Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 72/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 15.4.2016
  • Značka:
  • X002632
Dražby a aukcie, s. r. o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 150335
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražby a aukcie, s. r. o.
II. Sídlo/bydlisko Flámska9783/103601 Martin
a) Názov ulice/verejného priestranstva Flámska
b) Orientačné/súpisné číslo 9783/1
c) Názov obce Martin d) PSČ 03601
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sro , vložka číslo: 18739/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36751642
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Martin
D. Dátum konania dražby 12. 04. 2016
E. Čas konania dražby 11:00 hod.
F. Kolo dražby opakovaná dražba
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese Komárno, obci Zlatná na Ostrove, katastrálne územie Zlatná na Ostrove, evidované Okresným úradom Komárno - katastrálny odbor  na LV č. 507 ako:

 

- stavba – rodinný dom súpis. č. 560, ktorý je postavený na pozemku – parcele C-KN parc. č. 1093/35 v podiele ½ + ½,

- pozemok – parcela C-KN parc. č. 1093/15 o výmere 455 m2, druh pozemku záhrady, v podiele ½ + ½,

- pozemok – parcela C-KN parc. č. 1093/35 o výmere 505 m2, druh pozemku zastavané plochy a nádvoria, v podiele ½ + ½.

 

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom so súpisným číslom 560 s príslušenstvom sa nachádza v obci Zlatná na Ostrove, na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove, okres Komárno ( vzdialenosť od centra obce je 1,30 km, od okresného mesta Komárno je cca 12 km ). Rodinný dom je samostatne stojaci objekt - dom s dvorom a priemerným dispozičným riešením. Nachádza sa medzi stavbami rodinných domov so štandardným vybavením, v obci s počtom obyvateľov do 5000, mimo obchodného centra a hlavných ulíc obce, v obytnej časti. Je prístupný z verejného priestranstva s parc.č.1094/1 - pozemok nie je evidovaný na liste vlastníctva. V čase vykonania posudku dopyt po obdobných nehnuteľnostiach ako sú ohodnocované nehnuteľnosti v danej lokalite je nižší v porovnaní s ponukou. Súčasný technický stav nehnuteľností je primeraný veku; nehnuteľnosti nevyžadujú opravu, len čiastočnú rekonštrukciu. Prevládajúca zástavba v okolí je na bývanie - rodinné domy. Príslušenstvo nehnuteľnosti je bez dopadu na jeho cenu; typ nehnuteľnosti je vhodný - dom, so záhradou a dvorom. Pracovné príležitosti v okolí sú v čase vykonania posudku, nezamestnanosť je do 15 %, dostatočná ponuka pracovných príležitostí. Z priľahlých pozemkov nehnuteľností je možnosť napojenia na inžinierska siete : verejný vodovod, plynovod, rozvod elektriny, telefónu. Komunikačný systém v okolí rodinného domu : autobus, železnica. Pred budovou rodinného domu je možnosť parkovania na okraji miestnej komunikácie. Konfigurácia terénu je mierne svahovitý. Hustota obyvateľstva je priemerná v mieste stavby. Orientácia nehnuteľnosti ( hlavných miestností ) je čiastočne vhodné - čiastočne nevhodné. Obec Zlatná na Ostrove je obec s počtom obyvateľov do 5000, nachádza sa tu základná sieť obchodov; základná škola, kultúrne stredisko, športové zariadenia, reštaurácie; obecný úrad, pošta. Prírodná lokalita v bezprostrednom okolí stavby je les, park vo vzdialenosti do 1000 m. V bezprostrednom okolí budovy rodinného domu životné prostredie je rušené len bežným hlukom a prachom od dopravy. Ochranné pásma v tesnej blízkosti nehnuteľností sa nenachádzajú. Platný smerný územný plán obce neuvažuje so zmenou územia. Možnosť ďalšieho rozšírenia je menej ako päťnásobok súčasnej zástavby. Nehnuteľnosti sú bez výnosu.

