Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 74/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 19.4.2016
  • Značka:
  • X002724
Platiť sa oplatí s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo pso 368/15
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Platiť sa oplatí s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Košická5682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Košická
b) Orientačné/súpisné číslo 56
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 66827/B
IV. IČO/ dátum narodenia 45684618
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Reštaurácia Penzión ARTIN, salónik na prízemí, Svätourbanská 107/37, 949 01 Nitra, okres Nitra, Nitriansky kraj.
D. Dátum konania dražby 13. 04. 2016
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby prvá dražba
G. Predmet dražby

súbor vecí

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

7326

Nitra

Nitra

Nitra

Horné Krškany

Parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

966/1

Zastavané plochy a nádvoria

1919

966/2

Záhrady

483

967/1

Záhrady

1126

967/3

Zastavané plochy a nádvoria

454

Stavby:

Súpisné číslo

Parcelné číslo

Druh stavby                                                                                  

335

967/3

10 - Rodinný dom

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Stavba súpisné č. 335 postavená na parcele č. 967/3 na ul. Novozámocká, Nitra - Horné Krškany.

Stavba aktuálne slúži k podnikateľským aktivitám. Na LV č. 7326 je stavba vedená ako rodinný dom.

Stavba je konštrukčne zhotovená na betónových základových konštrukciách. Zvislé konštrukcie sú zhotovené z drevotrieskových sendvičových panelov, avšak súčasný vlastník u celej stavby urobil jej obmurovanie z pálených tehál s hrúbkou 20 cm. Stropy sú vytvorené s podhľadom z panelov na báze drevotriesky, resp. v časti chodby je podhľad "Feal", resp. v časti baru s príslušenstvom je urobená podhľadová konštrukcia so sadrokratónovými doskami. Krovná konštrukcia stavby je nízka sedlová vytvorená z priehradových väzníkov. Krytinu strechy tvoria vlnité eternitové dosky. Klampiarske konštrukcie strechy ako i žľaby a zvody sú pozinkované. Vonkajšie omietky sú vápenné hladké. Dvere sú plné hladké resp. rámové s výplňou. Okná sú osadené drevené zdvojené s vonkajším zamrežovaní. Povrchy podláh sú v izbách veľkoplošné parkety - plávajúce podlahy resp. keramické dlažby a v spoločných priestoroch v barovej časti, v sociálnych častiach patriacich k baru ako i v s spoločných sociálnych častiach a v chodbách sú keramické dlažby. Vykurovanie je ústredné s osadeným kotlom ÚK na pevné palivo  a plechovými radiátormi, ako i osadenie stropných výhrevných telies v bare a 1 ks v izby v obytnej časti. Elektroinštalačné rozvody sú urobené i na 380 V. Vnútorné vodovodné rozvody sú urobené už i z PVC ako i kanalizačné rozvody. V kúpelni je osadený obojživelník, ako i 2 ks elektrických ohrievačov, 1 ks je v sociálnej časti pre umývačku a 1 ks je ešte v kotolni. Barový pult s dvomi nerezovými drezmi a s linkou do 1,80 m, ďalšie linky s nerezovými drezmi a s linkami do 1,80 m na báze dreva sú 1 ks v kuchyni s prístupom z baru, v apartmánovej časti linka chýba.  

Dispozične riešenie prízemia je nasledovné. 1.N.P dispozične stavba pozostáva z miestnosti baru, spoločenských priestoru baru - 2 miestnosti, sociálnej časti pre upratovačku, sociálnej časti muži a sociálnej časti ženy, spojovacej chodby, miestnosti kancelárie, chodby so vstupnej z bočnej strany, spoločenskej miestnosti, ako i miestnosti kuchyne, miestnosti skladu, spoločnej sociálnej časti so saunu č.1, ako i spoločnej sociálnej časti č.2, izba s nedokončenou sociálnou časťou a ďalšia izba bez sociálnej časti, ako i izba so sociálnou časťou a kuchyňou, miestnosti kotolne a krytého vstupu.

Deštrukčné zmeny v základových konštrukciách stavby resp. v obvodovom murive nie je vidieť.  Údržba predmetnej stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia stavby. Počas životnosti v posledných rokoch došlo k obmurovaniu predmetnej stavby z pálených tehál na 20 cm, ako i k realizácii vonkajších omietok s vápennými hladkými omietkami, resp, s omietkami alebo špeciálnymi nátermi proti poveternostným vplyvom, ktoré opadali. Taktiež bola urobená kompletná rekonštrukcia podláh , elektroinštalácie, UK, vybudovania nových sociálnych časti pre mužov a ženy v bare, nedokončili sa v však sociálne spoločné časti, ako i sociálna časť v spojitosti s izbou, vytvoril sa apartmán s  kuchyňou a s pričlenenou sociálnou časťou.

