Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 81/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 28.4.2016
  • Značka:
  • X002981
LICITOR group, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo D 300315
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko LICITOR group, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Sládkovičova601001 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sa , vložka číslo: 10476/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36421561
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Prvá stavebná sporiteľňa, a. s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Bajkalská
b) Orientačné/súpisné číslo 30
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82948
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 31335004
C. Miesto konania dražby sídlo dražobníka–LICITOR group, a.s., Sládkovičova 6, 010 01 Žilina
D. Dátum konania dražby 12. 05. 2016
E. Čas konania dražby 11:00 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti - rodinný dom s. č. 829 s príslušenstvom postavený na parc. č. 1884 a pozemky registra „C“ na parcele č. 1884 a 1885 v k. ú. Važec, okres Liptovský Mikuláš, zapísaný na LV č. 6598, v spoluvlastníckom podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s. č. 829 na ul. Podkrivánska, Važec

                                                           Predmetná nehnuteľnosť rodinný dom súp. č. 829 sa nachádza pri vedľajšej obecnej komunikácii ul. Podkrivánska v západnej časti obce, západne od centra, južne od hlavného ťahu I/18 ako aj železničnej trate. Je postavený na majetkoprávne usporiadanom pozemku parc. č. 1884 podľa LV č. 6598, v intraviláne obce Važec, v  okolitej zástavbe pôvodných rodinných domov a ich záhrad, v katastrálnom území Važec, okres Lipt. Mikuláš. Nehnuteľnosť je prístupná priamo od spevnenej obecnej komunikácie ul. Podkrivánska cez pozemok -  parc. č. 1884, z južnej  strany parcely.  Pozemok p. č. 1884 spolu s pozemkom p. č. 1885 tvoria jeden funkčný celok. V lokalite v obci sa nachádzajú z rozvodov inžinierskych sietí - rozvod elektrickej energie, verejného vodovodu, zemného plynu, kanalizácie, telefónu. Rodinný dom - súp. č. 829 nachádzajúci sa na pozemku parc. č. 1884 kat. územie Važec je  dvojpodlažný objekt - bez podpivničenia,  I. a II. NP a bez obytného podkrovia, s presvetleným pôjdnym priestorom,  zastrešený je dreveným krovom - sedlovou strechou ( s novou krytinou r. 2014),  jednoduchého pôdorysu  v tvare  obdĺžnika. V celosti  je dom využiteľný  pre celoročné bývanie a spĺňa kritérium rodinného domu pre jednu bytovú jednotku, s vybudovaným sociálnym a technickým zázemím. Dom v čase  obhliadky nie je  obývaný, podľa vyjadrenia majiteľa cca rok nie je trvalo obývaný. Stavba RD bola zrealizovaná  a začatá užívať - podľa predloženého dokladu - Kolaudačného rozhodnutia č. ÚP 1520/327/5/L981 Šá. zo dňa 31.08.1981, ako aj po zvážení materiálno technického a konštrukčného prevedenia a dispozičného riešenie,  v roku 1981. Podľa tohto dokladu rok zodpovedá aj použitým materiálom a prispôsobenému dispozičnému riešeniu. Vek ku dňu ocenenia je 2016-1981=35 rokov.  Súčasný majiteľ nehnuteľnosť nadobudol na základe Kúpnej zmluvy zo dňa 14.4.1997, vklad povolený 15.4.1997 pod č. 589/1997. Predpokladaná životnosť murovaného RD je 80-120 rokov, vzhľadom na stavebno technické riešenie, technický stav zistený pri obhliadke RD, stanovujem životnosť odborným odhadom 100 rokov. Opotrebenie je vypočítané lineárnou  metódou.

