Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 114/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 14.6.2016
  • Značka:
  • X004084
INVEST-KAPITAL, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo IK-0116 II
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko INVEST-KAPITAL, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Hattalova12/C83103 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Hattalova
b) Orientačné/súpisné číslo 12/C
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 83103
e) Štát SR
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3232/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35871334
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Barbora Hudeková, správca úpadcu Karrer Industrie s.r.o. v konkurze, IČO: 35 818 417, konkurzné konanie je vedené pred Okresným súdom Bratislava pod č.k. 4R/3/2010
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kominárska
b) Orientačné/súpisné číslo 2, 4
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 83104
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 42352835
C. Miesto konania dražby Notársky úrad Mgr. Petra Mikitu, Jilemnického 2, 911 01 Trenčín.
D. Dátum konania dražby 15. 06. 2016
E. Čas konania dražby 10:00
F. Kolo dražby 2. kolo
G. Predmet dražby

Predmet dražby je súbor nasledovných nehnuteľností:

 

A. nachádzajúcich sa v Okrese Topoľčany, Obec Topoľčany, zapísaných na Liste vlastníctva č. 589, vedeného pre katastrálne územie Topoľčany ako:

- pozemok parcela registra „C“ parcelné  číslo 1675/1, o výmere 170 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,

- pozemok parcela registra „C“ parcelné číslo 1675/2,  o výmere 265 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,

- pozemok parcela registra „C“ parcelné číslo 1675/3,  o výmere 27 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,

- pozemok parcela registra „C“ parcelné číslo 1676,  o výmere 222 m2, druh pozemku Záhrady,

- stavba súpisné číslo 1971, postavená na parcele číslo 1675/1, popis stavby rodinný dom,

- stavba súpisné číslo 4680, postavená na parcele číslo 1675/3, popis stavby garáž.

 

B. nachádzajúcich sa  Okrese Topoľčany, Obec Tovarníky, zapísané na Liste vlastníctva č. 1245, vedeného pre katastrálne územie Tovarníky ako:

- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 591/2, o výmere 107 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,

- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 603/3, o výmere 1915 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,

- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 603/8, o výmere 1984 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,

- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 603/21, o výmere 2545 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,

- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 603/25, o výmere 1481 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,

- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 603/35, o výmere 492 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,

- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 609/2, o výmere 24 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,

- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 609/3, o výmere 222 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,

- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 609/41, o výmere 558 m2, druh pozemku Ostatné plochy,

- Pozemok parcela registra „E“ evidované na mape určeného operátu ako parcelné číslo 92/1, o výmere 66 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,

- Pozemok parcela registra „E“ evidované na mape určeného operátu ako parcelné číslo 92/2, o výmere 92 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,

- Pozemok parcela registra „E“ evidované na mape určeného operátu ako parcelné číslo 92/4, o výmere 131 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,

- Pozemok parcela registra „E“ evidované na mape určeného operátu ako parcelné číslo 93/1, o výmere 180 m2, druh pozemku Záhrady,

- Pozemok parcela registra „E“ evidované na mape určeného operátu ako parcelné číslo 93/2, o výmere 237 m2, druh pozemku Záhrady,

- stavba bez súpisného čísla postavená na parcele č. 603/3, popis stavby úst. Sklad  U1, sklad,

- stavba bez súpisného čísla postavená na parcele č. 603/8, popis stavby vonk. Žeriav.dráha-.

(ďalej len „Predmet dražby“) v celku (1/1). Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

 

Predmet dražby je vo výlučnom vlastníctve VHC Vermietungs-und Handelsges. m.b.H., Gewerbestrasse 7, A-5261 Uttendorf, Rakúsko, (FN 169802 i)

H. Opis predmetu dražby

Nehnuteľnosti evidované na Liste vlastníctva číslo 589, katastrálne územie Topoľčany:

 

Stavba súpisné č. 1971, na parc. č. 1675/1,

     Rodinný dom stojí v uličnej zástavbe, v širšom centre mesta Topoľčany a spolu s ostatnými domami a okolím vytvára podmienky rodinného bývania. RD je situovaný v individuálnej bytovej výstavbe, v strede uličnej zástavby, na pozemku s dvorom a záhradou. V blízkosti sa nachádza výpadová cesta Topoľčany – Piešťany a Topoľčany - Duchonka. Dom je čiastočne podpivničený, má dve podlažia, rovnú strechu s krytinou z asfaltových pritavovaných pásov. Nad jednopodlažnou prístavbou je nízka valbová strecha s krytinou z asfaltových šindľov.    

