Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 82/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 29.4.2016
  • Značka:
  • X003023
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 273/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel LINEAS s.r.o., Budovateľská 14, Prešov, miestnosť: Salónik I
D. Dátum konania dražby 25. 04. 2016
E. Čas konania dražby 14:20 hod
F. Kolo dražby 5.kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na  liste vlastníctva č. 17,  katastrálne územie Juskova Voľa, Okresný úrad Vranov nad Topľou -  katastrálny odbor, obec Juskova Voľa, okres Vranov nad Topľou, a to:

 

Pozemky - parcely registra "C":

  • parcela s parc.č. 1/2 o výmere 640 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria
  • parcela s parc.č. 1/3 o výmere 176 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria
  • parcela s parc.č. 1/4 o výmere 15 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria
  • parcela s parc.č. 3/5 o výmere 296 m2, druh pozemku: Záhrady
  • parcela s parc.č. 565/25 o výmere 81 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria

 

Stavby:

  • stavba so súp. č. 66 postavená na parcele č. 1/3, druh stavby: rodinný dom

 

Príslušenstvo, ktoré nie je zapísané, alebo sa nezapisuje do listu vlastníctva, najmä:

garáž za RD na parcele č. 1/3, hospodársky objekt na parcele č. ¼, plot čelný a bočný na parcele č. 565/25, studňa kopaná, prípojka vody, prípojka kanalizácie, elektrická prípojka, prípojka zemného plynu, vodomerná šachta, spevnená plocha, čistička odpadových vôd, altánok, prístrešok pred garážou, prístrešok pred hospodárskou budovou, vonkajšie schody...

 

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom čs. 66 osadený na parcele KN č. 1/3 na mierne svahovitom teréne ľavej (severnej)  strane miestnej komunikácie, na ktorú nehnuteľnosť bezprostredne naväzuje. Jedna sa o samostatne stojací rodinný dom nepodpivničený s jedným nadzemným podlažím - pízemie a dvoma podkrovnými priestormi (podkrovie 1 a podkroviec 2).

Rodinný dom bol postavený na základe stavebného povolenia v roku 1999, kolaudačné rozhodnutie bolo vydané až v roku 2013 (vydané Obcou  Jusková Voľa dňa 13.2.2013 pod č. 29/2013), roodinný dom je užívaný od roku 2008. Rodinný dom je postavený  tradičnou formou výstavby. V čase ohodnotenia je rodinný dom z inžinierskych sietí napojený  na všetky siete, ktoré sú vybudované v obci  (verejný vodovod, elektrická sieť a zemný plyn), odkanalizovanie je riešené do vlastnej ČOV.

 

DISPOZIČNÉ RIEŠENIE: 

Viď pôdorysy  jednotlivých podlaží rodinného domu v prílohe znaleckého posudku.

 

TECHNICKÝ  POPIS  SKUTOČNÉHO VYHOTOVENIA :

