Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 82/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 29.4.2016
  • Značka:
  • X003017
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 196/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Všeobecná úverová banka, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Mlynské Nivy
b) Orientačné/súpisné číslo 1
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 829 90
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 31320155
C. Miesto konania dražby Boutique Hotel MARATON****, Strojárenská 11A, 040 01 Košice - miestnosť "salónik RONDO"
D. Dátum konania dražby 31. 05. 2016
E. Čas konania dražby 11:20 hod.
F. Kolo dražby 4. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 884, Okresným úradom Trebišov, katastrálnym odborom pre katastrálne územie: STREDA NAD BODROGOM, obec Streda nad Bodrogom, okres Trebišov, spoluvlastnícky podiel 1/1:

 

Pozemky - parcely registra "C"

• parcelné číslo: 781, výmera: 1 281 m2, druh pozemku: záhrady

• parcelné číslo: 782, výmera: 536 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

 

Stavby:

• súpisné číslo: 142, na parcele reg. „C“ parc. č. 782, druh stavby: rodinný dom

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV: garáž na parc.č. 782, sklad za rodinným domom na parc.č. 782, plot čelný na parc.č. 782, vodovodná prípojka, vodomerná šachta, kanalizačná prípojka, žumpa, spevnená betónová plocha, vonkajšie schody.

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súp.č.142 na parc.č.782, katastrálne územie Streda nad Bodrogom bol daný do užívania v roku 1961 na základe vyhlásenia otca vlastníčky dražených nehnuteľností zo dňa 29.10.2014. Stavba je samostatne stojaca bez podpivničenia, je štvorcového tvaru a má jedno obytné prízemie a povalu. V rodinnom dome sú dve obytné izby a príslušenstvo, ktoré tvorí kryté závetrie, vstupná chodba, kuchyňa a kúpeľňa s WC. Zastavaná plocha prízemia rodinného domu je 91,37 m2. Objekt je situovaný na vedľajšej ulici Kamenecká a zároveň na štátnej ceste v smere na obce Veľký a Malý Kamenec. Rodinný dom sa nachádza v okrajovej južnej lokalite obce, v uličnej zástavbe rodinných domov. Prístup je zjazdom zo spevnenej asfaltovej miestnej komunikácie, je tu možné sa napojiť na vzdušnú elektrickú rozvodnú sieť obce, na verejný STL rozvod plynu, na verejný obecný vodovod a na vzdušnú telefónnu sieť. Kanalizácia v obci nie je zrealizovaná, odpadové vody z rodinných domov sú odvádzané do žúmp. Zásobovanie rodinného domu pitnou vodou je z verejného obecného vodovodu s meraním vo vodomernej šachte (funkčnosť nebola zistená), odpadové vody sú odvedené do žumpy vedľa rodinného domu (funkčnosť nebola zistená), napojenie na vzdušnú elektrickú sieť je vzdušnou NN prípojkou bez istiacej skrine (demontovaná), plynová prípojka nebola zrealizovaná. Na prízemí je hlavný bočný vstup z dvora cez kryté závetrie do vstupnej chodby s prechodom do prednej izby a do bočnej kuchyne, odkiaľ je vstup do prednej izby a do bočnej kúpeľne. 

Stavebnotechnický popis:  

Základy domu tvoria základové betónové pásy s vodorovnou izoláciou, obvodové murivo prízemia je z betónových kvádrov o hrúbke do 40 cm kombinované z plnou pálenou tehlou, priečky sú z pálených tehál rôznej hrúbky, strop nad prízemím je drevený trámový s rovným podhľadom omietnutý vápennou omietkou, krov nad celým domom je drevený valbový s krytinou z AZC šablón, ktoré sú upevnené na drevených latách, krov je opatrený je úplnými klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu - žľaby a zvody, vonkajšie fasádne omietky sú zdrsnené brizolitové, od suseda z východnej strany sú vápenné hrubé, vnútorné omietky stien v rodinnom dome sú vápenné hladké opatrené maľbou. Podlaha v prednej obytnej izbe je z dosák paluboviek, v druhej izbe a v kuchyni sú dosky palubovky, na ktorých je PVC podlahovina, v kúpeľni s WC je keramická dlažba, dvere v dome sú drevené hladké plné alebo z časti presklené osadené v drevených zárubniach, vstupné dvere do rodinného domu sú drevené latové, okná sú drevené dvojité s doskovým ostením. Rodinný dom na prízemí má zrealizované rozvody svetelnej a zásuvkovej elektroinštalácie s istiacou skriňou bez vybavenia pri vstupe do rodinného domu, sú tu zrealizované rozvody teplej a studenej vody pozinkovaným oceľovým potrubím, rozvody kanalizácie z kúpeľne a kuchyne. Vykurovanie rodinného domu v čase obhliadky nie je riešené (pec na tuhé palivo demontovaná), teplá úžitková voda je pripravovaná v nástennom elektrickom ohrievači vody osadenom v kúpeľni. V kúpeľni sa nachádza oceľová smaltovaná vaňa so sprchovacou vodovodnou pákovou batériou, keramické umývadlo s vodovodnou pákovou batériou a splachovací záchod, steny kúpeľne sú obložené keramickým a kamenným obkladom rôznej výšky, na podlahe je keramická dlažba. V kuchyni sa nachádza len kuchynská linka o dĺžke 1,25 m s umývacím nerezovým drezom a s vodovodnou pákovou batériou, elektrický sporák je demontovaný, stena pri linke a sporáku je povrchovo upravená keramickým obkladom, iné vybavenie sa tu nenachádza. 

