Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 81/2016
  • Kapitola:
  • Valné zhromaždenia
  • Podanie:
  • Valné zhromaždenia
  • Deň vydania:
  • 28.4.2016
  • Značka:
  • V000010
Predstavenstvo
spoločnosti:
Obchodné meno: CEMMAC a.s.
Sídlo: Cementárska 14/14, 914 42 Horné Srnie
IČO: 31412106
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Trenčín
Oddiel: Sa
Vložka: 14/R
zvoláva: riadne valné zhromaždenie
ktoré sa bude konať
dňa: 31. 05. 2016
o : 12.00
na adrese
Obchodné meno: CEMMAC a.s.
Sídlo: Cementárska 14/14, 914 42 Horné Srnie
Program rokovanie valného zhromaždenia:

Oznámenie o zvolaní riadneho valného zhromaždenia

 

 

Predstavenstvo spoločnosti CEMMAC a.s. so sídlom Cementárska 14/14, 914 42 Horné Srnie , IČO: 31412106, zapísaná v Obchodnom registri vedenom Okresným súdom Trenčín v Odd.: Sa, vložke č.: 14/R (ďalej len “spoločnosť“) týmto v súlade s ustanovením § 184 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v platnom znení (ďalej len “Obchodný zákonník“) a článkom IX. stanov spoločnosti zvoláva

 

riadne valné zhromaždenie spoločnosti,

 

ktoré sa bude konať dňa 31. mája 2016 o 12.00 hodine v sídle spoločnosti (Cementárska 14/14, 914 42 Horné Srnie), s nasledovným programom:

 

1. Otvorenie riadneho valného zhromaždenia spoločnosti

2. Voľba orgánov riadneho valného zhromaždenia (predsedu riadneho valného zhromaždenia, zapisovateľa, dvoch overovateľov zápisnice a osôb poverených sčítaním hlasov)

3. Prerokovanie výročnej správy k 31.12.2015

4. Informácia členov dozornej rady o výsledkoch kontrolnej činnosti, stanovisko dozornej rady k riadnej účtovnej závierke za rok 2015  a návrhu predstavenstva na rozdelenie zisku

5. Schválenie riadnej individuálnej účtovnej závierky k 31.12.2015 a návrhu predstavenstva na rozdelenie zisku dosiahnutého v hospodárskom roku začínajúcom 1.1.2015 a končiacom 31.12.2015

6. Schválenie audítora spoločnosti v zmysle § 19 zákona č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve

7.  Záver

 

Rozhodujúcim dňom na uplatnenie práva účasti akcionára na riadnom valnom zhromaždení spoločnosti, práva hlasovať na ňom, požadovať na ňom informácie a vysvetlenia a uplatňovať návrhy je tretí deň predchádzajúci dňu konania riadneho valného zhromaždenia t.j. 28.5.2016.

Prezentácia akcionárov spoločnosti sa uskutoční v mieste konania riadneho valného zhromaždenia spoločnosti dňa 31.5.2016 so začiatkom od 11:30  do 12:00 hod.

 

Akcionár - fyzická osoba predloží pri prezentácii preukaz totožnosti (občiansky preukaz, príp. pas). Akcionár - právnická osoba predloží pri prezentácii originál aktuálneho výpisu spoločnosti z obchodného registra (nie starší ako 60 dní), resp. úradne osvedčenú kópiu takéhoto originálu výpisu spoločnosti z obchodného registra; ak akcionár – právnická osoba nie je zapísaný v takomto registri, predloží originál alebo overenú kópiu aktuálneho dokladu o svojej právnej subjektivite vrátane dokladu osvedčujúceho, kto je oprávnený za akcionára – právnickú osobu konať. Fyzická osoba konajúca v mene akcionára – právnickej osoby predloží pri prezentácii svoj preukaz totožnosti.

Splnomocnenec akcionára – fyzická osoba predloží pri prezentácii okrem dokladov uvedených vyššie naviac aj splnomocnenie s podpisom akcionára a predloží svoj preukaz totožnosti. Splnomocnenec akcionára– právnická osoba predloží okrem dokladov uvedených vyššie naviac splnomocnenie akcionára a originál alebo úradne overenú kópiu svojho aktuálneho (nie starší ako 60 dní)výpisu z obchodného registra alebo obdobného registra,; ak právnická osoba nie je zapísaná v takomto registri, odovzdá originál alebo overenú kópiu aktuálneho (nie starší ako 60 dní) dokladu o svojej právnej subjektivite. Splnomocnenec – právnická osoba pri prezentácií predloží aj originál alebo úradne overenú kópiu dokladu osvedčujúceho, kto je oprávnený za splnomocnenca – právnickú osobu konať – ak toto oprávnenie nevyplýva z dokladu o právnej subjektivite. Fyzická osoba konajúca v mene splnomocnenca predloží aj svoj preukaz totožnosti.

