Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 73/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 18.4.2016
  • Značka:
  • X002661
Profesionálna dražobná spoločnosť, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo PDS č. 174/19-2015
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Profesionálna dražobná spoločnosť, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Masarykova21040 01 Košice
a) Názov ulice/verejného priestranstva Masarykova
b) Orientačné/súpisné číslo 21
c) Názov obce Košice d) PSČ 040 01
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 15388/V
IV. IČO/ dátum narodenia 36583936
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko PROFI CREDIT Slovakia, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Pribinova
b) Orientačné/súpisné číslo 25
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 824 96
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 35792752
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Heleny Gočovej, Levočská 1, 064 01 Stará Ľubovňa, prízemie
D. Dátum konania dražby 12. 05. 2016
E. Čas konania dražby 11.00 hod.
F. Kolo dražby 2.kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dražby je súbor nehnuteľností zapísaný na LV č. 6658, vedenom Okresným úradom Stará Ľubovňa, Katastrálny odbor, okres: Stará Ľubovňa, obec: Stará Ľubovňa, katastrálne územie: Stará Ľubovňa, a to:

  • stavba so súpisným číslom 1676, ktorá je postavená na parcele registra "C" KN s parcelným číslom 3015/279, druh stavby: Polyfunkčná budova,
  • parcela registra "C" KN s parcelným číslom 3015/279 o výmere 219 m², druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria,
  • parcela registra "C" KN s parcelným číslom 3015/341 o výmere 426 m², druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria,
  • príslušenstvo: sklad na parc. č. 3015/341, plot pred domom, plot vo dvore, prípojka vody na parc.č. 3015/341, prípojka kanalizácie na parc.č. 3015/341, prípojka plynu na parc.č.3015/341, elektrická prípojka na parc.č. 3015/341, spevnené plochy z betónovej dlažby, spevnené plochy asfaltové na parc.č. 3015/341, vonkajšia nakladacia rampa, skleník, altánok na parc. č. 3015/341.
H. Opis predmetu dražby

Polyfunkčná budova so súp.č. 1676, na Zimnej ul. 1/A v Starej Ľubovni

Jedná sa o polyfunkčný dom s prevažujúcou plochou určenou na podnikanie (54,23%). Zastavaná plocha podnikateľských priestorov nachádzajúcich sa v 1.PP je o výmere 65,86 m² a zastavaná plocha podnikateľských priestorov nachádzajúcich sa v 1.NP je o výmere 180,34 m², spolu je teda zastavaná plocha podnikateľských priestorov o výmere 246,20 m². Zastavaná plocha obytných častí nachádzajúcich sa v 1.NP je o výmere 18,45 m² a zastavaná plocha obytných častí nachádzajúcich sa v 2.NP je o výmere 189,35 m², spolu je teda Zastavaná plocha obytných častí o výmere 207,80 m².

Podľa užívacieho povolenia sa jedná o administratívnu budovu (technicko-prevádzkovú) s bytmi. Polyfunkčná budova pozostáva z pôvodnej stavby, ktorá slúžila ako kotolňa a pozostávala z jedného čiastočného podzemného podlažia a z jedného nadzemného podlažia. V roku 2006 bola prevedená prístavba prízemia, v ktorej je riešený vstup do druhého nadzemného podlažia, a tiež bola prevedená nadstavba druhého nadzemného podlažia. Na tomto podlaží sa nachádzajú dve bytové jednotky.

Polyfunkčný dom je napojený je na verejný vodovod, kanalizáciu, el. rozvody a rozvody zemného plynu.

Polyfunkčný dom bol podľa predloženého kolaudačného rozhodnutia postavený v roku 2006. Stavba polyfunkčného domu má štandardné vybavenie a sú použité štandardné  materiály interiérov. Riešenie zariadenia je prispôsobené na užívanie tak, aby vznikli dve samostatné bytové jednotky a priestory vhodné  na podnikanie (tlačiareň, sklad, kancelárie, soc. zariadenia, kuchynka). Pôvodne bola stavba využívaná ako kotolňa pre areál materskej školy a bola postavená okolo roku 1981 (údaj z pôvodného znaleckého posudku a miestneho zisťovania). Stavba na liste vlastníctva je už zapísaná ako polyfunkčný dom. 

Zmenou dokončenej stavby a nadstavbou  v roku 2006 došlo k zmene účelu užívania.

