Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 95/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 18.5.2016
  • Značka:
  • X003484
Platiť sa oplatí s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo pso 461/14
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Platiť sa oplatí s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Košická5682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Košická
b) Orientačné/súpisné číslo 56
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 66827/B
IV. IČO/ dátum narodenia 45684618
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Veľký salónik na 1.poschodí, Grand Hotel, Palackého 3477, 911 01 Trenčín, okres Trenčín, Trenčiansky kraj.
D. Dátum konania dražby 12. 05. 2016
E. Čas konania dražby 11:00 hod.
F. Kolo dražby prvá dražba
G. Predmet dražby

Predmet dražby:                     súbor vecí

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

795

Považská Bystrica

Považská Bystrica

Jasenica

Jasenica

Stavby:

Súpisné číslo

Parcelné číslo

Druh stavby                                                                                   

 

3636

21 - Rozostavaná budova

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

 

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

2463

Považská Bystrica

Považská Bystrica

Jasenica

Jasenica

Parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

Umiestnenie pozemku

3634

Orná pôda

868

2 - Pozemok je umiestnený mimo zastavaného územia obce

3635

Zastavané plochy a nádvoria

92

2 - Pozemok je umiestnený mimo zastavaného územia obce

3636

Zastavané plochy a nádvoria

82

2 - Pozemok je umiestnený mimo zastavaného územia obce

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom bez súpisné číslo postavený na parc. č. 1043/38, Jasenica, okr. Považská Bystrica.

Nehnuteľnosť - detaily:

Lokalita: Jasenica, okr. Považská Bystrica

Plocha pozemku: 1042 m2

Počet izieb: 4

Zastavaná plocha: suterén - 82,56 m2, 1NP - 85,94 m2, podkrovie - 82,56 m2

Podlažia: suterén, 1NP, obytné podkrovie

Inžinierske siete: elektrina, zemný plyn, zdrojom pitnej vody je kopaná studňa, odpadové vody sú odvedené do žumpy

Stav: novostavba

Materiál: murovaný z tehloblokov zn. Porotherm

Zateplenie: áno

Vykurovanie: ústredné teplovodné s kotlom na zemný plyn

Vodorovná izolácia: áno

Rodinný dom na p.č. 1043/38:

Rodinný dom je stavba v prostredí obytnej časti obce Jasenica, na jeho juhovýchodnom okraji v obytnej zóne IBV, dom postavený  v roku 2003-2010, do súčasnosti neskolaudovaný. Z pomeru plochy určenej k bývaniu a ostatnej plochy vychádza že viac ako polovica podlahovej plochy je určená na bývanie a doplnkové funkcie bývania, objekt je hodnotený ako rodinný dom. Štandardom vyhotovenia stavebných konštrukcií i vybavenia ako i koncepciou riešenia možno dom zaradiť medzi bežné rodinné domy so štandardným technickým a materiálovým riešením, opotrebenie úmerné veku. Dom je neskolaudovaný a temer dokončený. Dom je prízemná podpivničená stavba,  pôdorysu obdĺžnikového tvaru, so sedlovou strechou a s podkrovím ktoré je obytne využité. Napojený na vlastnú studňu, plyn, elektrinu a  kanalizáciu do žumpy. V prízemí je zádverie, chodba so schodiskom, kuchyňa, obývacia izba, izba a  kúpeľňa. V suteréne je schodisko, skladové priestory, kotolňa a garáž. V podkroví sa nachádza chodba so schodiskom, tri izby, kúpeľňa a WC.

