Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 73/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 18.4.2016
  • Značka:
  • X002688
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 252/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Sídlo dražobníka – Dražobná spoločnosť, a.s., Gunduličova 3 811 05 Bratislava
D. Dátum konania dražby 13. 04. 2016
E. Čas konania dražby 10:20 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 2479, katastrálne územie Senec, Okresný úrad Senec –  katastrálny odbor, obec Senec, okres Senec a to:

 

Pozemky - parcely registra ,,C“:

parcelné číslo: 4488, výmera 304 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

 

Stavby:

súpisné číslo 1306 na parcele číslo 4488, popis stavby: rodinný dom

 

Spoluvlastnícky podiel: 1/1

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje, alebo nie je zapísané na liste vlastníctva a to najmä: uližný plot, uličný plot z dvornej časti, prípojka vody, vodomerná šachta, prípojka kanalizácie, prípojka plynu, prípojka elektro, spevnené plochy z monolitického betónu, spevnené plochy dlaždené z tehál a betónových tvárnic, podzemná pivnica...

 

 

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom na ulici Pivničná 10, súpisné číslo 1306 na parc. KN č. 4488, k.ú. Senec je situovaný v lokalite rodinných domov v rámci širšieho centra okresného mesta Senec. Rodinný dom je riešený ako samostatne stojací objekt nepravidelného obdĺžnikového pôdorysného tvaru s čiastočne plochou a prevažne sedlovou strechou. Dom je celkovo dvojpodlažný objekt osadený v strmom svahovitom teréne prístupný z dvoch strán ulicami, svojím osadením kopíruje dve výškové úrovne terénu. Prvé podlažie je z jednej strany situované na úrovni okolitého terénu dvora, z druhej strany sa jedná o suterén. Druhé podlažie je z jednej strany ulice na úrovni okolitého terénu, z druhej strany na úrovni 2.NP. Hlavný vstup do rodinného domu je z bočnej dvornej časti objektu na úrovni 1.NP, podružný z dvornej časti na úrovni 1.PP objektu.

K objektu sa nedochovala žiadna projektová ani technická dokumentácia. Vlastník ohodnocovanej nehnuteľnosti predložil starší znalecký posudok, ktorého súčasťou bolo aj čestné prehlásenie predchádzajúceho vlastníka s odvolaním sa na predchádzajúceho vlastníka, na základe ktorého bol rodinný dom postavený a daný do užívania v roku 1960. Vlastník ohodnocovanej nehnuteľnosti uviedol, že rodinný dom bol do súčasnej podoby vybudovaný aj prístavbou, túto skutočnosť však predložený starší znalecký posudok neuvádzal. Charakter stavby naznačuje jeho neskoršiu dostavbu (šikmá a plochá strecha), vzhľadom na skutočnosť nedatovania rekonštrukcie ako aj na základe dispozičnej previazanosti oboch častí rodinného domu, začiatok užívania rodinného domu uvažujem jednotný od roku 1960. V čase obhliadky boli na uličnej fasáde rodinného domu zjavné statické poruchy - trhliny. Na základe vyjadrenia vlastníka nehnuteľnosti, po oddrenážovaní objektu sa tieto už ďalej nezväčšujú. Životnosť rodinného domu uvažujem 100 rokov za predpokladu zabezpečenia dokončenia rekonštrukcie objektu a rekonštrukcie strešnej krytiny v krátkej dobe. Zároveň v prípade pokračovania známok nestability objektu je nevyhnutné uvažovať aj so sanáciou podložia.

Dispozičné riešenie:

1.PP: v čase obhliadky v štádiu rekonštrukcie. Dispozične pozostáva z predsiene so schodiskom na úroveň 1.NP, zrejme obytnej izby, priestoru prístupného z obytnej izby, skladu pod schodiskom, kúpeľne a nefunkčného WC (WC bolo pôvodne napojené na žumpu vo dvore, ktorá bola súčasným vlastníkom znefunkčnená a z uvedeného dôvodu sa WC nepoužíva). V miestnosti kúpeľne sa nachádza plynový kotol ústredného kúrenia, ktorý je nefunkčný. 

