Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 102/2016
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 27.5.2016
  • Značka:
  • K012491
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Calypso Invest s.r.o.
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Jazerná 200/14, 945 01 Komárno
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 46027866
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Zuzana Szabóová
Sídlo správcu: L.Kassáka 8, 940 01 Nové Zámky
Kotakt na správcu : 0948 097 397
Spisová značka správcovského spisu : 31K/52/2015 S 1525
Spisová značka súdneho spisu : 31K/52/2015
Druh podania : Iné zverejnenie

Zápisnica  z 1. schôdze veriteľov

zvolanej Správcom konkurznej podstaty JUDr. Zuzana Szabóová  v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: Calypso Invest s.r.o., IČO: 46027866, so sídlom Jazerná 200/14, 945 01 Komárno, konanej v kancelárii správcu: L.Kassáka č. 8 v Nových Zámkoch dňa 23.05.2016  so začiatkom o 11,00 hod..

Prítomní:

Veritelia  podľa prezenčnej listiny:

Slovenská republika - Daňový úrad Nitra

Trávniček-Svitavy, s.r.o., IČO: 26005778

AGRIS-TRADE s.r.o., IČO: 44450621

 

Správca konkurznej podstaty: JUDr. Zuzana Szabóová

Program schôdze:

  1. Prezentácia, otvorenie schôdze veriteľov
  2. Správa o činnosti správcu a stave konkurzného konania do konania prvej schôdze veriteľov
  3. Voľba veriteľského výboru
  4. Rozhodovanie  o výmene správcu podľa §36ZKR
  5. Záver

K bodu 1.: Prezentácia, otvorenie schôdze veriteľov

Predsedajúca schôdze JUDr. Zuzana Szabóová  otvorila schôdzu veriteľov, privítala prítomných veriteľov, poučila ich o práve zúčastniť sa na schôdzi podľa §35 ods. 2 zák.č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len ZoKR) a o práve hlasovať na schôdzi veriteľov podľa §35 ods. 4 ZoKR.  Skonštatovala, že je prítomný aspoň jeden veriteľ oprávnený na schôdzi hlasovať, t.j. že je schôdza uznášaniaschopná.

Následne zoradila prítomných veriteľov podľa počtu ich hlasov a oboznámila prítomných s počtom hlasov jednotlivých prítomných veriteľov, celkovým počtom hlasov prítomných veriteľov a väčšinou, ktorá je potrebná na prijatie uznesenia schôdze veriteľov nasledovne:

Slovenská republika - Daňový úrad Nitra                                                        4 488 430 hlasov

Trávniček-Svitavy, s.r.o.                                                                                         291 713 hlasov

AGRIS-TRADE s.r.o.                                                                                                         0 hlasov

Spolu:                                                                                                               4 780 143  hlasov

Väčšina potrebná na prijatie uznesenia je:                                             2 390 072  hlasov   

 

 

K bodu 2: Správa o činnosti správcu a stave konkurzného konania do konania prvej schôdze

Správkyňa podala na Schôdzi veriteľov podrobnú správu o priebehu konkurzu a informovala o obsahu 4 správ, ktoré v zákonom stanovených lehotách podávala súdu a o stave majetku úpadcu. Zo strany prítomných veriteľov neboli k tomuto bodu programu žiadne otázky ani pripomienky.

K bodu 3: Voľba veriteľslého výboru

K voľbe veriteľského výboru nebolo pristúpené z dôvodu, že v zmysle §37 ZoKR môžu byť za členov veriteľského výboru zvolení len veritelia spomedzi nezabezpečených prítomných veriteľov oprávnených na schôdzi veriteľov hlasovať, až kým nie sú zvolení najmenej traja členovia veriteľského výbru a schôdze veriteľov sa zúčastnili len dvaja veritelia oprávnení na schôdzi veriteľov hlasovať.

Vzhľadom na vyššie uvedené, veriteľský výbor v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu Calypso Invest s.r.o., IČO: 46027866, so sídlom Jazerná 200/14, 945 01 Komárno, nebol zvolený, pôsobnosť veriteľského výboru až do zvolenia veriteľského výboru vykonáva súd (§37 ZoKR)   

K bodu 4. : Rozhodovanie o výmene správcu podľa ustanovenia §36 ZoKR

Predsedajúca schôdze poučila prítomných veriteľov o tom, že podľa §36 ods. 1 ZoKR do pôsobnosti schôdze veriteľov patrí obligatórne hlasovanie o výmene správcu, pričom každý prítomný veriteľ oprávnený na schôdzi hlasovať má právo navrhnúť do funkcie nového správcu jednu osobu zo zoznamu správcov vedeného Ministerstvom spravodlivosti SR. O návrhu na zvolenie nového správcu schôdza veriteľov hlasuje postupne od návrhu veriteľa s najvyšším počtom hlasov, aby sa jednotlivo vyjadrili, či navrhujú nového správcu.

Žiaden z prítomných veriteľov, oprávnených na schôdzi veriteľov hlasovať, nenavrhol výmenu správcu.

K bodu 5. : Záver

Predsedajúca schôdze dala priestor prítomným veriteľom  na prípadné pripomienky  k priebehu schôdze a vyzvala prítomných veriteľov na podanie prípadných námietok uplatnených proti prijatým uzneseniam z dôvodu ich rozporu so zákonom. Žiadny z prítomných veriteľov  neuplatnil na schôdzi veriteľov do zápisnice odôvodnenú námietku rozporu prijatého uznesenia so zákonom.

Vzhľadom na vyčerpanie programu schôdze veriteľov predsedajúca schôdze JUDr. Zuzana Szabóová poďakovala prítomným veriteľom za účasť a schôdzu ukončila .

Zasadnutie  skončené dňa 23.05.2016 o 12,30 hod.

Príloha  zápisnice: Prezenčná listina veriteľov.

Predsedajúci schôdze veriteľov: JUDr. Zuzana Szabóová, správca

Zapísala: JUDr. Zuzana Szabóová