Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 123/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 27.6.2016
  • Značka:
  • X004373
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD 439/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel ARCADE***, Námestie SNP 5, 974 01 Banská Bystrica, miestnosť „Veľký salónik“
D. Dátum konania dražby 20. 06. 2016
E. Čas konania dražby 12:40 hod.
F. Kolo dražby prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby je súbor nehnuteľností:

PREDMET DRAŽBY A: (spoluvlastnícky podiel 1/1)

Základná špecifikácia:

Číslo LV:
1168

Okres: Žiar nad Hronom
Obec: Lutila
Katastrálne územie: LUTILA

Okresný úrad – katastrálny odbor: Žiar nad Hronom

Pozemky parc. reg. „C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

Poznámky - charakteristika - príslušnosť k ZÚO - EL:

808

zastavané plochy a nádvoria

353

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele reg. „C“ číslo:

Charakteristika:

Druh stavby:

128

808

 

rodinný dom

A

 

 

PREDMET DRAŽBY B: (spoluvlastnícky podiel 1/1)

Základná špecifikácia:

Číslo LV:
1169

Okres: Žiar nad Hronom
Obec: Lutila
Katastrálne územie: LUTILA

Okresný úrad – katastrálny odbor: Žiar nad Hronom

Pozemky parc. reg. „C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

Poznámky - charakteristika - príslušnosť k ZÚO - EL:

807

záhrady

378

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV: stavba prístrešku v časti pred podzemnou pivnicou, plot odd. pozemok od suseda časť 1, plot odd. pozemok od suseda v časti 2, plot odd. pozemok v predzáhradke od ulice, vonkajšie schody vedúce, prípojka plynu, prípojka vody, vodomerná šachta, prípojka elektriny, spevnené plochy zo štiepaného kameňa, vonkajšie schody vedúce do podzemnej pivnice, podzemná pivnica, spevnené plochy z betónu, oporný múr v pokračovaní plota od suseda časť 1, oporný múr v pokračovaní plota od suseda časť 2, oporný múr pod stavbou prístrešku, spevnené plochy z betónovej dlažby, žumpa, prípojka splaškovej kanalizácie, prípojka dažďovej kanalizácie, oporný múr u vysunutej terasy pri dome a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby:

Rodinný dom súp.č. 128 na parc.č. 808, k.ú. Lutila

Rodinný dom je samostatne stojaca stavba  so  s.č.128 postavená na parc. KN č.808 v k.ú. Lutila.

Dispozičné riešenie jednotlivých podlaží je nasledovné.

1.N.P - prízemie - dispozične pozostáva zo schodišťa, kotolne, izby a miestnosti kúpeľne.

2.N.P - dispozične pozostáva z verandy, spojovacej chodby, kuchyne, špajze, schodišťového priestoru, kúpeľne, samostatného WC a 2-och izieb do ulice.

3.N.P - dispozične pozostáva zo schodišťa, chodby, 3-och izieb ako i miestnosti skladu.

   

POPIS PODLAŽÍ

 

1. Nadzemné podlažie

Murivo - murované z tehál do 50 cm - (nam. hrúbka je 56 cm). Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy železobetónové. Klampiarske konštrukcie ostatné - parapety z hliníkového plechu. Fasádne omietky 1 x nad 2/3-iny brizolitové omietky ako i 2 x do 2/3-ín. Schody sú z povrchovou úpravou z PVC. Dvere plné hladké i s presklením. Okná sú osadene´"Euro". Okenné žalúzie sú kovové. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - bukové parkety. Dlažby a podlahy ostatných miestností - lepené PVC ako prevažujúce. Vykurovanie ústredné s radiátormi plechovými. Elektroinštalácia 380 V. Rozvod studenej a teplej vody z pozinkovaného potrubia. Inštalácia zemného plynu. Zdroj teplej vody - osadený obojživelník ako i elektrický ohrievač. Kanalizácia do žumpy 1 x PVC potrubie. Vnútorné vybavenie vaňa plechová smaltovaná, umývadlo 1 ks a samostatná sprcha. Vodovodné batérie 1 ks páková sprchová a 1 ks páková nerezová ako i 1 ks ostatné. Vnútorné obklady kúpeľne do 1,35 m, vane ako i u samostatnej sprchy.