                1.NP: vstupná hala s chodbou a schodiskom na úroveň 1.PP, kuchyňa, kúpeľňa a dve obytné izby.  

Konštrukcia a vybavenie:

Stavba je založená na základových pásoch v hĺbke priemerne 2m a viac. Predpokladané vyhotovenie základových pásov je z monolitického betónu bez vodorovnej hydroizolácie. Súčasný vlastník nehnuteľnosti vykonal odvodnenie objektu oddrenážovaním. Počas  obhliadky rodinného domu neboli zistené známky vzlínajúcej vlhkosti v stenách, v suteréne však boli odstránené omietky stien. Zvislé nosné konštrukcie suterénu sú zo zmiešaných murív, v pôvodnej časti objektu prevažne z pálených tehál, v prístavbe prevažne zo siporexových tvárnic. Vonkajšie omietky sú vápenné hrubé, brizolitové  alebo ako stierkové kontaktného zatepľovacieho systému resp. len tepelný izolant. Vodorovné nosné konštrukcie - stropná konštrukcia nad úrovňou 1.PP železobetónová dosková s rovným podhľadom, nad úrovňou 1.NP prevažne drevená trámová s rovným podhľadom. Zastrešenie rodinného domu je riešené prevažne krovnou drevenou sedlovou konštrukciou, menšia časť prístavby plochou strechou. Krytina krovu strechy na dome je pálená tašková dvojdrážková, vyžaduje rekonštrukciu. Klampiarske konštrukcie sú z  pozinkovaného plechu. Vnútorné omietky resp. vnútorné povrchy stien a stropov sú realizované ako vápenné hladké omietky, bez povrchovej úpravy alebo v štádiu rekonštrukcie. Okná v suteréne 2x plastové s izolačným zasklením, 1x drevené s izolačným zasklením. Okná na úrovni 1.NP od ulice sú plastové s izolačným zasklením, od dvora pôvodné drevené dvojité. Vstupné dvere do rodinného domu sú drevené. Ostatné interiérové dvere sú hladké prevažne osadené v drevených zárubniach alebo neosadené len dverné otvory. Povrchy podláh na úrovni 1.NP v hale cementový poter, v chodbe a v kúpeľni keramická dlažba, v kuchyni linoleum, v jednej obytnej izbe veľkoplošné laminátové parkety, v druhej obytnej izbe drevené dlážkovice. V suteréne prevažne cementový poter, v kúpeľni keramická dlažba. V objekte sú inštalované rozvody vnútorného vodovodu - teplej a studenej vody z oceľových potrubí, kanalizácie, plynu. Rozvody elektroinštalácie sú vedené pod omietkami. V dome je inštalovaný rozvod ústredného kúrenia, plynový kotol ústredného kúrenia v čase obhliadky bol mimo prevádzky.  Vykurovanie rodinného domu bolo zabezpečené pomocou elektrických konvektorov, v suteréne sa nachádzala piecka na tuhé palivo. Príprava TÚV je zabezpečená pomocou elektrického zásobníkového ohrievača umiestneného v kúpeľni rodinného domu na úrovni 1.NP.

Technické vybavenie:

Kúpeľňa na 1.NP pozostáva z murovaného sprchovacieho kúta a keramického umývadla s pákovými vodovodnými batériami, WC misa kombi, celostenový keramický obklad stien. Kuchyňa pozostáva zo sektorovej kuchynskej linky z materiálov na báze dreva dĺžky 1,58m so zabudovaným kuchynským nerezovým drezom s pákovou vodovodnou batériou, samostatne stojací plynový sporák s elektrickou rúrou, keramický obklad pracovnej plochy kuchynskej linky. Časť strechy nad úrovňou 1.PP je terasa úrovne 1.NP.