 

Akcionár sa zúčastňuje na valnom zhromaždení osobne alebo v zastúpení na základe písomného splnomocnenia. Ak akcionár udelí splnomocnenie na výkon hlasovacích práv spojených s tými istými akciami na jednom valnom zhromaždení viacerým splnomocnencom, spoločnosť umožní hlasovanie tomu splnomocnencovi, ktorý sa na valnom zhromaždení zapísal do listiny prítomných skôr. Ak viacerí akcionári udelili písomné splnomocnenie na zastupovanie jednému splnomocnencovi, tento môže na valnom zhromaždení hlasovať za každého takto zastúpeného akcionára samostatne.

Splnomocnencom akcionára môže byť aj člen dozornej rady. Člen dozornej rady však musí akcionárovi oznámiť všetky skutočnosti, ktoré by mohli mať vplyv na rozhodnutie akcionára o udelení splnomocnenia na zastupovanie na valnom zhromaždení spoločnosti členovi dozornej rady. Súčasťou splnomocnenia musia byť konkrétne pokyny na hlasovanie o každom uznesení alebo bode programu valného zhromaždenia, o ktorom má člen dozornej rady ako splnomocnenec hlasovať v mene akcionára.

 

Ďalšie upozornenie a poučenie pre akcionárov:

a) akcionár má právo účasti na riadnom valnom zhromaždení, hlasovať na ňom, požadovať na ňom informácie a vysvetlenia týkajúce sa záležitostí spoločnosti alebo záležitostí osôb ovládaných spoločnosťou, ktoré súvisia s predmetom rokovania riadneho valného zhromaždenia a uplatňovať na ňom návrhy a žiadať o zaradenie ním určených záležitostí na program rokovania riadneho valného zhromaždenia v súlade s platnými právnymi predpismi. Rozhodujúcim dňom na uplatnenie práv je tretí deň predchádzajúci dňu konania riadneho valného zhromaždenia. Predstavenstvo je povinné každému akcionárovi poskytnúť na požiadanie na valnom zhromaždení úplné a pravdivé informácie a vysvetlenia, ktoré súvisia s predmetom rokovania valného zhromaždenia. Ak predstavenstvo nie je schopné poskytnúť akcionárovi na valnom zhromaždení úplnú informáciu alebo ak o to akcionár na valnom zhromaždení požiada, je predstavenstvo povinné poskytnúť ich akcionárovi písomne najneskôr do 15 dní od konania valného zhromaždenia. Písomnú informáciu zasiela predstavenstvo akcionárovi na adresu ním uvedenú, inak ju poskytne v mieste sídla spoločnosti. Predstavenstvo môže akcionára vo svojej písomnej informácii alebo v odpovedi priamo na rokovaní valného zhromaždenia odkázať na webové sídlo spoločnosti, ak ho má zriadené, a to za podmienky, že toto obsahuje odpoveď na jeho žiadosť vo formáte otázka - odpoveď. Ak webové sídlo spoločnosti neobsahuje požadovanú informáciu alebo obsahuje neúplnú informáciu, rozhodne súd na základe návrhu akcionára o povinnosti spoločnosti požadovanú informáciu poskytnúť. Poskytnutie informácie sa môže odmietnuť, iba ak by sa jej poskytnutím porušil zákon alebo ak zo starostlivého posúdenia obsahu informácie vyplýva, že jej poskytnutie by mohlo spôsobiť spoločnosti alebo ňou ovládanej spoločnosti ujmu; nemožno odmietnuť poskytnúť informácie týkajúce sa hospodárenia a majetkových pomerov spoločnosti. O odmietnutí poskytnutia informácie rozhoduje predstavenstvo počas rokovania valného zhromaždenia. Ak predstavenstvo odmietne poskytnúť informáciu, rozhodne na žiadosť akcionára o povinnosti predstavenstva poskytnúť požadovanú informáciu počas rokovania valného zhromaždenia dozorná rada; na čas nevyhnutný na prijatie rozhodnutia dozornej rady môže predseda valného zhromaždenia na žiadosť dozornej rady prerušiť rokovanie valného zhromaždenia. Ak dozorná rada rozhodne, že nesúhlasí s poskytnutím informácie, rozhodne súd na základe návrhu akcionára o tom, či je spoločnosť povinná požadovanú informáciu poskytnúť. Ak akcionár neuplatní práva v súvislosti s požadovaním informácií podľa § 180 ods. 3 a 4 Obchodného zákonníka na súde do jedného mesiaca od konania valného zhromaždenia, na ktorom požiadal predstavenstvo spoločnosti alebo dozornú radu spoločnosti o poskytnutie informácie, toto právo zanikne.