Stavba polyfunkčného domu je založená na betónových základových pásoch s prevedenou vodorovnou a zvislou izoláciou proti zemnej vlhkosti. V suteréne sa nachádza sklad a schodisko. Obvodové murivo je prevedené z monolitického betónu a nadzemná časť je prevedená z tehlového muriva. Stropy sú železobetónové s rovným podhľadom . Podlahy sú z väčšej časti prevedené z keramickej dlažby. Schodisko je železobetónové s povrchom z keramickej dlažby. Vnútorné povrchy sú prevedené z vápenných omietok , strop je bez omietok.

V podlaží je prevedený rozvod elektroinštalácie svetelný. Iná vybavenosť sa v podlaží nenachádza.

Na prízemí sa nachádza v pôvodnej časti chodba, kuchyňa, samostatné WC, kotolňa, dve kancelárie a priestor tlačiarne. Obvodové murivo je prevedené z pórobetónových tvárnic a je zateplené kontaktným zatepľovacím systémom. Tepelná izolácia je prevedená z dosiek z extrudovaného polystyrénu. Vnútorné nosné murivo a deliace priečky sú tiež prevedené z pórobetónových tvárnic. Stropy nad podlažím sú prevedené na pôvodnej nosnej oceľovej konštrukcií na ktorej je prevedený železobetónový strop s rovným podhľadom. Podlahy sú prevedené z väčšej časti z keramickej dlažby. Schodisko je železobetónové s povrchom z keramickej dlažby. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Keramický obklad je prevedený v sociálnych priestoroch a v časti kuchyne. Okná sú plastové s izolačným dvojsklom. Dvere sú drevené rámové s výplňou. Vráta sú rolovacie segmentové. Vykurovanie je ústredné, radiátory sú doskové. Kotol je plynový. Teplá voda je ohrievaná malými ohrievačmi vody. V podlaží je prevedený rozvod teplej a studenej vody, rozvod kanalizácie, rozvod el. inštalácie svetelný a motorický a rozvod plynu. Výbavu podlažia tvoria štandardné keramické umývadlá, WC, linka na báze dreva, vodovodné batérie sú pákové.

V druhom nadzemnom podlaží - v nadstavbe sa nachádzajú dve samostatné bytové jednotky a  to jeden dvojizbový a jeden štvorizbový byt.

Dvojizbový byt pozostáva: obytné izby  2x,  kuchyňa,  kúpeľňa a terasa.

Štvorizbový byt pozostáva: obytné izby  4x,  kuchyňa,  kúpeľňa ,   chodba, WC, práčovňa, komora a balkón.

Obvodové murivo je prevedené z tehál Porotherm a zateplené kontaktným zatepľovacím systémom. Tepelná izolácia je prevedená z dosiek z extrudovaného polystyrénu hrúbky 80 mm. Vnútorné murivo je prevedené z tehlového muriva z tehál Porotherm. Stropy nad podlažím sú drevené trámové s rovným podhľadom. Podhľad je prevedený zo sadrokartónu. Podlahy v izbách sú drevené z mozaikových parkiet. Ostatné podlahy sú prevedené z keramickej dlažby. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Keramický obklad je prevedený v kuchyniach a v kúpeľniach. Okná sú plastové s izolačným dvojsklom. Žalúzie sú látkové. Dvere sú drevené, rámové s výplňou. Vykurovanie je ústredné, radiátory sú doskové. Kotol je plynový. Teplá voda je pripravovaná zásobníkovým ohrievačom vody. V podlaží je prevedený rozvod teplej a studenej vody, rozvod kanalizácie, rozvod el. inštalácie svetelný, rozvod plynu a rozvod anténny. Kuchynské linky sú na báze dreva, drezy sú nerezové, vane sú akrylátové, sprchová kabína, umývadlá sú keramické,  WC kombi, vodovodné batérie sú pákové, kotol je plynový a zásobníkový ohrievač vody.

Vonkajšie omietky sú jemnozrnné škrabané so zateplením. Strecha je sedlová, krov je drevený. Krytina je prevedená z poplastovaného plechu typu Rannila. Klampiarske konštrukcie sú prevedené z poplastovaného plechu.

Sklad na parc. č. 3015/341

Drobná stavba skladu nie je vedená na LV, a tiež nie je zakreslená na kópií z katastrálnej mapy. Drobná stavba skladu je postavená na pozemku parc. č. 3015/341 na jeho zadnej strane za polyfunkčnou budovou. Stavba je založená na betónových základových pásoch s prevedenou vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Obvodové murivo je prevedené z betónových tvárnic a je zateplené kontaktným zatepľovacím systémom hrúbky cca. 60 mm. Podlahy sú prevedené betónové s cementovým poterom. Stropy nad podlažím nie sú prevedené, prevedené je podbitie krovu. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Okná sú plastové s izolačným dvojsklom. Dvere sú plastové. V podlaží je prevedený rozvod el. inštalácie svetelný. Iná vybavenosť sa v objekte nenachádza. Vonkajšie omietky sú jemnozrnné škrabané so zateplením. Strecha je pultová, krov je drevený. Krytina je prevedená z asfaltového šindľa. Klampiarske konštrukcie sú prevedené z pozinkovaného plechu.