Základy sú z prostého betónu s vodorovnou izoláciou, zvislá izolácia je prevedená v suteréne. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z tehloblokov zn.Porotherm hr. 38,5 cm obložené z vonkajšej strany polystyrénom hr.50 mm a to z troch strán. V I.PP je obvodové murivo z betónových debniacich tvaroviek zaliatych betónovou zmesou. Vnútorné omietky sú vápenné hladké, vonkajšie omietky sú na báze umelých látok. Stropnú konštrukcia nad I.PP a 1.NP tvorí železobetónová doska, v podkroví je drevený strop s podbitím zo sadrokartónu. Strecha je sedlová s hambálkový krovom s krytinou z ťažkých pálených škridiel zn.Tondach. Strop je zateplený minerálnou vatou a ukončený sadrokartónom. Klampiarske konštrukcie sú úplné z plechu s plastovou povrchovou úpravou vrátane okenných parapetov. Drevené okná s izolačným dvojsklom sú opatrené vnútormýni hliníkovými žalúziami. V podkroví sú osadené 3 strešné okná. Dvere sú kazetové z tvrdého dreva s drevenými zárubňami. Podlahy v obytných miestnostiach sú plávajúce laminátové v celom dome okrem obývacej izby s jedálňou, kde je drevená plávajúca podlaha. V ostaných miestnostiach je keramická dlažba. Schodisko je železobetónové monolitické s dreveným zábradlím a obložením z dubového masívu. Kuchynská linka na I.NP má dĺžku 9m a dvierka sú z prírodného dreva. Drez je antikorový, zabudovaná je samostatná elektrická teplovzdušná rúra a plynový varný panel. V dome sú dve kúpeľne s belninovým obkladom až po strop. WC majú zabudovanú nádržku v stene. V podkroví je plastová rohová vaňa s obkladom, v I.NP je sprchový kút Vykurovanie je ústredné teplovodné s kotlom na zemný plyn zn. Protherm umiestneným v I.PP, ktorý zabezpečuje súčasne aj ohrev teplej vody. Radiátory sú oceľové zn.Korad. Rodinný dom je napojený na zemný plyn a elektrické rozvody, v obci sa pripravuje výstavba vodovodu a kanalizácie. Zdrojom pitnej vody je kopaná studňa na pozemku, odpadové vody sú odvedené do žumpy pred rodinným domom. K rodinnému domu bola v roku 2010 pristavaná z juhovýchodnej strany podzemná pivnica s príručným skladom, obe prestrelené terasou. Zo severovýchodnej strany bol k rodinnému domu pristavaný drevený prístrešok, kde bude umiestnený záhradný krb. Vzhľadom na stav konštrukčných prvkov dlhodobej a krátkodobej životnosti a druh použitých stavebných materiálov, bola stanovená životnosť rodinného domu na 100 rokov, Celkový technický stav domu je v zásade dobrý, odpovedajúci veku, avšak  po nájomníkoch zostali viaceré známky poškodenia alebo nadmerného opotrebenia - poškodené podlahy, kuchynská linka, kotol ústredného vykurovania a ďalšie, čo je zohľadnené v dokončenosti jednotlivých položiek. 

Hospodárska stavba - Sklad náradia je pristavaný k rodinnému domu z juhovýchodnej strany. Zvislé konštrukcie sú murované z kameňa hr.400 mm a betónových tvárnic z vnútornej strany omietnuté vápennou hladkou omietkou. Strop je železobetónový monolitický, podlaha betónová s cementovým poterom. Okno je drevené s izolačným dvojsklom, dvere sú z oceľového rámu s drevenou výplňou. V budove je  elektroinštalácia. Zo skladu je vchod do klenbovej podzemnej pivnice cez železobetónové schody. Oba objekty sú prestrešené terasou, ktorá je vybudovaná po celej šírke domu. Sklad bol vybudovaný v roku 2010. Drevený prístrešok sa nachádza za rodinným domom z juhozápadnej strany. Zvislé konštrukcie sú tvorené drevenou konštrukciou so stĺpikmi, ktorá je prekrytá pultovým krovom. 

Oplotenie predzáhradky od miestnej komunikácie je z čelnej  strany  zrealizované z kamenného muriva,  s výplňou plota z brevených latiek na zvlakoch. Plot na betónovej podmurovke je vybavený bránkou a bránou z rovnakého materiálu ako výplne. Oplotenia bolo vybudované v roku 2010. Plot bočný a zadný. Oplotenie je vyhotovené z poplastovaného pletiva na kovových stĺpikoch, betónovom základe a s prahom medzi stĺpikmi. Plot bol vyhotovený v roku 2010. Oplotenie terasy je vyhotovené z drevených stolársky opracovaných zviských latiek na zvlakoch a murovaných stĺpikoch. Plot bol vyhotovený v roku 2010. Kopaná studňa situovaná vo dvore, západne od domu. Prípojka vody zo studne do domu, plast DN 25. Domová vodáreň, typ Darling, umiestená v suteréne. Prípojka kanalizácie z domu do žumpy vo dvore. Žumpa vo dvore betónová s oceľovým poklopom. Drenáž okolo domu zrealizovaná v r.2010. Prípojka plynu z verejného rozvodu do domu, plastová DN 32. Prípojka NN z verejného rozvodu cez prípojnú skriňu do domu, zemný kábel. Podzemná pivnica, postavná pri prístavbe k domu. Spevnená plocha pri dome na terase, betónová s keramickou dlažbou.  

