Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 124/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 28.6.2016
  • Značka:
  • X004410
LICITOR group, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 303215
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko LICITOR group, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Sládkovičova601001 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sa , vložka číslo: 10476/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36421561
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel Áčko, Hrabovská cesta 34, 034 01 Ružomberok (salónik – 1. poschodie)
D. Dátum konania dražby 23. 06. 2016
E. Čas konania dražby 11:30 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti - rodinný dom s. č. 116 s príslušenstvom postavený na parc. č. 592 a pozemok registra „C“ na parcele č. 592, 593 a 594, v k. ú. Drahňov, okres Michalovce, zapísaný na LV č. 452, v spoluvlastníckom podiele 1/1. 

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s. č. 116 v k. ú. Drahňov

                                                               Rodinný dom s. č. 116 v katastrálnom území Drahňov je samostatne stojaci, s prístupom z verejnej komunikácie po spevnených plochách. Nachádza sa na hlavnej ulici, v okrajovej časti, v lokalite zastavanej rodinnými domami, v rovinatom teréne. Dom má realizované prípojky elektrickej energie, vodu a plyn, v súčasnosti odpojený od verejného vodovodu a plynu. Dom nie je napojený ani na studňu ktorá stojí na pozemku, tá je znečistená a nefunkčná. Kanalizácia je zvedená do žumpy. Dom je dvojpodlažný, vrátane čiastočného podpivničenia. Keďže sa nezachovali dokumenty o výstavbe, ani dokumenty o začatí užívania, vek stavby je určený podľa prehlásenia predchádzajúcej majiteľky, začiatok užívania v roku 1954, čomu zodpovedá typ stavby, použité konštrukcie a materiály. Dom je postavený na základových pásoch betónových s vodorovnou izoláciou. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z pórobetónových tvárnic celkovej hrúbky 40 cm. Vodorovné nosné konštrukcie sú nad podzemným podlažím železobetónové monolitické a nad nadzemným podlažím z drevených trámov s rovným podhľadom. Priečky sú murované z tehál. Strecha je sedlová s valbami, s drevenou konštrukciou, s krytinou z azbestocementových šablón na latách. Vonkajšie omietky sú vápenné škrabané. Vnútorné omietky stien a stropov sú vápenné hladké. Povrchy podláh: v izbách a v kuchyni je laminátová plávajúca podlaha, v kúpeľni s WC je keramická dlažba. Vonkajšie dvere sú plastové. Okná sú nové plastové. V dome sú rozvody studenej a teplej vody, kanalizácie, plynu a elektroinštalácie.

POPIS PODLAŽÍ

1. Podzemné podlažie: podpivničenie rodinného domu je v zadnej časti domu, so samostatným vstupom z dvora cez schodisko. Steny sú betónové monolitické, s vápennou omietkou hladkou. Strop je železobetónový monolitický s rovným podhľadom. Okno je oceľové jednoduché. Dvere rámové s výplňou, schody s cementovým poterom.

1. Nadzemné podlažie: rodinný dom bol postavený v roku 1954,  v roku 2011 bol čiastočne rekonštruovaný - plastové okná, laminátové podlahy, kuchynská linka, kúpeľňa.  Dispozícia: predná izba - spálňa, obývacia izba, kuchyňa, špajz, kúpeľňa s WC a zadná izba - spálňa. Murivo je pórobetónové hrúbky 40 cm, priečky sú tehlové. Stropná konštrukcia je drevená trámová s rovným podhľadom. Vonkajšie omietky sú pôvodné vápenné škrabané. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Keramické obklady sú v kúpeľni a v kuchyni za linkou. Povrchy podláh: laminátové plávajúce, iba v kúpeľni je keramická dlažba. Okná sú nové plastové. Vonkajšie dvere sú nové plastové. Vykurovanie nie je. V dome je rozvod teplej a studenej vody pozinkovanými rúrkami, rozvod kanalizácie kameninovými rúrami, rozvod plynu a rozvod elektrickej energie svetelnej. V súčasnosti je dom odpojený od plynu a verejnej siete vody, nie je napojený ani na studňu, ktorá je nefunkčná, špinavá. V kuchyni je kuchynská linka na báze dreva dl. 2 m, nerezový dvojitý drez s bežnou vodovodnou batériou, sporák na tuhé palivo. V kúpeľni je smaltovaná vaňa, splachovací záchod a elktrický bojler.

 

Pozemky

Rodinný dom s. č. 116 v obci Drahňov, sa nachádza na hlavnej ulíci, v okrajovej časti, s bežným hlukom, v zástavbe rodinných domov, prístupný cez spevnenú verejnú prístupovú komunikáciu k nehnuteľnosti. Dom je samostatne stojaci, má jedno nadzemné podlažie a čiastočné podpivničenie. Dopravné spojenie obce je autobusovou dopravou do okresného mesta Michalovce, ktoré je vzdialené cca. 21 km. Prípojky inžinierskych sietí - elektrická energia, voda, plyn, v súčasnosti odpojený od plynu a vodovodu. V bezprostrednom okolí nehnuteľnosti do 1 km je les. V obci je pošta, obchod so zmiešaným tovarom, krčma. Orientácia obytných miestností k svetovým stranám je  JV, JZ. Rezerva plochy pre ďalšiu výstavbu troj až päťnásobná. Bez zmeny územného plánu. Ide o lokalitu vhodnú na bývanie. Rodinný dom je v pôvodnom stave, v interiéri menené niektoré konštrukcie, bez údržby a zanedbaný, nutná oprava niektorých konštrukcií. Príslušenstvo znižujúce hodnotu nehnuteľnosti, nutné zbúrať. Predmetom sú pozemky v zastavanom území obce Drahňov, zastavané rodinným domom s príslušenstvom so štandardným vybavením, v obci s počtom obyvateľov do 5000, v lokalite vhodnej na bývanie. Pozemok je umiestnený s možnosťou napojenia na inžinierske siete: elektrická energia, voda a plyn. Doprava v okolí nehnuteľnosti je autobusová.

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Rodinný dom je v čase dražby užívaný dlžníkom. Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 452
Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., Bajkalská 30, 829 48 Bratislava, ( IČO 31 335 004) - Zmluva o zriadení záložného práva na nehnuteľný majetok a Mandátna zmluva zo dňa 12.11.2013, na parc.č. C KN 592, 593, 594 na rodinný dom č.s.116 na parc. č. C KN 592, V 710/2013 - čz.174/13;
Exekútorský úrad Bratislava, JUDr. Rudolf Krutý, Záhradnícka č. 60, 821 08 Bratislava - Exekučný príkaz EX 14542/11 na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 19.11.2014 na rodinný dom č.s.116 na parcele C KN č.592 a na parcely C KN č.592, 593, 594 - Z 912/2014 - čz 241/14;
Prvá stavebná sporiteľňa a.s., Bajkalská 30, 829 48 Bratislava - Oznámenie o vykonaní dobrovoľnej dražby zo dňa 02.07.2015, parc. C KN č. 592, 593, 594 na rodinný dom s.č. 116 na parc. C KN č. 592, P 176/2015 - čz. 114/15.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením neúspešná
K. Najnižšie podanie 8.500,- €
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Martin Šustek
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Žilina d) PSČ 010 01
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 36421561
V. Odhad ceny predmetu dražby 11.300,- €