Základy prevedené ako betónové monolitické s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti, podmurovka betónová.  Murivo v prízemí na podkroví  murované z pórobetónových tvárnic hr. do 40 cm - v prízemí a podkroví zateplené polystyrénom hr. 10 cm, deliace priečky v prízemí a v 1. podkroví sú tehlové, v 2.podkroví sadrokartónové. Strop nad prízemím je železobetónová doska s rovným podhľadom, nad  1. a 2.podkrovím je drevený so sadrokartónovým podhľadom. Krov prevedený ako drevený väznicový, strešná krytina je prevedená z betónovej škrídly BRAMAC, klampiarske konštrukcie sú prevedené z oceľ.pozinkovaného plechu. Fasádne omietky  silikátové zdrsnené farebne upravené, obklad sokla je prevedený doskami z prírodného kameňa. Schody do 1. podkrovia sú z tvrdého dreva s podstupnicami, do 2.podkrovia z mäkkého dreva bez podstupníc. icia drevené . Dvere v prízemí a 1.podkroví drevené z tvrdého dreva v drevenej zárubni, okná v prízemí a 1.podkroví plastové s izol.dvojsklom a plastovými žalúziami, v 2.podkroví strešné okná fakro. Podlahy obytných miestností v prízemí prevedené z keramickej dlažby (podlahy ostatných miestností sú prevedené z keramickej dlažby),  v 1.podkroví drevené plávajúce podlahy (podlahy ostatných miestností sú prevedené z keramickej dlažby),  v 2.podkrov sú podlahy palubovkové - doskové). Vykurovanie ústredné - v prízemí podlahové teplovodné, v 1. a 2.podkroví súoceľ. vykurovacie panely. Elektroinštalácia svetelná a motorická, rozvod vody teplej a studenej  je prevedený plastovými rúrkami, inštalácia zemného plynu  iba na prízemí (v kuchyni a v kotolni), kanalizácia do verejnej siete plastovým potrubím. Vybavenie kuchyne v 1.np:  el.varná doska, el.teplovzdušná rúra, odsávač pár, drezové umývadlo nerezové,  kuch.linka z materiálov na báze dreva dĺžky 800 cm, myčka riadu. Vnútorné vybavenie:  v 1.np samostatná sprcha, bidet a keramické umývadlo, všetky batérie pákové nerezové, záchod  splachovací záchod so zabudovanou nádržkou, v 1.podkroví v kúpeľni je rohová plastová vaňa, sprch.kút a umývadlo. Vo WC a v kúpeľni keramické obklady, obklad v kuchyni za linkou. Elektroinštalácia svetelná a motorická, rozvod teplej a studenej vody plastovým potrubím. V obývacej izbe v prízemí je osadený kozub s vyhrievacou vložkou a rozvodmi tepla do 1.podkrovia. Elektrický rozvádzač s automatickým istením. Rodinný dom je vybavený bezpečnostným zariadením.       

 

STAVEBNO-TECHNICKÝ STAV :

Stavebno-technický stav rodinného domu je dobrý, vhodné architektonické riešenie, na výstavbu boli použité kvalitné stavebné materiály.  V čase obhliadky je rodinný dom riadne užívaný a udržiavaný vrátane  vonkajších úprav.  Vzhľadom na konštrukčné prevedenie rodinného domu a údržbu pri  výpočte opotrebenia určil znalec základnú životnosť rod.domu 100 rokov.

 

Garáž pristavaná k rodinnému domu zo strany severnej na parcele KN č. 1/3. Dispozične nie je s rodinným domom prepojená. Jedna sa o prízemný objekt bez podpivničenia.

Stavebno-technický popis:

Základy  z monolitického betónu, zvislé konštrukcie murované z pórobetónových tvárnic hr. do 30 cm, vonkajšie zateplenie priečelia polystyrénom hr. 100 mm, strop železobetónový s rovným podhľadom,  krov drevený pultový, strešná krytina Bramac, klamp.konštrukciie prevedené z oceľ.poz.plechu. Vonkajšie omietky silikátové,  vnútorné omietky vápenné hladké, podlahy sú prevedené keramickou dlažbou. Vstupné vráta sú plastové rolovacie na diaľkový pohon. Objekt napojený na el.sieť. Garáž v užívaní od roku 2008, stavebno-technický stav dobrý, vzhľadom na konštrukčné prevede1nie a stavebno-technický stav v čase obhliadky určil znalec životnosť na 80 rokov.  

 

Hospodársky objekt - Sklad  je osadený na parcele KN č. 1/4 vo dvore rod.domu.  Jedna sa o prízemný objekt bez podpivničenia.

Stavebno-technický popis:

Základy - bez podmurovky, z monolitického betónu. Zvislé konštrukcie murované z tehál, krov drevený hambálkový, strešná krytina plech pozinkovaný, klamp.konštrukcie prevedené z oceľ.pozinkovaného plechu. Vonkajšie omietky vápenné hladké, vnútorné omietky  štukové, podlahy  sú prevedené z keramickej dlažby  Elektroinštalácia svetelná, poistkové automaty.  Objekt okrem el.siete  je napojený aj na verejný vodovod. Vnútorné vybavenie:  žiadne. Objekt nie je vykurovaný. 