   Predmetný dom je zatriedený ako rodinný dom, nakoľko je tu viac ako polovica  podlahovej plochy všetkých miestností určená na bývanie, má dve podlažia (jednopodlažnú prístavbu), je čiastočne podpivničený.

     Na I.NP rodinného domu sa vchádza z dvora cez vonkajší vstup. Je tu zádverie, chodba z ktorej je vstup (schodisko) do suterénu, do 1. NP a  vľavo vstup do prístavby. V prístavbe je chodba, hala a terasa, na 1.NP je chodba, kuchyňa, kúpeľňa, špajza a tri izby. V pivnici je práčovňa, kotolňa, schodisko a sklad na ovocie a zeleninu.

     Na II.RD sa vychádza vnútorným schodiskom do chodby, odkiaľ sú vstupy do štyroch izieb, kúpeľne a špajze. Jedná izba ma balkón.

  RD je v zrekonštruovanom prevedení s prístavbou, teplovodným ústredným  kúrením, s novými podlahami, omietkami, novými dverami, oknami a všetkými zriaďovacími predmetmi, je v dobrom technickom stave.

  Nehnuteľnosť rodinného domu je napojená na inžinierske siete - sekundárny rozvod el. energie, vodovodnú prípojku z ulice, kanalizáciou do mestského kanalizačného zberača a na plynovú prípojku. Parcela pod r. domom a ostatné susedné parcely majú rovinatý charakter bez obmedzení, s dobrým dopravným napojením na miestne komunikácie a cesty okresného významu.

 

1. Podzemné podlažie

      Suterén je zapustený do terénu v priemernej hĺbke do 170 cm, bez zvislej izolácie proti zemnej vlhkosti. Murivo je tehlové, hrúbky do 50 cm. Stropy sú betónové, doskové, bez omietky, vybudované po r. 1960. Klampiarske konštrukcie sú na oknách z pozinkovaného plechu, fasádne omietky vonkajšie sú len ako nízke kameninové sokle na tehlovom murive. Podlahy sú betónové mazaniny s cementovým poterom, v práčovni je dlažba. Dvere sú drevené, hladké s drevenými zárubňami. Okná sú plastové so sieťkami a mrežami, pivničné. Elektroinštalácia je svetelná s centrálnym ističom. Je vedená na lištách ako trojžilová sústava.

   Vykurovanie podlažia nie je zabezpečené, je tu rozvod vody do kotolne a práčovne s vyústením do kanalizácie. Vykurovanie nie je vybudované. Z  vnútorného vybavenia sa na podlaží nachádza smaltová vaňa v práčovni, podlahová gulička a keramický obklad všetkých stien. V kotolni je plynový rozvod s kotlom, zásobník TÚV a rozvod vody. Schody vedúce na 1.NP sú betónové s povrchovou úpravou PVC. Podlažie je primerane udržiavané v technickom stave zodpovedajúcom veku a charakteru užívania.

 

1. Nadzemné podlažie

      Základy sú betónové, s vodorovnou izolácie proti zemnej vlhkosti. Murivo je tehlové, hrúbky do 50 cm, na prístavbe pórobetónové hr do 40. Deliace konštrukcie sú tehlové, hrúbky 15 a 30 cm. Stropy sú s rovným podhľadom a omietkou ako betónové stropné dosky. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu v rozsahu úplné strechy a parapety okien. Fasádne omietky vonkajšie tvorí nad 1/3 omietanej plochy steny brizolitová striekaná omietka zo štyroch strán, a do 1/3 kabrincový keramický obklad. Vnútorne omietky sú hladké, vápenné, vnútorné obklady sa nachádzajú v kúpeľni, na vani a v kuchyni za sporákom a kuch. linkou. Podlahy v izbách sú PLP ako plávajúce laminátové podlahy, na chodbe, v kuchyni, jedálni je keramická dlažba, v kúpeľni a vo WC je tiež keramická dlažba, v hale je kobercová podlaha. Dvere sú drevené, hladké, plné, resp. čiastočne presklené, s kovovými zárubňami. Okná sú plastové, zdvojené, s vnútornými plastovými žalúziami a vonkajšími plastovými roletami. Vchodové dvere sú drevené. Elektroinštalácia je svetelná a motorická s poistkovými automatmi a centrálnym ističom. Je vedená pod omietkou ako trojžilová sústava. Budova rodinného domu nie je chránená bleskozvodom.