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Rodinný dom so súpisným číslom 560 na pozemku s parc.č.1093/35                     v katastrálnom území Zlatná na Ostrove

 

POPIS STAVBY

 

Budovu so súpisným číslom 560 na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove, vychádzajúc            z predložených dokladov, ako aj jej skutočného účelu užívania pre účely stanovenia jej všeobecnej hodnoty, charakterizujem ako rodinný dom.

Budova rodinného domu sa nachádza na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove, medzi rodinnými domami so štandardným vybavením, v zastavanom území obce, v obytnej časti. Jedná sa o samostatne stojacu budovu s jedným nadzemným podlažím, čiastočným podpivničením, sedlovou strechou.

 

ŽIVOTNOSŤ A OPOTREBENIE

 

Vek budovy som stanovil vychádzajúc z výsledkov miestnej obhliadky a potvrdenia Obce Zlatná na Ostrove, vydané pod č.j. 22/16/01 zo dňa 11.01.2016. Budova bola postavená začiatkom 60-ych rokov 20. storočia a je užívaná od roku 1964. Na rodinnom dome bola počas jeho užívania vykonávaná potrebná pravidelná údržba. V roku 2014 bola vykonaná len čiastočná rekonštrukcia - výmena výplní otvorov ( okien), čiastočne strešnej konštrukcie a krytiny, nášľapnej vrstvy podláh v obytných miestnostiach a  vybavenia kuchyne. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je tiež zabezpečovaná. Predpokladaná životnosť stavby murovanej vzhľadom na jej technický stav zistený pri miestnej obhliadke a účel užívania určujem na 100 rokov.

 

 

POPIS PODLAŽÍ

 

1. Podzemné podlažie

Prvé podzemné podlažie dispozične pozostáva z jednej miestnosti kotolne.

 

TECHNICKÝ POPIS VYHOTOVENIA V ČASE OBHLIADKY :

Osadenie podlažia je v priemernej hĺbke 1,90 m pod úrovňou terénu, bez izolácie. Zvislé konštrukcie podlažia sú                 z monolitického železobetónu; deliace priečky nie sú. Stropná konštrukcia podlažia je s rovným podhľadom monolitická železobetónová. Vnútorné omietky sú vápenno-cementové. Schody sú vyhotovené so drevenou nosnou konštrukciou, mäkké drevo bez podstupníc. Podlaha v miestnosti je s povrchom z betónovej mazaniny. Elektroinštalácia podlažia je svetelná ako i motorická. Na podlaží je aj rozvod zemného plynu. Zdrojom vykurovacej vody je kotol ústredného kúrenia stacionárny na zemný plyn. Zdrojom teplej vody je elektrický zásobníkový ohrievač vody.                  Na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie, ktoré by mali vplyv na výšku jej technickej hodnoty.

 

1. Nadzemné podlažie

Prvé nadzemné podlažie dispozične pozostáva z troch obytných miestností, predsiene, skladu, kúpeľne, samostatného záchodu a kuchyne.

 

TECHNICKÝ POPIS VYHOTOVENIA V ČASE OBHLIADKY :