Prístrešok pri hlavnej stavbe - dispozične stavba pozostáva z jedného otvoreného krytého priestoru. Doklad o veku predmetnej stavby nebol predložený.  Deštrukčné zmeny v základových konštrukciách, alebo v nosných konštrukciách nie je vidieť. Základy iba betónové päty pod stlpikmi. Zvislé konštrukcie - drevená nosná konštrukcia bez výplne stien. Krov je pultový. Krytina strechy na krove - plachta z PVC materiálu. Vonkajšia úprava povrchov - napustenie impregnáciou. Vnútorné úprava povrchov - napustenie imregnáciou. Podlaha je zámková dlažba.  

Volejbalové ihrisko - predmetom ocenenia je pieskovisko vo volejbalovom ihrisko i s bočnou drevenou konštrukciou zhotovenou s OSB dosiek o ploche 311,15 m2.

Spevnené plochy antukové - antuková spevnená plocha u tenisového kurtu o ploche 229,50 m2.

Plot odd. pozemok v čele od ulice - plot je zhotovený z kovových stĺpikov a ku nim prichytených pozinkovaných strešných formovaných pozinkovaných profilov. Celková nameraná dĺžka plotu je 20,0 m a s výškou výplne 1,80 m. Do plota sú osadené plotové vráta kovovej konštrukcie s kovovou výplňou zasúvacie a 1 ks vrátka kovovej konštrukcie s kovovou výplňou. 

Plotové vráta a vrátka v čele pozemku - plotové zasúvacie vráta v dĺžkach po 11,60 m v počte 2 ks. Vrátka sú osadené do kovovej konštrukcie s kovovou výplňou.

Plot odd. pozemok z bočnej strany pozdĺž pozemku - plot je zhotovený na betónových základových konštrukciách i s podmúrovkou a vrchnej konštrukcie zhotovenej z kovových stĺpikov a ku nim prichyteného plechového formovaného strešného pozinkovaného profilu v dĺžkach po 6,0 m. Celková nameraná dĺžka plotu je 126,35 m a s výškou výplne 1,90 m. Do plota sú osadené plotové vrátka kovovej konštrukcie s kovovou výplňou.

Plot okolo tenisového kurtu časť 1. - oplotenie okolo tenisového kurtu v časti 1 s nameranou dĺžkou 85,10 m a s výškou 3,25 m. Plot je zhotovený z kovových stĺpikov v zemi uchytených s obetónovaním a z prichyteného drôteného pletiva.  Do plota sú osadené plotové vrátka v počte 2 ks kovovej konštrukcie s drôtenou výplňou. 

Plot okolo tenisového kurtu časť 2. - oplotenie okolo tenisového kurtu v časti 2 a to v zadnom čele s nameranou dĺžkou 22,0 m a s výškou 3,25 m. Plot je zhotovený na betónových základových konštrukciách i s podmúrovkou a vrchnou konštrukciou zhotovenej z kovových stĺpikov s prichyteným pozinkovaným plechom do výšky 1,90 m ako prevažujúcim zastúpením a zvyšnú časť vytvára  drôtené poplástované drôtené pletivo. 

Plot odd. pozemok volejbalové ihrisko - oplotenie v časti volejbalového ihriska s nameranou dĺžkou 14,50 m a s výškou 2,0 m. Plot je zhotovený z osadených kovových stĺpikov a z prichyteného drôteného pletiva s poplástovaním. Celková dĺžka plotu je 14,50 m a výška pletiva je 2,0 m. Do plota sú osadené plotové vrátka kovovej konštrukcie s drôtenou výplňou.

Studňa kopaná - Kopaná, studňa kopaná s priemerom 900 mm s odhadovanou hĺbkou 7,0 m umiestnená v časti dvora.

Prípojka elektriny do stavby - káblová zemná prípojka elektriny s odhadovanou dĺžkou 30,0 m vedúca z verejného rozvodu až do hlavnej stavby iba s odhadovanou trasou.

Žumpa - betónová žumpa s umiestnením v časti dvora neďaleko čelného oplotenia s odhadovanou kubatúrou 10,0 m3.

Prípojka kanalizácie - prípojka kanalizácie vedúca zo stavby resp. vychádzajúca v jej chrbte zo sociálnej časti a  následne vedúca pozdĺž stavby cez dve spojovacie šachty jednu čistiacu so vstupom do žumpy. Uvažujem s kanalizačnou prípojkou z PVC potrubia s priemerom 150 mm a s dĺžkou 82,0 m.

