Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 72/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 15.4.2016
  • Značka:
  • X002619
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DD 319/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Slovenská sporiteľňa, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tomášikova
b) Orientačné/súpisné číslo 48
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 832 37
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 00151653
C. Miesto konania dražby Hotel ARCADE***, Námestie SNP 5, 974 01 Banská Bystrica, miestnosť „Veľký salónik“
D. Dátum konania dražby 16. 05. 2016
E. Čas konania dražby 10:40 hod.
F. Kolo dražby prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

 

PREDMET DRAŽBY

Základná špecifikácia:

Číslo LV:
3486

Okres: Banská Štiavnica
Obec: Banská Štiavnica
Katastrálne územie: BANSKÁ ŠTIAVNICA

Okresný úrad – katastrálny odbor: Banská Štiavnica

Byt – spoluvlastnícky podiel 1/1

Charakteristika (číslo bytu, vchodu, poschodia, adresa):

s.č. stavby:

Postavený na parc. reg. „C“ č.

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu a spoluvlastnícky podiel k pozemku (parc. reg. „C“ č. 5311, výmera: 641 m2, druh zastavané plochy a nádvoria):

Bytový dom / Byt, číslo: 13, vchod: 11, 7.p.

1484

5311

8325/358256

           

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby a opis stavu predmetu dražby:

Bytový dom s.č.1484, v ktorom sa byt č. 13 nachádza,  je postavený v  zástavbe bytových domov na parc. KN č.5311 nachádzajúci sa v k.ú.Banská Štiavnica. Má prízemie, ako i 7 ďalších nadzemných podlaží. Prízemie je využité ako spoločné priestory kočikáreň, sušiareň, práčovňa, ako i pivnice patriace k jednotlivým bytom, nebytové priestory garáží v súčasnosti s využitím, ako predajne či skladové priestory. Nosná konštrukcia domu je panelová s nameranou hrúbkou 44 cm i so zateplením. Dom má centrálne schodisko a osobný výťah mimo zrkadla schodišťa. Na poschodiach sú umiestnené 2 byty.

Bytový dom má nosné konštrukcie montované z plošných panelových dielcov. Krytina plochej strechy sú živičné pásy natavované. Obvodový plášť je z pórobetónových veľkorozmerových panelov ako i so spomenutým zateplením. Stropy sú železobetónové dosky s rovným podhľadom. Schodištia sú železobetónové prefabrikované dvojramenné. Vonkajšie omietky sú s povrchovou úpravou na báze umelých hmôt urobené po zateplení. Klampiarske konštrukcie úplné pozinkované, inštalovaný bleskozvod.

V bytovom dome chýbajú vnútorné keramické obklady (0%-ná dokončenosť) a povrch podláh s povrchovou úpravou s cementovým poterom ako s prevažujúcou.

Počas životnosti v posledných rokoch bolo urobené zateplenie bytového domu s omietkami ako i výmenou hlavných vstupných a zádverových dverí a taktiež dverí v zadných vchodoch i s osadenými poštovými schránkami. Taktiež došlo k osadeniu elektronických hlásnikov. 

Predmetná stavby bytového  domu sa  stala užívania schopnou v roku 1982.    Bytový dom znalec hodnotí ako bytový dom s výbornou údržbou.

Byt č. 13 je štvorizbový 1.kategórie s príslušenstvom predsiene, kuchyne, kúpeľne, WC, spojovacej chodby a pivnice. Byt č.13 sa nachádza na 7.podlaží v bytovom dome s.č. 1484. Podlahová plocha bytu je 81,24 m2, z toho podlahová plocha pivnice je 1,37 m2.

Podlahy v izbách sú veľkoplošné parkety a  u ostatných miestností sú položené veľkoplošné keramické dlažby. Dvere sú plné dyhované i s presklením s osadením do drevenných zárubní a vchodové pôvodné s vnútorným tapacírom.  Okná sú osadené plástové so žalúziami hliníkovými a tak v položke ostatné uvažujem s koeficientom cenového podielu 1,85. Úpravy vnútorných povrchov sú vápenné hladké omietky. Vnútorné keramické obklady sú urobené v kuchyni pri sporáku a dreze a v kúpeľni do výšky 2,0 m ako i u vane a v samostatnom WC do 1,0 m.

Vykurovanie bytu je ústredné s diaľkovou dodávkou tepla cez plechové radiátory i s meračmi tepla. V byte je vybudovaný rozvod teplej a studenej vody, elektroinštalácie, telefónu televízie a zemného plynu.

Kuchynská linka má dĺžkou 3,20 m na báze dreva, sporák je osadený plynový s elektrickou rúrou a je osadený i digestor. Výtokové batérie sú pákové v kúpeľni do vane i umývadla, ako i do umývacieho nerezového drezu. U položky vnútorného hygienického zariadenia vrátane WC - osadená vaňa plástová rohová, umývadlo ako i WC so splachovacou nádržkou. Bytové jadro je murované. Byt má samostatné meranie teplej vody, zemného plynu a elektriny.

V byte bola v posledných rokoch realizovaná kompletná rekonštrukcia bytu - omietky, dvere, okná, vnútorné vybavenie kuchyne, kúpeľne, murované jadro, rozvody el. inštalácie, podlahy atď  a tak znalec uvažoval s bytom ako kompletne rekonštruovaným.

.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Vlastník pod p.č. 31 a 50
Pod V 223/2011 sa zriaďuje záložné právo na nehnuteľnosti - byt č. 13 na 7.p., vchod 11 + podiel 8325/358256 na spoloč. častiach, zariad. domu a pozemku v prospech oprávneného: Slovenská sporiteľňa, a.s., Tomášikova 48, 832 37 Bratislava, IČO: 00 151 653.

Vlastník pod p.č. 31
Záložné právo k bytu č. 13 podľa paragrafu 15 zákona č.182/93 Z.z. v prospech ostatných vlastníkov bytov a
nebytových priestorov.

Poznámka dražobníka – Na Liste vlastníctva č. 3486, k.ú. Banská Štiavnica je byte č. 13, ktorý je predmetom dražby vyznačená plomba na základe V – 493/2015.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Znalecký posudok:
Číslo znaleckého posudku: 37/2016
Meno znalca: Ing. Ľubomír Rajnoha
Dátum vyhotovenia: 29.02.2016
Všeobecná cena odhadu: 39.000 EUR
K. Najnižšie podanie 39.000,- EUR
L. Minimálne prihodenie 300,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 5.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka ,
2. V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby,
3. Banková záruka,
4. Notárska úschova.

V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby alebo prevodom na účet dražobníka číslo IBAN: SK3009000000000634824693, BIC: GIBASKBX vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s. s variabilným symbolom 3192016.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.

c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad na hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby alebo v hotovosti.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka číslo IBAN: SK3009000000000634824693, BIC: GIBASKBX vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s. s variabilným symbolom 3192016 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,- EUR, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 27.04.2016 o 10:00 hod. Obhliadka 2: 10.05.2016 o 10:00 hod.
Miesto obhliadky Obhliadky sa uskutočnia na mieste, kde sa nachádza predmet dražby.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa môžu ohlásiť aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0128, Po - Pi 8:00 - 16:00 hod.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote , prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Marta
c) priezvisko Pavlovičová
d) sídlo Šafárikovo námestie 4, 811 02 Bratislava