Základy rodinného domu tvoria monolitické betónové základové pásy s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Podmurovka je vyhotovená z monolitického betónu s priemernou výškou 0,14 m ( do 0,50 m ). Zvislé konštrukcie podlažia sú murované v prevážnej časti z tehál v prevažujúcej hrúbke 0,30 m ( do 30 cm ); deliace priečky sú tehlové. Vnútorné omietky na podlaží sú vápenné štukové hladké. Stropná konštrukcia podlažia je s rovným podhľadom drevená trámová, s dolným a horným dreveným záklopom + sádrokartónový podhľad. Sedlová strecha so stojatou stolicou je pokrytá betónovými škridlami jednodrážkovkami zn.Bramac. Klampiarske konštrukcie strechy sú vyhotovené                      z obojstranne pozinkovaného plechu - len zvody, žlaby len čiastočne. Klampiarske konštrukcie ostatné ( okenné parapety, atď. ) sú vyhotovené prevážne taktiež z poplastovaného hliníkového plechu. Fasádne omietky sú na celej ploche omietanej steny brizolitové, obklady nie sú vyhotovené. Schody na povalu majú drevenú nosnú konštrukciu - mäkké drevo bez podstupníc. Dvere na podlaží sú drevené hladké plné alebo zasklené rámové, okná sú prevážne nové plastové s izolačným dvojsklom; sú opatrené vnútornými plastovými roletami. Podlahy v obytných miestnostiach sú veľkoplošné  laminátové  parkety,   pričom v ostatných miestnostiach je podlaha pokrytá keramickou dlažbou. Ústredné vykurovanie je konvekčné teplovodné s rozvodom z oceľových rúr a radiátormi oceľovými panelovými. Elektroinštalácia podlažia je svetelná ako i motorická. Rozvod vody je vyhotovený z oceľového potrubia studenej a teplej vody z centrálneho zdroja. Aj na danom podlaží rodinnom dome je realizovaná inštalácia zemného plynu.  Kanalizácia je z plastového potrubia. Vybavenie kuchyne pozostáva : sporák plynový s elektrickou rúrou, drez oceľový nerezový, kuchynské linky je na báze dreva rozvinutej šírky 2,40 m´. Vnútorné vybavenie podlažia : vaňa oceľová smaltovaná, umývadlo. Vodovodné batérie sú pákové nerezové so sprchu 1 kus, pákové nerezové 1 kus a ostatné 1 kus. Záchod je umiestnený samostatne, splachovací. Vnútorné obklady stien na podlaží sa nachádzajú v prevážnej časti kúpeľne do výšky 1,35 m, obloženie vane. V obývacej izbe sa nachádzajú liatinové kachle. Na tomto podlaží je umiestnený elektrický rozvádzač s automatickým istením. Na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie, ktoré by mali vplyv na výšku jej technickej hodnoty.

 

Sklad na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná                     na Ostrove

POPIS STAVBY

Budovu bez súpisného čísla na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove, vychádzajúc                    z predložených dokladov, ako aj jej skutočného účelu užívania pre účely stanovenia jej všeobecnej hodnoty, charakterizujem drobnú stavbu skladu - s doplnkovou funkciou k hlavnej stavbe rodinného domu ( i keď svojou zastavanou plochou prevyšujúc 25 m2, ale svojim charakterom sa jedná o drobnú stavbu ).

Stavba skladu sa nachádza na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove, medzi rodinnými domami so štandardným vybavením, v zastavanom území obce, v obytnej časti. Jedná sa o samostatne stojacu budovu           s jedným nadzemným podlažím, bez podpivničením, sedlovou strechou.

 

ŽIVOTNOSŤ A OPOTREBENIE

 

Vek budovy som stanovil vychádzajúc z výsledkov miestnej obhliadky a odborného odhadu. Zahájenie užívania budeo uvažovať od roku 1968. Na sklade dome bola počas jeho užívania vykonávaná potrebná pravidelná údržba. Údržba prvkov krátkodobej životnosti je tiež primerane zabezpečovaná. Predpokladaná životnosť stavby murovanej vzhľadom na jej technický stav zistený pri miestnej obhliadke a účel užívania určujem na 60 rokov.

 

 

POPIS PODLAŽÍ

1. Nadzemné podlažie

Prvé nadzemné podlažie dispozične pozostáva z dvoch neobytných miestností skladov.

 

TECHNICKÝ POPIS VYHOTOVENIA V ČASE OBHLIADKY :

Základy skladu sú monolitické betónové základové pásy s vodorovnou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Zvislé konštrukcie podlažia sú murované v prevážnej časti z tehál v prevažujúcej hrúbke 0,30 m ( do 30 cm ); deliace priečky sú tehlové. Vnútorné omietky na podlaží sú vápenné štukové hladké. Sedlová strecha - hambálková - je pokrytá azbestocementovými vlnovkami. Fasádne omietky sú na celej ploche omietanej steny vápenné. Dvere na podlaží sú drevené zasklené, okná sú prevažne drevené s jednovrstvým zasklením. Podlahy v miestnostiach sú s povrchom                   z cementového poteru. Elektroinštalácia podlažia je svetelná ako i motorická. Na podlaží okrem toho sa nenachádzajú žiadne iné vybavenia a konštrukcie, ktoré by mali vplyv na výšku jej technickej hodnoty.

