Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 74/2016
  • Kapitola:
  • Verejné súťaže
  • Podanie:
  • Obchodné verejné súťaže/Verejné súťaže
  • Deň vydania:
  • 19.4.2016
  • Značka:
  • S000016
Vyhlasovateľ sútaže
Obchodné meno/Názov : Národná banka Slovenska
Sídlo : Imricha Karvaša 1, 81325 Bratislava
IČO : 30844789
Podľa : Obchodná verejná súťaž podľa § 281 - § 288 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov.
Zverejňuje :

Výzva na podávanie návrhov (alebo aj oznámenie o vyhlásení obchodnej verejnej súťaže

na grafické spracovanie oficiálnych publikácií Národnej banky Slovenska)

 

1. Vyhlasovateľ súťaže:

Národná banka Slovenska

Sídlo: Imricha Karvaša 1, 813 25 Bratislava

IČO: 30 844 789

 

2. Kontaktná osoba vyhlasovateľa súťaže:

Meno a priezvisko: RNDr. Vladimír Kubánek

Telefón: +421 2 5787 1225

e-mail: vladimir.kubanek@nbs.sk

 

3. Predmet obchodnej verejnej súťaže:

Zabezpečenie grafického spracovania oficiálnych publikácií vydávaných Národnou bankou Slovenska (ďalej len „NBS“), ktorých vydávanie vyplýva zo zákona NR SR č. 566/1992 o Národnej banke Slovenska v znení neskorších predpisov a ostatných všeobecných záväzných právnych predpisov, resp. vyplýva z členstva v Eurosystéme a publikácií podľa potrieb komunikačných aktivít NBS. Grafické spracovanie publikácií znamená vytvorenie elektronickej verzie každej jednotlivej publikácie podľa dodaného dizajn manuálu, ktorý bude poskytnutý úspešnému navrhovateľovi. Súčasťou spracovania je aj kontrola správnosti spracovania, predovšetkým správnosti spracovania grafov a tabuliek. Výsledný produkt bude elektronická verzia publikácie v požadovanom formáte (súbor PDF, ePub, DOC a pod.) so záložkami (bookmarky) za každé jednotlivé vydanie (počet vydaní za rok závisí od definovanej periodicity titulov) a jazykovú mutáciu a prípadne PDF pre tlač pri položkách, ktoré sa budú následne spracúvať do tlačenej podoby.

4. Typ zmluvy, ktorá sa má uzatvoriť a ďalšie obchodné podmienky:

Zmluva o dielo uzatvorená podľa § 536 a nasl. zákona NR SR č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov (ďalej len „zmluva“) tvoriaca prílohu súťažných podkladov.

5. Podmienky účasti v súťaži a spôsob ich preukázania:

Navrhovateľ preukáže spôsobilosť na účasť v súťaži týkajúcu sa osobného postavenia predložením nasledovných dokladov:

1.1 Platný doklad o oprávnenosti podnikať – nie starší ako tri mesiace ku dňu uplynutia lehota na predkladanie návrhov (doklad o oprávnení dodať tovar vo vzťahu k predmetu zákazky, na ktorý predkladá navrhovateľ návrh).

1.2 Doklady nie staršie ako tri mesiace ku dňu uplynutia lehoty na predkladanie návrhov preukazujúce, že:

1.2.1 navrhovateľ, alebo jeho štatutárny orgán alebo člen štatutárneho orgánu nebol právoplatne odsúdený za trestný čin korupcie, za trestný čin poškodzovania finančných záujmov Európskej únie, za trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti, za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, za trestný čin založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny, alebo za trestný čin terorizmu a niektorých foriem účasti na terorizme a za trestný čin, ktorého skutková podstata súvisí s podnikaním (výpis z registra trestov)

1.2.2 navrhovateľ nemá evidované nedoplatky poistného na zdravotné poistenie, sociálne poistenie a príspevkov na starobné dôchodkové sporenie, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia (potvrdenie Sociálnej poisťovne a príslušnej zdravotnej poisťovne)

1.2.3 navrhovateľ nemá evidované daňové nedoplatky, ktoré sa vymáhajú výkonom rozhodnutia (potvrdenie miestne príslušného daňového úradu)

1.2.4 nedopustil sa závažného porušenia odborných povinností v období predchádzajúcich troch rokoch, ktoré vie vyhlasovateľ preukázať (čestné vyhlásenie)

1.2.5 nemá pozastavenú podnikateľskú činnosť, alebo nie je v obdobnej situácii podľa zákonov a predpisov platných v SR (čestné vyhlásenie).

1.3 Vyhlasovateľ bude hodnotiť podmienku predloženia dokladov podľa bodov 1.1. a 1.2.1. až 1.2.3. za splnenú, ak uchádzač v ponuke nahradí tieto predložením platného „Potvrdenia o zapísaní do zoznamu podnikateľov“ podľa §128 zákona NR SR č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Vyhlasovateľ odporúča, aby navrhovateľ poskytol v návrhu minimálne informáciu o dátume požiadania o zapísanie do zoznamu podnikateľov.

