Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 74/2016
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 19.4.2016
  • Značka:
  • K008758
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Ing. Jozef Kurila - KUSING
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Krátka 119/12, 059 92 Huncovce
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 11 946 440
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Martin Kirňak
Sídlo správcu: Hlavná 29, 08001 Prešov
Kotakt na správcu : 0905613584, advokat@kirnak.sk
Spisová značka správcovského spisu : 2K/19/2009 S1498
Spisová značka súdneho spisu : 2K/19/2009
Druh podania : Oznámenia súvisiace s dražbou majetku podliehajúceho konkurzu

Oznámenie o dobrovoľnej dražbe

 (podľa § 92 ods. 6 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii)

A.

Označenie dražobníka

I.

Obchodné meno/ meno a priezvisko

JUDr. Martin Kirňak

II.

Sídlo/ bydlisko

 

a) Názov ulice/verejného priestranstva

Hlavná

b) Orientačné/ súpisné číslo

29

c) Názov obce

Prešov

d) PSČ

080 01

e) Štát

SR

III.

Zapísaný:

v zozname správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR pod. č. 1498

IV. 

IČO/ dátum narodenia

42 078 474/ 11.06.1980

B.

Označenie navrhovateľov

1.

I.

Obchodné meno/ meno a priezvisko

JUDr. Martin Kirňak

II.

Sídlo/ bydlisko

 

a) Názov ulice/verejného priestranstva

Hlavná

b) Orientačné/ súpisné číslo

29

c) Názov obce

Prešov

d) PSČ

080 01

e) Štát

SR

III.

Zapísaný:

v zozname správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR pod. č. 1498

IV. 

IČO/ dátum narodenia

42 078 474/ 11.06.1980

2.

I.

Obchodné meno/ meno a priezvisko

 

II.

Sídlo/ bydlisko

 

a) Názov ulice/verejného priestranstva

 

b) Orientačné/ súpisné číslo

 

c) Názov obce

 

d) PSČ

 

e) Štát

 

III.

Zapísaný:

 

IV. 

IČO/ dátum narodenia

 

3.

I.

Obchodné meno/ meno a priezvisko

 

II.

Sídlo/ bydlisko

 

a) Názov ulice/verejného priestranstva

 

b) Orientačné/ súpisné číslo

 

c) Názov obce

 

d) PSČ

 

e) Štát

 

III.

Zapísaný:

 

IV. 

IČO/ dátum narodenia

 

C.  

Miesto konania dražby

V priestoroch kancelárie: JUDr. Marián Petro so sídlom na Hlavnej 79, 080 01 Prešov.

D.

Dátum konania dražby

10.05.2016

E.

Čas konania dražby

9.00 hod.

F.

Kolo dražby

Prvé

G.

Predmet dražby

Predmetom dražby sú:

Nehnuteľností v kat. úz. Huncovce, obec HUNCOVCE, okres Kežmarok, OÚ Kežmarok, katastrálny odbor, zapísané na:

  • LV č. 18, pozemok „C“ KN parc. č. 196/10, zastavané plochy a nádvoria o výmere 252 m2
  • LV č. 18, pozemok „C“ KN parc. č. 196/13, zastavané plochy a nádvoria o výmere 84 m2
  • LV č. 18, stavba – rodinný dom stojaca na pozemku „C“ KN parc. č. 196/10, súp. č. 119

H.

Opis predmetu dražby

 

Rodinný dom na parcele číslo 196/10 so súpisným číslom 119 je samostatne stojaci objekt čiastočne podpivničený s jedným nadzemným podlažím a dvomi podkrovnými podlažiami. Stavba je postavená na základoch a časti muriva pôvodného rodinného domu, ktorého vek nie je presne známy, vlastník nehnuteľnosti uviedol vek pôvodného domu na cca 100 rokov.

Stavba je založená na kamenných základových pásoch bez zvislej izolácie. Zvislé nosné konštrukcie sú v I. PP kamenné o hr. 115 cm a v nadzemných podlažiach sú murované z presných tvárnic YPOR so zateplením polystyrénom o hr. 5 cm a skladobnej hr. do 45 cm.

