Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 102/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 27.5.2016
  • Značka:
  • X003692
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 430/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Prvá stavebná sporiteľňa, a. s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Bajkalská
b) Orientačné/súpisné číslo 30
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82948
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 31335004
C. Miesto konania dražby Hotel Golden Hoffer****, Farská 1315/41,949 01 Nitra, miestnosť: meeting room
D. Dátum konania dražby 06. 07. 2016
E. Čas konania dražby 09:40 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č.1782, katastrálne územie Svätoplukovo,  Okresný úrad Nitra, katastrálny odbor, obec  Svätoplukovo, okres Nitra a  to:

 

Pozemky – parcely registra „C“:

parcelné číslo 754/1 s výmerou 461 m2, druh pozemku: orná pôda

parcelné číslo 754/2 s výmerou 942 m2, druh pozemku: vinice

parcelné číslo 754/3 s výmerou 1851 m2, druh pozemku: orná pôda

parcelné číslo 754/4 s výmerou 873 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

parcelné číslo 754/21 s výmerou 418 m2, druh pozemku: orná pôda

 

Stavby:

súpisné číslo: 118, na parcele číslo: 754/4, popis stavby:  dom, druh stavby: rodinný dom

 

Príslušenstvo, ktoré nie je zapísané, alebo sa nezapisuje do listu vlastníctva najmä: stavba prístrešku, plot od ulice v čele a v časti predzáhradky, plot od ulice v čele pozemku vedľa vrát, plot v zadnom čele a z bočnej strany v časti záhrady, studňa, prípojka elektriny, prípojka zemného plynu, prípojka vody z verejného rozvodu, prípojka vody zo studne, vodomerná šachta, kanalizačná prípojka splašková, spevnené plochy betónové, besiedka, domáca vodáreň ...

 

Spoluvlastnícky podiel 1/1.

 

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom - Predmetom dražby je samostatne stojaca prízemná stavba rodinného domu so s.č.118 s obdĺžnikovým pôdorysom, postavená na parc. KN č.754/4. Stavba je  vytvorená s okrajovou chodbou a je i s čiastočným podpivničením.

Stavebnotechnický popis je bližšie uvedený v popise jednotlivých podlaží.

Dispozičné riešenie suterénu je nasledovné.

suterén - 1.P.P

Dispozične pozostáva zo schodišťa a skladovej miestnosti.

prízemie - 1.N.P

Dispozične pozostáva z priebežnej chodby, krytý vstup do tech. miestnosti, tech. miestnosti ako i verandy, kuchyne, špajze, kúpelne a 3-och izieb.

Deštrukčné zmeny v základových konštrukciách resp. v obvodovom murive nie je vidieť. Údržba stavby je vynikajúca vzhľadom na realizovanú rekonštrukciu v roku 2012 novými vlastníkmi. Dá sa povedať, že bola urobená totálna rekonštrukcia stavby. Zostali pôvodné iba múry stropy a krovná konštrukcia.

Vek začatia užívania stavby sa spája s rokom 1938. Vek stavby je potom k roku vypracovania zn. posudku 78 rokov. 

      

POPIS PODLAŽÍ

 

1. Podzemné podlažie

 

Osadenie do terénu do 2,0 m bez zvislej vodotesnej izolácie. Murivo z monolitického betónu. Vnútorné omietky stien nie sú - (budem však uvažovať s vápennými hladkými omietkami). Stropy sú železobetónové s rovným podhľadom. Schody sú betónové s chýbajúcou povrchovou úpravou z cementového poteru a tak uvažujem s 80% nou dokončenosťou. Dvere sú latové tesársky zbíjané. Oené drevené dvojité u verandy kovové jednoduché.  Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - palubovky. Dlažby a podlahy ostatných miestností - palubovka v kuchyni a potom už iba cementové potery. Elektroinštalácia svetelná i motorická. Rozvod studenej a teplej vody - uvažujem z pozinkovaného potrubia. Kanalizácia 1 x liatinové  potrubie. Zdroj vykurovania - osadené - 1 ks akumulačné kachle a 1 ks kachle na pevné palivo. Vybavenie kuchyne nie je - (budem však uvažovať sporák elektrický s elektrickou rúrou, drezové umývadlo nerezové, kuchynská linka z materiálov na báze dreva s rozvinutou šírkou 3,0). Vnútorné vybavenie - vaňa liatinová smaltovaná a umývadlo 1 ks. Vodovodné batérie - nie je 1 ks páková sprchová ako  1 ks ostatná, osadená je iba 1 ks páková nerezova v kúpelni s výtokom do umývadla. Záchod - je osadený splachovací. Vnútorné obklady - v prevažnej časti kúpelne do 1,35 m, ako i u vane a v kuchyni pri sporáku a dreze. Elektrický rozvádzač je osadený s poistkami.

