Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 123/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 27.6.2016
  • Značka:
  • X004361
Dražobná, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 2016/9
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Močarianska107101 Michalovce
a) Názov ulice/verejného priestranstva Močarianska
b) Orientačné/súpisné číslo 1
c) Názov obce Michalovce d) PSČ 07101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 17683/V
IV. IČO/ dátum narodenia 36603198
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Vlastníci bytov a nebytových priestorov v bytovom bloku s.č.40, postaveného na pozemku parc.č.1630, zapísaného na LV č.5208, vedeného Katastrálnym úradom v Košiciach, Okresný úrad Michalovce – katastrálny odbor, pracovisko Veľké Kapušany, nachádzajúceho sa v obci Veľké Kapušany, katastrálne územie Veľké Kapušany, zastúpení správcom bytového domu: Okresné stavebné bytové družstvo Trebišov
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Pribinova
b) Orientačné/súpisné číslo 2246/2
c) Názov obce Trebišov d) PSČ 075 01
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 00175056
C. Miesto konania dražby Kancelária notárky JUDr. Márie Kožuškovej, Sama Chalupku 18, 071 01 Michalovce
D. Dátum konania dražby 22. 07. 2016
E. Čas konania dražby 09:30 hod
F. Kolo dražby prvá dražba
G. Predmet dražby

byt č.18, vo vchode 55 na 6. posch. bytového bloku s.č.40, postaveného na pozemku parc. č.1630, zapísaného na LV č.5208, vedeného Katastrálnym úradom Košice, Okresný úrad Michalovce – katastrálny odbor, pracovisko Veľké Kapušany, nachádzajúci sa v obci Veľké Kapušany, okres Michalovce, katastrálne územie Veľké Kapušany vo výlučnom vlastníctve: Balog Jozef  rod. Balog, nar.:02.10.1986, bytom: P. O. Hviezdoslava 40/55, 079 01 Veľké Kapušany, podiel 1/1.  Podiel na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu: 5490/99194

H. Opis predmetu dražby

Byt č. 18 sa nachádza na 6. p. (VII. NP) bytového domu s. č. 40, vchod č. 55, na ulici P. O. Hviezdoslava  Veľké Kapušany.  Byt pozostáva z 2 obytných miestností a príslušenstva, ktorým je: predsieň, kuchyňa, kúpeľňa, WC, loggia a pivnica č. 18 nachádzajúca sa na prízemí (I. NP) bytového domu. Popis, vybavenie a fotodokumentáciu interiéru bytu nie je možné zdokumentovať, vzhľadom k skutočnosti, že   obhliadka a zameranie bytu neboli umožnené. Vnútorné vybavenie bytu je uvažované v štandardnom rozsahu a je tvorené rozvodmi teplej a studenej vody, elektro, plynu,  kanalizácie, rozvodov kúrenia. Vykurovanie je ústredné teplovodné, v jednotlivých miestnostiach sú osadené radiátory. Podlahy obytných a ostatných miestností sú uvažované s povrchom PVC. Povrchy stien sú vápenné hladké omietky. Zdravotechnické zariadenie kúpeľne pozostáva z vane, umývadla, v záchode je splachovacie WC. Príprava TÚV je z centrálneho zdroja – kotolňa sa nachádza mimo objekt. K výbave kuchyne patrí kuchynská linka s drezom, šporák a digestor. Výplne otvorov bytu tvoria dvere , plné a presklené , okná plastové s izolačným dvojsklom. Užívanie bytového domu s. č. 40 je od roku 1966 na základe potvrdenia vydaného OSBD Trebišov zo dňa 13.04.2016. Životnosť bytového domu, s prihliadnutím na jeho konštrukčno-materiálové riešenie ako aj súčasný technický stav, predpokladám 90 rokov. Byt č. 18 sa nachádza na 6. poschodí (VII. NP) bytového domu súp. č. 40, vchod 55 na Ul. P. O. Hviezdoslava  vo Veľkých Kapušanoch. Situovaný je v širšom centre mesta. Prevládajúca zástavba v okolí sú viacpodlažné bytové domy a základná občianska vybavenosť. Nehnuteľnosť je situovaná v lokalite, kde dopyt v porovnaní s ponukou je v rovnováhe. Bytový dom je  napojený na všetky inžinierske siete t. j. verejný vodovod, verejnú kanalizáciu,  NN rozvody, telekomunikačné rozvody, optické rozvody a je napojený na miestnu komunikáciu. Vplyv bežného hluku a prašnosti od dopravy. Mesto Veľké Kapušany s počtom obyvateľom 9 521 sa nachádza 28 km od okresného mesta a má zodpovedajúcu vybavenosť ako napr. školy, úrad, zdravotné zariadenia, obchodné zariadenia a pod. Mesto Veľké Kapušany je dostupné autobusovou dopravou. 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Bytový dom súp. č. 40 je postavený na pozemku parc . č. 1630 katastrálne územie Veľké Kapušany. Nachádza sa na ulici  P. O. Hviezdoslava vo Veľkých Kapušanoch. Bytový dom je murovaný objekt, ktorý má 7 nadzemných  podlaží, z toho 6 obytných podlaží a jedno technické podlažie , kde sa nachádzajú spoločné priestory a pivnice. Objekt je založený na ŽB pásoch s izoláciami. Stropy sú ŽB prefabrikované s rovným podhľadom. Schodištia sú ŽB prefabrikované. Bytový dom má  plochú strechu s krytinou z asfaltových pásov, klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Vonkajšia omietka brizolit. Vnútorné omietky spoločných priestorov sú vápenné hladké. Okná bytov plastové s izolačným dvojsklom, v spoločných priestoroch sú oceľové . Vstupné dvere bytového domu sú oceľové, v spoločných priestoroch sú dvere drevené, hladké. Spoločnými časťami domu sú základy domu, strecha, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodištia, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé nosné konštrukcie. Spoločnými zariadeniami domu sú výťah, práčovňa,  sušiareň, kočikáreň, žehliareň, hromozvod, vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické, telefónne prípojky obytného domu a to aj v prípade, ak sú umiestnené mimo domu a slúžia výlučne tomuto domu.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Ťarchy:

