Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 64/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 5.4.2016
  • Značka:
  • X002341
LICITOR group, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo D 500915
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko LICITOR group, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Sládkovičova601001 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sa , vložka číslo: 10476/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36421561
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby sídlo dražobníka – LICITOR group, a.s., Sládkovičova 6, 010 01 Žilina
D. Dátum konania dražby 29. 03. 2016
E. Čas konania dražby 11:00 hod.
F. Kolo dražby 2.
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti – rodinný dom s. č. 415 s príslušenstvom postavený na parc. č. 2488 a pozemok registra „C“ na parcele č. 2488 a 2490, v k. ú. Vysoká nad Kysucou, okres Čadca, zapísaný na LV č. 672, v spoluvlastníckom podiele 1/1. 

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s. č. 415 v k. ú. Vysoká nad Kysucou

Predmetom je rodinný dom s. č. 415 samostatne postavený v uličnej zástavbe obce Vysoká nad Kysucou postavený v roku 1965. Dom je situovaný v osídlenej oblasti obce. Je jednopodlažný bez obytného podkrovia, čiastočne podpivničený a murovaný so sedlovou strechou. Rodinný dom má jednu bytovú jednotku. Prístup k pozemku a rodinnému domu je zo štátnej cesty II. triedy. V danom mieste je možnosť sa napojiť na rozvod verejného vodovodu, zemného plynu, elektrická prípojka NN a verejnej kanalizačnej siete.

Dispozičné riešenie:

Dom je rozdelený na jedno podzemné podlažie, jedno nadzemné podlažie bez obytného povalového podkrovia.

1.podzemné podlažie - suterén obsahuje: pivnicu.

1.nadzemné podlažie - prízemie obsahuje závetrie, zádverie, kde sú situované aj hygienické zariadenia, chodba, schodisko do suterénu, schodisko na povalový priestor, kuchyňa, obytné izby.

Konštrukčné a materiálové vyhotovenie:

Základové konštrukcie sú z monolitických, betónových základových pásoch s vodorovnou a zvislou izoláciou proti vode a zemnej vlhkosti. Osadenie do terénu je v hĺbke do 2 m bez zvislej izolácie. Obvodové steny suterénu sú monolitické z betónu. Steny majú zvislú izoláciu, ktorá je chránená prímurovkou po úroveň terénu. Zvislé konštrukcie 1.NP sú murované z tehloblokov a tehál. Hrúbka stien je do 375 mm.  Deliace konštrukcie sú murované priečky z tehál. Hrúbka priečok je 125 a 150 mm. Vodorovná konštrukcia je monolitická, železobetónová doska s rovným podhľadom. Schodisko do 1.PP je oceľové rebríkové a na povalu drevené rebríkové. Krov je drevený sedlový s klieštinami. Krytina na krove je z azbestocementových šablón na strešných latách. Klampiarske konštrukcie sú úplné z pozinkovaného plechu. Fasáda nie je zateplená. Vnútorné povrchy stien sú vytvorené z hladkých vápenných omietok (poškodenie vnútornej omietky v 1.PP od zvýšenej vlhkosti je zohľadnené percentuálne vo výpočte). Keramické obklady sú vyhotovené nad kuchynskou linkou, v hygienických zariadeniach v prevažnej časti. Podlahy v suteréne sú z cementového poteru a podlahy na 1. nadzemnom podlaží sú pokryté z PVC. Keramické podlahy sú v zádverí a v hygienických zariadeniach. Okná v suteréne sú jednoduché drevené a na prízemí sú drevené dvojité, vchodové dvere drevené rámové. Vnútorné dvere hladké osadené do oceľovej zárubne. Stavba je vykurovaná ústredným kúrením prostredníctvom kondenzačného kotla na zemný plyn umiestnený v úrovni 1.NP. Vykurovacie telesá sú oceľové panelové radiátory. Rozvod teplej a studenej vody je vedená v oceľovom potrubí z kotla ÚK. Rozvod vnútornej kanalizácie je vedený v liatinovom potrubí. Elektroinštalácia je motorická s ističmi osadenými na 1.nadzemnom podlaží. Vybavenie sanitou je realizované v štandardnom vyhotovení - WC kombi s nádržkou, keramické umývadlo s pákovou nerezovou batériou a sprchový kút s pákovou nerezovou batériou so sprchou.  Vybavenie kuchyne kombinovaný sporák na plyn s elektrickou rúrou, sporák na tuhé palivo, kuchynská linka na báze dyhy dĺžky 2,0 bm, nerezový drez, vodovodná páková batéria.