   Vykurovanie je ústredne, umiestnené v suteréne s kotolničkou. Tu je aj rozvod kúrenia, v izbách sú článkové liatinové radiátory doplnené plechovými typu (Korád).

    Zo zriaďovacích predmetov na podlaží je samostatná sprcha, keramické umývadlo, WC combi, elektrická rúra, kombinovaný šporák s digestorom, nerezový umývací drez, WC combi, kuchynská linka na báze melaníny, keramický obklad a keramická dlažba. TÚV je zabezpečená rozvodom z el. bojlera. Kanalizácia z kuchyne, kúpeľne a WC je zvedená do mestského kanalizačného zberača na ulici pred domom. Všetky vodovodné batérie sú nerezové pákové. Plyn je zavedený na podlaží ku kotlu kúrenia (suterén)a do kuchyne.

 

2. Nadzemné podlažie

    Murivo je tehlové, hrúbky do 50 cm. Deliace konštrukcie sú tehlové, hrúbky 15 a 30 cm. Stropy sú s rovným podhľadom a omietkou ako betónové stropné dosky. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu v rozsahu úplné strechy a parapety okien. Fasádne omietky vonkajšie tvorí nad 2/3 omietanej plochy steny brizolitová striekaná omietka zo štyroch strán. Vnútorne omietky sú hladké, vápenné, vnútorné obklady sa nachádzajú v kúpeľni a na vani.  Podlahy v izbách sú PLP ako plávajúce laminátové podlahy, na chodbe, a v kúpeľni je keramická dlažba. 

Dvere sú drevené, hladké, plné, resp. čiastočne presklené, s kovovými zárubňami. Okná sú plastové, zdvojené, s vnútornými plastovými žalúziami a vonkajšími plastovými roletami. Elektroinštalácia je svetelná s poistkovými automatmi a centrálnym ističom. Je vedená pod omietkou ako trojžilová sústava. Budova rodinného domu nie je chránená bleskozvodom.

   Vykurovanie je ústredne, umiestnené v suteréne s kotolničkou. Tu je aj rozvod kúrenia, v izbách sú článkové liatinové radiátory doplnené plechovými typu (Korád).

    Zo zriaďovacích predmetov na podlaží je smaltová vaňa, keramické umývadlo, WC combi, keramický obklad a keramická dlažba. TÚV je zabezpečená rozvodom z el. bojlera. Kanalizácia z kúpeľne a WC je zvedená do mestského kanalizačného zberača na ulici pred domom. Všetky vodovodné batérie sú nerezové pákové. Plyn na podlaží nie je zavedený.

 

Garáž súp.č. 4680, na parc. č. 1675/3

  

Jedná sa o stavbu, ktorá je ako samostatná stavba na dvore pri RD. Je to  murovaná stavba s mierne valbovou strechou, bez podpivničenia. Krytina strechy je zo živičných šindľov, stavba bola postavená v r. 1990 ako garáž pre motorové vozidlo.

   Základy sú betónové s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Murivo je z tehál a tvaroviek hr. do 30 cm. Deliace konštrukcie tu nie sú. Strop tvorí drevený trámečkový raster s podbitím tatranským profilom, nad ktorým je postavená jednoduchá valbová strecha s krytinou zo živičných šindľov. Do garáže sa vchádza samostatnými drevenými dverami priamo z dvora a cez vstupnú bránu pre auto. Nachádza sa tu jedna miestnosť, ktorá sa využíva ako garáž. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Fasádne omietky vonkajšie sú vyhotovené ako brizolitové, vnútorné omietky sú vápenné, hladké. Celá stavba je osadená na dvore v blízkosti RD. Podlahy sú z betónovej mazaniny. Dvere sú drevené, s oceľovými zárubňami.  Okno je plastové, zdvojené, elektroinštalácia je svetelná a motorická s poistkovými automatmi. Je vedená pod omietkou ako trojžilová sústava. Budova nie je chránená bleskozvodom. Vykurovanie tu nie je vybudované,  nie je tu ani rozvod plynu, vody a kanalizácie.

 

Vonkajšie úpravy:

 

Plot: - od ulice

 

    Jedná sa o plot od ulice vpredu. Pozostáva z betónových základov, podmurovky a samotného plotu. Samotný plot je z kovových profilových vložiek osadených v rámoch medzi kovovými stĺpikmi. Celková dĺžka plota je 20 m, výška plota od terénu je 170 cm. K plotu patria aj dve kovové brány a jedna vstupná bránka s vložkami z kovových profilových vložiek uchytených na oceľových pilieroch. Plot bol zhotovený podľa prehlásenia zástupcu majiteľa v r. 1978.