Prípojka vody - prípojka vody s odhadovanou dĺžkou 30,0 zhotovená z PVC potrubia s priemerom 25 mm s napojením na verejný rozvod. Presnú trasu vlastník nevedel určiť.

Vodomerná šachta - betónová VŠ s umiestnením v časti dvora s vypočítanou kubatúrou 5,62 m3.

Domáca vodáreň - domáca vodáreň s osadením nad studňou o objeme 35L.

Predmetom dražby sú pozemky, parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape ako parcelné č. 966/1, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria o výmere 1919 m2, parcelné č. 966/2, druh pozemku záhrady o výmere 483 m2,  parcelné č. 967/1, druh pozemku záhrady o výmere 1126 m2, parcelné č. 967/3, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria o výmere 454 m2. Pozemky sa nachádza v rovinatom teréne v okrajovej časti obce v priemyselnej zóne s ľahkou výrobou s vyhovujúcou dostupnosťou do centra obce. V predmetnej lokalite je vybudovaný okrem elektriny, telefónu i vodovod, avšak plynovod ako i kanalizačný rozvod chýba. Pozemky s úvyužité ako zastavaná plocha, dvor, tenisové a volejbalové ihrisko. Pozemky sa nachádzajú v ochrannom pásme vody ako i v ochrannom a  bezpečnostnom pásme plynu.   

Analýza prípadných rizík spojených s využívaním nehnuteľností: trasy plynovodu s priemerom 200 mm vedúce po verejnom pozemku avšak veľmi blízko plotu s ochranným pásmom 4,0 m, ako i vodovodného rozvodného potrubia s priemerom DN 400 mm. Hlavná stavba so s.č.335 zasahuje do bezbečnostného pásma plynu ktoré je 20,0 m.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámka:
Začatie výkonu záložného práva veriteľa Slovenská sporiteľňa, a.s. Bratislava (IČO: 00 151 653) zavkladovaného pod V 2345/08 formou dobrovoľnej dražby nehnut. registra 'C' parc.č. p.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3 spolu s domom s.č.335, podľa P 917/14 - 139/14.
Upovedomenie o začatí exekúcie Ex 202/15-6 zriadením exekučného záložného práva na nehnut. registra 'C' parc.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3, stavba: dom s.č.335 na p.č.967/3 (EÚ Nitra - JUDr. Erik Tóth) v prospech oprávneného Mesto Nitra (IČO: 308 307) podľa P 273/15 - 76/15.
Upovedomenie o začatí exekúcie Ex 920/14-13 zriadením exekučného záložného práva na nehnut. registra 'C' parc.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3, stavba: dom s.č.335 na p.č.967/3 (EÚ Nitra - JUDr. Erik Tóth) v prospech oprávneného Mesto Nitra (IČO: 308 307) podľa P 1142/15 - 282/15.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe DU PSO368/15, dňa 13.04.2016 o 10:00 hod., na nehnut. registra 'C' parc.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3 spolu s domom s.č.335, dražobník Platiť sa oplatí s.r.o. Bratislava (IČO:45 684 618) na návrh veriteľa Slovenská sporiteľňa, a.s., Suché mýto 4, Bratislava (IČO: 00 151 653), podľa P 299/16 - 48/16

