Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 124/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 28.6.2016
  • Značka:
  • X004389
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD 497/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Slovenská sporiteľňa, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tomášikova
b) Orientačné/súpisné číslo 48
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 832 37
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 00151653
C. Miesto konania dražby Boutique Hotel MARATON, Strojárenská 11A, 040 01 Košice - miestnosť "salónik RONDO"
D. Dátum konania dražby 26. 07. 2016
E. Čas konania dražby 09:00 hod.
F. Kolo dražby prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

 

PREDMET DRAŽBY – spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV:
58

Okres: Trebišov
Obec: Višňov
Katastrálne územie: VIŠŇOV

Okresný úrad – katastrálny odbor: Trebišov
 

Pozemky parc. reg. „C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

Poznámky - charakteristika - príslušnosť k ZÚO - EL:

28

zastavané plochy a nádvoria

939

 

29

záhrady

1278

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele reg. „C“ číslo:

Charakteristika:

Druh stavby:

57

28

 

rodinný dom

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV: garáž so skladom na parc. reg. „C“ parc.č. 28, hospodárska budova na parc. reg. „C“ parc.č. 28, letná kuchyňa na parc. reg. „C“ parc.č. 28, plot čelný na parc. reg. „C“, plot z pletiva na parc. reg. „C“ parc.č. 28, plot vo dvore na parc. reg. „C“ č. 28, plot v záhrade na parc. reg. „C“ parc.č. 29, kopaná studňa na parc. reg. „C“ parc.č. 28, vodovodná prípojka, kanalizačná prípojka, žumpa, plynová prípojka, NN prípojka, vonkajšie schody, domáca vodáreň, spevnená betónová plocha k hospodárskej budove, spevnená plocha z terazzovej dlažby, spevnená plocha z betónovej dlažby a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby a opis stavu predmetu dražby:

Keďže predmet dražby nebol znalcovi Ing. Pavlovi Šoltýsovi riadne sprístupnený na obhliadku Znalecký posudok č. 98/2016 bol vypracovaný v zmysle § 12 ods. 3 zákona 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách v znení neskorších predpisov z dostupných údajov o nehnuteľnosti, najmä zo Znaleckého posudku č. 81/2013 vypracovaného znalcom Ing. Miroslavom Sabakom.

 

Rodinný dom súp.č. 57 na parc.č. 28, k.ú. Višňov

Rodinný dom so súp.č.57, ktorý bol postavený na pozemku parc.č.28 v zastavanom území obce Višňov, bol daný do užívania v roku 1972. Rodinný dom je samostatne stojaci prízemný bez podpivničenia a s povalou, za rodinným domom je pristavaná garáž a hospodárska budova. Zastavaná plocha rodinného domu je 180,78 m2.

V rodinnom dome sú tri obytné izby a príslušenstvo, ktoré tvorí predsieň, komora, kuchyňa, samostatné WC, kúpeľňa, kotolňa a krytá terasa.  Na prízemie je hlavný vstup z dvora do predsiene, odkiaľ je vstup do dvoch predných izieb, bočnej komory, zadnej izby s prechodom do kuchyne, odkiaľ je vstup do kúpeľne a WC, samostatný vstup do kotolne je z dvora. Orientácia obytných miestností rodinného domu je prevažne v smere na sever a na východ.

 

Objekt je situovaný v obci Višňov na hlavnej ulici Hlavná v uličnej zástavbe rodinných domov a zároveň štátnej cesty v smere na obec Parchovany, kde je napojenie na štátnu cestu v smere na Vranov nad Topľou a Trebišov.  Prístup je zjazdom z miestnej obecnej asfaltovej komunikácie a štátnej cesty, je tu možné sa napojiť na vzdušnú elektrickú rozvodnú sieť obce, na verejný STL rozvod plynu, na verejný vodovod a na vzdušnú telefónnu sieť.

Zásobovanie rodinného domu pitnou vodou je vodovodnou prípojkou z vlastnej studne vedľa rodinného domu, odpadové vody sú odvedené do vlastnej žumpy, zásobovanie plynom je riešene NTL plynovou prípojkou s regulátorom a meraním v čelnom oplotení (meranie demontované), elektrická energia je zabezpečovaná NN zemnou prípojkou zo vzdušného VN vedenia pred rodinným domom.

 

Stavebnotechnický popis: 

Základy domu tvoria základové betónové pásy prekladané kamenivom s vodorovnou izoláciou, obvodové steny rodinného domu sú murované z pálenej tehly o hr.do 40 cm, priečky sú z pálených tehál, strop nad prízemí je drevený trámový s rovným omietnutým podhľadom, strecha nad rodinným domom je sedlová väznicová opatrená krytinou z AZC šablón na drevených latách s úplnými klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu - žľaby a zvody, vonkajšie fasádne omietky sú vápenné zdrsnené, vnútorné omietky stien sú vápenné hladké opatrené maľbou.