Ak akcionár nepožiadal dozornú radu o rozhodnutie o poskytnutí informácie alebo dozorná rada rozhodne o tom, že nesúhlasí s poskytnutím informácie, nemožno z dôvodu neposkytnutia tejto informácie vyhlásiť uznesenie valného zhromaždenia za neplatné v súvislosti s predmetom, ktorého sa požadovaná informácia týkala.

b) na žiadosť akcionára alebo akcionárov, ktorí majú akcie, ktorých menovitá hodnota dosahuje najmenej 5% základného imania, predstavenstvo zaradí nimi určenú záležitosť na program rokovania valného zhromaždenia; valné zhromaždenie je povinné túto záležitosť prerokovať; žiadosť o doplnenie programu musí byť odôvodnená alebo k nej musí byť pripojený návrh uznesenia valného zhromaždenia, inak sa valné zhromaždenie nemusí takouto žiadosťou zaoberať; ak žiadosť o zaradenie nimi určenej záležitosti bola doručená po zaslaní pozvánky na valné zhromaždenie alebo po uverejnení oznámenia o konaní valného zhromaždenia, zašle alebo uverejní predstavenstvo doplnenie programu valného zhromaždenia spôsobom ustanoveným zákonom a určeným stanovami na zvolávanie valného zhromaždenia najmenej desať dní pred konaním riadneho valného zhromaždenia; ak takéto oznámenie doplnenia programu valného zhromaždenia nie je možné, možno zaradiť určenú záležitosť na program rokovania valného zhromaždenia len podľa § 185 ods. 2 Obchodného zákonníka; predstavenstvo je povinné oznámenie doplnenia programu zaslať alebo uverejniť do 10 dní pred konaním valného zhromaždenia vždy, ak ho akcionári podľa § 181 ods. 1 Obchodného zákonníka doručia najneskôr 20 dní pred konaním valného zhromaždenia;

c) akcionár má právo zúčastniť sa riadneho valného zhromaždenia a vykonávať na ňom svoje práva osobne alebo v zastúpení prostredníctvom splnomocnenca na základe písomné splnomocnenia s  podpisom splnomocniteľa, obsahujúceho vymedzenie rozsahu splnomocnencovho oprávnenia a v súlade s ustanovením § 184 ods. 1 Obchodného zákonníka a článkom IX. platných stanov spoločnosti. Splnomocnenec musí predložiť originál alebo úradne overenú kópiu plnomocenstva zapisovateľovi pre potreby evidencie. Plnomocenstvo platí len pre jedno valné zhromaždenie.  Správnosť listiny prítomných potvrdzujú svojimi podpismi predseda valného zhromaždenia a zapisovateľ zvolení podľa stanov spoločnosti. Ak spoločnosť odmietne vykonať zápis určitej osoby do listiny prítomných, uvedie túto skutočnosť do listiny prítomných spolu s dôvodmi odmietnutia. Listina prítomných je prílohou zápisnice z konania valného zhromaždenia spoločnosti. Ak má akcionár akcie na viac ako jednom účte cenných papierov podľa osobitného predpisu, spoločnosť umožní takémuto akcionárovi jeho zastúpenie jedným splnomocnencom za každý takýto účet cenných papierov podľa osobitného predpisu. V prípade osôb, ktoré majú zriadený držiteľský účet u Centrálneho depozitára cenných papierov SR, a.s. podľa § 105a zákona č. 566/2001 Z.z. (ďalej len držiteľ) sa držiteľ preukáže písomným splnomocnením, ktoré ho oprávňuje zúčastniť sa valného zhromaždenia a vykonávať práva akcionára na valnom zhromaždení obsahujúce rozsah splnomocnenia a zároveň predloží písomné čestné vyhlásenie držiteľa o tom, že písomné splnomocnenie na vykonávanie práv akcionára, ktoré bolo držiteľovi udelené, je v čase konania riadneho valného zhromaždenia spoločnosti platné a právne účinné a zároveň bude obsahovať uvedenie počtu akcií, s ktorými je držiteľ oprávnený vykonávať práva jednotlivého akcionára na riadnom valnom zhromaždení. Držiteľ predloží tiež výpis z obchodného registra alebo jeho úradne overený odpis a osoba konajúca v mene držiteľa sa preukáže preukazom totožnosti a dokladom preukazujúcim oprávnenie konať v mene držiteľa. Ak sa zúčastní valného zhromaždenia majiteľ akcií, predloží potvrdenie od držiteľa, z ktorého vyplýva počet akcií, s ktorými je oprávnený vykonávať práva akcionára na riadnom valnom zhromaždení. Vzor tlačiva Plnej moci je k dispozícii na stiahnutie na internetovej stránke spoločnosti www.cemmac.sk. Spoločnosť prijíma oznámenia o udelení splnomocnenia, o zmene udeleného splnomocnenia a o odvolaní splnomocnenia aj prostredníctvom elektronickej pošty na adrese: mail@cemmac.sk vo formáte dokumentu „ pdf“. Spoločnosť zašle vzor tlačiva na vlastné náklady každému akcionárovi, ktorý o to požiada, a to na adresu ním na tento účel uvedenú.