 

Plot uličný na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná                na Ostrove - ´P1´

 

Plot uličný ´P1´ v celkovej dĺžke 22,04 m bol postavený a je užívaný od roku 1975 - podľa stavebno-technického prevedenia, stavu. Nachádza sa na hranici pozemkov s parc.č.1093/35 a parc.č.1094/1. Betónový základ je vyhotovený po celej dĺžke, podmurovka je taktiež betónová. Vlastné teleso plota je zo zvislých oceľových tyčovín. Výška výplne plota je 1,08 m. V tomto oplotení sú osadené plotové vráta a vrátka z kovových profilov.  

 

Plot bočný na pozemku s parc.č.1093/15 a parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove - ´P2´

 

Plot bočný ´P2´ v celkovej dĺžke 48,00 m bol postavený a je užívaný od roku 2014 - podľa stavebno-technického prevedenia, stavu. Nachádza sa na hranici pozemkov s parc.č.1093/15, parc.č.1093/35 a parc.č.1093/18, parc.č1092/165, :/17. Betónový základ je vyhotovený okolo oceľových stĺpikov. Vlastné teleso plota je zo strojového pletiva. Výška výplne plota je 1,50 m.

 

Vodovodná prípojka na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove - ´A´

 

Vodovodná prípojka bola realizovaná v roku 1964 z oceľových rúr DN 32. Zásobuje pitnou vodou rodinný dom                   z verejného vodovodu. Meranie spotreby vody je zriadené vo vodomernej šachte umiestnenej na  pozemku                     s parc.č.1093/35 - vedľa rodinného domu, vo dvore.

 

Vodomerná šachta na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove - ´B´

 

Vodomerná šachta betónová s oceľovým poklopom je umiestnená na pozemku s parc.č.1093/35. Bola postavená spolu   s vodovodnou prípojkou, a užíva sa od roku 1964. Slúži na meranie vody z verejného vodovodu, spolu s výbavou                na meranie a s armatúrami. 

 

Kanalizačná prípojka na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove - ´C´

 

Kanalizačná prípojka - gravitačná - odvádza splaškové vody z rodinného domu do žumpy. Bola postavená a užíva sa     od roku 2014.

 

Žumpa na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná                    na Ostrove - ´D´

 

Žumpa –monolitická betónová izolovaná, slúži na prechodné umiestnenie splaškových vôd z rodinného domu. Užívaná je od roku 2014.

 

Plynová prípojka na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove - ´E´

 

Plynová prípojka bola realizovaná v roku 1986 z oceľových rúr DN 25. Zásoboval zemným plynom rodinný dom                  z uličného rozvodu STL plynu. Meranie spotreby je zriadené v oceľovej skrini umiestnenej pred uličným priečelím rodinného domu, so regulátorom tlaku.

 

Spevnené plochy na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove - ´F´

 

Spevnené plochy sú vyhotovené z monolitického betónu hr.0,10 m, užívané od roku 1973. Sú ním chodníky a vstup pred rodinným domom.

 

Vonkajšie schody na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove - ´G´

 

Vonkajšie schody sú vyhotovené ako betónové na terén, s povrchom nástupníc z cementového poteru. Slúžia na prístup do obytných priestorov. Užívané sú od roku 2014.

 

Elektrická prípojka na pozemku s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove - ´H´

 

Elektrická prípojka vzdušná trojfázová - vodiče AlFe - užívaná od roku 1964.