Plot pred domom

Plot je postavený z čelnej strany od prístupovej cesty. Postavený je na betónovej podmurovke a oceľových kovaných rámov.  Výška plotovej výplne je 1,2 m, dĺžka plotu je 31,5m a bol postavený v roku 2006.

Plot vo dvore

Plot je postavený od zadného suseda a ľavého suseda. Postavený je z  oceľových stĺpikov a pletiva. Výška plotu je 1,6 m, dĺžka plotu je 26m a bol postavený v roku 2006.

Prípojka vody na parc.č.3015/341

Prípojka vody je postavená na parc.č.3015/341. Napojená je na verejný vodovod. Začiatok užívania v roku 2006.

Prípojka kanalizácie na parc.č. 3015/341

Kanalizácia slúži na napojenie polyfunkčného domu do verejnej kanalizácie. Začiatok užívania v roku 2006.

Prípojka plynu na parc.č.3015/341

Plynová prípojka je postavená na parc.č.3015/341. Začiatok užívania v roku 2006.

Elektrická prípojka na parc.č. 3015/341

Elektrická prípojka je urobená ako zemná káblová. Postavená je na parc.č.3015/341. Začiatok užívania v roku 2006.

Spevnené plochy z betónovej dlažby

Spevnená plocha slúži ako prístupový chodník do kancelárie a bytov. Postavený je na parc.č.3015/341. Začiatok užívania v roku 2006.

Spevnené plochy asfaltové na parc.č. 3015/341

Spevnená plocha slúži ako plocha pre zásobovanie. Postavená je na parc.č.3015/341. Začiatok užívania v roku 2006.

Vonkajšia nakladacia rampa

Rampa slúži na nakladanie a vykladanie tovaru. Postavená je na parc.č.3015/279. Začiatok užívania v roku 2006.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Polyfunkčná budova č.s. 1676, na ulici Zimnej ul. 1/A v Starej Ľubovni

Technický stav stavby je dobrý. Znalec upozorňuje na skutočnosť, že v druhom januárovom týždni roku 2016 došlo podľa všetkého v niektorej z kúpeľní k prasknutiu vodovodného potrubia, a tým aj k možnému zatopeniu druhého podlažia. Voda vytekala na vonkajšiu stranu muriva. Nakoľko objekt nebol sprístupnený prípadné škody nie je možné posúdiť, preto pri stanovení všeobecnej hodnoty znalec uvažuje s potrebnou opravou objektu. Pôvodná stavba bola daná do užívania v roku 1981, čo je dané v predchádzajúcom znaleckom posudku vypracovanom znalcom Ing. Jozefom Arendáčom. Rekonštrukcia vrátane prístavby prízemia a nadstavby podkrovia bola prevedená v roku 2006. Na základe prevedenej osobnej obhliadky z exteriérovej strany polyfunkčného domu ako aj z dostupných podkladov poskytnutých pri obhliadke znalcom, ktorý vypracoval ZP pre záložné právo, stanovuje znalec životnosť stavby na 100 rokov.

Sklad na parc. č. 3015/341

Drobná stavba skladu je v dobrom technickom stave. Doklad o veku stavby nebol predložený, avšak podľa použitých materiálov bol objekt daný do užívania ako hlavná stavba, to jest v roku 2006. Na základe obhliadky a zistenia skutkového stavu ako aj v zmysle metodiky USI Žilina stanovuje znalec životnosť drobnej stavby na 60 rokov.