Dispozičné riešenie:

Vchod do RD je hlavným vstupom z jeho dvornej  strany, z južnej strany pozemku parc. č. 1884, prístupom priamo od vedľajšej obecnej komunikácie. Dom je riešený celkove ako dvojpodlažný (I. NP, II. NP). Je tu vytvorená jedna bytová jednotka pre trvalé bývanie  s obytnými izbami, kuchyňou, sociálnym a technickým zázemím. Z dispozičného hľadiska sa tu nachádzajú:

I. NP (prízemie) -  zádverie, hala - chodba so schodiskom, obývacia izba s jedálňou,  kuchyňa, kúpeľňa, WC, kotolňa so zapustenou podlahou,  práčovňa pod schodiskom tiež so zapustenou podlahou.

II. NP (poschodie) - chodba so schodiskom, 4 obytné izby, komora, spoločná  kúpeľňa s WC, balkón.

Rodinný dom je postavený na pásových základoch z prostého betónu prekladaného kameňom, s vodorovnou izoláciou. Zvislé konštrukcie v I. a II. nadzemnom podlaží sú murované z tvárnic, obvodové murivo hrúbky  370 mm, vnútorné nosné konštrukcie 250 mm, deliace konštrukcie tiež murované. Rodinný dom je upravený brizolitovou omietkou. Strop nad I. NP je železobetónový monolitický doskový, nad II. NP je drevený trámový so záklopom a podbitím, s rovným podhľadom. Drevený tesársky krov strechy je väznicový sedlový, krytina nová r. 2014 z  poplastovaného pozinkovaného plechu. Konštrukcie klampiarske nové z pozinkovaného plechu strechy úplné, žľaby, zvody, odpady a oplechovanie parapetov pôvodné tiež z pozinkovaného plechu. Vnútorné omietky vápenno-cementové hladké, keramické obklady v práčovni, kúpeľni-sprche, vo WC, v kuchyni za linkou a v spoločnej kúpeľni s WC.  Schodište železobetónové s povrchovou úpravou stupňov - z mramorových dosiek. Výplne dverových otvorov - výplňové, v oceľových zárubniach . Výplne okenných otvorov a balkónových dverí  v nadzemných podlažiach drevené  dvojité dnu otváravé, s medziokennými žalúziami., niektoré aj s interiérovými vertikálnymi žalúziami. Podlahy v I. a II. . NP  v izbách prevažne veľkoplošné lamino plávajúce podlahy, na chodbe a schodoch prírodný kameň, v sociálnom zariadení keramická dlažba. Vykurovanie je ústredné teplovodné  cez liatinové článkové radiátory  , ktoré sú rozvodným potrubím napojené  na plynový kotol ÚK, ktorý je umiestnený v kotolni.  Elektrická inštalácia svetelná i motorická istená prevažne automatickými ističmi. Rozvody studenej i teplej vody v pozinkovaných rúrach, zdroj teplej úžitkovej vody je elektrický akumulačný bojler osadený v kotolni. Kanalizácia v plastových rúrach  z kuchyne, WC, kúpeľne, práčovne a spoločnej kúpeľne. V kuchyni je osadená rohová KL na báze dreva z olaminovanej DT dĺžky 3,10 m s nerezovým drezom s odkvapkávačom, zabudovanou umývačkou riadu, zabudovaným kombinovaným šporákom doska štvorhoráková na ZP/elektrická rúra, nad ktorým je digestor. Batérie sú pákové. V kúpeľni je keramické umývadlo a sprcha, v samostatnom WC je keramický WC kombi  s dolnou nádržkou bez umývadla, v práčovni je obložená oceľová smaltovaná vaňa, v spoločnej kúpeľni s WC na II. NP je  osadená rohová plastová vaňa, keramické umývadlo a keramické WC kombi s dolnou nádržkou. Dom je napojený prípojkami na elektrickú verejnú sieť, na vodovodnú sieť, na rozvody zemného plynu, na verejnú  kanalizáciu novou kanalizačnou prípojkou.