Vstupné dvere do rodinného domu sú drevené laťové s výplňou, vnútorné dvere v celom dome sú drevené plné alebo z časti presklené dýhované osadené v kovových zárubniach, okná v celom dome sú plastové opatrené izolačným dvojsklom a vnútornými kovovými žalúziami.

Podlahy v obytných miestnostiach sú z cementového poteru povrchovo upravené plávajúcou laminátovou podlahovinou, v ostatných priestoroch je keramická dlažba.

Rodinný dom je vybavený rozvodmi svetelnej, zásuvkovej a motorickej elektroinštalácie s istiacou skriňou s ističmi,  sú tu plastové rozvody teplej a studenej vody, ležatej a zvislej kanalizácie,

vykurovanie rodinného domu je zabezpečené plynovým kotlom, ktorý sa nachádza v kotolni, oceľovými rúrovými rozvodmi ústredného vykurovania a panelovými oceľovými radiátormi, TÚV je pripravovaná v plynovom zásobníkovom ohrievači

V kotolni sa nachádza plynový kotol ÚK a elektrický ohrievač vody.

V kúpeľni sa nachádza plastová rohová vaňa so sprchovacou pákovou batériou, keramické umývadlo s vodovodnou batériou, steny kúpeľni sú obložené keramickými obkladačkami až po strop a na podlahe je keramická dlažba.

V kuchyni sa nachádza kuchynská linka o dĺžke 5,00 m zrealizovaná na báze dreva s umývacím nerezovým drezom a s vývodom teplej a studenej vody s vodovodnou batériou, plynový sporák nad ktorým je odsávač pár, stena pri linke a sporáku je opatrená keramickým obkladom.

V samostatnom WC je splachovací záchod a keramické umývadlo s vodovodnou pákovou batériou.

V obývacej izbe je osadený murovaný krb s vyhrievacou vložkou.

 

V roku 2011 boli v rodinnom dome vykonané stavebné úpravy v tomto rozsahu : 

- výmena pôvodných okien za plastové so žalúziami

- nové rozvody vody, kanalizácie, zemného plynu, elektroinštalácie

- nová kúpeľňa, kuchyňa a samostatné WC

- zrealizovaný krb s vyhrievacou vložkou

- povrchové úpravy podláh a stien

 

Na rodinnom dome neboli z ulice zistené podstatné praskliny ani pukliny vonkajšieho muriva ani viditeľné vlhnutie muriva, rodinný dom nie je pravidelne udržiavaný, dva roky nie je využívaný ani obývaný. Je odpojený od prívodu zemného plynu, funkčnosť elektrickej prípojky nebola zistená.

 

 

Príslušenstvo predmetu dražby:

Garáž so skladom na parc.č. 28

Garáž so skladom bola pristavaná za rodinným domom v roku 1975 na parc.č.28. Z dispozičného hľadiska sa tu nachádzajú dve garážové státia v jednom otvorenom priestore a sklad, ktoré majú samostatné vstupy z dvora.

Stavba je postavená na základových betónových pásoch s vodorovnou izoláciou, obvodové steny sú murované z pálenej tehly o hrúbke muriva do 30 cm, strop je železobetónový s rovným omietnutým podhľadom, krov je drevený sedlový s krytinou z vlnitých AZC dosák a opatrený je klampiarskymi konštrukciami, vonkajšie fasádne omietky sú vápenné hladké, vnútorné omietky sú vápenné hladké, podlahy sú betónové hladené, vstupné dvere sú drevené s výplňou, vráta do garáže sú z kovových profilov a plechu.

V garáži so skladom sú zrealizované rozvody svetelnej a motorickej elektroinštalácie, iné rozvody ani vnútorné vybavenie sa tu nenachádza.

 

Hospodárska budova na parc.č. 28

Hospodárska budova, ktorá bola pristavaná spolu s garážou a skladom za rodinným domom v roku 1975 na parc.č.28. Z dispozičného hľadiska sa tu nachádzajú priestory na chov domácich zvierat a suché WC.

Stavba je postavená na základových betónových pásoch s vodorovnou izoláciou, obvodové steny sú murované z pálenej tehly o hrúbke muriva do 30 cm, strop je železobetónový s rovným omietnutým podhľadom, krov je drevený sedlový s krytinou z vlnitých AZC dosák a opatrený je klampiarskymi konštrukciami, vonkajšie fasádne omietky sú vápenné hladké, vnútorné omietky sú vápenné hladké, podlahy sú betónové hladené, vstupné dvere sú drevené s výplňou.  V budove sú zrealizované len rozvody svetelnej elektroinštalácie, iné rozvody ani vnútorné vybavenie sa tu nenachádza.