-Záložné právo v prospech ostatných vlastníkov bytov a nebytových priestorov v zmysle § 15, odst.1/ zákon č.182/1993 Z.z., Z 45/10 - čz.161/10
-Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava (IČO: 00 151 653) - Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam a Mandátna zmluva č. 5043451402 na byt č. 18/6. posch., vchod č. 55 na parc. č. 1630 bez výmery - V 387/2013 - čz 524/13
-Exekútorský úrad Púchov, JUDr. Jozef Martišík st., Samoty 1061, 020 01 Púchov - Exekučný príkaz EX 2126/15-14 zriadením exekučného záložného práva zo dňa 22.02.2016 na byt č.18/6.posch., vchod č.55 - Z 136/2016 – čz 134/16
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znaleckým posudkom
K. Najnižšie podanie 5 400,00 €
L. Minimálne prihodenie 300,00 €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 1 080,00 €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky Prevodom na bankový účet alebo v hotovosti u dražobníka najneskôr do zahájenia dražby s preukázaním potvrdenia o úhrade týmto alebo zákonom povoleným spôsobom alebo vo forme bankovej záruky. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Výpis z bankového účtu, potvrdenie o vklade peňažných prostriedkov na bankový účet v hotovosti, príjmový pokladničný doklad dražobníka, banková záruka.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Dražobnú zábezpeku možno zložiť do začiatku dražby u dražobníka.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet nevydražil, dražobnú zábezpeku alebo listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby na účet dražobníka. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 01.07.2016 od 10:00 hod Obhliadka 2: 15.07.2016 od 10:00 hod
Miesto obhliadky Byt č. 18 6. p. (VII. NP) bytového domu s. č. 40, vchod č. 55, na ulici P. O. Hviezdoslava Veľké Kapušany.
Organizačné opatrenia Zraz záujemcov o obhliadku sa uskutoční pred vchodom bytového bloku s.č. 40, vchod 55 na ulici P. O. Hviezdoslava vo Veľkých Kapušanoch. Bližšie informácie a pokyny na tel. 0917 583 592, kontaktná osoba: Ing. Tkáč.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak uhradil vydražiteľ cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo alebo iné právo k predmetu dražby udelením príklepu.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Dražobník odovzdá vydražiteľovi po zaplatení vydraženej ceny predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby bez zbytočného odkladu a vydražiteľ prevzatie písomne potvrdí.
Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. O odovzdaní predmetu dražby spíše dražobník zápisnicu. Predchádzajúci vlastník odovzdá vyprataný predmet dražby, kľúče od dverí, vrát, ovládače od diaľkovo ovládaných brán a dokumenty ako sú kolaudačné rozhodnutia, geometrické plány, nájomné zmluvy a spoločne s vydražiteľom si navzájom potvrdia konečné stavy na meračoch médií. Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením do 15 dní. Užívacie právo k predmetu dražby prechádza odovzdaním dražby. Účastníkom dražby môže byť osoba, ktorá spĺňa podmienky ustanovené zákonom č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách a dostavila sa s cieľom urobiť podanie. Ostatné osoby platia vstupné 3,32 €. Upozorňujeme všetky osoby, ktoré majú k predmetu dražby predkupné alebo iné práva, že ich môžu preukázať najneskôr do začatia dražby a môžu ich uplatniť na dražbe ako dražitelia.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Mária
c) priezvisko Kožušková
d) sídlo Sama Chalupku 18, 071 01 Michalovce