 

1. Nadzemné podlažie

 

Základy betónové- objekt s podzemným podlažím s vodorovnou izoláciou. Podmúrovka, podpivničená do 1/2 ice ZP- priem. výška do 50 cm omietaná. Murivo sendvičové. Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy sú drevené trámové bez podhľadu ako prevažujúce. Krovná konštrukcia stavby je sedlová hambálková s valbou do ulice. Krytina strechy na krove je škridla "Bramac". Klampiarske konštrukcie strechy - uvažujem žľaby, zvody a záveterné lišty z pozinkovaného plechu. Fasádne omietky uvažujem 3 x nad 2/3 iny vápenné hladké omietky. Schody sú z mäkkého dreva bez podstupníc. Dvere sú rámové s výplňou. Okná sú osadené "Euro".  Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - veľkoplošné parkety. Dlažby a podlahy ostatných miestností sú v kúpelni a špajzi keramické dlažby, potom už len cementové potery a tak uvažujem s položkou ako z PVC. Elektroinštalácia svetelná i motorická. Rozvod TV uvažujem pod omietkou. Rozvod studenej a teplej vody - uvažujem z plástového potrubia. Inštalácia zemného plynu. Kanalizácia 1 x PVC potrubie. Zdroj teplej vody - kotol ÚK. Zdroj vykurovania - osadené - závesný plynový kotol ÚK, lokálne kachle keramické na pevné palivo. Vybavenie kuchyne - osadený sporák plynový s elektrickou rúrou, osadený odsávač pár, umývací drez je nerezový, kuchynská linka z materiálov na báze dreva s rozvinutou šírkou 1,80 m. Vnútorné vybavenie -  umývadlo 1 ks a samostatná sprcha. Vodovodné batérie - 1 ks páková sprchová a 2 ks pákové nerezové. Záchod - je osadený splachovací bez umývatka. Vnútorné obklady - v prevažnej časti kúpelne nad 1,35 m, ako i v kuchyni pri sporáku a dreze. Elektrický rozvádzač je osadený s ističmi.

 

Stavba prístrešku je postavená v časti dvora na parc. KN č.754/4. Stavba je so stavebnotechnickým popisom v časti prízemia uvedenom. V dispozičnom riešení je stavba s krytým vstupom  ako i s jednou skladovou miestnosťou.

      Stavba bola postavená v roku 1938. Viditeľná nová krovná konštrukcia bola realizovaná v roku 2012. Vek stavby je k roku vypracovania zn. posudku 78 rokov.

Stavba je bez deštrukčných zmien v základových konštrukciách stavby. Údržba stavby je nadpriemerná vzhľadom na vek a kvalitu vyhotovenia predmetnej stavby. V roku 2012 bola urobená celková rekonštrukcia stavby, okrem už spomenutej krovnej konštrukcie s krytinou bola urobená omietka vnútorná i vonkajšia ako i podlaha a taktiež elektrická inštalácia. Výpočet vzhľadom na v texte vyššie realizovanú investíciu je urobený a s analytickou metódou. Životnosť je uvažovaná na 100 rokov.

Základy - betónové bez podmúrovky. Zvislé konštrukcie - uvažujem so siporexovým murivom do 30 cm. Krovná konštrukcia stavby je pultová. Krytina strechy na krove je škridla "Bramac". Vonkajšia omietka je vápenná hladká. Vnútorná omietka je vápenná hladká. Dvere sú rámové s výplňou. Podlahy sú betónové hrubé. Elektroinštalácia je urobená na 220 V s ističmi. 

 

Plot situovaný v čele pozemku a v časti predzáhradky. Plot  je zhotovený na betónových základových konštrukciách i s podmúrovkou a vrchnou kovovou rámovou konštrukciou s vložkami s kovovou výplňou. Celková dĺžka plotu je 11,40 m a s výškou výplne 1,25 m. Pohľadová plocha výplne je potom 14,25 m2. Do plota sú osadené plotové vráta a vrátka kovovej konštrukcie s plechovou výplňou, ako i vrátka s kovovou výplňou so vstupom do predzáhradky. Plot bol postavený v roku 1966. Životnosť určil znalec na 60 rokov.

 

Plot situovaný v čele pozemku vedľa vstupných vrát. Plot  je zhotovený na betónových základových konštrukciách i s podmúrovkou a vrchnou kovovou rámovou konštrukciou s vložkami s kovovou výplňou. Celková dĺžka plotu je 7,85 m a s výškou výplne 1,25 m. Pohľadová plocha výplne je potom 9,81 m2.  Plot bol postavený v roku 1966. Životnosť určil znalec na 55 rokov vzhľadom na vychýlenie plota mimo zvislú polohu.