 

2. Nadzemné podlažie

Základy betónové- objekt bez podzemného podlažia s s vodorovnou izoláciou. Murivo z pálených tehál do 40 cm- nameraná hrúbka muriva je 46 cm. Deliace konštrukcie tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy železobetónové. Krovná konštrukcia - stanová. Krytina strechy na krove je plech hliníkový. Klampiarske konštrukcie strechy - žľaby, zvody a záveterné lišty. Klampiarske konštrukcie ostatné - parapety z hliníkového. Fasádne omietky 4 x nad 2/3-iny brizolitové omietky. Schody s povrchovou úpravou z PVC. Dvere plné dyhované i s presklením. Okná sú osadené "Euro". Okenné žalúzie sú kovové. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - dubové parkety. Dlažby a podlahy ostatných miestností - veľkoplošné parkety – znalec uvažoval ako keramické dlažby. Vykurovanie ústredné s radiátormi plechovými. Elektroinštalácia svetelná i motorická. Rozvod studenej a teplej vody z pozinkovaného potrubia. Inštalácia zemného plynu. Kanalizácia do  žumpy 1 x PVC potrubie. Zdroj vykurovania osadený kotol ÚK na pevné palivo, osadený kotol ÚK závesný plynový v suteréne. Vybavenie kuchyne osadený sporák plynový s elektrickou rúrou, zabudovanou umývačkou riadu, odsávačom pár, s umývadlom nerezovým a s kuchynskou linkou na báze dreva s rozvinutou šírkou 3,0 m. Vnútorné vybavenie vaňa je plechová  smaltovaná, umývadlo 1 ks. Vodovodné batérie 2 ks pákové sprchové a 1 ks ostatné. Záchod splachovací bez umývatka. Vnútorné obklady kúpeľne nad 1,35 m, vane, WC do 1,0 m, kuchyne pri sporáku a dreze. Balkón nad 5,0 m2. Elektrický rozvádzač s poistkami.

 

3. Nadzemné podlažie

Murivo z pálených tehál do 40 cm- nameraná hrúbka muriva je 46 cm. Deliace konštrukcie tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy drevené trámové s podhľadom rákos ako prevažujúce. Klampiarske konštrukcie ostatné - parapety z hliníkového. Fasádne omietky 2 x nad 2/3-iny brizolitové omietky ako i 2 x do 2/3-in. Dvere plné dyhované i s presklením. Okná sú osadené "Euro". Okenné žalúzie sú kovové. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - veľkoplošne parkety. Dlažby a podlahy ostatných miestností - lepené PVC. Vykurovanie ústredné s radiátormi plechovými. Elektroinštalácia svetelná. Balkón nad 5,0 m2. Elektrický rozvádzač s poistkami.

 

Príslušenstvo predmetu dražby:

Stavba prístrešku v časti pred podzemnou pivnicou

Stavba je postavená na parc.KN č.808 u stavby podzemnej pivnice

Základy - iba pätky pod stĺpami. Zvislé konštrukcie - kovová nosná konštrukcia bez výplne stien. Vonkajšia úprava povrchov - nátery. Vnútorná úprava povrchov- nátery. Krov je pultový. Krytina strechy na krove je onduline. Klampiarske konštrukcie sú urobené z pozinkovaného plechu.

 

Plot odd. pozemok od suseda časť 1

Plot je situovaný od suseda. Plot je zhotovený na betónových základových konštrukciách i s podmurovkou a vrchnou konštrukciou zhotovenej s murovaním z bielych tehál v stĺpoch na 30 cm vo výplni na 15 cm. Celková dĺžka plotu je 15,70 m a s výškou výplne 0,85 m. Pohľadová plocha výplne je 13,38 m2.  Plot je z roku 1986.

 

Plot odd. pozemok od suseda v časti 2

Plot odd. pozemok od suseda v časti 1 je situovaný v časti dvora od suseda. Plot je zhotovený na betónových základových konštrukciách i s podmurovkou a vrchnou konštrukciou zhotovenej murovaním z pálených tehál na 30 cm v stĺpoch a na 15 cm s výplňovým murivom. Celková dĺžka plotu je 13,50 m a s výškou výplne 1,70 m. Pohľadová plocha výplne je 22,95 m2. Plot je z roku 1967.

 

Plot odd. pozemok v predzáhradke od ulice

Nedokončená stavba plota s umiestnením v predzáhradke RD. Plot je zhotovený na betónových základových konštrukciách i s podmurovkou a s chýbajúcou povrchovou úpravou z kovovej rámovej konštrukcie s kovovou výplňou. Celková dĺžka plotu je 13,65 m a s uvažovanou výškou výplne 1,0 m. Pohľadová plocha výplne bude 13,65 m2. Plot je z roku 1986.

 

Vonkajšie schody vedúce

Vonkajšie schodisko s uložením na teréne v časti dvora vzhľadom na terénne prevýšenie s počtom stupňov 7 a s dĺžkou jedného stupňa po 1,95 m, ako i 1 x 2,45 m s povrchovou úpravou betónové kocky. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1998.