Objekt  podľa vyhlásenia  vlastníka nehnuteľnosti  v užívaní od roku 2013. Vzhľadom na konštrukčné prevedenie a stavebno-technický stav v čase obhliadky znalec určil životnosť na 80 rokov.  

 

Plot v smere od ulice a plot bočný zo strany západnej - betón.základy, podmurovka a murivo medzi  jednotlivými poľami z plotových tvárnic hr. 20 cm, zaliatych betónom, výplň plotu kované polia osadené medzi murivo z lplotových tvárnic . Výška plotu 135 cm, dĺžka 23,00 m. V tejto časti plotu sú osadené aj oceľové kované vráta na diaľkový pohon a vrátka. Plot  podľa vyhlásenia vlastníka nehnuteľnosti  v užívaní od roku 2013.

 

Studňa osadená za objektom garáže na parcele KN č. 1/2,  je zhotovená z betónových skruží  DN  1000 mm. Studňa je kopaná do hĺbky  5,00 m, elektrické čerpadlo. Studňa v užívaní od roku 2010.  

 

Prípojka vody je vedená od verejného vodovodu k rodinnému domu cez vodomernú šachtu, je zhotovená z rPE potrubia DN 25 mm,  dĺžka prípojky 5,00 m. Prípojka v užívaní od roku 2008.

 

Prípojka kanalizácie vedená od rodinného domu do vlastnej ČOV a odtiaľ do miestneho potoka  (ČOV je osadená v predzáhradke rod.domu) je prevedená z rúr plastových DN 150 mm. Dĺžku prípojky uvažujem iba po hranicu parcely KN č. 565/25. Prípojka v užívaní od roku 2008.

 

Elektrická prípojka vedie od verejného  rozvodu el. NN siete (betón.stožiar na odvrátenej strane miestnej komunikácie oproti rod.domu) k oploteniu, kde je osadená rozvodná skriňa s meraním spotreby el.energie a odtiaľ k rozvádzaču v rod.dome. Dĺžka prípojky  8,00 m, v užívaní od roku 2008.

 

Prípojka zemného plynu  je vedená od skrinky (skrinka je osadená v olpotení predzáhradky) k rodinnému domu a pozdĺž jeho západnej strany. Prípojka z oceľ.potrubia DN 25 mm, dĺžka prípojky  18,50 m, v užívaní od roku  2008.

 

Vodomerná šachta osadená v predzáhradke rod.domu. Šachta je prevedená z monolitického betónu, oceľový poklop, v užívaní od roku 2008. 

 

Spevnená plocha pri  vjazde do dvora a spevnená plocha nádvoria je prevedená zo zámkovej dlažby, ukladanej na zhutnené kamenivo do piesku. Spevnená plocha v užívaní od roku 2008.  

 

ČOV  je osadená v predzáhradke rod.domu - výkon do 5 ekv.jednotiek. Slúži na akumuláciu a prečistenie odpadových vôd z rodinného domu odvedením do miestneho potoka.  ČOV v užívaní od roku 2008.   

 

Altánok osadený pri západnej hranici pozemku. Základy z betónu po celom obvode, zvislú nosnú konštrukciu tvorí drevená stĺpiková konštrukcia v kombinácii s čiastoč. murovanými stenami, bez stropu, podlaha z kamennej dlažby, strešná krytina z poplastovaného plechu rannila, klamp.konštrukcie (žľaby a zvody) medené. Altánok podľa vyhlásenia vlastníka nehnuteľnosti v užívaní od roku 2010.      

 

Prístrešok pred vjazdom do garáže  na parcele KN č. 1/2. Zvislú nosnú konštrukciu tvorí drevená stĺpiková konštrukcia, bez stropu, podlaha zo zámkovej dlažby, strešná krytina z poplastovaného plechu rannila, klamp.konštrukcie z oceľ.pozink.plechu. Prístrešok v užívaní od roku 2008.      