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
List vlastníctva č. 795, k.ú. Jasenica, účastník právneho vzťahu č. 3:
Poznámka:
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva veriteľom Slovenská sporiteľňa, a.s. formou dobrovoľnej dražby - P 690/14 - 174/14 č.z.
Oznámenie zo dňa 13.01.2016 o začatí výkonu záložného práva veriteľom Slovenská sporiteľňa, a.s. formou dobrovoľnej dražby - P 14/16 - 8/16 č.z.
ČASŤ C: Ťarchy:
V poradí 1. ZÁLOŽNÉ PRÁVO na zabezpečenie pohľadávky z úveru v prospech: Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00151653 na nehnuteľnosť: rozostavaný rodinný dom na parc. KN C 3636 na základe zmluvy o zriadení záložného práva - V 564/12 zo dňa 29.3.2012 - 37/12 č.z.
ZÁLOŽNÉ PRÁVO:Exekútorský úrad Nové Mesto nad Váhom (Mgr.Ing.Ivan Šteiner,PhD.) - exekučný príkaz EX 228/2014-20 zo dňa 18.6.2014 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosť: stavba - rozostavaný rodinný dom na parc.č.KN-C 3636 v prospech oprávneného: PROFI CREDIT Slovakia,s.r.o.,Pribinova 25, Bratislava - Z 2062/14 - 103/14.
ZÁLOŽNÉ PRÁVO: Exekútorský úrad Trnava (Mgr. Dušan Čerešňa) - Exekučný príkaz EX 2824/2014 zo dňa 09.02.2015 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosť: stavba - rozostavaný rodinný dom na parc.č.KN-C 3636 v prospech oprávneného: Intrum Justitia Debt Finance AG, Industriestrasse 13C, 630 0 Zug, Švajčiarsko, IČO: 10002326 - Z 386/15 - 15/15 č.z.
ZÁLOŽNÉ PRÁVO: Exekútorský úrad Bratislava (JUDr. Eva Ondrejková) - Exekučný príkaz EX 3034/2012-62 zo dňa 30.12.2015 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosť: stavba - rozostavaný rodinný dom na parc.č.KN-C 3636 v prospech oprávneného: Československá obchodná banka, a.s. Michalská 18, 815 63 Bratislava IČO: 36 854 140. - Z 20/16- 2/16.
List vlastníctva č. 2463, k.ú. Jasenica, účastník právneho vzťahu č. 1:
Poznámka:
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva veriteľom Slovenská sporiteľňa, a.s. formou dobrovoľnej dražby - P 690/14 - 174/14 č.z., Z 3373/15-7/16.
Oznámenie zo dňa 13.01.2016 o začatí výkonu záložného práva veriteľom Slovenská sporiteľňa, a.s. formou dobrovoľnej dražby - P 14/16 - 8/16 č.z., Z 3373/15-7/16.
ČASŤ C: Ťarchy:
V poradí 1. ZÁLOŽNÉ PRÁVO na zabezpečenie pohľadávky z úveru v prospech: Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00151653 na nehnuteľnosti: pozemky CKN parc.č.3634, 3635, 3636, na základe zmluvy o zriadení záložného práva - V 564/12 zo dňa 29.3.2012 - 37/12 č.z., Z 3373/15 - 7/16.
ZÁLOŽNÉ PRÁVO: Exekútorský úrad Nové Mesto nad Váhom (Mgr.Ing.Ivan Šteiner,PhD.) - exekučný príkaz EX 228/2014-20 zo dňa 18.6.2014 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti: pozemky CKN parc.č.3634, 3635, 3636 v prospech oprávneného: PROFI CREDIT Slovakia,s.r.o.,Pribinova 25, Bratislava - Z 2062/14 - 103/14, Z 3373/15 - 7/16.
ZÁLOŽNÉ PRÁVO: Exekútorský úrad Trnava (Mgr. Dušan Čerešňa) - Exekučný príkaz EX 2824/2014 zo dňa 09.02.2015 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti: pozemky CKN parc.č. 3634, 3635, 3636 v prospech oprávneného: Intrum Justitia Debt Finance AG, Industriestrasse 13C, 630 0 Zug, Švajčiarsko, IČO: 10002326 - Z 386/15 - 15/15 č.z., Z 3373/15 - 7/16.
ZÁLOŽNÉ PRÁVO: Exekútorský úrad Bratislava (JUDr. Eva Ondrejková) - Exekučný príkaz EX 3034/2012-62 zo dňa 30.12.2015 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti: pozemky parc.č.KN-C 3634, 3635, 3636 v prospech oprávneného: Československá obchodná banka, a.s. Michalská 18, 815 63 Bratislava IČO: 36 854 140. - Z 20/16- 2/16.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 91700,00 EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Dominika Bela
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Puškinova
b) Orientačné/súpisné číslo 16
c) Názov obce Belá d) PSČ 01305
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 06.06.1989
V. Odhad ceny predmetu dražby Číslo znaleckého posudku:
16/2016
Meno znalca:
Šinka Juraj Ing
Dátum vyhotovenia:
21. 2. 2016
Všeobecná cena odhadu:
91 700,00 EUR