Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 73/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 18.4.2016
  • Značka:
  • X002691
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD 156/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby GRAND Hotel, Palackého 3477, 911 01 Trenčín, miestnosť Veľký salónik
D. Dátum konania dražby 11. 04. 2016
E. Čas konania dražby 13:40 hod.
F. Kolo dražby prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

 

PREDMET DRAŽBY – spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV: 63

Okres: Považská Bystrica

Obec: Udiča

Katastrálne územie: Udiča

Okresný úrad Považská Bystrica, katastrálny odbor

PARCELY registra „C“ evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

poznámky – charakteristika – príslušnosť k ZÚO –EL :

175

Zastavané plochy a nádvoria

324

-

176

Záhrady

154

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele reg. „C“ číslo:

Charakteristika:

Druh stavby:

459

175

rodinný dom

10

           

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na LV: sklad náradia I s pivnicou, sklad paliva, sklad náradia II s podpivničením, plot uličný, plot bočný, plot zadný, prípojka vody, prípojka kanalizácie a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby a opis  stavu predmetu dražby:

Keďže predmet dražby nebol znalcovi Ing. Andrejovi Gálikovi riadne sprístupnený na obhliadku Znalecký posudok č. 285/2015 bol vypracovaný v zmysle § 12 ods. 3 zákona 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách v znení neskorších predpisov z dostupných údajov o nehnuteľnosti. Údaje boli prevzaté zo Znaleckého posudku č. 30/2012 vypracovaného znalcom Ing. Bohuslavom Lučivjanským.

 

Rodinný dom súp.č. 459 na parc.č. 175, k.ú. Udiča

Rodinný dom je prízemný, čiastočne podpivničený bočnou stenou spojený so susedným rodinným domom.

Rodinný dom je zásobovaný pitnou vodou z verejného vodovodu, ktorý vedie v ulici pred rodinným domom. Odkanalizovanie rodinného domu je do verejnej kanalizácie, ktorej trasa vedie v spodnej, súbežne vedenej ulici a teda prípojka vedie cez záhradu a cudzie pozemky. Obec Udiča nie je plynofikovaná. Napojenie na rozvody elektriny - Elektromer je osadený vo vstupnej časti prízemia rodinného domu. Rodinný dom nie je t č. napojený na verejnú telefónnu sieť, ani na rozvody káblovej televízie s internetom.

Popis konštrukcií a vybavenia:

Osadenie do terénu je v priemernej hĺbke 0,75 m, bez zvislej izolácie, základy sú betónové s vodorovnou izoláciou, podmurovka je omietaná, murivo rodinného domu je prevažne z plných tehál v skladobnej hrúbke 45 cm, priečky sú taktiež tehlové, vnútorné omietky sú vápenné hladké, stropy v suteréne dome sú železobetónové monolitické s viditeľnými trámami a v prízemí drevené trámové s rovným podhľadom, krov je väznicový sedlový, pokrytý je pozinkovaným plechom, klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu sú úplné strechy a parapety v oboch podlažiach, fasádne omietky sú z čelnej strany nové brizolitové škrabané, doplnené o keramické obklady soklov (1. N P), bočné a zadné fasádne omietky v oboch podlažiach sú vápenno-cementové hladké, zadné čiastočne a bočné úplne poškodené.

Schody do suterénu a na povalu sú z mäkkého dreva bez podstupníc. V dome sú dvere prevažne hladké plné a okná zdvojené drevené s 2-vrstvovým zasklením. Podlahy obytných miestností sú prevažne s perlitovým poterom a textilnými povrchmi RIGA (2), doplnené podlahovinami z PVC (1). Dlažby a podlahy ostatných miestností sú v prízemí aj v suteréne prevažne z keramických dlaždíc, doplnené o podlahoviny z PVC. V oboch podlažiach je teplovodné ústredné vykurovanie s oceľovými rebrovými i doskovými radiátormi. Elektroinštalácia v dome je svetelná a motorická. Rozvody vody so studenou a teplou vodou v pozinkovanom potrubí sú v oboch podlažiach. Kanalizácia z plastového potrubia je v prízemí s 2 stúpačkami a v suteréne s 1 stúpačkou. Ako zdroje teplej úžitkovej vody slúžia elektrický bojler v kúpeľni prízemia a elektrický bojler kombinovaný s ústredným vykurovaním zabudovaný v kotolni suterénu. Zdroj vykurovania je kotol ústredného vykurovania na tuhé palivá umiestnený v kotolni suterénu.