1.4 Ak navrhovateľ nemá sídlo v SR a krajina jeho sídla nevydáva niektorý z dokladov uvedených v bodoch 1.1. a 1.2.1 až 1.2.3., môže ho nahradiť obdobným dokladom vydaným príslušným orgánom štátu jeho sídla, alebo čestným vyhlásením.

Navrhovateľ preukáže spôsobilosť na účasť v súťaži týkajúcu sa technickej spôsobilosti navrhovateľa dodať tovar predložením:

2.1 zoznamu minimálne troch zrealizovaných alebo realizovaných služieb rovnakého, prípadne podobného druhu a zložitosti ako je predmet tejto súťaže, uskutočnených v posledných troch rokoch, v minimálnej hodnote každej z uvedených služieb 30.000,- EUR bez DPH. Za predchádzajúce tri roky sa na účely tejto zákazky považujú tri roky predchádzajúce dňu, ktorý je posledným dňom lehoty na predkladanie návrhov.

V zozname navrhovateľ uvedie:

  • názov alebo obchodné meno zmluvného partnera, adresu jeho sídla alebo miesta podnikania, IČO,
  • predmet plnenia – opis predmetu plnenia,
  • cenu predmetu plnenia,
  • mesiac a rok dodania predmetu plnenia rovnakého druhu a zložitosti ako je predmet súťaže,
  • údaje na kontaktnú osobu zmluvného partnera (odberateľa), potrebné na overenie si uvedených informácií.

Zoznam musí byť podpísaný navrhovateľom alebo osobou oprávnenou konať za navrhovateľa.

2.2 dokladu o minimálne štyroch grafikoch s min. 3-ročnou odbornou praxou zodpovedajúcou predmetu súťaže, ktorí budú pre navrhovateľa vykonávať práce požadované v predmete súťaže počas celej doby trvania zmluvného vzťahu,

2.3  doklad o minimálne dvoch osobách s min. 3-ročnou praxou vykonávajúcich    formálnu kontrolu zalomenia spracovaných podkladov pred ich odoslaním, ktorí budú pre navrhovateľa vykonávať práce požadované v predmete súťaže počas celej doby trvania zmluvného vzťahu.

Potvrdenia, doklady a dokumenty, ktorými navrhovateľ preukazuje splnenie podmienok účasti v súťaži, požadované v oznámení o vyhlásení súťaže, resp. vo výzve na podávanie návrhov a podľa súťažných podkladov musia byť v návrhu predložené ako originály alebo ich úradne osvedčené kópie, pokiaľ nie je určené inak. Doklady vyhotovené navrhovateľom, musia byť podpísané navrhovateľom alebo osobou oprávnenou konať za navrhovateľa. Doklady vystavené iným subjektom alebo úradom, navrhovateľ podpisovať nemusí.

6. Predloženie návrhu:

1. Návrh môže predložiť navrhovateľ, ktorý požiadal vyhlasovateľa o zaslanie súťažných podkladov a ktoré mu boli vyhlasovateľom poskytnuté.

2. Na účely žiadosti o zaslanie a doručenie súťažných podkladov vyhlasovateľom navrhovateľovi sa nevyžaduje listinná podoba poštovou prepravou. V prípade odoslania súťažných podkladov navrhovateľovi elektronickými prostriedkami (e-mailovou poštou) vyžaduje vyhlasovateľ od navrhovateľa súčinnosť, a to potvrdiť prevzatie, resp. odoslať elektronickými prostriedkami (e-mailovou poštou) potvrdenie o prijatí súťažných podkladov, a to najneskôr nasledujúci deň po dni zaslania súťažných podkladov. Takto doručené súťažné podklady s potvrdením o prijatí plne nahrádzajú doručenie listinnou podobou.

3. Súťažné podklady je možné si vyžiadať najskôr dňom uverejnenia oznámenia o vyhlásení obchodnej verejnej súťaže. Súťažné podklady sa zasielajú na základe žiadosti o zaslanie súťažných podkladov v elektronickej podobe (e-mailovou poštou) zaslanej kontaktnej osobe podľa bodu 2. tejto výzvy (alebo aj oznámenia) a súťažných podkladov v termíne do 23.05.2016 do 10,00 h.

7. Spôsob podávania návrhov:

1. Navrhovateľ predloží návrh osobne alebo poštou v lehote na predkladanie stanovenej vyhlasovateľom v súťažných podkladoch. V prípade ak navrhovateľ predloží návrh poštou, je pre posudzovanie včasného doručenia návrhu rozhodujúci deň a hodina doručenia obálky s návrhom v podateľni vyhlasovateľa súťaže (NBS). Pri osobnom doručení návrhu, vyhlasovateľ vydá navrhovateľovi potvrdenie o jeho prevzatí s uvedením miesta, dátumu a hodiny prevzatia.