Vnútorné vybavenie:

1.NP:  v kúpeľni sprcha s pákovou batériou a umývadlo s pákovou  batériou, vo WC bez umývadla keramické WC kombi s dolnou nádržkou , v kuchyni kombinovaný  sporák ZP/s elektrickou rúrou,  digestor, kuchynská linka s nerezovým drezom s odkvapkávačom a pákovou batériou, umývačka riadu, v kotolni kotol na zemný plyn, elektrický akumulačný bojler na ohrev TÚV, v práčovni vaňa s pákovou batériou. 

2.NP: v spoločnej kúpeľni  s WC je osadená rohová vaňa s pákovou batériou, keramické umývadlo s pákovou batériou, keramické WC kombi s dolnou nádržkou.

 

Hospodárska budova so vstavanou garážou

Predmetná nehnuteľnosť hospodárska budova bez súp. čísla  je postavená na pozemku parc. č. 1884 v intraviláne obce Važec, východne od RD súp. č. 829, v okolitej zástavbe rodinných domov a ich záhrad, v katastrálnom území  Važec, okres Lipt. Mikuláš. Jedná sa o pristavený jednopodlažný nadzemný objekt, murovanej technológie s členením na garáž pre jeden automobil, chodbová časť a skladové priestory,  jednoduchého pôdorysu  v tvare obdĺžnika.   Stavba bola podľa dostupných informácií majiteľa  zrealizovaná spolu s RD v roku 1981, doklad ku garáži majiteľ nepredložil. Je v stavebno-technickom stave, ktorý zodpovedá jeho veku.  Vek ku dňu ocenenia je 2016-1981=35 rokov. Prvky dlhodobej životnosti nevykazujú vonkajšie znaky porúch. Predpokladaná životnosť je 80 rokov, vzhľadom na  technický stav zistený pri obhliadke, znalec stanovil životnosť 80 rokov. Opotrebenie je vypočítané lineárnou metódou.

Objekt je založený na monolitických betónových základových pásoch prekladaných kameňom s izoláciou proti zemnej vlhkosti. Zvislé nosné obvodové murivo je murované z tvárnic hr. do 0,30 m. Strop nad I. NP je monolitický železobetónový. Drevený krov sedlový je ukončená pozinkovaným plechom. Klampiarske prvky (žľaby, zvody, parapety) sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava povrchov je  brizolitovou omietkou, vnútorná úprava povrchov je vápenno cementovou omietkou. Garážové vráta vnútorné sú otváravé plechové v oceľovom ráme, vonkajšie vráta sú segmentové navíjané pod stropom. Okno drevené dvojité, dvere hladké. Podlaha je betónová.  Elektroinštalácia je svetelná . Garáž nemá montážnu jamu.

 