Vodorovné nosné konštrukcie nad suterénom sú klenby z tehál a kameňa, nad I. NP a I. podkrovím sú železnobetónové monolitické stropné dosky. Strešný krov je sedlový so strešnou krytinou z betónovej škridle BRAMAC. Klampiarske konštrukcie sú úplné strechy a aj vonkajšie okenné parapety na nadzemných podlažiach z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava stien je ukončená omietkami BAUMIT bez obkladu fasády. Okná ani dvere v I. PP nie sú, v nadzemných podlažiach sú okná drevené zdvojené opatrené plastovými žalúziami. Strešné okná sú drevené zn. FAKRO. Vnútorné dvere sú drevené rámové s výplňou. Vstupné dvere sú drevené z tvrdého dreva presklené. Podlahy v suteréne sú betónové s cementovým poterom, v nadzemných podlažiach sú podlahy v obytných miestnostiach drevené veľkoplošné, v ostatných miestnostiach sú prevažne keramické dlažby. V kuchyni v prízemí je rohová kuchynská linka na báze dreva osadená v dvoch častiach o dl. 3,60 m s nerezovým drezom a zabudovanou varnou plynovou doskou a elektrickou rúrou s digestorom, v kuchyni v I. podkroví je rohová kuchynská linka na báze dreva dl. 4,20 m s nerezovým drezom a zabudovanými spotrebičmi – sklokeramickou varnou doskou, elektrickou rúrou s digestorom a umývačkou riadu. V kúpeľni v prízemí je plastová vaňa s keramickým obkladom, keramické umývadlo a záchodová misa so zabudovanou podomietkovou splachovacou nádržou. Vo WC v prízemí je keramické umývadlo a so zabudovanou podomietkovou splachovacou nádržou. Keramické obklady stien sú prevedené v kuchyniach, v kúpeľniach a vo WC. V obývacej izbe v I. NP je kozub so zatvoreným ohniskom.

Hlavný vchod do domu je predloženými schodmi zo severozápadnej strany domu a zadný vchod je priamo z terénu z juhovýchodnej strany dom cez zimnú záhradu.

Dispozične sú podlažia rozdelené: I. PP – chodba, sklad a kotolňa, I. NP – zádverie, chodba, obývacia izba, izba, kuchyňa, kúpeľňa s WC, WC a zimná záhrada, I. podkrovie – chodba, 4 izby, kuchyňa, kúpeľňa s WC, loggia a balkóny, II. podkrovie 3 izby. Komunikačne sú podlažia prepojené železobetónovými schodiskami – z prízemia do suterénu s povrchovou úpravou stupňov cementovým poterom a na ostatných schodiskách je nášľapná vrstva nástupníc z tvrdého dreva.

Vykurovanie domu je zabezpečené ústredné plynovým kotlom ÚK umiestneným v suterénu s rozvodmi do prevažne oceľových  panelových radiátorov. Lokálne vykurovanie je aj kozubom umiestneným v obývacej izbe v prízemí. Teplá voda je zabezpečená elektrickým bojlerom v suteréne. Napojenie stavby je na verejnú sieť všetkých médií – Eli, vodovod, kanalizácia a plynovod. Konštrukčné zhotovenie a vnútorné vybavenie domu je nadštandardné, avšak niektoré konštrukcie a povrchové úpravy sú v zlom technickom stave – obvodové murivo je navlhnuté, na murive v zimnej záhrade z vnútornej strany je pleseň, časti vnútorných omietok sú popraskané, stolárske výrobky sú prehnité, neošetrené. Objednávateľ posudku ani vlastník nemajú k dispozícii žiadne podklady k veku pôvodnej stavby, z ktorej sú zachované len suterén a časť obvodového muriva. Kolaudačné rozhodnutie súčasného rodinného domu je z roku 2005.

Technický stav rodinného domu je priemerný až podpriemerný, nezodpovedajúci pravidelnej údržbe.

CH.