2. Navrhovateľ vloží návrh do nepriehľadnej obálky, riadne uzatvorí a označí údajmi:

2.1 názov a sídlo vyhlasovateľa uvedené v bode 2. súťažných podkladov,

2.2 adresa navrhovateľa (jeho obchodné meno, sídlo a adresa, alebo miesto podnikania),

2.3 označenie: SÚŤAŽ „Grafické spracovanie oficiálnych publikácií NBS“ – NEOTVÁRAŤ.

8. Lehota podávania návrhov:

23.05.2016 do 11,00 h.

9. Otváranie návrhov

Neverejné otváranie doručených návrhov sa uskutoční komisionálne dňa 23.05.2016 na adrese Národná banka Slovenska, Imricha Karvaša 1, 813 25 Bratislava.

10. Lehota na oznámenie vybraného návrhu

Úspešnému navrhovateľovi bude zaslané v lehote najneskôr do 29.07.2016 oznámenie, že vyhlasovateľ jeho návrh prijíma a ostatným navrhovateľom bude zaslané oznámenie, že ich návrh neuspel resp. neprijíma. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo predĺžiť lehotu oznámenia prijatia návrhu.

11. Lehota viazanosti návrhov

Navrhovateľ je svojím návrhom viazaný do 31.10.2016.

12. Ostatné podmienky súťaže

1. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo odmietnuť všetky predložené návrhy (§ 287 ods. 2 zákona NR SR č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov) a ukončiť obchodnú verejnú súťaž bez výberu víťazného návrhu.

2. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo súťaž zrušiť. Navrhovateľov, ktorí už predložili žiadosti o poskytnutie súťažných podkladov a návrhy, informuje o zrušení súťaže písomne prostredníctvom e-mailovej pošty.

3. Návrh nemožno odvolať, meniť alebo dopĺňať po uplynutí lehoty na predkladanie návrhov.

4. Návrh možno meniť len v čase do uplynutia lehoty na predkladanie návrhov.

5. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo zmeniť podmienky obchodnej verejnej súťaže.

6. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo predĺžiť lehotu na oznámenie vybraného návrhu.

7. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo neprijať ponuku uchádzača, na ktorého bol vyhlásený konkurz, je v reštrukturalizácii alebo je v likvidácii.

8. Pracovný čas vyhlasovateľa pre účely tejto súťaže je v pracovných dňoch v čase od 8:00 h do 15:00 h, kedy je možné doručovať písomnosti osobne.

9. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo komunikovať iba v slovenskom a českom jazyku.

10. Všetky náklady spojené s prípravou, predložením návrhu a súvisiacou komunikáciou medzi vyhlasovateľom a navrhovateľom znáša v plnej miere navrhovateľ. Prípadné odmietnutie návrhu alebo zrušenie obchodnej verejnej súťaže neoprávňuje navrhovateľa uplatňovať voči vyhlasovateľovi náhradu nákladov spojených s jeho účasťou v tejto súťaži.

11. V prípade, že s navrhovateľom víťazného návrhu nebude uzatvorená Zmluva o dielo z dôvodov na strane navrhovateľa alebo z dôvodu nepreukázania schopnosti navrhovateľa zabezpečiť požadovanú službu počas testovacieho režimu, môže vyhlasovateľ uzavrieť Zmluvu o dielo s navrhovateľom, ktorý sa vo vyhodnotení obchodnej verejnej súťaže umiestnil ako ďalší v poradí a preukázal schopnosť zabezpečiť požadovanú službu počas testovacieho režimu.

12. Účasť navrhovateľa v tejto súťaži je dobrovoľná. Navrhovateľ akceptovaním vyhlásených podmienok súťaže a podmienok uvedených v týchto súťažných podkladoch berie na vedomie, že súťaž nie je postupom podľa zákona o verejnom obstarávaní. Navrhovateľ akceptovaním týchto súťažných podkladov vyslovuje súhlas so všetkými podmienkami vyhlasovateľa, uvedených vo vyhlásených podmienkach súťaže.

13. Vyhlasovateľ sa zaväzuje, že informácie, ktoré mu boli v priebehu súťaže poskytnuté jednotlivými navrhovateľmi, nebude zverejňovať alebo inak sprístupňovať tretím osobám, okrem prípadu ak mu takáto povinnosť vyplýva z osobitných právnych predpisov. Záznamy z vyhodnocovania návrhov sú súčasťou internej dokumentácie vyhlasovateľa. Vyhlasovateľ neposkytuje informácie súvisiace s priebehom súťaže tretím osobám, okrem prípadov, ak mu táto povinnosť vyplýva z osobitných právnych predpisov.