Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 95/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 18.5.2016
  • Značka:
  • X003483
Platiť sa oplatí s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo pso 319/15
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Platiť sa oplatí s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Košická5682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Košická
b) Orientačné/súpisné číslo 56
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 66827/B
IV. IČO/ dátum narodenia 45684618
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Veľký salónik na 1.poschodí, Grand Hotel, Palackého 3477, 911 01 Trenčín, okres Trenčín, Trenčiansky kraj.
D. Dátum konania dražby 12. 05. 2016
E. Čas konania dražby 11:45 hod.
F. Kolo dražby prvá dražba
G. Predmet dražby

Predmet dražby:                     súbor vecí

 

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

6068

Považská Bystrica

Považská Bystrica

Považská Bystrica

Považská Bystrica

Byt :

Charakteristika (číslo bytu, číslo vchodu, číslo poschodia, adresa) :

Súp.č. stavby :

Postavená na pozemku - parcele registra "C"  evidovanej na katastrálnej mape:

Druh a popis stavby:

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných  zariadeniach domu súpisné č. 56 a spoluvlastnícky podiel k pozemku - parcele registra "C" evidovanej na katastrálnej mape ako: parc. č. 303/2 , zastavané plochy a nádvoria o výmere 1561 m2:

byt č. 9, vchod: 49, 3.p., adresa: Stred 56/49, 01701 Považská Bystrica

56

303/2

9 - Bytový dom

8300 / 956617

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

H. Opis predmetu dražby

3 izbový byt č. 9, o výmere 81,39 m2, na ul. Stred 56/49, Považská Bystrica.

Popis bytového domu č.s. 56:

Obytný dom je samostatne stojací v meste Považská Bystrica- sídlisko Stred. Sídlisko je prístupné z hlavnej miestnej komunikácie Okružná a štátnej cesty prvej triedy I/61. Obytný dom je osadený v rovinatom teréne v časti, kde prevažujú obytné domy, užívaný je od roku 1972 podľa údajov z výpočtového listu zmluvy o prevode bytu. Obytný dom je napojený na všetky inžinierske siete a média, je ústredne vykurovaný, vykurovacie telesa v byte sú panelové riadátory s meračmi tepla. Prístup k domu je z miestnej komunikácie. Z hľadiska charakteru územia ide o zastavanú časť obytnou aj občianskou zástavbou, charakteristické pre centrum mesta. Obytný dom má päť vchodov s dvanástimi nadzemnými podlažiami a z toho jedným technickým podlažím. Objekt je založený na monolitických betónových pásoch a pilotách. Zvislé konštrukcie sú panelové veľkoplošné typu aj priečky sú panelové. Vodorovné konštrukcie. Stropy sú železobetónové dosky. Zastrešenie je plochou strechou, krytina sú asfaltové pásy, menená je celá konštrukcia. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu ako aj doplnkové, rekonštruované. Úpravy vonkajších povrchov sú silikátové omietky, steny sú zateplené polystirérom. Vchodové rovnako plastové. Okná väčšinou sú vymenené za plastové, v hodnotenom byte boli menené. Schodiskové ramená sú prefabrikované železobetónové dosky s terazzovou úpravou, vstupná časť je kompletne s novou keramickou dlažbou, schodišťový priestor je výťahmi. Elektroinštalácia je s rozvodmi na prízemná s 380 v vývodom, je aj s centrálnou elektro skriňou, rozvody sú rekonštruované. Vodovodné rozvody, plynové, kanalizačné sú vyústené do verejných rozvodov.

Popis bytu:

Byt č. 9 sa nachádza na štvrtom nadzemnom podlaží, v súčasnosti je v kompletne rekonštruovanom stave, miera vybavenosti je v časti výpočtu. Celková podlahová plocha bytu je 81,39 m2, má tri izby, kuchyňu, kúpeľňu, WC, predsieň s malou chodbou a pivnicu č.9. Podstatné zmeny sú v celom byte, zmeny sú aj v obytnom dome v stavebno-technickom stave. Kuchyňa je s novou kuchynskou linkou z materiálov MDF, antikorovým dresom s pákovou vodorovnou batériou, sporák je situovaný v strede linky je s plynovými horákmi a teplovzdušnou rúrou, nad sporákom je digestor - odsávač par. Obklad okolo linky je keramický. V linke je zabudovaná umývačka riadu. Kúpeľňa je s murovaným jadrom, je s rohovou vaňou, umývadlom, je priestor pre pračku, je kompletný keramický obklad na celú výšku kúpeľne a keramická dlažba. Vodorovné batérie sú pákové. WC je samostatné Kombi typ, s keramickou dlažbou a keramickým obkladom, odvetranie je malým axiálnym ventilátorom. Vchodové dvere sú nové interiérové bezpečnostné tapacírované. Podlaha v izbách je plávajúca laminátová v chodbe a v kuchyni je keramická dlažba. Okná sú plastové, žalúzie sú plastové, v izbách sú riadátory značka KORAD, dvere sú menené, drevené oceľové zárubne. Balkóny sú dva z obývačky a zo spálne. V byte sú namontované merače teplej a studenej vody a merače na teplo. Kuchyňa a detská izba je orientovaná na severozápad jedna izba na juhovýchod.

V zmysle zákona č. 182/1993 Z.z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov, v znení neskorších právnych predpisov:

spoločnými časťami domu sú: časti domu nevyhnutné na jeho podstatu a bezpečnosť, najmä základy domu, strechy, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodištia, spoločné terasy, podkrovia, povaly, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé nosné konštrukcie,

spoločnými zariadeniami domu sú:  zariadenia, ktoré sú určené na spoločné užívanie a slúžia výlučne tomuto domu, a to aj v prípade, ak sú umiestnené mimo domu. Takýmito zariadeniami sú najmä výťahy, práčovne a kotolne vrátane technologického zariadenia, sušiarne, kočíkarne, spoločné televízne antény, bleskozvody, komíny, vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové prípojky. 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámka:
Oznámenie zo dňa 20.10.2015 o začatí výkonu záložného práva veriteľom Slovenská sporiteľňa, a.s. predajom nehnuteľnosti na dobrovoľnej dražbe v zmysle zák.č. 527/2002 Z.z.' - P 430/15 - 4331/15.
ČASŤ C: ŤARCHY:
Zákonné zálož.právo v prospech ostatných vlastníkov bytov domu č.s.56 podľa §.15 odst.1 zák.182/93 Z.z v znení novely a predkupné právo podľa § 603 odst.2 OZ pre Mesto Považská Bystrica - V 375/98 -745/98 pz.
V poradí 1. ZÁLOŽNÉ PRÁVO na zabezpečenie pohľadávky z úveru v prospech: Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00 151 653 na nehnuteľnosti: byt č. 9, na 3. posch., vchod č.49 v bytovom dome č.s.56 na pozemku KN-C parc.č. 303/2 a podiel 8300/956617-ín na spoločných častiach a zariadeniach domu a pozemku KN-C parc.č. 303/2 na základe Zmluvy o zriadení záložného práva k nehnuteľnostiam zo dňa 28.8.2009 - V 1769/09 z 28.9.2009 - 1697/09.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 60 000,00 EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobene
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Dominika Bela
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Puškinova
b) Orientačné/súpisné číslo 16
c) Názov obce Belá d) PSČ 01305
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 06.06.1989
V. Odhad ceny predmetu dražby Číslo znaleckého posudku:
27/2016
Všeobecná cena odhadu:
54 000,00 EUR
Dátum vyhotovenia:
7. 3. 2016