 

Letná kuchyňa na parc.č. 28

Letná kuchyňa, ktorá bola postavená vo dvore vedľa rodinného domu ako samostatne stojaca prízemná stavba v roku 1972 na parc.č.28 v zastavanom území obce Višňov. Z dispozičného hľadiska sa tu nachádza jeden priestor kuchyne so samostatným vstupom z dvora.

Stavba je postavená na základových betónových pásoch s vodorovnou izoláciou, obvodové steny sú murované z pálenej tehly o hrúbke muriva do 30 cm, strop je drevený trámový s rovným omietnutým podhľadom, krov je drevený sedlový s krytinou z vlnitých AZC dosák a opatrený je neúplnými klampiarskymi konštrukciami, vonkajšie a vnútorné fasádne omietky sú vápenné hladké, podlahy sú z cementového poteru, vstupné dvere sú drevené s výplňou.   V letnej kuchyni sú zrealizované len rozvody svetelnej elektroinštalácie, iné rozvody ani vnútorné vybavenie sa tu nenachádza.

 

Plot čelný na parc.č. 28

Plot čelný sa nachádza pred rodinným domom na parc.č.28 a bol postavený v roku 1975.

Základy sú betónové prekladané kamenivom po celej dĺžke plota, múrik nad terénom je betónový omietnutý, výplňová časť plota je z drôteného pletiva v oceľových rámoch, výška výplne plota od betónového múrika je 100 cm, celková dĺžka čelného plota je 18 m, súčasťou plota sú aj vstupné vráta s diaľkovým ovládaním a vrátka z oceľových profilov a plechu.

 

Plot z pletiva na parc.č. 28

Plot sa nachádza na parc.č.28 od suseda a bol postavený v roku 1997.

Plot je zhotovený z oceľových stĺpikov s obetónovaním a z drôteného pletiva, celková dĺžka plota je 30 m a výška je 1,60 m.

 

Plot vo dvore na parc.č. 28

Plot vo dvore sa nachádza na parc.č.28 a bol postavený v roku 1997. Základy sú betónové prekladané kamenivom len okolo oceľových stĺpikov, na oceľovom ráme sú upevnené zvislé tabule vlnitého plechu VSŽ do výšky 2 m, celková dĺžka plota je 17 m, súčasťou plota sú aj plechové vrátka.

 

Plot v záhrade na parc.č. 29

Plot v záhrade sa nachádza na parc.č.29 a bol postavený v roku 1981 podľa údajov uvedených v ZP č.81/2013. Plot je zhotovený z oceľových obetónovaných stĺpikov na ktorých je upevnené drôtené pletivo o celkovej dĺžke 83 m a výške 1,50 m.

 

Studňa – kopaná na parc.č. 28

Studňa kopaná sa nachádza vo dvore pri rodinnom dome na parc.č.28 a bola zrealizovaná v roku 1971 za účelom zásobovanie rodinného domu pitnou vodou.

Studňa je kopaná bez ručného a elektrického čerpadla o celkovej hĺbke 6 m, vnútorný priemer studne je 1000 mm, vnútorné steny studne sú zo železobetónových rúr, studňa opatrená poklopom.

 

Vodovodná prípojka

Vodovodná prípojka sa nachádza na parc.č.28 a bola zrealizovaná v roku 1972 za účelom zásobovania rodinného domu pitnou vodou z vlastnej kopanej studne. Prípojka je zhotovená z oceľových rúr DN 25 o celkovej dĺžke 20 m.

 

Kanalizačná prípojka

Kanalizačná prípojka sa nachádza vo dvora na parc.č.28 a bola zrealizovaná v roku 2011 za účelom odvedenia odpadových vôd z rodinného domu do vlastnej žumpy. Prípojka je zhotovená z kameninových rúr DN 150 o celkovej dĺžke 16 m.

 

Žumpa

Žumpa sa nachádza vo dvore na parc.č.28 a bola daná do užívania spolu s kanalizačnou prípojkou v roku 2011. Žumpa slúži na akumuláciu odpadových vôd z rodinného domu a jedná sa o žumpu železobetónovú izolovanú s oceľovým poklopom. Objem žumpy je 17,50 m3.

 

Plynová prípojka

Plynová prípojka - domová časť sa nachádza na parc.č.28 pred rodinným domom a bola zrealizovaná v roku 1990 za účelom zásobovania rodinného domu zemným plynom z verejného STL rozvodu cez plynový regulátor umiestnený v čelnom oplotení (meranie demontované). Prípojka je zhotovená z rPe rúr DN 40 mm o celkovej dĺžke 6 m.