 

Plot situovaný v zadnom čele ako i v bočnej strane v časti záhrady. Plot  je zhotovený z osadených drevených stĺpikov v zemi uchytených bez obetónovania a z prichyteného zvislého latovania. Celková dĺžka plotu je 41 m a s výškou výplne 2,0 m. Pohľadová plocha výplne je potom 82 m2. Do plota sú osadené plotové vráta drevenej konštrukcie -uvažujem so stolárskym spracovaním. Plot bol postavený v roku 2013 Životnosť určil znalec na 30 rokov.

 

Studňa kopaná s priemerom 900 mm a s odhadovanou hĺbkou 18,0 m umiestnená v časti dvora na parc.č.751/4 s osadeným ručným i s elektrickým čerpadlom. Znalec uvažoval, že studňa bola vyhĺbená niekedy v roku 1956. Životnosť studne určil na 100 rokov.

 

Prípojka elektriny na 380 V s pripojením na verejný rozvod zo stĺpa osadeného v zelenom páse bližšie k domu pred susedným pozemkom s dĺžkou 15,0 do merania v oplotení a následne prechádzajúca predzáhradkou kolmo do stavby RD. Znalec uvažoval, že vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 2012. Predpokladanú životnosť určil na 50 rokov.

 

Prípojka zemného plynu s bodom napojenia so vzdialenosťou 5,0 m od hranice pozemku a následne vedúca cez predzáhradku do stavby RD s meraním v oplotení. Znalec uvažoval, že vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1997. Predpokladanú životnosť určil znalec na 50 rokov.

 

Prípojka vody z verejného rozvodu s odhadovanou dĺžkou 32,50 m s bodom  napojenia vo verejnej časti so vzdialenosťou 2,5 m od hranice pozemku a následne vedúca cez VŠ, potom dvorom a zatáčajúc v pravom uhle do domu na jeho konci. Znalec uvažuje, že vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1977. Predpokladanú životnosť určil znalec na 50 rokov.

 

Prípojka vody zo studne s odhadovanou dĺžkou 15,0 m. Znalec uvažoval, že vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 2012. Predpokladanú životnosť určil na 50 rokov.

 

Betónová vodomerná šachta s umiestnením v časti dvora pri čelnom oplotení. Znalec uvažoval, že vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1997. Predpokladanú životnosť určil na 50 rokov.

 

Kanalizačná prípojka s odhadovanou dĺžkou 31,0 m z PVC potrubia s priemerom 150 mm vedúca do verejnej kanalizácie. Kanalizácia vystupuje do dvora v časti kúpelne s pokračovaním dvorom a tak následne zaúsťuje do verejnej kanalizácie. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 2012. Predpokladanú životnosť určil znalec na 50 rokov.

 

Spevnené betónové plochy v časti dvora od vrátok a pokračujúce pozdĺž domu o ploche 24,36 m2. Znalec uvažoval, že vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 2012. Predpokladanú životnosť určil na 30 rokov.

 

Besiedka s osadením v časti dvora so štvorcovým pôdorysom zhotovená z drevenej nosnej konštrukcie s uchytením v zemi cez betónové pätky. Krová konštrukcia je stanová s krytinou kanadský šindel. Znalec uvažoval, že vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 2012. Predpokladanú životnosť určil na 40 rokov.

 

Domáca vodáreň s osadením v tech. miestnosti. Znalec uvažoval, že vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 2012. Predpokladanú životnosť určil znalec na 30 rokov.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď. opis predmetu dražby

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Záložné právo v prospech Prvá stavebná sporiteľňa,a.s., Bajkalská 30, Bratislava (IČO: 31 335 004) podľa V 3929/13 zo dňa 18.6.2013 na nehnut. rodinný dom s.č.118 na parc.č.754/4 a C KN parc.č. 754/1, 754/2, 754/3, 754/4, 754/21. -87/13

Záložné právo v prospech Prvá stavebná sporiteľňa,a.s., Bajkalská 30, Bratislava (IČO: 31 335 004) podľa V 6491/13 zo dňa 21.10.2013 na nehnut. rodinný dom s.č.118 na parc.č.754/4 a C KN parc.č. 754/1, 754/2, 754/3, 754/4, 754/21. -161/13
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 53/2016, ktorý vypracoval znalec Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľnosti, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znlaca 912898
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 17.03.2016
K. Najnižšie podanie 51.600 EUR
L. Minimálne prihodenie 200 EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5.000 EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka č. SK7111110000006619894009, vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a.s. s variabilným symbolom 4302016
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby.
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.

Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby alebo v hotovosti.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka č. SK7111110000006619894009,, vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a.s., s variabilným symbolom 4302016 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby v prípade, že suma dosiahnutá vydražením presiahne sumu 6.640,-EUR v opačnom prípade hneď po ukončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. 14.06.2016, 10:00 hod 2. 30.06.2016, 10:00 hod
Miesto obhliadky Na predmete dražby
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0120, Po- Pi , 8 00- 16 00. V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Marta
c) priezvisko Pavlovičová
d) sídlo Šafárikovo námestie 4, 811 02 Bratislava