Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 105/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 1.6.2016
  • Značka:
  • X003797
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 032/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko ČSOB stavebná sporiteľňa, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Radlinského
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 813 23
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 35799200
C. Miesto konania dražby miestnosť č. 405 na III. NP polyfunkčného objektu na Bakossovej ul. č. 8, 974 01 Banská Bystrica
D. Dátum konania dražby 28. 06. 2016
E. Čas konania dražby 11:00
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Rimavská Sobota, obec: Lukovištia, katastrálne územie: Lukovištia, zapísané v evidencii Okresného úradu Rimavská Sobota, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 282, a to konkrétne:

rodinný dom so súpisným č. 77 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 164/2 o výmere 211 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

pozemok parcely registra „C“ č. 164/2 o výmere 211 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

pozemok parcely registra „C“ č. 164/1 o výmere 660 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

pozemok parcely registra „C“ č. 164/3 o výmere 57 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

pozemok parcely registra „C“ č. 164/4 o výmere 44 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

pozemok parcely registra „C“ č. 164/5 o výmere 165 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

pozemok parcely registra “C“ č. 163 o výmere 62 m2, druh pozemku: záhrady,

H. Opis predmetu dražby

1.Rodinný dom so súpisným číslom 77 je postavený na parcele číslo 164/2, v k.ú. Lukovištia.

Nehnuteľnosť je nepodpivničená, prízemná. Podľa kolaudačného rozhodnutia č. 184/2013 zo dňa 22.07.2013 vydaného Obcou Lukovištia, bol rodinný dom prestavaný na ubytovacie zariadenie s charakterom ubytovania v súkromí. Podľa dispozičného riešenia je možné ho používať aj ako rodinný dom tak, ako je zapísaný na LV. Dom bol daný do užívania v roku 2013.

 

Dispozičné riešenie sa predpokladá:

 

V I. nadzemnom podlaží sa nachádzajú tieto miestnosti:  chodba,  kuchyňa s halou, dve kúpeľne s WC a dve izby.

Zastavaná plocha I. NP je 149,71 m2

 

 

Technicko-konštrukčné riešenie sa predpokladá:

Rodinný dom má sedlovú strechu s betónovou krytinou TONDACH.  Klampiarske výrobky sú z pozinkovaného plechu. Obvodové murivo je murované z plynosilikátových tvárnic so silikátovou omietkou. Nehnuteľnosť má plastové okná s vnútornými predokennými žalúziami. Vnútorné dvere sú dyhované v obložkovej zárubni. Podlahy v obytných miestnostiach a kuchyni sú palubové. Ostatné podlahy v dome sú z keramických dlažieb. V oboch kúpeľniach sa nachádzajú rohové vane, umývadlá a WC. V oboch kúpeľniach sa nachádza keramický obklad stien.  Všetky vodovodné batérie sú pákové. Kuchynská linka je na báze dreva, pričom v kuchynskej linke je zabudovaná elektrická rúra na pečenie, sklo - keramická elektrická varná doska s odsávačom pár a nerezový drez z odkvapkávačom. V obývacej izbe sa nachádza kozub s krbovou vložkou.  Kúrenie rodinného domu je zabezpečované kotlom Ferolli na pelety, ako aj na tuhé palivo. Vedľa kotla sa nachádza  zásobník na TÚV, ktorá je pripravovaná jednak kotlom a jednak solárnymi panelmi. Radiátory ÚK sú panelové.  Rodinný dom je napojený na verejný rozvod vody. Odkanalizovaný je do čističky odpadových vôd. Rozvod elektroinštalácie je zásuvkový a svetelný s poistkami. Rodinný dom je realizovaný ako novostavba na základe pôvodného rodinného domu, ktorý bol zbúraný.

 

2. Garáž

Garáž je samostatne stojaci objekt osadený na základových pásoch s vodorovnou izoláciou nachádzajúca sa na parcele č. 164/4. Obvodové  murivo  je  murované hrúbky 20 cm. Stropná konštrukcia je drevená trámová s viditeľnými trámami. Strecha je sedlová s plechovou krytinou. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu.  Okná na garáži sú plastové. Vonkajšia omietka je silikátova, vnútorná omietka  je vápenná hladká. Podlaha  je cementový poter. V kuchyni sa nachádza rozvod vody a kanalizácie. Nachádza sa tam nerezový pracovný pult s drezom a šporák na tuhé palivo. TÚV je prepravovaná elektrickým zásobníkovým ohrievačom vody. V objekte je svetelná a motorická elektroinštalácia. Stavba bola daná do užívania v roku 2013.