d) vzhľadom na skutočnosť, že stanovy spoločnosti neupravujú možnosť hlasovať s využitím poštových služieb pred konaním riadneho valného zhromaždenia(ďalej len "korešpondenčné hlasovanie") podľa § 190a Obchodného zákonníka ani hlasovať na riadnom valnom zhromaždení prostredníctvom elektronických prostriedkov podľa § 190d Obchodného zákonníka, tak akcionár nemá právo využiť pri hlasovaní na valnom zhromaždení korešpondenčné hlasovanie prostredníctvom elektronických prostriedkov;

e) akcionár má právo vyžiadať si kópie úplných znení dokumentov, ktoré sa budú prerokúvať na valnom zhromaždení a návrhov uznesení valného zhromaždenia, ktoré sa budú prerokúvať v rámci určeného programu rokovania valného zhromaždenia  a vyžiadať si  vzor plnomocenstva, v pracovných dňoch od 08.00 hod. do 15.00 odo dňa uverejnenia tohto oznámenia o konaní riadneho valného zhromaždenia až do dňa konania riadneho valného zhromaždenia. Vyššie uvedené dokumenty,  návrhy  a vzor plnomocenstva sú v rovnakom čase k dispozícii aj k nahliadnutiu v sídle spoločnosti.

f) údaje a dokumenty uvedené v písmenách e) sú uvedené na internetovej stránke spoločnosti www.cemmac.sk

g) elektronický prostriedok, prostredníctvom ktorého spoločnosť uverejňuje informácie podľa osobitného predpisu je internet, webové sídlo spoločnosti www.cemmac.sk

h)  riadna účtovná závierka za rok 2015 sa zasiela akcionárom, ktorí vlastnia akcie na meno najmenej 30 dní pred dňom konania valného zhromaždenia. Hlavné údaje tejto účtovnej závierky sú zverejnené obdobným spôsobom ako toto oznámenie. Účtovná závierka sa akcionárovi na požiadanie poskytne na nahliadnutie v sídle spoločnosti v pracovných dňoch od 08.00 hod. do 15.00 odo dňa uverejnenia tohto oznámenia o konaní riadneho valného zhromaždenia až do dňa konania riadneho valného zhromaždenia. Akcionár, ktorý je majiteľom akcií na doručiteľa a ktorý zriadil na akcie spoločnosti záložné právo v prospech spoločnosti podľa § 184 ods. 3 Obchodného zákonníka, má právo vyžiadať si zaslanie kópie účtovnej závierky na svoj náklad a nebezpečenstvo na ním uvedenú adresu.

i) Na valné zhromaždenie sa pozývajú okrem akcionárov aj členovia predstavenstva, členovia dozornej rady a tretie osoby prizvané predstavenstvom.  Valné  zhromaždenie   môže rozhodnúť o vylúčení účasti tretích osôb na celom zasadnutí alebo na jeho časti

 

Každý akcionár sa zúčastňuje na riadnom valnom zhromaždení na vlastné náklady.