Kuchyňa v 1. PP je vybavená kuchynskou linkou z aglomerovanej drevotriesky v dĺžke 1,80 m s oceľovým smaltovaným drezom a sporákom na tuhé palivo. Kuchynský kút v prízemí má antikorové drezové umývadlo, bez kuchynskej linky, so zostavou elektrických prenosných dvojplatničiek. Kúpeľňa v prízemí obsahuje sporáku a dreze. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením umiestnený vo vstupnej časti prízemia. Ostatné prvky sa nevyskytujú.

 

Rodinný dom bol daný do užívania v roku 1959. Objekt rodinného domu je v pomerne dobrom stavebno-technickom stave, masívne prevedený, s vykonávanou bežnou údržbou, avšak s niektorými zjavnými známkami poškodenia (fasádne omietky).

 

 

 

 

 

Príslušenstvo predmetu dražby:

Sklad náradia I s pivnicou

Nadväzne na sklad paliva, na pozemku KN-C pare. č.175, je situovaný nedokončený objekt skladu náradia s podpivničením. Objekt je murovaný, prízemný, úplne podpivničený, 2-podlažný, s plochou strechou.

Podľa údajov poskytnutých vlastníkmi a podľa odborného odhadu znalca - vzhľadom na použité konštrukčné prvky a vybavenie - bol objekt postavený v roku 2002, Objekt je v dobrom stavebno-technickom stave stavebných konštrukcií, avšak s nedorobkami - napr. neprevedené dvere, okná a pod.

Popis konštrukcií a vybavenia:

Osadenie do terénu je v priemernej hĺbke 1,20 m* bez zvislej izolácie. Základy sú betónové pásové, bez podmurovky, s vodorovnou izoláciou. Zvislé konštrukcie oboch podlaží sú murované z pórobetónových tvárnic v skladobnej hrúbke 30 cm. Strop v 1. PP je železobetónový monolitický s rovným podhľadom a 1. NP drevený trámčekový bez podhľadu. Strecha je plochá, s miernym sklonom, pokrytá pozinkovaným plechom. Vonkajšie i vnútorné omietky nie sú prevedené. Okenné a dverové otvory sú bez výplní. Dlažby sú hrubé betónová. Ostatné prvky sa nevyskytujú.

 

Sklad paliva

Nadväzne na zadnú časť rodinného domu, oproti kotolni v suteréne, na pozemku KN-C pare. č. 175, je situovaný objekt skladu paliva (uhlia). Objekt je murovaný, prízemný, nepodpivničený, s plochou strechou. Objekt daný do užívania v roku 1973. Objekt je v dobrom stavebno-technickom stave stavebných konštrukcií, s vykonávanou bežnou údržbou, avšak s nedorobkami - napr. neprevedené dvere a pod.

Popis konštrukcií a vybavenia:

Základy sú betónové pásové, s betónovou podmurovkou, s vodorovnou izoláciou. Zvislé konštrukcie sú murované z tehál v skladobnej hrúbke 15 cm. Strop je drevený trámčekový bez podhľadu. Strecha je plochá, s miernym sklonom, pokrytá pozinkovaným plechom. Vonkajšie i vnútorné omietky sú vápenno-cementové hladké. Okenné a dverové otvory sú bez výplní. Dlažba je betónová s poterom. Elektroinštalácia s prípojkou z domu je svetelná s poistkovými ističmi. Ostatné prvky sa nevyskytujú.

 

Sklad náradia II s podpivničením

Nadväzne na sklad paliva, na pozemku KN-C pare. č.175, je situovaný nedokončený objekt skladu náradia s podpivničením. Objekt je murovaný, prízemný, úplne podpivničený, 2-podlažný, s plochou strechou.

Podľa dostupných údajov bol objekt postavený v roku 2002, Objekt je v dobrom stavebno-technickom stave stavebných konštrukcií, avšak s nedorobkami - napr. neprevedené dvere, okná a pod.

Popis konštrukcií a vybavenia:

Osadenie do terénu je v priemernej hĺbke 1,20 m* bez zvislej izolácie. Základy sú betónové pásové, bez podmurovky, s vodorovnou izoláciou. Zvislé konštrukcie oboch podlaží sú murované z pórobetónových tvárnic v skladobnej hrúbke 30 cm. Strop v 1. PP je železobetónový monolitický s rovným podhľadom a 1. NP drevený trámčekový bez podhľadu. Strecha je plochá, s miernym sklonom, pokrytá pozinkovaným plechom. Vonkajšie i vnútorné omietky nie sú prevedené. Okenné a dverové otvory sú bez výplní. Dlažby sú hrubé betónová. Ostatné prvky sa nevyskytujú.