 

Pozemok s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove

Pozemok s parc.č.1093/35 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove, je vedený na liste vlastníctva č.507, ako zastavané plochy a nádvoria, vo výmere 505 m2. Pozemok leží v zastavanom území obce Zlatná na Ostrove, ktorá má počet obyvateľov do 5000, medzi rodinnými domami so štandardným vybavením, mimo obchodného centra obce, v obytnej časti. Je rovinatého charakteru, prístup je po spevnenej komunikácii s možnosťou napojenia na všetky rozvody inžinierskych sietí - nachádzajúce v blízkosti. Na pozemku s parc.č.1093/35 sa nachádza stavba rodinného domu                 so súpisným číslom 560. Vzhľadom na polohu pozemku, záujem o kúpu okolitých pozemkov, sa jedná o pozemok                 so zvýšeným záujmom o kúpu. Nie sú známe žiadne negatívne účinky okolia, ktoré by mohli upravovať všeobecnú cenu pozemku.

 

Pozemok s parc.č.1093/15 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove

Pozemok s parc.č.1093/15 v katastrálnom území Zlatná na Ostrove, je vedený na liste vlastníctva č.507, ako záhrady, vo výmere 455 m2. Pozemok leží v zastavanom území obce Zlatná na Ostrove, ktorá má počet obyvateľov do 5000, medzi rodinnými domami so štandardným vybavením, mimo obchodného centra obce, v obytnej časti. Je rovinatého charakteru, prístup je po spevnenej komunikácii s možnosťou napojenia na všetky rozvody inžinierskych sietí - nachádzajúce v blízkosti. Na pozemku s parc.č.1093/15 sa nenachádza žiadna stavba. Vzhľadom na polohu pozemku, záujem o kúpu okolitých pozemkov, sa jedná o pozemok so zvýšeným záujmom o kúpu. Nie sú známe žiadne negatívne účinky okolia, ktoré by mohli upravovať všeobecnú cenu pozemku.

 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Vklad záložného práva V-1340/12 v prospech Všeobecnej úverovej banky, a.s., so sídlom Mlynské nivy 1, 829 90 Bratislava, IČO: 31 320 155 na zabezpečenie pohľadávky s príslušenstvom, č. zmluvy: Z 620021-12 na pozemky parc. 'C' č. 1093/15, 1093/35 a na rodinný dom so súp. č. 560 na parc. 'C' č. 1093/35, v.z.91/12.

Poznámka vl č. 1:
Poznamenáva sa Oznámenie o začatí výkonu záložného práva (V-1340/12) zo dňa 27.11.2015, P-1300/15 v prospech záložného veriteľa Všeobecná úverová banka, a.s., so sídlom Mlynské Nivy 1, 829 90 Bratislava IČO:31 320 155 formou predajom na dobrovoľnej dražbe na pozemok 'C' parc.č. 1093/15, 1093/35 a na rodinný dom so súp. č. 560 na parc. 'C' č. 1093/35.

Poznamenáva sa Oznámenie o dražbe č.150335 - prvá dražba zo dňa 03.02.2016, P-97/16 dražobníkom Dražby a aukcie,s.r.o., Flámska 9783/1, 03601 Martin, IČO:36751642 na parcely registra C-KN parc.č.1093/15, 1093/35 a rodinný dom so súp.č.560 na parc.č.1093/35 v podiele 1/2 vlastníka: Nagyová Renáta r.Nagyová, nar.19.12.1978 a v podiele 1/2 vlastníka: Bengyáková Edita r.Szarková, nar.09.12.1957.

Poznámka vl č. 2:
Poznamenáva sa Oznámenie o dražbe č.150335 - prvá dražba zo dňa 03.02.2016, P-97/16 dražobníkom Dražby a aukcie,s.r.o., Flámska 9783/1, 03601 Martin, IČO:36751642 na parcely registra C-KN parc.č.1093/15, 1093/35 a rodinný dom so súp.č.560 na parc.č.1093/35 v podiele 1/2 vlastníka: Nagyová Renáta r.Nagyová, nar.19.12.1978 a v podiele 1/2 vlastníka: Bengyáková Edita r.Szarková, nar.09.12.1957.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením neúspešná
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Ivan Hanajík
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Flámska
b) Orientačné/súpisné číslo 9783/1
c) Názov obce Martin d) PSČ 03601
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 21101966
V. Odhad ceny predmetu dražby 22.800,00 €