 

NN prípojka

NN prípojka sa nachádza v prednej časti dvora vedľa rodinného domu na parc.č.28 a bola zrealizovaná v roku 1972 za účelom zásobovania rodinného domu elektrickou energiou. Napojenie vzdušnej NN prípojky je z betónového stĺpu pred rodinným domom, rozvodná skriňa s meraním a istením je vo dvore, prípojka je zhotovená vzdušným káblom o dĺžke 10 m.

 

Vonkajšie schody

Vonkajšie schody sa nachádzajú pred vstupom do rodinného domu na parc.č.28 a boli zrealizované v roku 1972. Jedná sa o schody betónové povrchovo upravené keramickou dlažbou.

 

Domáca vodáreň

Domáca vodáreň sa nachádza v rodinnom dome a bola osadená v roku 1981.

 

Spevnená betónová plocha k hospodárskej budove

Spevnená plocha sa nachádza vo dvore ako chodník k hospodárskej budove na parc.č.28 a bola zrealizovaná v roku 1975. Jedná sa o spevnenú plochu z monolitického betónu hladeného bez povrchovej úpravy.

 

Spevnená plocha z terazzovej dlažby

Spevnená terazzová plocha sa nachádza popri dome, garáži a letnej kuchyni na parc.č.28, ktorá bola zrealizovaná v roku 1975. Jedná sa o spevnenú plochu z monolitického betónu na povrchu upraveného terazzovou dlažbou.

 

Spevnená plocha z betónovej dlažby

Spevnená plocha je plocha príjazdu do garáže zrealizovaná na parc.č.28 v roku 1975. Jedná sa o spevnenú plochu z betónovej dlažby kladenej do pieskového lôžka.

 

 

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom veku a údržbe stavby.

 

 

Pozemky parc. reg. „C“ č.28 a 29, ktoré sú predmetom dražby sa nachádzajú v zastavanom území obce Višňov Pozemok parc. reg. „C“ č.28 je zastavený rodinným domom, garážou, hospodárskou budovou a letnou kuchyňou, nachádzajú sa tu vonkajšie úpravy a dvor, parc. reg. „C“ č.29 bola využívaná na poľnohospodárske účely (dva roky nie je využívaná).

Pozemky sú orientované z juhu na sever, sú prístupné po obecnej spevnenej asfaltovej komunikácii ulice Hlavná a zároveň štátnej cesty III.tr. v smere Sečovce - Parchovany - št.cesta v smere na Vranov nad Topľou a Trebišov. V blízkosti pozemku parc.č.28 na ulici Hlavná je možné sa napojiť na elektrickú vzdušnú rozvodnú sieť obce, na verejný STL rozvod zemného plynu, na telefónnu sieť a na verejný vodovod, kanalizácia v obci nie je zrealizovaná - výstavba sa pripravuje.

 

Poznámka dražobníka – Pri pozemkoch parc. reg. „C“ parc.č. 28 a 29, k.ú. Višňov, ktoré sú predmetom dražby, je uvedený ako druh chránenej nehnuteľnosti 401 – Chránené ložiskové územie.

 

 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby

C6: Pod V 1552/13 zriadenie záložného práva zo dňa 25.7.2013 v prospech Slovenskej sporiteľne a.s., IČO:
00151653 so sídlom Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, k nehnuteľnostiam stavby rod.domu čs.57 na CKN parc.č.28, CKN pozemkom parc.č. 28, 29, B15 v 1/1 - 38/13

Vyššieuvedené záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.

Iné údaje uvedené na LV:
Zápis chránených ložiskových území Z 1325/07 - 21/07
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znalecký posudok:
Číslo znaleckého posudku: 98/2016
Meno znalca: Ing. Pavol Šoltýs
Dátum vyhotovenia: 06.05.2016
Všeobecná cena odhadu: 37.600 EUR
K. Najnižšie podanie 37.600,- EUR
L. Minimálne prihodenie 200,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka ,
2. V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby,
3. Banková záruka,
4. Notárska úschova.

V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby alebo prevodom na číslo: IBAN: SK3009000000000634824693, BIC: GIBASKBX vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s. s variabilným symbolom 4972016.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad na hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby alebo v hotovosti.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka číslo: IBAN: SK3009000000000634824693, BIC: GIBASKBX vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s. s variabilným symbolom 4972016 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,- EUR, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 08.07.2016 o 11:00 hod. Obhliadka 2: 21.07.2016 o 11:00 hod.
Miesto obhliadky Obhliadky sa uskutočnia na mieste, kde sa nachádza predmet dražby.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa môžu ohlásiť aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0128, Po - Pi 8:00 - 16:00 hod.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote , prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Marta
c) priezvisko Pavlovičová
d) sídlo Šafárikovo námestie 4, 811 02 Bratislava