Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 81/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 28.4.2016
  • Značka:
  • X002986
LICITOR group, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo D 203415
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko LICITOR group, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Sládkovičova601001 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sa , vložka číslo: 10476/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36421561
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel SATEL, Mnoheľova 825, 058 01 Poprad (salónik Ždiarska izba)
D. Dátum konania dražby 21. 04. 2016
E. Čas konania dražby 12:00 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti - rodinný dom s. č. 232 s príslušenstvom postavený na parc. č. 801 a pozemok registra „C“ na parcele č. 800/1 a 801, v k. ú. Jaklovce, okres Gelnica, zapísaný na LV č. 362, v spoluvlastníckom podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s. č. 232 na ulici Starej, Jaklovce

                                               Rodinný dom s. č. 232 je osadený na rovinatom teréne na parc. č. 801 v k. ú. Jaklovce, obec Jaklovce. Situovaný je vo dvore v uličnej zástavbe rodinných domov. Dom má jednu stenu (bočnú) cca 70 cm od susedného rodinného domu. Nie je podpivničený a pozostáva z jedného nadzemného podlažia. Zastrešený je sedlovou strechou. Rodinný dom je riešený ako jednogeneračný. Rodinný dom bol daný do užívania v roku 1967. V roku 2010 - 2012 prešiel rekonštrukciou (viď. výpočet opotrebenia analytickou metódou): boli zhotovené priečky z tvaroviek YPOR, omietky, maľby, boli vymenené zariaďovacie predmety (WC, vaňa, umývadlo, sporák, digestor), prebehla kompletná rekonštrukcia ÚK, bol vymenený plynový kotol a zhotovený krb na teplú vodu (nútený obeh), boli osadené plastové okná a plastové vstupné dvere.

Dispozičné riešenie:

I. NP (prízemie): predsieň, kúpeľňa, WC, kuchyňa, jedáleň, izba, izba, šatník, špajza, izba, izba, izba, kotolňa.

Hlavné stavebné konštrukcie a technické vybavenie:

                                                           ZÁKLADY betónové bez izolácie, MURIVO "kvádrové"/kamenné, DELIACE KONŠTRUKCIE tehlové (priečkovky), VNÚTORNÉ OMIETKY vápenné štukové v zadnom trakte nezhotovené, VNÚTORNÉ OBKLADY keramické (kúpeľňa, vaňa, WC, kuchyňa) zatiaľ nezhotovené, STROPY drevený trámový s rovným podhľadom, KROV sedlová strecha, KRYTINA škridla obyčajná jednodrážková, KLAMPIARSKE KONŠTRUKCIE pozinkovaný plech, FASÁDA brizolit, DVERE hladké v zadnom trakte neosadené, OKNÁ plastové, OKENNÉ ŽALÚZIE plastové, PODLAHY OBYTNÝCH MIESTNOSTÍ PVC podlaha na betónovom podklade v zadnom trakte nezhotovené, DLAŽBY A PODLAHY OST. MIESTNOSTÍ keramické, ÚSTREDNÉ VYKUROVANIE kotlom s oceľovými radiátormi, ELEKTROINŠTALÁCIA svetelná, ELEKTRICKÝ ROZVÁDZAČ s poistkami, ROZVOD VODY pozinkované potrubie, INŠTALÁCIA PLYNU rozvod zemného plynu, KANALIZÁCIA DO ŽUMPY kameninové potrubie, ZDROJ TEPLEJ VODY bojler/krb, ZDROJ VYKUROVANIA kotol ústredného vykurovania/krb, VYBAVENIE KUCHYNE sporák, drezové umývadlo, kuchynská linka na báze dreva, VNÚTORNÉ VYBAVENIE vaňa, WC, umývadlo, VODOVODNÉ BATÉRIE pákové - ZÁCHOD splachovací, KOZUB áno.

Rodinný dom je napojený na verejný vodovod a plynovod. Kanalizácia je zvedená do žumpy. NN prípojka je vzdušná. Technický stav: Objekt domu sa nachádzal, v čase obhliadky, v primeranom technickom stave k svojmu veku, bez viditeľného poškodenia prvkov dlhodobej životnosti ako aj bez viditeľných technických porúch. Obývaná je len predná časť domu a jedna izba v zadnom trakte, ostatné dve izby (v zadnom trakte) sú v súčasnosti neobývateľné - prebieha ich rekonštrukcia. S ohľadom na konštrukčné vyhotovenie je predpokladaná základná životnosť objektu: 100 rokov.

                                                          

                                                           Dreváreň

                                                           Dreváreň má jednu stenu spoločnú so zadným traktom ohodnocovaného rodinného domu a je postavená na pozemku parc. č. 801. Základy tvoria základové pásy, nosná konštrukcia drevená trámová jednostranne obitá, krov je sedlový hambálkový, strop tvorí podbitie krovu, krytina je z pozinkovaného plechu, podlahu tvorí betónová mazanina, elektroinštalácia je svetelná. Dreváreň bola zhotovená v roku 1976. Životnosť stanovená na 90 rokov.