 

Prípojka plynu

Prípojka plynu s nameranou dĺžkou 29 m s bodom napojenia od hranice pozemku  so vzdialenosťou 9,0 m a následne vedúca dvorom zo zadnej strany a tak vstupujúca do stavby RD. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1996.

 

Prípojka vody

Prípojka vody z obecného vodovodu s nameranou dĺžkou 27,0 m s bodom napojenia 2,0 m od hranice pozemku v jeho zadnom čele. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1973.

 

Vodomerná šachta (VŠ)

VŠ zhotovená z bet. skruži s vyp. kubatúrou 0,95 m3.o.p. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1973.

 

Prípojka elektriny

Káblová vzdušná prípojka elektriny na 380 V s odhadovanou dĺžkou 35,0 m vedúca zo stĺpa osadeného v uličnom priestore v chrbte stavby RD. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1986.

 

Spevnené plochy zo štiepaného kameňa

Spevnené plochy zhotovené z betónu s povrchovou úpravou zo štiepaného kameňa o ploche 12,0 m2. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1998.

 

Vonkajšie schody do vedúce do podzemnej pivnice

Vonkajšie schodisko s uložením na teréne umožňujúce vstup do podzemnej pivnice s počtom stupňov 3 ks a s dĺžkami stupňov po 1,05 m s povrchovou úpravou štiepaný kameň. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1999.

 

Podzemná pivnica

Podzemná pivnica s umiestnením v časti dvora na parc.č. 808 s vypočítanou kubatúrou 43,66 m3.o.p. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1999.

 

Spevnené plochy z betónu

Spevnené plochy zhotovené z betónu v časti dvora o ploche 3,0 m2. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1998.

 

Oporný múr v pokračovaní plota od suseda časť 1

Betónový oporný múr v pokračovaní plota od suseda s kubatúrou 1,16 m3.o.p. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1986.

 

Oporný múr v pokračovaní plota od suseda časť 2

Betónový oporný múr v pokračovaní plota od suseda časť 2 s kubatúrou 2,69 m3.o.p. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1986.

 

 

Oporný múr pod stavbou prístrešku

Kamenné oporné múry z lomového kameňa s umiestnením pod drobnou stavbou prístrešku s vypočítanou kubatúrou 6,13 m3.o.p. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1998.

 

Stavba plochy z betónovej dlažby

Spevnené plochy z betónovej dlažby s uložením do malty o ploche 11,64 m2. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1998.

 

Žumpa

Betónová žumpa o predpokladanej kubatúre 14,08 m3.o.p. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1973.

 

Prípojka splaškovej kanalizácie

Prípojka kanalizácie s nameranou dĺžkou 5 m vychádzajúca z čela domu s napojením do verejnej stoky. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1997.

 

Prípojka dažďovej kanalizácie

Prípojka dažďovej kanalizácie s odhadovanou dĺžkou 23,0 s napojením do verejnej stoky. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1967.

 

Oporný múr u vysunutej terasy pri dome

Betónový oporný múr s umiestnením u terasy pri dome s vyp. kubatúrou 0,37 m3.o.p. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1973.

 

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby, sa nachádzajú v intraviláne obce Lutila v bežnej zástavbe rodinných domov vo svahovitom teréne. Prístup na pozemky je však prístupný z dvoch strán ulíc. Pozemky sú užšie siahajúci od ulice k ulici. V predmetnej lokalite sú vybudované všetky inž. siete vrátane elektriny, rozvodu tlf. i plynovodu, vodovod, ako i kanalizačný rozvod a optický internet. Na pozemku parc.č. 808 je postavená stavba RD so s.č. 128. Pozemok je s kultúrou zastavaná plocha s využitím ako zastavaná plocha a dvor. Kultúra a využitie pozemku parc.č. 807 je ako záhrada.

    

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

 

Opis stavu predmetu dražby:

Rodinný dom súp.č. 128 na parc.č. 808, k.ú. Lutila

Rodinný dom je v užívaní do roku 1973 (rozhodnutie o povolení užívania predmetnej stavby vydané ONV v Žiari nad Hronom pod č.j. 4282/1973 zo dňa 22.11.1973). Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia stavby. Počas životnosti však nebol robený mimoriadny zásah do prvkov dlhodobej resp. krátkodobej životnosti. V základových konštrukciách, alebo v obvodovom murive nie je vidieť mimoriadne deštrukčné zmeny, ktoré by ohrozili životnosť predmetnej stavby okrem jednej prechádzajúca v bočnej strane domu až do základových konštrukcií, avšak táto skutočnosť je ustálená bez ďalších deštrukcií.