ČASŤ C: ŤARCHY:
Záložné právo v prospech Slovenská sporiteľňa, a.s., Suché mýto 4, Bratislava (IČO: 00 151 653) podľa V 2345/08 zo dňa 29.4.2008 na nehnuteľnosti: p.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3 a dom s.č. 335 na p.č.967/3. 68/08, V 2346/08 -69/08.
Exekučný príkaz EX 384/2005-5 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnut. parc.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3 spolu s domom s.č.335 (EÚ Nitra - JUDr.Václav Kuna) v prospech oprávneného Všeobecná zdravotná poisťovňa Bratislava, pobočka Nitra podľa Z 6946/09 - 202/09.
Exekučný príkaz EX 2659/13-41 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnut. registra 'C' parc.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3 spolu s domom s.č.335 (EÚ Vráble - JUDr. Anetta Demešová) v prospech oprávneného Sociálna poisťovňa v Bratislave, pobočka Nitra (IČO: 30 807 484) podľa Z 8442/13-262/13.
Exekučný príkaz Ex 1827/13-18 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnut. registra 'C' parc.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3 spolu s domom s.č.335 (EÚ Nitra - JUDr. Erik Tóth) v prospech oprávneného Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. odštepný závod Nitra (IČO: 36 550 949) podľa Z 2276/14 - 51/14.
Exekučný príkaz EX 2142/14-17 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnut. registra 'C' parc.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3 spolu s domom s.č.335 (EÚ Vráble - JUDr. Anetta Demešová) v prospech oprávneného Sociálna poisťovňa v Bratislave, pobočka Nitra (IČO: 30 807 484) podľa Z 4191/14 - 99/14.
Rozhodnutie o zriadení záložného práva č.9400504/5/2432397/2014/Ant (Daňový úrad Nitra) na nehnuteľnosti registra 'C' parc.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3 spolu s domom s.č.335, podľa P 830/14 - 117/14,Z 5129/14- 172/14 Exekučný príkaz EX 4043/2013-11 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnut. registra 'C'parc.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3, stavba: dom s.č.335 na p.č.967/3 (EÚ Košice - Ing.JUDr. B.Husťak) v prospech oprávneného ZSE Energia,a.s., Bratislava, (IČO: 36 677 281) podľa Z 7507/14 - 189/2014.
Záložné právo v prospech Mesto Nitra podľa Rozhodnutia č. 341931-1/14/OS-PaVP/ZP/CH na C KN parc.č.966/1,966/2,967/1,967/3 spolu s domom s.č.335 podľa Z 8633/14-10/15.
Exekučný príkaz EX 6954/14-23 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnut. registra 'C' parc.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3, stavba: dom s.č.335 na p.č.967/3 (EÚ Vráble - JUDr.Anetta Demešová) v prospech oprávneného Prvá stavebná sporiteľňa, a.s. Bratislava (IČO: 31 335 004) podľa Z 9493/14 - 68/15.
Exekučný príkaz Ex 202/15-11 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnut. registra 'C' parc.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3, stavba: dom s.č.335 na p.č.967/3 (EÚ Nitra - JUDr. Erik Tóth) v prospech oprávneného Mesto Nitra (IČO: 308 307) podľa Z 2792/15 - 97/15.
Exekučný príkaz EX 1040/2015 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnut. registra 'C' parc.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3, stavba: dom s.č.335 na p.č.967/3 (EÚ Banská Bystrica - Mgr. Jozef Deák) v prospech oprávneného Coca-Cola HBC Slovenská republika, s.r.o. Bratislava-Vajnory (IČO: 31 340 628) podľa Z 5593/15 - 222/15.
Exekučný príkaz Ex 920/14-16 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnut. registra 'C' parc.č.966/1, 966/2, 967/1, 967/3 spolu s domom s.č.335 (EÚ Nitra - JUDr. Erik Tóth) v prospech oprávneného Mesto Nitra (IČO: 308 307) podľa Z 8037/15 - 325/15.

Nájomná zmluva:
Zmluva o nájme rodinného domu uzatvorená medzi Valkovič Boris, nar. 27.08.1976, bytom Za ferenitkou 29, 949 01 Nitra ako prenajímateľom (ďalej len „prenajímateľ“) a GREEN CLUB NR s.r.o.. IČO 46720065, so sídlom Novozámocká 365, 949 05 Nitra, ako nájomcom (ďalej len „nájomca“), zo dňa 01.01.2014. Doba nájmu v zmysle uvedenej zmluvy znie na dobu určitú a to od 01.01.2014 do 31.12.2034. Predmetom nájmu je rodinný dom súpisné č. 335, postavený na parcele č. 967/3 s pozemkami parcelné č. 966/1, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria o výmere 1919 m2, parcelné č. 966/2, druh pozemku záhrady o výmere 483 m2, parcelné č. 967/1, druh pozemku záhrady o výmere 1126 m2, parcelné č. 967/3, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria o výmere 454 m2. Predmet nájmu je evidovaný na LV č. 7326, k.ú. Horné Krškany. Dražobníkovi bola predložená uvedená zmluva neúplná a to bez podpisov prenajímateľa a nájomcu. Podľa vyjadrenia vlastníka, v čase obhliadky predmetu dražby znalcom, t.j. 13.01.2016, nebola stavba prenajatá.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením predmet dražby nebol vydražený
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Ing. Miroslav Martvoň
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Dolná Lehota
b) Orientačné/súpisné číslo 311
c) Názov obce Oravský Podzámok d) PSČ 02741
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 08.07.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Číslo znaleckého posudku:
9/2016
Meno znalca:
Rajnoha Ľubomír Ing.
Dátum vyhotovenia:
19. 1. 2016
Všeobecná cena odhadu:
183 000,00 EUR