Kúpeľňa na 1.PP obsahuje murovaný sprchovací kút s pákovou vodovodnou batériou a keramické umývadlo s ostatnou vodovodnou batériou, keramický obklad sprchovacieho kúta. Samostatná miestnosť WC je záchodová misa kombi mimo prevádzky.

                Rodinný dom je napojený na verejné inžinierske siete - vodovodnú, kanalizačnú, elektrickú a plynovú. Plynová prípojka bola v čase obhliadky mimo prevádzky, plynomerné hodiny boli demontované.

                Popis ostatného vybavenia je uvedený v tvorbe rozpočtového ukazovateľa. V čase obhliadky dňa 21.04.2015 bol rodinný dom obývaný, z časti v štádiu prebiehajúcej rekonštrukcie.

 

Uličný plot na parc. KN č. 4488 oddeľuje priestor dvora od uličného priestoru. Základy plota betónové pásové, podmurovka betónová. Výplň plota z oceľovej tyčoviny v ráme výšky 1,22m. Súčasťou plota je vstupná bránka na pozemok obdobnej konštrukcie. V plote sa nachádza merné miesto spotreby plyny, plynomerné hodiny v čase obhliadky boli demontované. Predpoklad vybudovania v roku 1960, uvažovaná životnosť 70 rokov.

 

Uličný plot na parc. KN č. 4488 z dvornej časti oddeľuje priestor dvora od uličného priestoru. Plot je tvorený len vstupnou bránkou na pozemok plechovou plnou, zostávajúca časť pozemku, parc. KN č. 4488 je zastavaná stavebným objektom, ktorý na základe vyjadrenia vlastníka nehnuteľnosti patrí "susedovi" na základe nepodloženej dohody z minulosti. Predpoklad vybudovania v roku 1960, uvažovaná životnosť 70 rokov.

 

Prípojka vody na parc. KN č. 4488 je vedené z dolnej časti pozemku od miesta napojenia cez vodomernú šachtu po objekt rodinného domu. Slúži pre potreby zásobovania objektu rodinného domu pitnou vodou z verejného vodovodu. Vybudovaná z oceľového potrubia. Predpokladaný začiatok užívania od roku 1960, uvažovaná životnosť 60 rokov.

 

Murovaná vodomerná šachta na parc. KN č. 4488 sa nachádza v zadnej dvornej časti. Murovaná, slúži pre potreby odpočtu spotreby vody rodinného domu z verejného vodovodu.  Predpokladaný začiatok užívania od roku 2010, uvažovaná životnosť 40 rokov.

 

Prípojka kanalizácie na parc. KN č. 4488 do verejnej kanalizačnej siete je realizované v dvoch vetvách. Kúpeľňa a kuchyňa na úrovni 1.NP je odkanalizovaná do verejnej kanalizačnej siete v hornej ulici, kúpeľňa na úrovni 1.PP je odkanalizovaná do verejnej kanalizačnej siete do dolnej ulice. Prípojka kanalizácie kúpeľne na úrovni 1.PP je riešené do tenkopriemerovej rúry, z uvedeného dôvodu nie je možné do tejto zaústiť WC na úrovni 1.PP. Predpokladaný začiatok užívania od roku 1980, uvažovaná životnosť 50 rokov.

 

Prípojka plynu na parc. KN č. 4488 je vedené od merného miesta plynu v uličnom plote po objekt rodinného domu. Slúžila pre potreby zásobovania objektu rodinného domu zemným plynom. V čase obhliadky boli plynomerné hodiny demontované. Predpokladaný začiatok užívania od roku 2010, uvažovaná životnosť 40 rokov.

 

Vzdušná prípojka elektro na parc. KN č. 4488 je vedené z miesta napojenia v rámci verejného vzdušného rozvodu elektrickej energie po objekt rodinného domu. Slúži pre potreby zásobovania objektu rodinného domu elektrickou energiou. Predpokladaný začiatok užívania od roku 1960, uvažovaná životnosť 60 rokov.