Opis stavu predmetu dražby

 

a)Analýza polohy nehnuteľností:

Rodinný dom na parcele číslo 196/10 so súpisným číslom 119 sa nachádza na okraji obce Huncovce na ulici Krátka s orientačným číslom 119. V tesnej blízkosti sa nachádzajú rodinné domy prevažne rekonštruované na nadštandard. Autobusová zastávka je vo vzdialenosti asi 150 m a vlaková zastávka asi 400 m. Rodinný dom je postavený na rovinatom pozemku, prístup k pozemkom vlastníka je z dvoch strán – zo severozápadnej strany po spevnenej asfaltovej komunikácii, ktorá je na vlastnícky nevysporiadaných pozemkoch – nie sú evidované ako parcely registra C KN na LV, avšak táto komunikácia je využívaná ako verejná a z juhovýchodnej strany taktiež po spevnenej asfaltovej komunikácii, ktorá je vlastníctvom obce. Napojenie pozemkov je možné na verejnú sieť všetkých médií – Eli, vodovod, kanalizácia a plynovod. Okolie rodinného domu narušované len bežným hlukom a prašnosťou od dopravy. Hustota obyvateľstva je priemerná. Vo vzdialenosti do 1 km sa nachádzajú lesy. Rodinný dom je čiastočne podpivničený s jedným nadzemným a dvomi podkrovnými obytnými podlažiami. Orientácia obytných miestností je na juhovýchod aj severozápad. Technický stav bytového domu je podpriemerný, vyžaduje opravu resp. výmenu niektorých konštrukcii a povrchových úprav. Technický stav nezodpovedá pravidelnej údržbe. Umiestnenie domu je veľmi nevyhovujúce – prístup k stavbe je možný len z dvoch strán – prevažná časť zastavanej plochy domu je na hranici susediacich pozemkov resp. v jej tesnej blízkosti bez možnosti prechodu. Okrem toho je pri hlavnom vstupe do domu zo severozápadnej strany susedná nehnuteľnosť na parcele číslo 196/12 vzdialená od ohodnocovaného domu len 1,00 m.

Obec Huncovce leží uprostred Popradskej kotliny na terasách Popradu. Od okresného mesta Poprad je obec vzdialená asi 10 km a od okresného mesta Kežmarok asi 6 km. Obec je súčasťou kežmarského okresu. Huncovce majú asi 2650 obyvateľov, má obecný úrad, poštu, kostol, predajňu potravinárskeho tovaru, pohostinské odbytové stredisko, predajňu nepotravinárskeho tovaru, zariadenie pre údržbu a opravu motorových vozidiel, telocvičňu, futbalové ihrisko, knižnicu, základnú a materskú školu.

b)Analýza využitia nehnuteľností:

V čase obhliadky bol rodinný dom s príslušenstvom využívaný na projektový účel – na bývanie. Svojím konštrukčným zhotovením a dispozičným riešením je vhodný aj na dvojgeneračné bývanie. Iné využitie sa nedá predpokladať resp. je možné len na základe súhlasu príslušného stavebného úradu.

c)Analýza prípadných rizík spojených s využívaním nehnuteľností, najmä závady viaznuce na nehnuteľnosti a práva spojené s nehnuteľnosťou:

Na základe predložených vlastníckych dokladov na nehnuteľnostiach viazne ťarcha záložného práva pre OTP Banka Slovensko, a.s. Bratislava, pre Daňový úrad Kežmarok (postúpené na Slovenská konsolidačná a.s.), exekučné záložné právo  v prospech oprávneného HIWIN, s.r.o. Žilina, exekučné záložné právo v prospech oprávneného Ing. Jaroslav Silla, Poprad, exekučné záložné právo v prospech oprávneného Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Poprade. K nehnuteľnostiam nie je zriadené žiadne vecné bremeno. Nie sú známe iné riziká spojené s využívaním ohodnocovaných nehnuteľností.

I.

Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby

LV č. 18

VLASTNÍCI A INÉ OPRÁVNENÉ OSOBY

Vlastník:

Kurila Jozef r. Kurila, Ing., Krátka 119, Huncovce, PSČ 059 92, SR, dátum narodenia : 27.03.1958, spoluvlastnícky podiel 1/1

Poznámky:

  • Exekútorský úrad Poprad, Mgr. Viera Lesňáková, súdna exekútorka, Nám. sv. Egídia 95, 058 01 Poprad - Ex 186/08 - Upovedomenie o začatí a spôsobe vykonania exekúcie na rod.dom sč. 119 na parc.č. 196/10 a parc.č. 196/10 ,196/13 v prospech oprávneného Úrad práce,sociálnych vecí a rodiny v Poprade, Nábrežie Jána Pavla II.439/16, 058 01 Poprad, IČO:37937758 - P2 3/09 - 15/09
  • Exekútorský úrad JUDr. Ján Gavura, súdny exekútor, Liptovský Mikuláš, Štúrova 17 - Ex 780/08 - Upovedomenie o začatí exekúcie na parc.č. 196/10,196/13 a stavbu rodinný dom sč.119 na parc.č. 196/10 v prospech oprávneného Ing. Jaroslav Silla (6.1.1965) , Moyzesova 2791/24, 058 01 Poprad - P2 16/09 - 26/09
  • Súdny exekútor Mgr. MVDr. Pavol Kovaľ, Exekútorský úrad so sídlom Radničné námestie č.15, Bardejov - EX 1792/2008 - Upovedomenie o spôsobe vykonania exekúcie na parc.č. 196/10,196/13 a stavbu rodinný dom sč.119 na parc.č. 196/10 v prospech oprávneného HONOR-METAL SLOVAKIA, s.r.o., Malý Šariš 11, zast. JUDr. Vladimír Babin, advokát - P2 35/09 - 31/09
  • Exekútorský úrad, Súdny exekútor JUDr. Michal Burda, Štefánikova 18, 066 01 Humenné - EX 124/09 - Upovedomenie o spôsobe vykonania exekúcie predajom nehnuteľnosti parc.č. 196/10 - zast.pl. a nádv. o výmere 252m2, parc.č.196/13 - zast.pl. a nádv. o výmere 84m2 a rodinný dom sč.119 na parc.č. 196/10 v prospech oprávneného IWIN SERVICES spol. s r.o., Staničná 1261, 093 01 Vranov nad Topľou, zast.Mgr.Viliam Hajduk, advokát, Nám. Slobody 2 ,066 01 Humenné - P2 190/09 - 114/09
  • Poznamenáva sa vyhlásenie konkurzu na základe Uznesenia Okresného súdu Prešov sp.zn. 2K/19/2009-87 zo dňa 19.06.2009, ktoré bolo zverejnené v Obchodnom vestníku č.121 dňa 25.06.2009 na parc.č. 196/10,196/13 a rod.dom sč. 119 na parc.č. 196/10. Súdustanovil správcu JUDr. Martina Kirňaka, so sídlom kancelárie Hlavná 29, 080 01 Prešov nakladať s majetkom úpadcu podľa § 44 ods. 1 zákona č.7/2005 z.z. - P1 39/09 - 115/09, Zmena správcu - P 366/14 - 103/14
  • Mgr. Dušan Sopko, súdny exekútor, Nám.sv. Egídia 95, 058 01 Poprad - EX 104/09-16 - Upovedomenie o začatí a spôsobe vykonania exekúcie predajom nehnuteľnosti a zriadením exekučného záložného práva na parc.č. 196/10 - zast.pl. a nádv. o výmere 252m2, parc.č.196/13 - zast.pl. a nádv. o výmere 84m2 a rodinný dom sč.119 na parc.č. 196/10 v prospech oprávneného - SMZ Kunová Teplica, s.r.o., IČO: 36 193 810 , č.197, 049 32 Kunová Teplica, zast. JUDr. Dubovským Jurajom, Akademika Hronca 9, 048 01 Rožňava - P2 200/09 - 122/09

Titul nadobudnutia:

  • Dohoda o zrušení a vyporiadaní podielového spoluvlastníctva - V 910/14 - 130/14

LV č. 18

ŤARCHY

  • Daňový úrad Kežmarok, Huncovská 1, 060 26 Kežmarok - Rozhodnutie o zriadení záložného práva č.716/320/2799/09/ Schm na parc. č. 196/10,196/13 a rod. dom súp. č. 119 na parc. č. 196/10 - P1 7/09 - 29/09, Z 223/09 - 49/09

 