 

Plot: - okolo záhrady

 

      Jedná sa o plot okolo záhrady. Pozostáva z betónových základov okolo oceľových stĺpikov a samotného plotu. Samotný plot je strojové pletivo natiahnuté na oceľových stĺpikoch. Celková dĺžka plota je 74 m, výška plota od terénu je 170 cm. Plot bol zhotovený podľa prehlásenia majiteľa v r. 1998.

 

Vodovodná prípojka

 

Jedná sa o vodovodnú prípojku z ulice po meranie v suteréne domu. Je z pozinkovaných trubiek priemeru 2,5 cm, vedená v zemi. Jej celková dĺžka je 7 m. Vek 40 rokov je stanovený  podľa prehlásenia zástupcu majiteľa domu.

 

Kanalizačná prípojka

 

Jedná sa o vonkajšiu kanalizáciu z domu do mestskej kanalizácie na ulici pred domom. Je zhotovená z kameninového potrubia svetlosti 150 mm, ktoré je uložené v zemnej ryhe, čiastočne obetónované. Celková dĺžka kanalizačného potrubia je 15 m. Vek kanalizácie 40 rokov je stanovený  podľa prehlásenia zástupcu majiteľa domu.

 

Elektro prípojka

 

     Jedná sa o zemnú kábelovú prípojku NN z rozvodného stĺpa na ulici. Kábel je vedený zo stĺpa na ulici zemou do rozvádzača s meraním, ktorý je umiestnený na dome. Celková dĺžka elektro prípojky je 11 m. Vek 21 rokov je stanovený podľa prehlásenia zástupcu majiteľa domu. 

  

Plynová prípojka

 

     Jedná sa o plynovú prípojku, ktorá je vedená z ulice po regulátor s meraním, ktorý je umiestnený v predzáhradke RD. Jej celková dĺžka je 6,0 m. Vek 35 rokov je stanovený  podľa prehlásenia zástupcu majiteľa domu.

 

Záhradný vodovod

 

     Jedná sa o 1 ks záhradného vodovodu, ktorý pozostáva z potrubia a vývodu s točkou na polievanie záhrady. Je z pozinkovaných trubiek priemeru 2,5 cm, vedený v zemi. Jeho celková dĺžka je 7 m. Vek 21 rokov je stanovený  podľa prehlásenia zástupcu majiteľa domu.

 

Terasa

 

      Jedná sa o terasu za prístavbou RD. Pozostáva z betónovej dosky na vrchu s keramickou dlažbou. Spoločná strieška s prístavbou RD je zatiahnutá nad terasou. Podhľad je z obkladu z tatranského profilu. Na terase je zábradlie s vonkajšími schodíkmi.

 Celková plocha prístrešku je 2,15*6,70 m. Vek 21 rokov je stanovený  podľa prehlásenia zástupca majiteľa domu.

 

 

 

Nehnuteľnosti evidované na Liste vlastníctva č. 1245, vedeného pre katastrálne územie Tovarníky

 

Sociálna  budova bez súp. č., na parc. č. 603/3

 

   Predmetná stavba je zatriedená ako prevádzkovú budova pre sociálnu časť výroby pre halu H1 a USM. Budova nie je podpivničená, je s dvoma nadzemnými podlažiami prepojená s výrobnou halou H1 a USM. Stavba bola postavená v r. 1985, celkový vzhľad je bez výrazných zmien, vnútorne priestory 1. ani 2. NP neboli dispozične zmenené, len čiastočne upravené, budova je v dobrom technickom stave. Na 1. NP sa nachádzajú kancelárske priestory, na 2.NP sú šatne a sociálne priestory s umyvárňami.

 

   Stavba nie je podpivničená, má dve nadzemné podlažia. Zvislé nosné konštrukcie sú betónové montované, stropy sú betónové s rovným podhľadom, schody sú betónové s cementovým poterom a PVC. Dvere sú oceľové, okná sú zdvojené, drevené, podlahy sú s cementovým poterom a PVC. V sociálnych priestoroch je keramická dlažba a obklad. Elektroinštalácie na jednotlivých podlažiach je svetelná a motorická, istenie je poistkovými automatmi. Na jednotlivých podlažiach je rozvod TÚV, vykurovanie je teplovodné z výmenníkovej stanice v budove, z vlastnej kotolne a plechovými špirálovými registrami. Rozvody TÚV sú taktiež z kotolne cez rozvody bývalého závodu.

