Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 81/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 28.4.2016
  • Značka:
  • X002985
LICITOR group, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo D 204415
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko LICITOR group, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Sládkovičova601001 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sa , vložka číslo: 10476/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36421561
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel SATEL, Mnoheľova 825, 058 01 Poprad (salónik Ždiarska izba)
D. Dátum konania dražby 21. 04. 2016
E. Čas konania dražby 11:30 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti - rodinný dom s. č. 98 s príslušenstvom postavený na parc. č. 82/1 a pozemok registra „C“ na parcele č. 82/1 a 87/1, v k. ú. Liptovský Hrádok, okres Liptovský Mikuláš, zapísaný na LV č. 8, v spoluvlastníckom podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s. č. 98 na ulici Pod Lipami, Liptovský Hrádok

Predmetná nehnuteľnosť vedená na LV č. 8 kat. územie Liptovský Hrárok - rodinný dom súp. č. 98 sa nachádza v meste Liptovský Hrádok na parc. č. 82/1 k. ú. Liptovský Hrádok, v jeho južnej časti, v lokalite zástavby rodinnými a obytnými domami na ulici Pod Lipami, v  rovinatom teréne, v pôvodnej zástavbe rodinných domov - pamiatkovej zóne, na okraji lokality na bývanie. Je prístupný od spevnenej miestnej asfaltovej komunikácie,  z juhovýchodnej strany parcely, cez parcelu C KN č. 67/3 na ktorú má vlastník v LV vyznačené vecné bremeno spočívajúce v práve prechodu. V lokalite v obci sa nachádzajú z rozvodov inžinierskych sietí - rozvody elektrickej energie, verejného vodovodu, verejnej kanalizácie, telekomunikačných rozvodov a zemného plynu.  Dom je napojený na verejný vodovod, verejnú kanalizáciu, elektriku. Je možnosť napojenia  aj na zemný plyn. Z juhovýchodnej strany je prestavaný murovaný plot susedného domu. Rodinný dom - súp. č. 98 nachádzajúci sa na pozemku parc. č. 82/1 kat. územie Lipt. Hrádok  je  dvojpodlažný objekt - bez podpivničenia, s I. nadzemným podlažím, čiastočne obytným podkrovím a pôjdnym priestorom. Je  jednoduchého pôdorysu  v tvare "L". V celosti bol dom využívaný pre rodinné bývanie a spĺňa kritérium rodinného domu, pre jednu bytovú jednotku, s obytnými izbami, vybudovaným sociálnym a technickým zázemím. V čase obhliadky a podľa vyjadrenia majiteľov, je cca od začiatku decembra neobývaný. Súčasný majiteľ dom nadobudol Kúpnou zmluvou  zo dňa 15.08.2012. Doklady o veku pôvodného RD sa nezachovali, vek je určený na základe predloženého Potvrdenia o veku stavby RD, vydaného Mestom Liptovský Hrádok dňa 12.1.2011 pod č. j. Výst. 15/2011-EZ, v ktorom je uvedené, že stavba bola postavená v roku 1932. V roku 1968 bola na základe Rozhodnutia o prípustnosti stavby č. Výst. 75/1968 vydanom MNV - odbor výstavby v Lipt. Hrádku, zrealizovaná prístavba, nadstavba a rekonštrukcia RD. V roku 2000 bol osadený nový zdroj ÚK - elektrický kotol PROTHERM, elektrický bojler, bola zrealizovaná nová elektrická a kanalizačná prípojka. V roku 2012 boli zrealizované nové omietky v dvoch predných izbách I. NP. Po kúpe v roku 2012 boli zrealizované plávajúce podlahy v predných dvoch izbách I. NP. na chodbe a v kuchyni, kde okolo šporáku bola položená keramická dlažba, tiež na strope v izbách bola natiahnutá nová stierka. Strop v kuchyni bol zateplený 5 cm polystyrénom. Predpokladaná životnosť murovaného RD je 80-120 rokov, vzhľadom na stavebno-technické riešenie, technický stav zistený pri obhliadke vyplývajúci z prác realizovaných na RD, životnosť je stanovená odborným odhadom 100 rokov.