  • Súdny exekútor JUDr. Vladimír Sucháček, Exekútorský úrad Bratislava so sídlom Kutlíkova 17, 852 50 Bratislava - Ex 201/2008 - Exekučný príkaz na zriadenie záložného práva k nehnuteľnosti na parc. č. 196/10,196/13 a stavbu rodinný dom sč.119 na parc. č. 196/10 v prospech oprávneného HIWIN, s.r.o., org. zložka zahraničnej osoby, Žilinská 790, 017 01 Považská Bystrica, IČO: 36703702, zast.: JUDr. Ján Súkeník advokát, Stred 60/55, 017 01 Považská Bystrica - Z 254/09 - 33/09

 

  • Exekútorský úrad JUDr. Ján Gavura, súdny exekútor, Liptovský Mikuláš, Štúrova 17 - Ex 780/08 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie predajom nehnuteľnosti a zriadením exekučného záložného práva na parc. č. 196/10,196/13 a stavbu rodinný dom sč.119 na parc. č. 196/10 v prospech oprávneného Ing. Jaroslav Silla (6.1.1965) , Moyzesova 2791/24, 058 01 Poprad - P1 13/09 - 35/09, PK 7526/09 - 123/09

 

  • Exekútorský úrad Poprad, Mgr. Viera Lesňáková, súdna exekútorka, Nám. sv. Egídia 95, 058 01 Poprad - Ex 186/08 - Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosť - rodinný dom súp. č. 119 na parc. č. 196/10 a parc. č. 196/10 ,196/13 v prospech oprávneného Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Poprade, Nábrežie Jána Pavla II.439/16, 058 01 Poprad, IČO:37937758 - Z 351/09 - 46/09

 

  • Daňový úrad Kežmarok, Huncovská 1, 060 26 Kežmarok - Rozhodnutie o zriadení záložného práva č.716/320/7940/09/ Schm na parc. č. 196/10,196/13 a rod. dom súp. č. 119 na parc. č. 196/10 - P1 21/09 - 63/09, Z 561/09 - 81/09

J.

Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby

Predmet dražby bol ocenený znaleckým posudkom č. 87/2015 zo dňa 22.12.2015, vyhotoveným Ing. Evou Orgovánovou, znalcom, zapísaným v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, vedenom MS SR pod č. 912594. Všeobecná hodnota pozemkov bola stanovená na 90.100,00,- €.

K.

Najnižšie podanie

90.100,00,- €

L.

Minimálne prihodenie

27.030,00,- €

M.

Dražobná zábezpeka

a) výška

9.010,00,- €

b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky

1. bezhotovostným prevodom, príp. hotovostným vkladom na účet správcu IBAN: SK1311110000001199937021, SWIFT: UNCRBX vedený v v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky, pričom dražobná zábezpeka sa považuje za zaplatenú, ak do otvorenia dražby bola pripísaná na účet dražobníka,

2. v hotovosti do pokladne správcu na adrese Vajanského 43, 080 01 Prešov alebo v deň konania dražby v mieste konania dražby do pokladne dražobníka. Termín zloženia dražobnej zábezpeky je možné dohodnúť telefonicky. Kontakt: JUDr. Martin Kirňak – 0917224892, 0905613584 Mgr. Jana Antušová – zamestnanec poverený správcom – 0915355258. 

 

Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.

 

Každý záujemca, ktorý uhradí dražobnú zábezpeku a zúčastní sa dražby je povinný pred otvorením dražby podpísať so správcom dohodu o zmluvnej pokute, predmetom ktorej bude povinnosť zaplatiť na účet správcu zmluvnú pokutu vo výške 20% z dražobnej zábezpeky pre prípad, ak záujemca po udelení príklepu v lehote 15 dní od jeho udelenia neuhradí cenu dosiahnutú vydražením po započítaní dražobnej zábezpeky.

c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky

1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov (účastník bude pripustený k dražbe za predpokladu, že do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet správcu),

2. príjmový pokladničný doklad správcu.

d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky

do otvorenia dražby

e) vrátenie dražobnej zábezpeky

Dražobník vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil dražobnú zábezpeku, bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo upustení od dražby, najneskôr však do 3 dní od skončenia dražby alebo od upustenia od dražby.

N.

Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením

Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr do 15 dní odo dňa skončenia dražby na účet správcu IBAN: SK1311110000001199937021, SWIFT: UNCRBX, vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky alebo v hotovosti do pokladne správcu.

O.