 

Pozemok

Rodinný dom súp. č. 415 s príslušenstvom je na parc.KN-C č. 2488. Nachádza sa v osídlenej časti obce Vysoká nad Kysucou. Prístup k pozemku a rodinnému domu je zo štátnej cesty II. triedy. Obec Vysoká nad Kysucou leží na horných Kysuciach v údolí rieky Kysuce vo vzdialenosti 18 km na juhozápad od okresného mesta Čadca a 8 km od mesta Turzovka. Obec hraničí na západe s katastrom obce Makov, na severozápade s katastrom obce Bíla, kde spoločná časť katastrálnej hranice tvorí súčasne aj štátnu hranicu s Českou republikou. Na severe katastrálneho územia hraničí s katastrom obce Korňa a na juhu s katastrom obce Veľké Rovné, ktorá patrí do okresu Bytča. Obec je typickou kopaničiarskou obcou s rozťahaným osídlením. Občianska a technická vybavenosť obce s predajňou potravín a rozličného tovaru, zdravotné stredisko, futbalové ihrisko, knižnica, pošta, vlaková zástavka, verejný vodovod, verejná kanalizačná sieť, rozvodná sieť plynu, káblová televízia, základná a materská škola. Dopravné spojenie s mestom Turzovka a okresným mestom Čadca je medzimestskou autobusovou dopravou alebo vlakovou dopravou.

Dom je postavený samostatne v uličnej zástavbe obce Vysoká nad Kysucou postavený v roku 1965. Je jednopodlažný bez obytného podkrovia, čiastočne podpivničený a murovaný so sedlovou strechou. Rodinný dom má jednu bytovú jednotku so samostatným vchodom. Je postavený na vlastnom majetkoprávne usporiadanom pozemku. Dom má pridelené vlastné súpisné a evidenčné číslo. Pozemok je ohraničený oplotením. V danej lokalite je malá hustota obyvateľstva, v okolí je prevažná zástavba rodinnými domami, cestou, potokom a lesom. Pozemok je rovinatý a je juhovýchodne orientovanými hlavnými miestnosťami.  Prístup na pozemok a k rodinnému domu je po spevnenej ploche na parc. KN-C č. 2488. Na pozemku a k rodinnému domu sú zriadené prípojky a to vodovodná prípojka, elektrická prípojka NN, kanalizácia a prípojka plynu. Predmetné pozemky sú zapísané na LV č. 672. Jednotlivé parcely tvoria jeden funkčný celok spojený s využívaním spolu s rodinným domom č. 425 stojacim na parc. KN-C č. 2488. 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží. Predmet dražby nie je v čase dražby užívaný.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 672
Záložná zmluva č. V 3517/2013 zo dňa 4. 11. 2013 na zabezpečenie pohľadávky v prospech záložného veriteľa Igor Laš, nar. 13. 11. 1968, tvale bytom: M. Hurbana 2546, 010 01 Žilina (na parcely CKN č. 2488, 2490 a rod. dom čs. 415 na parcele CKN č. 2488) - 417/2013;
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva - P - 172/2015 v prospech záložného veriteľa: Igor Laš, nar. 13. 11. 1968, Žilina, M. Urana 2546, ktorý sa bude realizovať prostredníctvom LICITOR group, a.s., Sládkovičova 6, Žilina formou dobrovoľnej dražby (na parcely CKN č. 2488, 2490 a stavbu čs. 415 na parcele CKN č. 2488) - 839/2015.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením neúspešná
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Tomáš Šufák
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Bulharská
b) Orientačné/súpisné číslo 8527/8
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01008
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 27.06.1985
V. Odhad ceny predmetu dražby 29.500,- €