 

   Stavba je založená na železobetónových základových pätkách, ktoré stoja na betónových pilótach typu VUIS. Zvislé nosné konštrukcie (stĺpy) a vodorovné nosné konštrukcie (rámové priečelie a trámy) vytvárajú železobetónový skelet. Stropy sú panelové, železobetónové s rovným podhľadom. Obvodové opláštenie je z pórobetónových panelov. Strecha budovy je rovná s krytinou z asfaltových pretavovaných pásov. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaných plechov. Vonkajšia povrchová úprava štítových stien je brizolitová striekaná na pórobetónových paneloch, vnútorne omietky sú vápenné, hladké. Sociálno-hygienické priestory sú vybavené obkladmi stien a keramickou dlažbou. Ďalej sú tu umývadla, sprchy a toalety. Podlahy priestorov sú prevažne povlaky z PVC a keramické dlažby. Dvere sú hladké alebo presklené, vykurovanie je ústredné z výmenníkovej stanice špirálovými registrami. Rozvody vody sú z pozinkovaných oceľových rúr, rozvody kanalizácie sú z PVC.  

 

   Nehnuteľnosť sociálnej budovy je napojená na inžinierske siete - vodovodnou prípojkou na rozvod areálového vodovodu, kanalizáciou do vnútro areálovej kanalizačnej siete, na elektro rozvody závodu s prípojkou na rozvodnú elektro sieť z trafostanice TS 1. Budova je napojená na teplovodné kúrenie z vlastnej kotolne cez výmenníkovú stanicu.

   Parcela pod stavbou a ostatné susedné parcely majú rovinatý charakter bez obmedzení s dobrým dopravným napojením na areálové cesty a cesty okresného významu.

 

 

Výrobná hala USM, bez súp č., na parc. č.603/8

 

   Jedná sa o jednoloďovú halovú stavbu, ktorá je funkčne aj prevádzkovo spojená so sociálnou budovou. Stavba haly je založená na železobetónových pätkách. Pod každou pätkou sú betónové pilóty typu VUIS (Dve pilóty pod spoločnou hlavou). Zvislé nosné konštrukcie vytvárajú železobetónové stĺpy, priečnu väzbu vytvárajú železobetónové nosníky uložené na stĺpoch. Zastrešenie je strešnými betónovými kazetovými panelmi typu TT s predpätím.

   Krytina plochej strechy je tvorená z pritavovaných asfaltových pásov. Opláštenie stavby je pórobetónovým  opláštením, v ktorom sú vsadené oceľové okná v páse, nad ktorými sú z troch strán obvodového plášťa súvislé 

copilitové steny. Ich funkcia je zateplenie a presvetlenie haly. Štvrtá obvodová stena je spojená so sociálnou budovou, aj keď je vyhotovená ako samostaná stena. Vráta v čelách lodi a 2x v priečnom smere sú rolovacie pod strop so žaluziami. Jeden krát bočné vráta sú celoplechové.

   V celej hale je inštalovaná žeriavová dráha s portálovými žeriavmi, ktoré nie sú predmetom tohoto hodnotenia. Podlahy sú betónové, vnútorné omietky sú vápenné, hladké, vonkajšie omietky sú striekané. Elektroinštalácia v hale je motorická a svetelná, vykurovanie je teplovzdušnými agregátmi z centrálneho rozvodu a vlastnej kotolne.

   V hale je vybudovaná murovaná vstavba sociálnych priestorov. Samotná hala je rozdelená na tri priestory dvoma samostatnými priečnými copilitovými stenami. Vo všetkých priestoroch sa poskytujú služby strojárskej výroby a obrábania kovov technológiou strojárskej výroby a špecifických zariadení.

    Opotrebenie je primerané veku a prevádzke. Stavba je v dobrom technickom stave, boli tu robené pravidelné opravy a údržba.