 

Garáž

Garáž má jednu stenu spoločnú s drevárňou a je postavená na pozemku parc. č. 801. Základy tvoria základové pásy, nosná konštrukcia drevená trámová jednostranne obitá, krov je pultový, strop tvorí podbitie krovu, krytina je z vlnitého plechu, podlahu tvorí betónová mazanina, elektroinštalácia je svetelná. Dreváreň bola zhotovená v roku 1976. Životnosť stanovená na 90 rokov.

 

Podzemná pivnica

Podzemná pivnica je z betónovej konštrukcie s rovným stropom, postavená na pozemku č.KN 800/1. Realizovaná bola v roku 1980. Životnosť: 80 rokov.

 

Pozemok

Rodinný dom súp. č. 232 sa nachádza v intraviláne obce Jaklovce na rovinatom pozemku parc. č. 801 na ulici Starej č. 84. Rodinný dom je bez podpivničenia a má jedno nadzemné podlažie. Rodinný dom je umiestnený v centrálnej časti obce. Obec Jaklovce v ktorom sa rodinný dom nachádza, má cca 2 000 obyvateľov. Má pomerne dobre vybudovanú občiansku vybavenosť - materská a základná škola, zdravotnícke zariadenie, cirkevné stavby, sieť malých obchodných jednotiek, pošta, obecný úrad, futbalový štadión. Má vybudovanú kompletnú sieť technickej infraštruktúry - vodovod, kanalizáciu, plyn, elektro rozvody, telekomunikačné rozvody (v časti obce, kde sa nachádza ohodnocovaný rodinný dom, nie je vybudovaná obecná kanalizácia). Obcou prechádza cestná sieť, hlavné ťahy : Spišská Nová Ves - Košice / Prešov - Rožňava. Je tu autobusová stanica a vlaková stanica, v ktorej majú zastávku osobné vlaky. V dostupnej vzdialenosti od obce sa nachádza vodná nádrž "Ružín", využívaná na rekreáciu, rybolov a pod. Rodinný dom s. č. 232 sa nachádza v centrálnej časti obce Jaklovce. Prístup k rodinnému domu je z východnej časti, po miestnej komunikácii. V dobrej pešej dostupnosti sú objekty občianskeho vybavenia - základná škola, materská škola, obchody. V lokalite v ktorej sa rodinný dom nachádza sú vybudované inžinierske siete: vodovod, plyn, elektrika. Orientácia obytných miestnosti je na sever a východ. Svojou polohou a stavebno - technickým stavom vyhovuje účelu využitia ako rodinný dom. Lokalita v ktorej sa rodinný dom nachádza je trvale začlenená do územného plánu obce Jaklovce a v tejto súvislosti sa nepredpokladajú žiadne zmeny. Jedná sa o pozemok parc. č. 800/1 v k. ú. Jaklovce. Pozemok je svahovitý, tvoriaci dvor (záhradu) k rodinnému domu s. č. 232. Napojenie na všetky obecné inžinierske siete - vodovod, plynovod, elektrina a telefón (kanalizácia v tejto časti obce nie je vybudovaná). Prístup z miestnej komunikácie. Základná občianska vybavenosť. Jedná sa o pozemok parc. č. 801 v k. ú. Jaklovce. Pozemok je rovinatý a je z časti zastavaný rodinným domom s. č. 232. Napojenie na všetky obecné inžinierske siete - vodovod, plynovod, elektrina a telefón (kanalizácia v tejto časti obce nie je vybudovaná). Prístup z miestnej komunikácie. Základná občianska vybavenosť.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Rodinný dom v čase dražby je užívaný dlžníkom. Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 362
Záložné právo v prospech Prima banka Slovensko, a.s., IČO 31575951, Hodžova 11, 010 11 Žilina, na nehnuteľnosti: pozemok registra C KN parcelné číslo 800/1, záhrady o výmere 497 m2, pozemok registra C KN parcelné číslo 801, zastavané plochy a nádvoria o výmere 312 m2, stavba so súpisným číslom 232 na pozemku registra C KN s parcelným číslom 801, na základe Zmluvy o zriadení záložného práva na nehnuteľný majetok č. 18/320/12 zo dňa 4. 10. 2012, V 663/2012 - 227/12;
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva č. 1390/29136/2014 zo dňa 6.11.2014 k nehnuteľnostiam: parcela registra C KN č. 800/1, záhrady o výmere 497 m2, č. 801, zastavané plochy a nádvoria o výmere 312 m2, stavba s. č. 232 na parcele registra C KN č. 801, Prima banka Slovensko, a.s., Hodžova 11, 010 11 Žilina, P 446/2014 - 295/14.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením neúspešná
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Tomáš Šufák
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Bulharská
b) Orientačné/súpisné číslo 8527/8
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01008
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 27.06.1985
V. Odhad ceny predmetu dražby 39.700,- €