Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 114/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 14.6.2016
  • Značka:
  • X004094
Dražby a aukcie, s. r. o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 160002
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražby a aukcie, s. r. o.
II. Sídlo/bydlisko Flámska9783/103601 Martin
a) Názov ulice/verejného priestranstva Flámska
b) Orientačné/súpisné číslo 9783/1
c) Názov obce Martin d) PSČ 03601
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sro , vložka číslo: 18739/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36751642
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Martin
D. Dátum konania dražby 09. 06. 2016
E. Čas konania dražby 10:00
F. Kolo dražby opakovaná dražba
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese Martin, obci Turčianska Štiavnička, katastrálne územie Turčianska Štiavnička ,Okresný úrad Martin- katastrálny odbor  na LV č. 159 ako:

 

- stavba – rodinný dom súpis. č. 256, na ulici 9. mája, ktorý je postavený na pozemku – parcele C-KN parc. č. 213 podiele ½,

- pozemok – parcela C-KN parc. č. 213 o výmere 869 m2, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria, v podiele ½,

- pozemok – parcela C-KN parc. č. 214 o výmere 565 m2, druh pozemku záhrady, v podiele ½.

 

H. Opis predmetu dražby

Nehnuteľnosť je umiestnená v zastavanom území obce Turčianska Štiavnička. Pracovné možnosti v mieste sú obmedzené. Dopravné prepojenie s centrom okresného je dobré autobusom alebo autom. Od centra okresného mesta je lokalita vzdialená približne 4,85 km. V obci je základná občianska vybavenosť. Terén je mierne rovinatý, prístup je po spevnenej komunikácii z miestnej cesty. V mieste je možnosť napojenia na vybudované verejné rozvody. Dopravné spojenie s centrom  mesta je dobré (autom alebo autobusom do 15 min.).

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Rodinný dom s.č.256  na p.č.213

Samostatne stojací dvojpodlažný rodinný dom s primurovanou pivnicou. Na prízemí spoločenské miestnosti, garáž, práčovňa, prevádzkové miestnosti a schodište a na  poschodí obytné izby, kuchyňa, kúpeľňa, WC a chodba. Z pomeru plôch určených na bývanie a celkovej plochy vyplýva, že sa jedná o rodinný dom. Základy betónové s izoláciou, murivo na prízemí a poschodí murované, stropy s rovným podhľadom, strecha pultová, krytina lepenková, fasádne omietky vápenné, okná zdvojené drevené, dvere rámové s výplňou, svetelná a motorická elektroinštalácia, poistky, vykurovanie lokálne elektrickými, akumulačnými pecami kanalizácia zaústená do žumpy, rozvod teplej a studenej vody, teplá voda z bojlera, keramický obklad kuchyne, kúpeľne, WC a práčovne, schody drevené, podlahy v obytných miestnostiach drevené a dlažby keramické. Vek stavby pre účely ocenenia bol určený na základe rozhodnutia  o užívaní stavby a porovnaním materiálového a konštrukčného vyhotovenia, t.j. 2016 - 1975 = 41 rokov. Pri obhliadke stavby bolo zistené,  poškodenie zvislej nosnej konštrukcie, strechy a strešnej krytiny. Vzhľadom na stavebno-technický stav zistený pri obhliadke je životnosť stanovená kubickou metódou. Údržba sporadický zabezpečovaná.

 

Oplotenie pozemku

Kovové stĺpy v betónovom základe, drôtené pletivo, dĺžka 102,4 m a výška 1,45 m.

 

Oplotenie os ulice

Oplotenie pozemku od ulice, murované stĺpy,  tehlová tvárnicová výplň do výšky 1,0 m, (čiastočne poškodená)celková dĺžka 100,6 m.

 

Prípojka vody

Napojenie na obecný rozvod vody

 

Kanalizačná prípojka

Napojenie na septickú nádrž.

 

Septik

Monolitický betón, izolácia proti vode. oceľový poklop.

Podzemná pivnica

Betónové tvárnice, monolitický strop, betónová podlaha, izolácia proti zemnej vlhkosti.

 

Elektro prípojka

Elektrická prípojka káblom, dĺžka 55,0 m Cu 4*35 mm*mm

 

Spevnené plochy

Betónový podklad, asfaltový kryt.

LV č. 159 zo dňa 9.3.201

Pozemok tvorí parcela na ktorom je dvor Nachádzajú  sa v katastrálnom území obce v intraviláne obce Turčianska Štiavnička. Pozemok je prístupný po ceste, ktorá tvorí lokálnu komunikáciu. Pozemok  je chránený ohradou.

Svahovitosť je nad 5%. Obec Turčianska Štiavnička mala v roku 2001 pri sčítaní obyvateľov domov a bytov trvalé žijúcich cca 795 obyvateľov. Jednotková východisková hodnota pozemku pre obce s počtom obyvateľov do 5000 je 3,32 EUR/m2. Avšak jednotková východisková hodnota pozemku (VHMJ) vzhľadom na dostupnú vzdialenosť a vplyv zvýšeného záujmu o kúpu od obyvateľov z mesta Martin (16,60 EUR/m2), je volená v súlade s ustanovením prílohy č. 3 vyhlášky ods. D 3.3. na úrovni 60 % z jednotkovej východiskovej hodnoty (16,60 EUR/m2) tzn. 13,28 EUR/m2. Parcela je situovaná v extraviláne zastavaného územia obce Turčianska Štiavnička. Koeficient dopravných vzťahov je posudzovaný vzhľadom na dostupnosť z mesta s ktorého je záujem o kúpu. V čase obhliadky neboli zistené iné zvyšujúce faktory alebo zničujúce ktoré môžu vplývať na hodnotu posudzovaných pozemkov boli zistené a to, rušivý hluk a možnosť výstavby.

 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
-
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 17.150,00 €
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Zsolt Varga
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Flámska
b) Orientačné/súpisné číslo 1
c) Názov obce Martin d) PSČ 03601
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 22111971
V. Odhad ceny predmetu dražby 44.900,00 €