 

Príslušenstvo predmetu dražby:

Stavba prístrešku v časti pred podzemnou pivnicou

Predmetná drobná stavba sa stala užívania schopnou v roku 1998. Deštrukčné zmeny v základových a nosných konštrukciách nie je vidieť.

 

Ostatné príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 1168, k.ú. Lutila
Záložné právo v prospech: Slovenská sporiteľňa, a.s., 832 37 Bratisôava, Tomášiková 48, IČO: 00 151 653 na základe V 612/09 zo zmluvy uzavretej dňa 24.3.2009. -pol.59/09

Daňové záložné právo v prospech: Daňový úrad Banská Bystrica, Nová 13, 974 04 Banská Bystrica na základe Z 1809/13 - Rozhodnutie o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam Č: 9600502/5/2325728/2013/PrRo zo dňa 30.5.2013 na C-KN par.č. 808, č.s.128 ( povinný Schmidt Peter v 1/1 ). - listina zapísaná 18.6.2013 - pol.172/13 - rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť dňa 25.6.2013 (Oznámenie o nadobudnutí právopl. č.9600502/5/3278271/2013/PrRo zo dňa 8.7.2013)

Exekučné záložné právo v prospech: Exekútorský úrad Banská Bystrica, Kláry Jarunkovej 2, 974 01 Banská Bystrica, súdny exekútor JUDr. Viktor Šajgalík na základe Z 3721/13 - Exekučný príkaz Ex 8/2013-S na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosť (parc.CKN 808, č.s.128) zo dňa 27.11.2013 (povinný Schmidt Peter v 1/1) - listina zapísaná 2.12.2013 - pol.311/13

Z 2109/14 - Daňové záložné právo v prospech: Daňový úrad Banská Bystrica, Nová 13, 974 04 Banská Bystrica na základe - Rohodnutia o zriadení záložného práva č. 9600502/5/3940465/2014/ZátS zo dňa 20.8.2014 (právopl. 12.9.2014) na nehn. parc.CKN 808 a rod.dom č.s.128 - listina zapísaná dňa 9.9.2014 - pol.225/14; (Oznámenie o nadobudnutí právoplatnosti č.9600502/5/4228462/2014/ZátS zo dňa 16.9.2014)

Z 1360/15 - Exekučné záložné právo EX 2048/13 od Exekútorského úradu so sídlom Mlynská 3, 957 01 Bánovce nad Bebravou, súdny exekútor Mgr. Klaudia Boorová Dzuriková v prospech PBS Consulting & trade, spol. s r.o., Partizánska 1917, 957 01 Bánovce nad Bebravou, IČO: 45 521 182 na CKN parc.č. 808 a rodinný dom č.s. 128 zo dňa 27.05.2015 - listina zapísaná dňa 18.06.2015 - pol. 1750/15





LV č. 1169, k.ú. Lutila
Záložné právo v prospech: Slovenská sporiteľňa, a.s., 832 37 Bratisôava, Tomášiková 48, IČO: 00 151 653 na základe V 612/09 zo zmluvy uzavretej dňa 24.3.2009. -pol.59/09

Exekučné záložné právo v prospech: Exekútorský úrad Banská Bystrica, Kláry Jarunkovej 2, 974 01 Banská
Bystrica, súdny exekútor JUDr. Viktor Šajgalík na základe Z 3721/13 - Exekučný príkaz Ex 8/2013-S na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosť (parc.CKN 807) zo dňa 27.11.2013 (povinný Schmidt Peter v 1/1) - listina zapísaná 2.12.2013 - pol.311/13

Z 1360/15 - Exekučné záložné právo EX 2048/13 od Exekútorského úradu so sídlom Mlynská 3, 957 01 Bánovce nad Bebravou, súdny exekútor Mgr. Klaudia Boorová Dzuriková v prospech PBS Consulting & trade, spol. s r.o., Partizánska 1917, 957 01 Bánovce nad Bebravou, IČO: 45 521 182 na CKN parc.č. 807 zo dňa 27.05.2015 - listina zapísaná dňa 18.06.2015 - pol. 1750/15

Vyššieuvedené záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona číslo 40/1964 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Cena dosiahnutá vydražením: 57.350,- EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Simona Hercegová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxxxxxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 000
c) Názov obce xxxxxxxxx d) PSČ 000 00
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Spôsob stanovenia ceny predmet dražby.
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 84/2016, ktorý vypracoval Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec zapísaný do zoznamu znalcov vedeným Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pre odbor stavebníctvo a odvetvie odhad hodnoty nehnuteľností.
Cena podľa znaleckého posudku: 63.700,- EUR