Predmet dražby sa draží v stave ako stojí a leží v deň dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 6658, k.ú: Stará Ľubovňa
ČASŤ B: VLASTNÍCI A INÉ OPRÁVNENÉ OSOBY
Poznámka Upovedomenie EX 155/2014 o spôsobe vykonania exekúcie predajom nehnuteľnosti a zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti vlastníka zo dňa 4.4.2014, od Exekútorského úradu Poprad, Námestie sv. Egídia 95, súdny exekútor JUDr. Michal Bulko- P 442/14 - 389/14
Poznámka Exekučný príkaz EX 155/2014 zo dňa 30.04.2014 na vykonanie exekúcie predajom nehnuteľností a zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľností od Exekútorského úradu Poprad, Námestie sv. Egídia 95, súdny exekútor JUDr. Michal Bulko - 526/14
Poznámka Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva EX 5430/2013 zo dňa 19.05.2014 - P 602/14 - od Exekútorského úradu Žilina, Daniela Dlabača 2/978, súdny exekútor Mgr. Bernard Janík - 576/14
Poznámka Upovedomenie o spôsobe vykonania exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosť EX 1031/13 zo dňa 22.05.2014 - P 607/14 - od Exekútorského úradu Stropkov, Námestie SNP 538/16, súdny exekútor JUDr. Miroslav Friga - 587/14
Poznámka Upovedomenie EX 4464/2014 zo dňa 21.04.2015 o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti vlastníka, od Exekútorského úradu Liptovský Mikuláš, Moyzesova 669/15, súdny exekútor JUDr. Peter Matejovie - P 353/15 - 743/15
Poznámka Upovedomenie EX 1925/2014 zo dňa 21.7.2015 o spôsobe vykonania exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti vlastníka, od Exekútorského úradu Revúca, Železničná 257/19, súdny exekútor JUDr. Marko Rus - P 601/15 - 1222/15
Poznámka Oznámenie o začatí výkonu záložného práva záložným veriteľom PROFI CREDIT Slovakia, s.r.o., Pribinova 25, 824 96 Bratislava, IČO: 35792752 predajom nehnuteľnosti na dobrovoľnej dražbe, P 791/15 - 1499/15
Poznámka Upovedomenie EX 2/2015 zo dňa 12.10.2015 o spôsobe vykonania exekúcie predajom nehnuteľnosti a zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti vlastníka, od Exekútorského úradu Poprad, Nám sv. Egídia 95, súdny exekútor JUDr. Michal Bulko – P 823/15 - 1563/15
Poznámka Exekučný príkaz EX 2/2015 zo dňa 12.10.2015 na vykonanie exekúcie predajom nehnuteľnosti vlastníka, od Exekútorského úradu Poprad, Nám sv. Egídia 95, súdny exekútor JUDr. Michal Bulko - P 824/15 - 1564/15
Poznámka Upovedomenie EX 3/2014 zo dňa 8.10.2015 o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti vlastníka, od Exekútorského úradu Kežmarok, Hlavné námestie 34, súdna exekútorka JUDr. Mária Hlaváčová - P 831/15 - 1569/15
Poznámka Upovedomenie Ex 643/14 zo dňa 27.10.2015 o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti vlastníka, od Exekútorského úradu Topoľčany, Streďanská 4055, súdna exekútorka JUDr. Zuzana Kubešová - P 864/15 - 1636/15
Poznámka Oznámenie o konaní dobrovoľnej dražby Sp.zn. PDS-174/7-2015-MZ Profesionálnou dražobnou spoločnosťou, s.r.o., Masarykova 21, 040 01 Košice, IČO: 36 583 936, P 117/16 - 168/16
Poznámka Zákaz nakladať so zálohom daňového subjektu bez predchádzajúceho súhlasu správcu dane - P 141/16 - 216/16