Pozemky

Jedná sa o pozemky parc. č. 1884, 1885 evidované na liste vlastníctva č. 6598 Správy katastra Lipt. Mikuláš, ktoré sú vedené v evidencii  ako zastavané plochy a nádvoria, resp. záhrady v intraviláne obce Važec, katastrálne územie Važec, okres Lipt. Mikuláš. Sú vo výlučnom vlastníctve majiteľa, je vlastnícky vysporiadaný. Pozemky v zastavanom území obce, na ktorom je fyzicky postavený RD s. č. 829 vrátane príslušenstva. Terén je prevažne rovinatý. Prístup je z obecnej spevnenej komunikácie. Obec sa nachádza v najvýchodnejšej časti Liptovskej kotliny a zároveň regiónu Liptov. Leží v údolí Bieleho Váhu, južne od obce sa dvíhajú Kozie chrbty, severne sa terén dvíha k svahom západotatranským štítom. Západne leží chotár Východnej, severne chotár mesta Vysoké Tatry, východne Štrby a na juhu Liptovskej Tepličky. Severným okrajom Važca prechádza železničná trať Žilina – Košice a cesta I/18, ktorá na severovýchode križuje diaľnicu D1. Centrom obce vedie cesta III. triedy do Štrby. Najbližšie letisko sa nachádza v Poprade.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 6598
ZÁLOŽNÉ PRÁVO NA NEHNUT. - KN PARCELU ČÍSLO 1884,1885,RODINNÝ DOM SÚP.Č. 829 NA P.Č.1884 PRE ZÁLOŽNÉHO VERITEĽA: PRVÁ STAVEBNÁ SPORITEĽŇA A.S.,BAJKALSKÁ Č.30,BRATISLAVA (31335004), NA ZÁKLADE ZÁLOŽNEJ ZMLUVY:---- DRUH POHĽADÁVKY: ÚVER - V 651/2008;
ZÁLOŽNÉ PRÁVO NA NEHNUT. - KN PARCELU ČÍSLO 1884,1885,RODINNÝ DOM S.Č. 829 POSTAVENÝ NA POZEMKU KN P.Č.1884 PRE ZÁLOŽNÉHO VERITEĽA: PRVÁ STAVEBNÁ SPORITEĽŇA A.S.,BAJKALSKÁ Č.30,BRATISLAVA (31335004) NA ZÁKLADE ZÁLOŽNEJ ZMLUVY :ZO DŇA 22.5.2009, DRUH POHĽADÁVKY: ÚVER - V 1407/2009;
Záložné právo pre Daňový úrad Žilina, č.k. 9500501/5/791426/2013/Balž, Z-1006/2013;
Vl.1 Zubaj Eduard - podiel 1/1 Záložné právo pre Daňový úrad Žilina č.k.9500502/5/1006823/2013/Balž.Z-1239/2013;
Vl.1 Zubaj Eduard - podiel 1/1 Záložné právo pre Daňový úrad Žilina č.k.9500502/5/1007581/2013/Balž.Z-1240/2013;
Vl.1 Zubaj Eduard - podiel 1/1 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 26/2013,JUDr.Stanislava Kolesárová, Banská Bystrica,Z-2037/2013;
Vl.1 Zubaj Eduard - podiel 1/1 Záložné právo pre Daňový úrad Žilina,č.k.9500502/5/4199683/2013/Balž.Z-3764/2013;
Vl.1 Zubaj Eduard - podiel 1/1 Záložné právo pre Daňový úrad Žilina č.k.9500502/5/5434984/2013/Balž,Z-66/2014;
Záložné právo pre Daňový úrad Žilina, č.k. 9500502/5/699030/2014/Balž, Z-966/2014;
Vl.1 Zubaj Eduard - podiel 1/1 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 126/2014,JUDr.Jozef Rišian,Žilina,Z-1659/2014;
Vl.1 Zubaj Eduard - podiel 1 /1 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 267/2014,JUDr.Jozef Rišian,Žilina,Z-1661/2014;
Vl.1 Zubaj Eduard - podiel 1/1 Záložné právo pre Daňový úrad Žilina č.k.9500502/5/4690108/2014/Balž, Z 4234/2014;
Záložné právo pre Daňový úrad Žilina, č. k. 9500502/5/5085064/2014/Balž, Z-4780/2014;
Vl.1 Zubaj Eduard - podiel 1/1 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 325/2015,JUDr.Ján Franek, Liptovský Mikuláš,Z-2697/2015;
Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 3976/15, JUDr. Rudolf Krutý, PhD., Bratislava, Z-3492/2015;
Vl. Zubaj Eduard - Záložné právo pre Daňový úrad Žilina, č.k. 20680566/2015, Z-3472/2015;
Vl.1 Zubaj Eduard - podiel 1/1 - Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 26/2013,JUDr. Stanislava, Kolesárová, Banská Bystrica, P-419/2013;
Vl.1 Zubaj Eduard - podiel 1/1 - Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 126/2014,JUDr.Jozef Rišian,Žilina,P-243/2014;
Vl.1 Zubaj Eduard - podiel 1/1 - Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 267/2014,JUDr.Jozef Rišian,Žilina,P-244/2014;
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva záložným veriteľom, výkon záložného práva sa uskutoční predajom nehnuteľnosti, formou dobrovoľnej dražby, Prvá stavebná sporiteľňa, a.s. Bratislava, P-636/2014;