Opis stavu predmetu dražby: 

Na rodinnom dome neboli zistené podstatné praskliny ani pukliny vonkajšieho a vnútorného muriva, časť vonkajšej omietky je poškodená príp. je opadaná, čiastočne bolo pozorované vlhnutie muriva od podlahy. Rodinný dom v čase obhliadky znalcom nie je obývaný, je napojený na verejný vodovod s meraním vo vodomernej šachte (funkčnosť nebola zistená), nefunkčný je prívod elektrickej energie do rodinného domu, odpadové vody sú odvedené do vlastnej žumpy (funkčnosť kanalizácie nezistená). Vzhľadom na stavebnotechnický stav rodinného domu, na použitý stavebný materiál a na prevedenie prác, ako aj na skutočnosť, že stavba nie je využívaná od začiatku roku 2015, nie je udržiavaná, je životnosť rodinného domu stanovená odhadom na 90 rokov. 

 

GARÁŽE PRE OSOBNÉ MOT. VOZIDLÁ na parc.č.782

Predmetom je murovaná samostatne stojaca garáž, ktorá bola postavená vo dvore vedľa rodinného domu a daná do užívania v roku 1980 podľa vyhlásenia otca vlastníčky zo dňa 29.10.2014. Z dispozičného hľadiska sa tu nachádza jedno státie pre osobné motorové vozidlo prípadne na skladovanie. 

Budova je postavená na základových betónových pásoch s vodorovnou izoláciou prekladaných kamenivom, obvodové steny sú murované z pórobetónových kvádrov a tehál o hrúbke muriva do 30 cm, krov nad prízemím je drevený pultový trámový bez podhľadu s krytinou z pozinkovaného vlnitého plechu upevnenom na drevených latách bez klampiarskych konštrukcií, vonkajšie fasádne omietky a vnútorné omietky sú vápenné hrubé z časti poškodené a opadané, podlaha je betónová hrubá, vstupné vráta do garáže sú z oceľových profilov a plechu otváravé, okná nie sú zrealizované. V garáži nie sú zrealizované žiadne rozvody ani vybavenie sa tu nenachádza. Garáž v čase obhliadky nie je udržiavaná, sú tu viditeľné praskliny obvodového muriva, omietka je z časti opadaná, na základe tohto, životnosť murovanej garáže v čase obhliadky znalej stanovil na 50 rokov.

 

Sklad za rodinným domom na parc.č.782 tvorí murovaná prístavba, ktorá bola pristavaná v roku 1980. Z dispozičného hľadiska sa tu nachádza jeden otvorený priestor. 

Sklad je postavený na základových betónových pásoch s vodorovnou izoláciou, obvodové steny sú murované z pórobetónových tvárnic o hrúbke muriva 25 cm, strop nad prízemím je drevený trámový bez podhľadu, krov je drevený pultový s krytinou z pozinkovaného plechu upevnenom na drevených latách bez klampiarskych konštrukcii. Vonkajšie a vnútorné omietky sú vápenné hrubé, podlahy sú betónové hrubé, vstupné dvere ani okná sa tu nenachádzajú. V sklade nie sú zrealizované žiadne rozvody ani vnútorné vybavenie sa tu nenachádza. Objekt nie je udržiavaný, je dlhodobo neužívaný, je v zlom technickom stave, obvodové murivo je narušené prasklinami, preto jeho životnosť znalec stanovuje na 40 rokov.

 

Plot čelný na parc.č.782 sa nachádza pred rodinným domom a bol postavený v roku 1970. Základy sú betónové prekladané kamenivom po celej dĺžke plota, múrik nad terénom je betónový bez povrchovej úpravy čiastočne omietnutý cementovou omietkou, výplňová časť plota je z drôteného pletiva v oceľových rámoch, výška výplne plota od betónového múrika je 105 cm, celková dĺžka čelného plota je 19,93 m, súčasťou plota sú aj vstupné vráta a vrátka z oceľových profilov, plechu a pletiva. Životnosť čelného plota vzhľadom na jeho vek a stavebnotechnický stav znalec stanovuje na 50 rokov.