Zastavaná plocha garáže je 63,36 m2

 

3. Prístrešok

Za rodinným domom, ako pokračovanie rodinného domu je postavený drevený prístrešok. Strecha je sedlová s pálenou krytinou TONDACH. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu.  Podlahu prístrešku tvorí keramická dlažba. Do užívania bol daný v roku 2013.

Zastavaná plocha prístrešku je 44,22 m2

 

 

4. Letná kuchyňa

Letná kuchyňa je samostatne stojaci objekt osadený na základových pásoch s vodorovnou izoláciou nachádzajúca sa na parcele č. 164/2. Kuchyňa je dvojpodlažná. V I. nadzemnom podlaží sa nachádza kuchyňa a kúpeľňa s WC. V podkroví sa nachádzajú dve izby so sociálnym zariadením. Obvodové  murivo  je  murované hrúbky 45 cm so zateplením. Vonkajšia omietka je silikátová. Stropná konštrukcia je drevená trámová s viditeľnými trámami. Strecha je pultová. Krytina je pálená TONDACH. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Dvere sú dyhované v obložkových zárubniach. Nehnuteľnosť má plastové okná s vnútornými predokennými žalúziami. Vnútorná omietka  je vápenná hladká. Podlaha  v I. NP a sociálnych zariadeniach je tvorená z keramickej dlažby. V izbách sú plávajúce podlahy. V kuchyni sa nachádza kuchynská linka na báze dreva. V kúpeľni sa nachádza umývadlo a WC s keramickým obkladom stien. Schodište do podkrovia je drevené z mäkkého dreva bez podstupníc. TÚV je prepravovaná elektrickým zásobníkovým ohrievačom vody. V objekte je svetelná  elektroinštalácia a je vykurovaný z kotolne vedľa rodinného domu. Radiátory sú panelové. Stavba bola daná do užívania v roku 2013.