 

Spevnené plochy z monolitického betónu na parc. KN č. 4488 sa nachádzajú ako čiastočný prístupový chodník a plocha pred rodinným domom v dvornej časti objektu. Betónové monolitické. Predpokladaný začiatok užívania od roku 1980, uvažovaná životnosť 45 rokov.

 

Spevnená plocha dláždená z tehál a betónových tvárnic na parc. KN č. 4488 je prístupový chodník k rodinnému domu na úrovni 1.NP. Predpokladaný začiatok užívania od roku 2010, uvažovaná životnosť 30 rokov.

 

Betónová podzemná pivnica v dvornej časti na parc. KN č. 4488 s betónovým stropov a oceľovým vstupným rebríkom.  Predpokladaný začiatok užívania od roku 1960, uvažovaná životnosť 65 rokov.

 

Pozemok, parc. KN č. 4488, k.ú. Senec je situovaný v lokalite pôvodnej zástavby rodinných domov v rámci širšieho centra okresného mesta Senec. Polohu možno charakterizovať ako relatívne kľudnú, v ľahko dostupnom kontakte s centrom mesta Senec, ako aj v ľahko dostupnom kontakte s Hlavným mestom SR Bratislavou. Parcela je prístupná po verejnej komunikácii so spevneným povrchom vozovky z dvoch strán s možnosťou priameho vstupu z ulice Pivničná. Dostupná vzdialenosť centra mesta je do 10min. peši. Vzdialenosť historického centra Hlavného mesta SR Bratislava je do 25km, do 30min. pri použití osobného motorového vozidla. Dostupnosť železničnej stanice Senec je do 1,5 km. Dostupnosť na diaľnicu D1 je do 4 km. Dostupnosť leteckej a lodnej dopravy v rámci Hlavného mesta SR Bratislava do 20km. Dostupnosť obecných úradov je do 15 min. peši.

Pozemok, parc. KN č. 4488 je z časti zastavaný stavbou rodinného domu súpisné číslo 1306. Zostávajúca časť pozemku je dvor.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď. opis predmetu dražby

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Záložné právo v prospech Československej obchodnej banky,a.s.,pobočka zahraničnej banky v SR,IČO:30805066 na:rodinný dom súp.č.1306 na parc.č.4488 a na pozemok parc.č.4488 podľa V-1004/07 zo dňa 30.8.2007.

Exekučné záložné právo v prospech Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. na:rodinný dom súp.č.1306 na parc.č.4488 a na pozemok parc.č.4488, podľa Ex 2023/13 zo dňa 25.4.2014, (súdny exekútor Mgr. Drahomír Kriváň), Z-2630/14

Exekučné záložné právo v prospech Sociálna poisťovňa na:rodinný dom súp.č.1306 na parc.č.4488 a na pozemok parc.č.4488, podľa EX 15222/14 zo dňa 28.1.2015, (súdny exekútor JUDr. Rudolf Krutý), Z-775/15

Exekučné záložné právo v prospech Sociálna poisťovňa na:rodinný dom súp.č.1306 na parc.č.4488 a na pozemok parc.č.4488, podľa EX 11697/13 zo dňa 28.1.2015, (súdny exekútor JUDr. Rudolf Krutý), Z-776/15

Exekučné záložné právo v prospech Sociálna poisťovňa na:rodinný dom súp.č.1306 na parc.č.4488 a na pozemok parc.č.4488, podľa EX 1547/14 zo dňa 28.1.2015, (súdny exekútor JUDr. Rudolf Krutý), Z-777/15

Exekučné záložné právo v prospech Sociálna poisťovňa na: rodinný dom súp.č.1306 na parc.č.4488 a na pozemok parc.č.4488, podľa EX 90/2014 zo dňa 22.02.2016, (súdny exekútor JUDr. Rastislav Horský), Z-1120/16
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 60.200 EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Martin Hatara
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 00000
c) Názov obce xxxxxx d) PSČ 00000
e) Štát xxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 00000000
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 72/2015, ktorý vypracoval znalec Ing. Ivan Šimek, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie, Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľnosti, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znlaca 914405.
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 23.04.2015