 

Prestrešenie priestoru pred hospodárskou budovou na parcele KN č. 1/2. Zvislú nosnú konštrukciu tvorí drevená stĺpiková konštrukcia, bez stropu, podlaha zo zámkovej dlažby, strešná krytina z poplastovaného plechu rannila, klamp.konštrukcie z oceľ.pozink.plechu. Prístrešok v užívaní od roku 2008.      

 

Vonkajšie schody pred vstupom do rodinného domu. Monolitická žel.bet.doska, stupne sú upravené keramickou dlažbou. Schody v užívaní od roku 2008.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď. opis predmetu dražby

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle
§ 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Vklad záložného práva v prospech Slov.sporiteľne,a.s.,so sídlom Tomášikova 48,832 37 Bratislava,IČO 00 151 653 na pozemky parc.č.1/2-zast.pl.-vým.640m2,parc.č.1/3-zast.pl.-vým.176 m2,parc.č.1/4-zast.pl.-vým.15 m2,parc.č.565/25-zast.pl.-vým.81 m2,parc.č.3/5-záhrada-vým.296 m2 a rozostavaná stavba na parc.č.1/3.Vzniknuté zo Zmluvy o úvere č.0562692985/2009,č.sp.V 768/09-17/09

Vklad záložného práva v prospech Slov.sporiteľne,a.s.,so sídlom Tomášikova 48,832 37 Bratislava,IČO 00 151 653 na pozemky parc.č.1/2-vým.640m2-zast.pl.,parc.č.1/3-vým.176 m2-zast.pl.,parc.č.1/4-vým.15 m2- zast.pl.,parc.č.3/5-vým.296 m2-záhrada,parc.č.565/25-vým.81 m2-zast.pl. a rozost.stavba na parc.č.1/3,č.sp.V 730/10-14/10

Medzi vlastníkmi nehnuteľnosti ako prenajímateľmi na strane jednej a nájomcami na strane druhej bola dňa 01.01.2010 uzatvorená Zmluva o prenájme, ktorej predmetom je prenechanie rodinného domu s.č. 66 postavenom na p.č. 1/3 a pozemky parc.č. 1/2 o výmere 640 m2 – zastavené plochy a nádvoria, par.č. 1/4 o výmere 15 m2 - zastavené plochy a nádvoria, parc.č. 1/3 o výmere 176 m2 - zastavené plochy a nádvoria, parc.č. 3/5 o výmere 296 m2 – záhrady a parc.č. 565/25 o výmere 81 m2 - zastavené plochy a nádvoria, LV 17, k.ú. Juskova Voľa, do užívania za odplatu pre potreby bývania rodiny nájomcov a taktiež na účely podnikania. Zmluva je uzatvorená na dobu neurčitú, výpovedná lehota je trojmesačná a začína plynúť prvým dňom mesiaca nasledujúceho po mesiaci, kedy bola výpoveď doručená – to sa v zmysle zmluvy dotýka obytných priestorov domu. V prípade garáže, šopy, altánku a dvorových priestoroch prenajímateľ poskytne primeranú dobu na vypratanie týchto priestorov. Dohodnutá výška nájomného je 30 EUR mesačne. Skončenie nájmu je možné zo strany prenajímateľa v prípade ak nájomca užíva nehnuteľnosť v rozpore s nehnuteľnosťou, nájomca mešká o viac ako 3 mesiace s platením úhrad za služby spojené s užívaním prenajatých priestorov a ak dôjde k závažnému porušeniu zmluvy.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 50.000 EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Patrícia Eliašová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 00000
c) Názov obce xxxxxx d) PSČ 00000
e) Štát xxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 00000000
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 25/2016, ktorý vypracoval znalec Ing. arch. Ján Kimák, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 911560.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 11.03.2016