Zastavaná plocha I. NP je 53,15 m2

Zastavaná plocha Podkrovia je 53,15 m2

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza vo veľmi dobrom stave.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Na predmete opakovanej dražby je zriadené záložné právo v prospech navrhovateľa dražby, spoločnosti ČSOB stavebná sporiteľňa, a.s., so sídlom: Radlinského 10, 813 23 Bratislava, IČO: 35 799 200, podľa V 1527/2010.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 9/2016 zo dňa 12.02.2016, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Paulínou Černochovou:
79.200,- EUR (slovom: sedemdesiatdeväťtisícdvesto EURO)
K. Najnižšie podanie 59.400,- EUR (slovom: päťdesiatdeväťtisícštyristo EURO)
L. Minimálne prihodenie 200,-EUR (slovom dvesto EUR)
M. Dražobná zábezpeka a) výška 15.000,-EUR (slovom: pätnásťtisíc EURO)
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky A. Spôsob zloženia dražobnej zábezpeky:
a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, alebo v mieste konania opakovanej dražby,
b) vklad na bankový účet dražobníka (číslo účtu 4015387138/7500, IBAN: SK1575000000004015387138, vedený v ČSOB, a.s., VS: 032), dokladom o úhrade je originál dokumentu „vklad v hotovosti na účet“ s označením, že ide o dražobnú zábezpeku ku konkrétnemu číslu opakovanej dražby (nutnosť súčasného doloženia kópie takéhoto dokladu). Dražobná zábezpeka musí byť k okamihu otvorenia opakovanej dražby pripísaná na účet dražobníka,
c) banková záruka (jej originál alebo úradne overená kópia) v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní opakovanej dražby za predpokladu, že účastník opakovanej dražby sa stane vydražiteľom,
d) notárska úschova (originál alebo úradne overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu),
e) úhrada dražobnej zábezpeky nie je možná platobnou kartou alebo šekom.
Pozn.: iný spôsob úhrady dražobnej zábezpeky je vylúčený.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, alebo v mieste konania opakovanej dražby, b) vklad na bankový účet dražobníka (číslo účtu 4015387138/7500, IBAN: SK1575000000004015387138, vedený v ČSOB, a.s., VS: 032), dokladom o úhrade je originál dokumentu „vklad v hotovosti na účet“ s označením, že ide o dražobnú zábezpeku ku konkrétnemu číslu opakovanej dražby (nutnosť súčasného doloženia kópie takéhoto dokladu). Dražobná zábezpeka musí byť k okamihu otvorenia opakovanej dražby pripísaná na účet dražobníka, c) banková záruka (jej originál alebo úradne overená kópia) v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní opakovanej dražby za predpokladu, že účastník opakovanej dražby sa stane vydražiteľom, d) notárska úschova (originál alebo úradne overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu), e) úhrada dražobnej zábezpeky nie je možná platobnou kartou alebo šekom. Pozn.: iný spôsob úhrady dražobnej zábezpeky je vylúčený.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky - lehota na úhradu dražobnej zábezpeky sa končí otvorením opakovanej dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky - v zmysle ust. § 15 Zákona o DD alebo v zmysle ust. § 19 Zákona o DD
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
a) v hotovosti k rukám dražobníka, v mieste jeho sídla, najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia opakovanej dražby
b) platba vkladom na účet dražobníka alebo bankovým prevodom na účet dražobníka (číslo účtu 4015387138/7500, IBAN: SK1575000000004015387138, vedený v ČSOB, a.s., VS: 032), s označením čísla opakovanej dražby, najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia opakovanej dražby
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Termín č. 1: 10.06.2016 o 14:30 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 77 v obci Lukovištia, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa na tel. č.: +421 917 878 105, aspoň 1 deň vopred. Termín č. 2: 21.06.2016 o 14:30 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 77 v obci Lukovištia, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa na tel. č.: +421 917 878 105, aspoň 1 deň vopred.
Miesto obhliadky Termín č. 1: 10.06.2016 o 14:30 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 77 v obci Lukovištia, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa na tel. č.: +421 917 878 105, aspoň 1 deň vopred. Termín č. 2: 21.06.2016 o 14:30 hod., stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 77 v obci Lukovištia, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa na tel. č.: +421 917 878 105, aspoň 1 deň vopred.
Organizačné opatrenia stretnutie záujemcov je pred rodinným domom so súpisným číslom 77 v obci Lukovištia, po predchádzajúcom telefonickom ohlásení sa na tel. č.: +421 917 878 105, aspoň 1 deň vopred.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ uhradil cenu dosiahnutú vydražením v stanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo k predmetu dražby dňom udelenia príklepu na dražbe.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
a) zaplatenie ceny dosiahnutej vydražením podľa § 27 ods. 1 Zákona o DD,
b) osvedčený odpis notárskej zápisnice osvedčujúcej priebeh opakovanej dražby podľa § 29 Zákona o DD.
• Po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľa k predmetu opakovanej dražby (t.j. po zaplatení ceny dosiahnutej vydražením podľa § 27 ods. 1 Zákona o DD), je dražobník povinný odovzdať predmet opakovanej dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom opakovanej dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu opakovanej dražby, bez zbytočného odkladu vydražiteľovi; vydražiteľ prevzatie predmetu opakovanej dražby písomne potvrdí,
• Ak ide o dražbu bytu, domu, inej nehnuteľnosti, podniku alebo jeho časti alebo ak najnižšie podanie hnuteľných vecí, práv a iných majetkových hodnôt presiahnu sumu 33.193,92 €, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet opakovanej dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu opakovanej dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu opakovanej dražby podpíšu predchádzajúci vlastník predmetu opakovanej dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe; o tom dražobník túto osobu poučí. Na ostatné náležitosti zápisnice o odovzdaní predmetu opakovanej dražby sa použijú ust. § 29 ods. 2 Zákona o DD.

Pozn.: V zmysle ust. § 29 ods. 5 Zákona o DD všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu opakovanej dražby nesie vydražiteľ!
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Barbora
c) priezvisko Behýlová
d) sídlo Kapitulská 1, 974 01 Banská Bystrica