ČASŤ C: ŤARCHY
2. Záložné právo v prospech PROFI CREDIT Slovakia, s. r. o., IČO: 35792752, Pribinova 25, 824 96 Bratislava, podľa zmluvy V 864/13 zo dňa 15.07.2013 - 682/13
2. Exekučný príkaz EX 155/2014 zo dňa 30.04.2014 na vykonanie exekúcie predajom nehnuteľností a zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľností od Exekútorského úradu Poprad, Námestie sv. Egídia 95, súdny exekútor JUDr. Michal Bulko - P 552/14 - 526/14
2. Rozhodnutie č. 9700502/5/1421961/2014/Koči o zriadení záložného práva na nehnuteľnosti vykonateľné dňa 02.05.2014 od Daňového úradu Prešov, Hviezdoslavova 7 - P 564/14 - 546/14, nadobudlo právoplatnosť dňa 19.05.2014 - P 615/14 - 591/14
2. Exekučný príkaz zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosť č. EX 1031/13 zo dňa 22.05.2014 – P 608/14 - od Exekútorského úradu Stropkov, Námestie SNP 538/16, súdny exekútor JUDr. Miroslav Friga - 588/14
2. Exekučný príkaz EX 5430/13 na zriadenie exekučného záložného práva zo dňa 20.6.2014 od Exekútorského úradu Žilina, Daniela Dlabača 2/978, súdny exekútor Mgr. Bernard Janík - P 749/14 - 676/14
2. Exekučný príkaz EX 2069/2013 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti vlastníka zo dňa 28.10.2014, od Exekútorského úradu Prešov, Kúpeľna 3, súdny exekútor JUDr. Svätoslav Mruškovič - P 1162/14 - 1291/14
2. Exekučný príkaz EX 2586/2014 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti zo dňa 19.1.2015 od Exekútorského úradu Skalica, Ružová 10, súdny exekútor JUDr. Ing. Zuzana Dobrodenková PhD., P 31/15 - 59/15
2. Exekučný príkaz EX 248/2014 zo dňa 16.04.2015 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti vlastníka, od Exekútorského úradu Stará Ľubovňa, Obchodná 2, súdny exekútor JUDr. Dušan Kormaník – P 319/15 - 680/15
2. Exekučný príkaz EX 649/2014 zo dňa 16.04.2015 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti vlastníka, od Exekútorského úradu Stará Ľubovňa, Obchodná 2, súdny exekútor JUDr. Dušan Kormaník – P 320/15 - 681/15
2. Exekučný príkaz EX 47/2015 zo dňa 25.05.2015 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti vlastníka, od Exekútorského úradu Stará Ľubovňa, Obchodná 2, súdny exekútor JUDr. Dušan Kormaník – P 429/15 - 905/15
2. Exekučný príkaz EX 2/2015 zo dňa 12.10.2015 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti vlastníka, od Exekútorského úradu Poprad, Nám. sv. Egídia 95, súdny exekútor JUDr. Michal Bulko - P 824/15 - 1564/15
2. Exekučný príkaz EX 3/2014 zo dňa 16.10.2015 na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti vlastníka, od Exekútorského úradu Kežmarok, Hlavné námestie 34, súdna exekútorka JUDr. Mária Hlaváčová - P 832/15 - 1570/15
2. Zriadenie záložného práva k nehnuteľnostiam daňového dlžníka v prospech Daňového úradu Prešov, Hviezdoslavova 7, 070 01 Prešov, na základe rozhodnutia DÚ č. 20482727/2015 zo dňa 09.07.2015, právoplatné dňa 03.08.2015, vykonateľné dňa 17.07.2015 - P 141/16 - 216/16
2. Exekučný príkaz Ex 643/14 na zriadenie záložného práva na nehnuteľnosti zo dňa 17.02.2016, od Exekútorského úradu Topoľčany, ul. Streďanská 4055, súdny exekútor JUDr. Zuzana Kubešová - P 154/2016 - 237/16

Iné údaje: Bez zápisu.

Poznámka: Bez zápisu.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Číslo znaleckého posudku: 5/2016
Meno znalca: Ing. Ján Plavec
Dátum vyhotovenia: 28.01.2016
Všeobecná cena odhadu: 230.000,00 €
K. Najnižšie podanie 199.000,00 €
L. Minimálne prihodenie 200,00 €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 20.000,00 €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. bezhotovostný prevod na bankový účet dražobníka, č. účtu: IBAN SK48 3100 0000 0043 5026 8216, vedený v SBERBANK Slovensko, a.s., VS:01742015,
2. v hotovosti, v eurách, do pokladne dražobníka na adrese Masarykova 21 Košice, alebo v deň konania dražby v mieste konania dražby do pokladne dražobníka,
3. banková záruka,
4. notárska úschova.

Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Originál výpisu z bankového účtu, potvrdenie o vklade peňažných prostriedkov na bankový účet v hotovosti (účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka), príjmový pokladničný doklad dražobníka, banková záruka v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom, notárska úschova v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník bez zbytočného odkladu po skončení dražby vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, zloženú dražobnú zábezpeku alebo zabezpečí jej vydanie z notárskej úschovy. Listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky predloženú účastníkom dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobník bez zbytočného odkladu vráti účastníkovi dražby, najneskôr však do 5 dní od skončenia dražby alebo od upustenia od dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením do 15 dní od skončenia dražby na bankový účet dražobníka, č. účtu: IBAN SK48 3100 0000 0043 5026 8216, vedený v SBERBANK Slovensko, a.s., pobočka Košice, VS:01742015, ak sa vydražiteľ s Navrhovateľom nedohodne inak. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 03.05.2016 o 11.00 hod. Obhliadka 2: 04.05.2016 o 14.00 hod.
Miesto obhliadky Polyfunkčná budova č.s. 1676, na ulici Zimnej ul. 1/A v Starej Ľubovni
Organizačné opatrenia Stretnutie záujemcov sa uskutoční po predchádzajúcej dohode s dražobníkom, najmenej deň vopred. Bližšie informácie na telefónnom čísle: 0911 420 810.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením v ustanovenej lehote. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby znáša vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Helena
c) priezvisko Gočová
d) sídlo Levočská 1, 064 01 Stará Ľubovňa