 

Hala H1 – vonkajšia žeriavová dráha súpisné číslo 603/8

 

Jedná sa o jednoloďovú halovú stavbu, ktorá stojí vedľa Výrobnej haly USM, no nie je s ňou funkčne prepojená aj keď sa dá prejsť z haly do haly. Stavba haly H1 vonk. žeriav. dráhy je založená na železobetónových pätkách. Pod každou pätkou sú betónové pilóty typu VUIS (Dve pilóty pod spoločnou hlavou). Zvislé nosné konštrukcie vytvárajú železobetónové stĺpy, priečnu väzbu vytvárajú oceľové nosníky sedlovej strechy, uložené na oceľovej nadstavbe želbet stĺpoch žeriavovej dráhy. Na betónových stĺpoch sú uložené aj oceľové nosníky žeriavovej dráhy, po ktorých jazdia mostové žeriavy. Zastrešenie je vytvorené z dvoch pozinkovaných vrstiev trapézových VSŽ plechov, medzi ktorými je vložená stlačená vrstva tvrdenej nobasilovej vaty o hrúbke 25 cm. Obvodový plášť je vytvorený zo sendvičových panelov z plechu a plastu s tepelnou strednou izolačnou vrstvou na báze čadičovýchvlákien. Hrúbka sendvičového plášťa v dolnej časti je 15 cm.Nad týmto sendvičom je pás plastových okien po celom obvode, nad ktorými sú priehľadné copilitové steny do výšky hornej pásnice žeriavovej dráhy. Nad copilitovými stenami je opäť pás zo sendvičových panelov ako v dolnej časti. V piatom a deviatom poli v obvodovom plášti sa nachádzajú veľkorozmerové rolovacie bány, ktoré sú obojstranné. Na prednom čele je veľkorozmerová rolovacia brána pre nadmerné náklady a tovary, a na zadnom čele je zasúvacia brána pre manipuláciu v susednej hale a na dvore.  Hala je vykurovaná teplovzušným kúrením z vlastnej kotolne so špirálovými registrami po obvode haly. Podlaha haly je vytvorená ako hrubé lôžko zo štrkodrve, na ktorom sú volne položené cestné panely po celej hale. V prvej štvrtine haly je na cestných paneloch položená betónová mazanina, ktorá zdvihla celkovú podlahu o 15 cm. Elektroinštalácia v hale je svetelná a motorická s vlastnými rozvádzačmi, ktoré sú napojené rozvodmi na vlastnú trafostanicu, ktorá nie je predmetom tohoto hodnotenia. V hale je privedená voda zo susednej budovy, ktorá slúži len na bežnú potrebu a umývanie pracovníkov počas pracovného výkonu.

 

   V celom priestore Haly H1 je inštalovaná žeriavová dráha s portálovými a mostovými žeriavmi, ktoré nie sú predmetom hodnotenia v tomto posudku.

 

Vo všetkých priestoroch pod žeriavmi sa poskytujú služby strojárskej výroby a obrábania kovov s technológiou špecifických zariadení. Vek stavby uvažujem s  rokom 1985, kedy bola postavená žeriavová dráha s celým systémom, aj keď obvodový plášť a zastrešenie haly bolo dokončené neskôr.

 

    Opotrebenie je primerané veku a prevádzke. Stavba je v dobrom technickom stave, boli tu robené pravidelné opravy a údržba. 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave zodpovedajúcom veku a údržbe - v dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámky zapísané na LV 589 katastrálne územie Topoľčany:

Poznamenáva sa návrh žalobcu Judr. Barbora Hudeková správca úpadcu Karrer Indstrie s.r.o v konkurze na začatie súdneho konania k nehnuteľnostiam parc.č.1675/1, 1675/2, 1675/3, 1676, dom s.č. 1971 na parc.č.1675/1, garáž s.č. 4680 na parc.č.1675/3 podľa sp. zn. 2Cbi/25/2011-P 223/11-
723/11;

Poznamenáva sa doručenie oznámenia o zápise do súpisu majetku parc.č. 1675/1, 1675/2, 1675/3, 1676, stavba rodinný dom s.č. 1971 na parc. č. 1675/1, stavba garáž s.č. 4680 na parc. č. 1675/3, JUDr. Barbora Hudeková, správca úpadcu Karrer Industrie s.r.o. v konkurze, Svetlá 7, 81102 Bratislava - P 231/15 - 1392/15;

Poznámky zapísané na LV 1245 katastrálne územie Tovarníky:

Poznamenáva sa návrh žalobcu Judr. Barbora Hudeková správca úpadcu Karrer Indstrie s.r.o v konkurze na začatie súdneho konania k nehnuteľnostiam parc.č. 591/2, 603/3, 603/8, 603/21, 603/25, 603/35, 609/2, 609/3, 609/41, 92/1, 92/2, 92/4, 93/1, 93/2, stavba ustr. sklad U1 na parc.č.603/3, vonk. žer.dráha na parc.č.603/8 podľa sp. zn. Cbi/25/2011-P 223/11-62/11;