Obhliadka predmetu dražby (dátum)

Obhliadka č. 1 sa uskutoční dňa 25.04.2016 o 9.00 hod.

Obhliadka č. 2 sa uskutoční dňa 02.05.2016 o 9.00 hod.

Po predchádzajúcej telefonickej dohode so správcom (0905 554 744, 0905 613 584, 0917 224 892)

Miesto obhliadky

Nehnuteľností v kat. úz. Huncovce, obec HUNCOVCE, okres Kežmarok, Správy katastra OÚ Kežmarok, katastrálny odbor, zapísané na LV č. 18.

Organizačné opatrenia

Obhliadka predmetu dražby sa uskutoční po predchádzajúcom dohodnutí so správcom telefonický alebo na emailovej adrese spravca.kirnak@gmail.com. Žiadame záujemcov o prihlásenie sa a kontaktovanie správcu na hore uvedenej adrese najneskôr 1 deň pred termínom obhliadky.

 

Stretnutie prípadných záujemcov o dražbu sa uskutoční v termíne obhliadky na pozemku, ktorý je predmetom dražby.

 

Účastníkom dražby môže byť osoba, ktorá spĺňa podmienky ustanovené v v § 92 ods. 6 tretia veta zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a v tomto oznámení, a teda:

  1. Doklad o zložení dražobnej zábezpeky
  2. Doklad totožnosti (občiansky preukaz alebo pas)
  3. Ak ide o právnickú osobu úradný výpis z registra, v ktorom sú zapísané a z ktorého bude zrejmé, kto je oprávnený konať v jej mene (napr. výpis z obch. registra), nie starší ako 30 dní
  4. V prípade ak sa dá účastník zastúpiť splnomocnencom – špeciálnu plnú moc s úradne osvedčeným podpisom zastúpeného účastníka. Z plnej moci musí výslovne vyplývať oprávnenie splnomocnenca konať v mene a na účet zastúpeného na dražbe. Plnomocenstvo, ktoré nebude obsahovať požadované náležitosti, resp., podpis splnomocniteľa nebude úradne osvedčený správca nebude akceptovať. 

.

Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby

  • vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu v súlade s ustanoveniami zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a § 132 ods. 1 Občianskeho zákonníka a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením. Ak vydražiteľ v ustanovenej lehote neuhradí cenu dosiahnutú vydražením (ktorú v dražbe ponúkol), zodpovedá za škodu týmto konaním spôsobenú a správca je oprávnený požadovať od vydražiteľa náhradu škody, ktorú týmto konaním spôsobil, a zároveň zmluvnú pokutu vo výške 20% zo zaplatenej zábezpeky,
  • správca vydá, po uhradení ceny dosiahnutej vydražením, vydražiteľovi predmetu dražby dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice, ktorou sa osvedčuje priebeh dražby

Správca zároveň zabezpečí vypracovanie návrhu na záznam vlastníckeho práva pre vydražiteľa, ktorý po podpísaní vydražiteľom doručí príslušnej správe katastra.

R.

Podmienky odovzdania predmetu dražby

Ak nadobudol vydražiteľ vlastnícke právo k predmetu dražby, správca odovzdá predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby, bez zbytočného odkladu vydražiteľovi.

Ak ide o nehnuteľnosť, predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov vydražiteľovi.

Užívacie právo k predmetu dražby prechádza odovzdaním predmetu dražby o čom správca vyhotoví zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby, ktorú podpíše predchádzajúci vlastník dražby, vydražiteľ a správca. Jedno vyhotovenie zápisnice obdrží predchádzajúci vlastník predmetu dražby a dve vyhotovenia vydražiteľ.

Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie správca.

S.

Poučenie v zmysle osobitného predpisu uvedeného v § 92 ods. 6 tretia veta zákona č 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii s poukazom na § 21 ods. 2 až ods. 6  zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách per analogiam.

T.

Notár

a) titul

JUDr.

b) meno

Marián

c) priezvisko

Petro

d) sídlo

Hlavná 79, 080 01 Prešov

V Prešove dňa 13.04.2016

 

JUDr. Martin Kirňak

Správca konkurznej podstaty úpadcu

Ing. Jozefa Kurilu - KUSING