Dispozičné riešenie:

Vchod do RD je od uličnej  časti hlavným vstupom  z jeho severozápadnej strany - pristaveným vstupom. Dom je riešený celkove ako dvojpodlažný bez podpivničenia, s jedným nadzemným podlažím, čiastočným obytným podkrovím a pôjdnym priestorom.  Z dispozičného hľadiska oceňovaný objekt predstavuje  jednu bytovú jednotku pre trvalé bývanie -  s obytnými izbami, kuchyňou, sociálnym a technickým zázemím. Z dispozičného hľadiska sa tu nachádzajú:

I. NP (prízemie) - zádverie, hala so schodiskom do podkrovia, 3*obytné izby, kuchyňa, špajza, kúpeľňa s WC.

Podkrovie -  izba, chodba, schodiskový priestor, balkón.

Technický popis nehnuteľnosti:

I. NP: Rodinný dom je postavený na monolitických základových pásoch z prostého betónu prekladaného kameňom, s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Priemerná výška podmurovky 30 cm. Obvodové nosné zvislé konštrukcie  I. NP pôvodného RD sú prevažne realizované z kamenného muriva hr. 70 cm, prístavba je murovaná, z tehlového muriva skladobnej hr. do 40 cm. Deliace konštrukcie I. NP sú murované tehlové.  Strop nad I. nadzemným podlažím je drevený trámový so záklopom a rovným omietnutým podhľadom.  Schodisko do podkrovia je drevené schodnicové z červeného smreka s podstupnicami. Krov drevený tesársky, strecha valbová s rohovou manzardou pokrytá škridlou, nad manzardou je pozinkovaný plech. Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu strechy úplné, žľaby, zvody aj oplechovanie parapetov. Rodinný dom je upravený škrabaným brizolitom. Úprava vnútorných povrchov - omietky vnútorné vápenné, štukové,, keramický obklad v kuchyni a kúpeľni, drevený obklad v hale. Výplne dverových otvorov -  hladké, resp. presklené dvere v oceľových zárubniach, výplne okenných otvorov v I. NP okná drevené dvojité s doskovým ostením. Podlahy v I. NP nové lamino plávajúca podlaha v dvoch izbách, hale a kuchyni, v tretej izbe je palubovka, v kúpeľni s WC je keramická dlažba. V kuchyni v I. NP je osadená kuchynská linka na báze dreva s nerezovým drezom s odkvapkávačom, pákovou batériou, celoelektrický šporák nad ktorým je digestor a šporák na pevné palivo. Za linkou a šporákmi je keramický obklad. V obloženej spoločnej kúpeľni s WC v I. NP je  keramické umývadlo s klasickou batériou, obložená oceľová smaltovaná vaňa, keramické WC s hornou nádržkou, zdroj TÚV - elektrický akumulačný bojler. Vykurovanie  je ústredné teplovodné cez oceľové článkové radiátory v izbách a panelový v hale a kuchyni. V hale je kozub s otvoreným ohniskom, medzi dvoma prednými izbami je postavená kachľová pec. V kotolni  je osadený zdroj ÚK - elektrický kotol PROTHERM a druhý kotol na pevné palivo liatinový VIADRIS 22U. Elektrická inštalácia svetelná i motorická istená keramickými poistkami. Rozvody vody v pozinkovaných rúrach.

Podkrovie: Obvodové murivo je realizované z tehlového muriva v skladobnej hrúbke do 40 cm, strop drevený trámový. Vnútorné steny upravené vápennou štukovou omietkou, fasádu tvorí škrabaný brizolit, podlaha v izbe je palubovka, v chodbe keramická dlažba. Výplne otvorov - okno dvojité drevené s doskovým ostením, dvere plné hladké. V chodbe je osadené keramické umývadlo. Vykurovanie je ústredné teplovodné cez oceľový článkový radiátor.

 