 

Plot uličný

Oplotenie čelné od ulice, pozostávajúce z kovových profilov (ohýbané prúty v rámoch) na kovových stĺpikoch v pohľadovej výške 1,20 m, votknutých do betónovej podmurovky. Oplotenie bolo vybudované v roku 1969. V čelnom oplotení sú osadené vráta a vrátka obdobného vyhotovenia z kovových profilov, doplnené plechovými plochami

 

Plot bočný

Oplotenie bočné (od juhu), pozostávajúce zo strojového pletiva na napínacích drôtoch a oceľových stĺpikoch votknutých do betónovej podmurovky v pohľadovej výške 1,50 m. Oplotenie bolo vybudované v roku 1967.

 

Plot zadný

Oplotenie zadné (od východu), pozostávajúce zo strojového pletiva na napínacích drôtoch a oceľových stĺpikoch v betónových pätkách v pohľadovej výške 1,50 m. Oplotenie bolo vybudované v roku 1967.

 

Prípojka vody

Prípojka vody z uličného vodovodného rádu do rodinného domu, prevedená z oceľového pozinkovaného jutovaného potrubia o dĺžke 14,00 m, z roku 1967.

Prípojka kanalizácie

Prípojka kanalizácie z rodinného domu cez záhrady do verejného rádu v dolnej ulici, prevedená z plastového potrubia z roku 1976.

 

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom veku a údržbe stavby.

 

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby, sa nachádza v juhozápadnej častí zastavaného územia obce Udiča. Terén je svahovitý, orientovaný na východ, prístup je z verejnej komunikácie. V mieste je možnosť napojenia na tieto inžinierske siete (verejný vodovod, verejná kanalizácia, rozvody elektriny, telefónu a káblová TV s internetom. Pozemky sú využívané ako zastavaná plocha rodinným domom s príslušenstvom (3 drobné stavby), ako predzáhradka, nádvorie a pridomová záhrada.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
ZÁLOŽNÉ PRÁVO na zabezpečenie pohľadávky v prospech: Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00 151 653 na nehnuteľnosti - Rod.dom č.s.459 na parc.č.KN-C 175 a pozemky parc.č.KN-C 175, 176 na základe zmluvy o zriadení záložného práva - V 3399/12 zo dňa 21.11.2012-235/12

Exekútorský úrad Nové Mesto nad Váhom (Mgr. Ing. Ivan Šteiner PhD.) - EXEKUČNÝ PRÍKAZ č. EX 759/2014 zo dňa 27.05.2015 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti : rod.dom č.s. 459 na pozemku parc. KNC č. 175 a pozemky parc. KNC č. 175, 176 v prospech opr. PROFI CREDIT Slovakia, s.r.o., Pribinova 25, Bratislava. - Z 1493/15- 2133/15

Exekútorský úrad Nové Mesto nad Váhom (Mgr. Ing. Ivan Šteiner PhD.) - EXEKUČNÝ PRÍKAZ č. EX 64/2015 zo dňa 09.12.2015 na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti : rod.dom č.s. 459 na pozemku parc. KNC č. 175 a pozemky parc. KNC č. 175, 176 v prospech opr. PROFI CREDIT Slovakia, s.r.o., Pribinova 25, Bratislava, IČO: 35792752. - Z 3418/15- 2301/15

Vyššieuvedené záložné práva viaznuce na predmete dražby neovplyvňujú hodnotu predmetu dražby podstatným spôsobom, keďže v zmysle ustanovenia § 151 ma ods. 3 a 151 md ods. 1 písm. i) zákona č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka, vydražiteľ nadobudne predmet dražby bez záložných práv.

Podľa dražobníkovi dostupných informácii je predmet dražby predmetom nájmu, pričom nájomná zmluva zo strany prenajímateľa ani nájomcu nebola dražobníkovi do dňa vyhotovenia tohto oznámenia o dražbe predložená.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením ---
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Vladimír Polacký
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxxxxxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 000
c) Názov obce xxxxxxxxxx d) PSČ 000 00
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Spôsob stanovenia ceny predmet dražby.
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 285/2015, ktorý vypracoval Ing. Andrej Gálik, znalec zapísaný do zoznamu znalcov vedeným Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pre odbor stavebníctvo a odvetvie odhad hodnoty nehnuteľností.
Cena podľa znaleckého posudku: 35.900,- EUR