 

Vodovodná prípojka sa nachádza vo dvore vedľa rodinného na parc.č.782 a na verejnom priestranstve a bola zrealizovaná v roku 1980 za účelom zásobovania rodinného domu pitnou vodou z verejného obecného vodovodu. Prípojka je zhotovená z rúr rPE DN 32 o celkovej dĺžke 22,50 m. Životnosť vodovodnej prípojky znalec stanovuje na 50 rokov.

 

Vodomerná šachta sa nachádza vo dvore vedľa rodinného domu na parc.č.782 a bola zrealizovaná v roku 1980 za účelom zásobovania rodinného domu pitnou vodou z verejného obecného vodovodu. Šachta je železobetónová so stropnou ŽB doskou a s plechovým poklopom. Životnosť vodomernej šachty podľa stavebnotechnického stavu znalec stanovuje na 40 rokov.

 

Kanalizačná prípojka sa nachádza za rodinným domom na parc.č.782 a bola daná do užívania v roku 1980 za účelom odvedenia odpadových vôd z rodinného domu do žumpy umiestnenej vedľa rodinného domu. Prípojka je zhotovená z rúr kameninových DN 125 o celkovej dĺžke 16,25 m. Životnosť kanalizačnej prípojky znalec stanovuje na 50 rokov

 

Žumpa sa nachádza vedľa rodinného domu na parc.č.782 a bola daná do užívania v roku 1980. Žumpa slúži na akumuláciu odpadových vôd z rodinného domu a jedná sa o žumpu zo železobetónových skruží so stropnou doskou a s oceľovým poklopom. Objem žumpy je do 8 m3 a jej životnosť znalec znalec stanovuje na 40 rokov.

 

Spevnená betónová  plocha sa nachádza pri rodinnom dome na parc.č.782 a bola zrealizovaná v roku 1980. Jedná sa o spevnenú plochu využívanú ako prístupový chodník od vrátok čelného plota k hlavnému vstupu do rodinného domu zhotovenú z monolitického prostého betónu bez povrchovej úpravy. Životnosť spevnenej plochy podľa stavebnotechnického stavu znalec stanovuje na 45 rokov

 

Vonkajšie schody sa nachádzajú pred hlavným vstupom do rodinného domu na parc.č.782 a boli zrealizované v roku 1980. Jedná sa o schody z monolitického prostého povrchovo upraveného keramickou dlažbou. Životnosť vonkajších schodov podľa stavebnotechnického stavu znalec stanovuje na 45 rokov.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Nižšie uvedené záložné práva viaznuce na predmete dražby neovplyvňujú hodnotu predmetu dražby podstatným spôsobom, keďže v zmysle ustanovenia § 151 ma ods. 3 a 151 md ods. 1 písm. i) zákona č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka, vydražiteľ nadobudne predmet dražby bez záložných práv.

Záložné právo Všeobecnej úverovej banky, a.s. IČO:31320155 so sídlom Mlynské nivy 1, 82990 Bratislava k nehnuteľnostiam rodinný dom č.s. 142 na parc.č.782 a poz.CKN parc.č.782,781 zo dňa 21.09.2010- ,zapísané v registri V-873/2009-195/2010

Exekútor. úrad Trebišov, súdna exekútorka JUDr. Marianna Vargová, Hviezdoslavova 1234/4, 075 01 Trebišov – Exekučný príkaz na zriadenie exekuč. záložného práva na nehnuteľn. č. EX 189/11 - 19, pozemky na parc.č. 781, 782 a stavba ako rodinný dom č.s.142 na parc.č. 782, pod B1 v pod. 1/1, zo dňa 26.10.2011, zapísané v registri Z- 1683/2011, č.z.257/11
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 51/2016, ktorý vypracoval Ing. Pavol Šoltýs, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľností zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 913419. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 23.03.2016
Suma ohodnotenia: 11.900,- EUR (slovom: jedenásťtisícdeväťsto eur)
K. Najnižšie podanie 11.900,- EUR (slovom: jedenásťtisícdeväťsto eur)
L. Minimálne prihodenie 300,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 2.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka č. SK71 0200 0000 0019 5703 8659 (BIC: SUBASKBX) vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 1962016.
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby.
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad na hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky, 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby v hotovosti alebo bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka č. SK71 0200 0000 0019 5703 8659 (BIC: SUBASKBX) vedený vo VÚB, a.s. s variabilným symbolom 1962016 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby v prípade, že suma dosiahnutá vydražením presiahne 6.640 EUR; v opačnom prípade hneď po ukončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín 13.05.2016 o 10:20 hod. 2. termín 24.05.2016 o 10:20 hod.
Miesto obhliadky Obhliadka sa uskutoční na mieste kde sa predmet dražby nachádza.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0132.Po-Pi 8:00 - 16:00. V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Marta
c) priezvisko Pavlovičová
d) sídlo Šafárikovo námestie 4, 811 02 Bratislava