Hospodárska stavba na parc. č. 82/1

Predmetná nehnuteľnosť pristavená severozápadne k RD na spoločnom pozemku parc. č. 82/11 v intraviláne obce Liptovský Hrádok, v okolitej zástavbe rodinných domov a ich záhrad, v katastrálnom území Liptovský Hrádok. Jedná sa o pristavený jednopodlažný objekt so sedlovou strechou, jednoduchého pôdorysu takmer v tvare obdĺžnika. K veku nehnuteľnosti nebol znalcovi predložený žiadny doklad. Stavba, podľa dostupných informácií majiteľa, bola zrealizovaná a začatá užívať od roku 1968. Je v stavebno-technickom stave, ktorý zodpovedá jeho veku.  Vek ku dňu ocenenia je 2015-1968=47 rokov. Prvky dlhodobej životnosti nevykazujú vonkajšie znaky porúch. Predpokladaná životnosť murovaných vedľajších stavieb je 80, vzhľadom na  technický stav zistený pri obhliadke,  životnosť je stanovená na 80 rokov. Objekt dispozične pozostáva  z dvoch skladov a letnej kuchyne. Objekt je založený na betónových základových pásoch. steny sú zrealizované zo škvarobetónových tvárnic, strop drevený trámčekový s podhľadom. Krov drevený sedlový pokrytý pálenou škridlou. Fasáda je zo škrabaného brizolitu, vnútorné omietky  sú vápenné hladké. Okná drevené , zdvojené, dvere výplňové a drevené latkové, podlahy hrubé betónové, elektroinštalácia svetelná a motorická, klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. V letnej kuchyni je šporák na tuhé palivo.

 

Pozemok

Jedná sa o pozemky parc. č. 82/1 a 87/1  evidované na liste vlastníctva č. 8, OÚ Liptovský Mikuláš - katastrálny odbor, ktoré sú vedené v evidencii  v intraviláne obce Liptovský Hrádok, katastrálne územie Lipt. Hrádok. Pozemky sa nachádzajú v zastavanom území obce a sú rovinaté. Predmetný pozemok 82/1 zastavané plochy a nádvoria o výmere 459 m2 je čiastočne zastavaný rodinným domom súp. č. 98 a hospodárskou stavbou  a pozemkom parc. č. 87/1 záhrady o výmere 189 m2 -  na ulici Pod Lipami, juhovýchodne od centra mesta Liptovský Hrádok, v intraviláne obce Lipt. Hrádok, katastrálne územie Lipt. Hrádok, okres Liptovský Mikuláš. v zastavanom území obce. Prístupný je  z asfaltovej miestnej komunikácie z juhovýchodnej strany, cez pozemok parc. č. 67/3 (vlastník Lesy SR, š.p.) na ktorý je   zriadené vecné bremeno spočívajúce v práve prechodu. Pozemky je možné napojiť na všetky inžinierske siete, miestnu asfaltovú komunikáciu. RD sa nachádza cca 400 m od mestského kultúrneho strediska, polikliniky, polície, cca 300 m od 2 základných škôl a 2 materských škôl, stredných škôl, cca 500 m od železničnej a autobusovej stanici, cca 500 m od Mestského úradu a bánk.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Rodinný dom v čase dražby nie je užívaný dlžníkom. Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 8
Záložné právo na pozemok C KN p.č.82/1, zastavané plochy a nádvoria o výmere 459m2, pozemok C KN p.č.87/1, záhrady o výmere 189m2, stavba so s.č.98 na pozemku C KN s p.č.82/1, zastavané plochy a nádvoria o výmere 459m2, v prospech : Prima banka Slovensko, a.s., IČO 31575951, Hodžova 11, 010 11 Žilina v podiele 1/1, druh pohľadávky : úver V 1562/2012 zo dňa 25.6.2012;
Vl.1 Mikolajová Jozefína - spoluvlastnícky podiel 1/1 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 5047/2014,JUDr.Pavel Halás,Bratislava,Z-3838/2014;
Vl.1 Mikolaj Peter - spoluvlastnícky podiel 1/1 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 26075/2015,JUDr. Rudolf Krutý,PhD.Bratislava,Z-3654/2015;
Vecné bremeno na pozemok C KN p.č.67/3, ostatné plochy o výmere 4125 m2, v prospech : vlastníkov pozemku C KN 82/1, zastavané plochy a nádvoria o výmere 459 m2 spočívajúce v práve prechodu a to v rozsahu vyznačenom v geometrickom pláne č.45718946-33/2011 - V 641/2012 zo dňa 24.4.2012;
Vl.1 Mikolaj Peter a manž. Jozefína - spoluvlastnícky podiel 1/1 Oznámenie o začatí výkonu záložného práva na nehnuteľnosti Prima banka Slovensko, a.s. Žilina. Výkon záložného práva bude zrealizovaný predajom zálohu na dražbe,P-208/2015.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 42.700,- €
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Tomáš Šufák
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Bulharská
b) Orientačné/súpisné číslo 8527/8
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01008
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 27.06.1985
V. Odhad ceny predmetu dražby 42.700,- €