Poznamenáva sa doručenie oznámenia o zápise do súpisu majetku parc.č. 591/2, 603/3, 603/8, 603/21, 603/25, 603/35, 609/2, 609/3, 609/41, 92/1, 92/2, 92/4, 93/1, 93/2, stavba ustr. sklad U1 na parc.č.603/3, vonk. žer.dráha na parc.č.603/8, JUDr. Barbora Hudeková, správca úpadcu Karrer Industrie s.r.o. v konkurze, Svetlá 7, 81102 Bratislava - P 231/15 - 261/15;

Ťarchy zapísané na LV 1245 katastrálne územie Tovarníky:

Vecné bremeno spočívajúce v práve prechodu peši a prejazdu cez pozemok parc.č. 603/25 v rozsahu
vyznačenom GP č.41313381-170/05 v prospech vlastníka pozemku parc.č. 603/1 zapísaná v LV č. 1136 podľa zmluvy V 2255/07 -153/07; Zmena podľa V 235/10-168/10;

Právo prechodu peši a prejazdu cez pozemok parc.č. 603/34 zapísaná v LV č. 1188 v celom rozsahu v prospech vlastníkov parc.č. 603/21 a 603/25 podľa zmluvy V 297/07-26/07 pôvodne v LV č. 590 a 1134 zmena podľa V 2255/07-153/07;

Nájomné zmluvy:

Dražobníkovi bola zo strany obchodnej spoločnosti FEROMEX, s.r.o., IČO: 31 598 544, Belinského 2, 851 02 Bratislava (ďalej len „FEROMEX, s.r.o.“) predložená zmluva o podnájme zo dňa 01.01.2011 uzatvorené medzi prenajímateľom Friess GmdH in Grundug a nájomcom FEROMEX, s.r.o., na základe ktorej nehnuteľnosti, nachádzajúce sa v Okrese Topoľčany, Obec Tovarníky, zapísané na Liste vlastníctva č. 1134, vedeného pre katastrálne územie Tovarníky ako:
- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 603/3, o výmere 1915 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,
- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 603/8, o výmere 1984 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,
- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 603/21, o výmere 2545 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,
- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 603/25, o výmere 1481 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,
- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 603/35, o výmere 492 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,
- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 609/2, o výmere 24 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,
- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 609/3, o výmere 222 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,
- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 609/41, o výmere 558 m2, druh pozemku Ostatné plochy,
- stavba bez súpisného čísla postavená na parcele č. 603/3, popis stavby úst. Sklad U1, sklad,
- stavba bez súpisného čísla postavená na parcele č. 603/8, popis stavby vonk. Žeriav.dráha-.
Užíva obchodná spoločnosť FEROMEX, s.r.o..

Dražobníkovi bola zo strany obchodnej spoločnosti FEROMEX, s.r.o., IČO: 31 598 544, Belinského 2, 851 02 Bratislava (ďalej len „FEROMEX, s.r.o.“) predložená zmluva o podnájme zo dňa 01.01.2011 uzatvorené medzi prenajímateľom Friess GmdH in Grundug a nájomcom FEROMEX, s.r.o., na základe ktorej nehnuteľnosti, nachádzajúce sa v Okrese Topoľčany, Obec Tovarníky, zapísané na Liste vlastníctva č. 1134, vedeného pre katastrálne územie Tovarníky ako:
- Pozemok parcela registra „C“, parcelné číslo 591/2, o výmere 107 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,
- Pozemok parcela registra „E“ evidované na mape určeného operátu ako parcelné číslo 92/1, o výmere 66 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,
- Pozemok parcela registra „E“ evidované na mape určeného operátu ako parcelné číslo 92/2, o výmere 92 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,
- Pozemok parcela registra „E“ evidované na mape určeného operátu ako parcelné číslo 92/4, o výmere 131 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,
- Pozemok parcela registra „E“ evidované na mape určeného operátu ako parcelné číslo 93/1, o výmere 180 m2, druh pozemku Záhrady,
- Pozemok parcela registra „E“ evidované na mape určeného operátu ako parcelné číslo 93/2, o výmere 237 m2, druh pozemku Záhrady,
Užíva obchodná spoločnosť FEROMEX, s.r.o.
Dražobníkovi bola zo strany obchodnej spoločnosti FEROMEX, s.r.o., IČO: 31 598 544, Belinského 2, 851 02 Bratislava (ďalej len „FEROMEX, s.r.o.“) predložená zmluva o podnájme zo dňa 01.01.2011 uzatvorené medzi prenajímateľom Friess GmdH in Grundug a nájomcom FEROMEX, s.r.o., na základe ktorej nehnuteľnosti, nachádzajúce sa v Okrese Topoľčany, Obec Topoľčany, zapísaných na Liste vlastníctva č. 589, vedeného pre katastrálne územie Topoľčany ako:
- pozemok parcela registra „C“ parcelné číslo 1675/1, o výmere 170 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,
- pozemok parcela registra „C“ parcelné číslo 1675/2, o výmere 265 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,
- pozemok parcela registra „C“ parcelné číslo 1675/3, o výmere 27 m2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria,
- pozemok parcela registra „C“ parcelné číslo 1676, o výmere 222 m2, druh pozemku Záhrady,
- stavba súpisné číslo 1971, postavená na parcele číslo 1675/1, popis stavby rodinný dom,
- stavba súpisné číslo 4680, postavená na parcele číslo 1675/3, popis stavby garáž.
užíva obchodná spoločnosť FEROMEX, s.r.o.