                                

Horné Srnie, dňa 25.4.2016

 

Pavel Kohout                                                  Ing. Martin Kebísek, MBA

člen predstavenstva   CEMMAC a.s.                         predseda predstavenstva CEMMAC a.s.

 

 

 

 

 

Prílohy:        Vzor plnomocenstva na zastupovanie na riadnom valnom zhromaždení

 

 

 

 

 

 

 

 

VZOR PLNOMOCENSTVA na zastupovanie na riadnom valnom zhromaždení

PLNOMOCENSTVO

Splnomocniteľ:

Titul, meno a priezvisko/obchodné meno:

Bydlisko/sídlo:

Dátum narodenia/IČO:

Zapísaný v (len pri právnických osobách):

Konajúci prostredníctvom:

(ďalej len „Splnomocniteľ“)

 

Splnomocnenec:

Titul, meno a priezvisko/obchodné meno:

Bydlisko/sídlo:

Dátum narodenia/IČO:

Zapísaný v (len pri právnických osobách):

Konajúci prostredníctvom:

(ďalej len „Splnomocnenec“)

 

Splnomocniteľ týmto splnomocňuje Splnomocnenca, aby v zmysle ust. § 31 a nasl. Občianskeho zákonníka, v dohodnutom rozsahu zastupoval Splnomocniteľa na riadnom valnom zhromaždení spoločnosti CEMMAC a.s. so sídlom Cementárska 14/14, 914 42 Horné Srnie , IČO: 31412106 (ďalej len „Spoločnosť“), ktoré sa bude konať dňa 31.5.2016 o 12:00 hod., v sídle spoločnosti (ďalej len „Valné zhromaždenie“)

Splnomocnenec je oprávnený na Valnom zhromaždení na výkon všetkých práv, ktoré právny poriadok Slovenskej republiky Splnomocniteľovi ako akcionárovi Spoločnosti priznáva, najmä hlasovať, podávať návrhy, požadovať informácie.

 

/V prípade ak má akcionár akcie na viac ako jednom účte cenných papierov a akcionár sa nechá zastúpiť jedným splnomocnencom za každý účet cenných papierov podľa osobitného predpisu, vyplní akcionár nasledovné údaje o svojom účte cenných papierov:/

Splnomocnenie  udeľujem vo vzťahu k akciám akcionára, ktoré sú vedené na nasledovnom účte cenných papierov:

1.                 Účet cenných papierov číslo : ……………………………….............…., počet akcií vedených na uvedenom účet cenných papierov: ……………………………................

2.                 Účet cenných papierov číslo: : …………………………………..............., počet akcií vedených na uvedenom účet cenných papierov: …………………………..............…..

„Splnomocnenec, ako člen dozornej rady Spoločnosti, je oprávnený na Valnom zhromaždení na výkon všetkých práv, ktoré právny poriadok Slovenskej republiky Splnomocniteľovi ako akcionárovi Spoločnosti priznáva s tým, že v prípade:

- .................... je povinný hlasovať za/proti/zdržať sa hlasovania;

- ................... je povinný hlasovať za/proti/zdržať sa hlasovania. „

(poznámka: Táto časť sa vyplní/použije iba v prípade, ak je splnomocnencom člen dozornej rady spoločnosti CEMMAC a.s.)

 

 

Toto splnomocnenie sa udeľuje na dobu konania Valného zhromaždenia. Táto plná moc sa riadi právnym poriadkom Slovenskej republiky.

 

V _________________ dňa _________

 

Splnomocniteľ                                                                                                                                                          -------------------------------------

                                                                                                                                                                                                             podpis

 

Splnomocnenie v plnom rozsahu prijímam: _______________________________

Splnomocnenec

 

 

 

Rozhodujúce údaje z riadnej individuálnej účtovnej závierky spoločnosti CEMMAC a.s. k 31.12.2015                                (v EUR)

Majetok spolu:                                       36 478 708                           

Vlastné imanie a záväzky spolu:           36 478 708

Neobežný majetok:                               19 460 368                           

Vlastné imanie:                                     25 308 400

Obežný majetok:                                   17 001 674                           

Záväzky:                                                 11 170 308

Časové rozlíšenie:                                         16 666                           

Časové rozlíšenie:                                  0

Výsledok hospodárenia po zdanení:        2 306 185

 

Rozhodujúci deň na uplatnenie práva účasti na valnom zhromaždení, ak spoločnosť vydala zaknihované akcie: 28. 05. 2016
Doplňujúce údaje pre akcionárov: