rodinným domom s.č. 1533. Parcela č. 3447/304 je v celosti zastavaná garážou s.č. 2134. Parcela č. 3447/303 tvorí dvor okolo rodinného domu. Parcela č. 3447/76 tvorí záhradu k rodinnému domu. V mieste je možnosť napojenia pozemku na verejné rozvody vody, plynu, elektrické rozvody a na telekomunikačné rozvody. Nie je možnosť napojenia pozemku na verejnú kanalizačnú sieť. Prístup k pozemku je priamo zo spevnenej asfaltovej komunikácie z ulice Čerešňovej.

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Rodinný dom súp.č. 1533 na parc.č. 3447/75, k.ú. Tvrdošovce

Na základe dostupných informácii je pôvodná časť rodinného domu je užívaná od roku 1956 a prístavba od roku 1970. Rodinný dom je vyhotovený z klasických stavebných materiálov používaných v čase výstavby. Rodinný dom bol počas jeho užívania pravidelne udržiavaný. V murive od suseda sú menšie praskliny. Prvky dlhodobej životnosti sú bez viditeľných technických poškodení. Na rodinnom dome boli postupne vykonané rôzne čiastočné rekonštrukčné a modernizačné práce. Boli vyhotovené nové podlahy a dlažby, zariadenie kuchyne, kúpeľne, WC, vykurovanie, v chodbe vymenené okná a vstupné dvere.

 

Garáž súp.č. 2134 na parc.č. 3447/304, k.ú. Tvrdošovce

Na základe dostupných údajov stanovil znalec dátum začatia užívania pôvodnej časti od roku 1960 a prístavby od roku 1970. Konštrukčné vyhotovenie a použité materiály zodpovedajú udanému dátumu výstavby. Murivo, stropy sú popraskané, opadávajú omietky, krov je poprehýbaný.

 

 

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom veku a údržbe stavby.

 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby

Zriadenie záložného práva v prospech Slovenskej sporiteľne,a.s.(00151653) na zabezpečenie pohľ.podľa záložnej zmluvy zo dňa 27.2.2013 na nehn.3447/75,3447/76,3447/303,3447/304 a stavby na par.3447/75 sč.1533 a 3447/304 sč.2134 V 972/2013

Vyššieuvedené záložné práva viaznuce na predmete dražby neovplyvňuje hodnotu predmetu dražby podstatným spôsobom, keďže v zmysle ustanovenia § 151 ma ods. 3 a 151 md ods. 1 písm. i) zákona č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka, vydražiteľ nadobudne predmet dražby bez záložných práv.

J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znalecký posudok:
Číslo znaleckého posudku: 40/2016
Meno znalca: Ing. Alica Bartúnková
Dátum vyhotovenia: 05.05.2016
Všeobecná cena odhadu: 25.300,- EUR

K. Najnižšie podanie 25.300,- EUR
L. Minimálne prihodenie 200,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka ,
2. V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby,
3. Banková záruka,
4. Notárska úschova.
V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby alebo prevodom na účet dražobníka číslo IBAN: SK3009000000000634824693, BIC: GIBASKBX vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s. s variabilným symbolom 5162016.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad na hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby alebo v hotovosti.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka číslo IBAN: SK3009000000000634824693, BIC: GIBASKBX vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s. s variabilným symbolom 5162016 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,- EUR, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 11.07.2016 o 09:00 hod. Obhliadka 2: 20.07.2016 o 09:00 hod
Miesto obhliadky Obhliadky sa uskutočnia na mieste, kde sa nachádza predmet dražby.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa môžu ohlásiť aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0128, Po - Pi 8:00 - 16:00 hod.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote , prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Marta
c) priezvisko Pavlovičová
d) sídlo Šafárikovo námestie 4, 811 02 Bratislava