Podľa § 30 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách v znení neskorších predpisov, práva osôb vyplývajúce z vecných bremien viaznucich na predmete dražby nie sú dotknuté prechodom vlastníckeho práva dražbou.
Predkupné právo viaznuce na predmete dražby zaniká udelením príklepu, ak vydražiteľ uhradil cenu dosiahnutú vydražením predmetu dražby v ustanovenej lehote; to neplatí v prípade predkupného práva spoluvlastníkov veci k spoluvlastníckemu podielu.
Upozorňujeme všetky osoby, ktoré majú k predmetu dražby predkupné alebo iné práva, že ich môžu preukázať najneskôr do začatia dražby a môžu ich uplatniť na dražbe ako dražitelia.

J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota Predmetu dražby bola odhadnutá spolu vo výške 915 000 EUR podľa znaleckého posudku č. 12/2016 a 14/2016 ktorý vypracoval znalec Ing. Blažej Líška, znalec v odbore stavebníctvo, odvetvie pozemné stavby a odhady hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, pod evidenčným číslom 912049.
K. Najnižšie podanie 732 000 EUR
L. Minimálne prihodenie 1 000 EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 40 000 EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka IBAN: SK9111110000001371558008 vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., s variabilným symbolom platby: 0116.
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania
dražby.
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.

Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky, originál výpisu z bankového účtu o úhrade dražobnej zábezpeky v prospech účtu dražobníka. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad, vystavený dražobníkom, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky 1. Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby. 2. V hotovosti proti potvrdeniu o vrátení sumy zloženej dražobnej zábezpeky v prípade, ak bola dražobná zábezpeka zložená v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka. 3. Vrátením originálu (overenej kópie) listiny preukazujúcej zloženie dražobnej zábezpeky do notárskej úschovy, ak bola dražobná zábezpeka zložená do notárskej úschovy. 4. Vrátením originálu (overenej kópie) listiny preukazujúcej vystavenie bankovej záruky, ak bola dražobná zábezpeka zložená vo forme bankovej záruky. V prípade, ak dôjde k zmareniu dražby vydražiteľom (nezaplatená kúpna cena vydražiteľom), dražobná zábezpeka je nevratná a prepadá v prospech konkurznej podstaty
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby na bankový účet dražobníka - číslo účtu: IBAN: SK9111110000001371558008 s variabilným symbolom platby: 0116. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením, to neplatí v prípade, ak bola dražobná zábezpeka vydražiteľom zložená vo forme bankovej záruky. Ak bola vydražiteľom zložená dražobná zábezpeka vo forme listiny preukazujúcej vydanie bankovej záruky, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v plnej výške v uvedených lehotách, dražobník bez zbytočného odkladu po zaplatení ceny dosiahnutej vydražením vráti vydražiteľovi záručné listy. Cenu dosiahnutú vydražením nie je možné zaplatiť započítaním. Platba zmenkou je neprípustná. Cenu dosiahnutú dražbou nie je možné dodatočne znížiť

O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín – 13.06.2016 o 14:00 hod. 2. termín – 14.06.2016 o 14:00 hod.
Miesto obhliadky V mieste nehnuteľnosti – pred budovou so súp. číslom 1971, k.ú. Topoľčany, obec Topoľčany.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa musia dražobníkovi ohlásiť aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 0911 401 966, Po- Pi , 9 00- 16 00. V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2.Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul Mgr.
b) meno Peter
c) priezvisko Mikita
d) sídlo Jilemnického 2, 91101 Trenčín