Oznámenie o dražbe nehnuteľnosti (D 300315), ktorá sa koná dňa 22.07.2015 o 17:30 hod. v Ružomberku, dražobník LICITOR group, a.s. Žilina, P-270/2015;
Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 259/2015, Mgr. Bernard Janík Žilina, P-363/2015.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Cena stanovená ZP č. 16/2016 zo dňa 21.03.2016 - Ing. Bibiana Vozáriková, znalec v odbore stavebníctvo. Všeobecná hodnota je 54.100,-  €.
K. Najnižšie podanie 27.050,- €
L. Minimálne prihodenie 300,- €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5.000,- €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. bezhotovostný prevod na účet dražobníka č. ú.: 2621858260/1100, vedený v Tatra banka, a.s. pod V.S.: 300315 (SWIFT TATRA banka, a.s.: TATR SK BX, IBAN: SK 1411 0000 0000 2621 8582 60) najneskôr do otvorenia dražby s preukázaním sa potvrdenia o úhrade zákonom povoleným spôsobom.
2. v hotovosti do pokladne dražobníka najneskôr do otvorenia dražby.
3. vo forme bankovej záruky.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1.originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka. 2.hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky. 3.originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom ani platobnou kartou.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Najneskôr do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Neúspešným účastníkom dražby, ktorí zložili dražobnú zábezpeku v hotovosti, bude dražobná zábezpeka vrátená hneď po skončení dražby. Neúspešným účastníkom dražby, ktorí zložili dražobnú zábezpeku bezhotovostným prevodom na účet dražobníka, bude dražobná zábezpeka vrátená bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet označený účastníkom dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom na účet dražobníka č. 2621858260/1100, vedený v Tatra banka a.s. (SWIFT TATRA banka, a.s.: TATR SK BX, IBAN: SK 1411 0000 0000 2621 8582 60) a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,- eur, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. 27.04.2016 o 14:30 hod. 2. 11.05.2016 o 14:30 hod.
Miesto obhliadky Stretnutie záujemcov sa uskutoční pred rodinným domom súp. č. 829, na ulici ul. Podkrivánska, Važec.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o vykonanie obhliadky sa prihlásia telefonicky najneskôr 24 hodín pred stanoveným termínom obhliadky na t. č. : 0948 777 027. Stretnutie záujemcov sa uskutoční pred rodinným domom súp. č. 829, na ulici ul. Podkrivánska, Važec. Obhliadky je možné vykonať aj mimo termín stanovený v oznámení o dražbe po predchádzajúcej dohode s dražobníkom. Bližšie informácie na t. č. : 041/763 22 34.
V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice najneskôr do 5 dní.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby.
Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť je predchádzajúci vlastník povinný v zmysle ustanovenia § 29 ods. 2 zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách, odovzdať vydražený predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov vydražiteľovi. V prípade, ak predchádzajúci vlastník neposkytne nevyhnutnú súčinnosť pri odovzdaní predmetu dražby a v prípade akejkoľvek spôsobenej škody, ktorá by vznikla v súvislosti s jeho protiprávnym konaním, môže byť zaviazaný na jej úhradu podľa § 33 ods. 8 zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách v spojitosti s § 420 a nasl. Občianskeho zákonníka.
Všetky náklady spojené s odovzdaní a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Nebezpečenstvo škody na predmete dražby prechádza z navrhovateľa dražby na vydražiteľa dňom odovzdania predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Ľudmila
c) priezvisko Chodelková
d) sídlo Ul. 1. Mája 5, 010 01 Žilina