Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 64/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 5.4.2016
  • Značka:
  • X002338
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo Zn. 226/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Boutique Hotel MARATON, Strojárenská 11A, 040 01 Košice - miestnosť "salónik RONDO"
D. Dátum konania dražby 30. 03. 2016
E. Čas konania dražby 09:00 hod.
F. Kolo dražby Druhé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby je súbor nasledovných nehnuteľností v spoluvlastníckom podiele 1/1:

 

a)  evidovaných Okresným úradom Trebišov (pracovisko Kráľovský Chlmec), katastrálny odbor, okres: Trebišov, obec: Veľký Horeš, k. ú. Veľký Horeš, na liste vlastníctva č. 391 a to:

 

pozemky

parc. reg. „C“ č. 304 – záhrady o výmere 1885 m2

parc. reg. „C“ č. 305 – zastavané plochy a nádvoria o výmere 208 m2

stavba

rodinný dom s. č. 62 na parc. reg. „C“ č. 305

a

b)  evidovaných Okresným úradom Trebišov (pracovisko Kráľovský Chlmec), katastrálny odbor, okres: Trebišov, obec: Veľký Horeš, k. ú. Veľký Horeš, na liste vlastníctva č. 392 a to:

 

pozemky

parc. reg. „C“ č. 307 – zastavané plochy a nádvoria o výmere 250 m2

parc. reg. „C“ č. 308 – záhrady o výmere 489 m2

parc. reg. „C“ č. 603 – záhrady o výmere 646 m2

 

stavba

rodinný dom s. č. 63 na parc. reg. „C“ č. 307

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísane v KN: hospodárska budova za rodinným dom s. č. 62 na parc. reg. „C“ č. 305, hospodárska budova za rodinným dom s. č. 63 na parc. reg. „C“ č. 307, plot čelný na parc. reg. „C“ č. 308 a parc. reg. „C“ č. 603, plot vo dvore na parc. reg. „C“ č. 603, studňa na parc. reg. „C“ č. 304, vodovodná prípojka, kanalizačná prípojka, žumpa, plynová prípojka, NN prípojka a spevnená plocha betónová.

Predmet dražby sa draží tak „ako stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby a opis stavu predmetu dražby.

Rodinný dom súp. č. 62 na parc. reg. „C“ č. 305,  katastrálne územie Veľký Horeš

Rodinný dom bol podľa dostupných údajov daný do užívania v roku 1961. Stavba je samostatne stojaca čiastočne podpivničená, má obytné prízemie a povalu, za rodinným domom bola pristavaná hospodárska budova.

V rodinnom dome je päť izieb a príslušenstvo, ktoré tvorí zádverie, chodba, kuchyňa a kúpeľňa.  Zastavaná plocha prízemia rodinného domu je 141,92 m2.

Objekt je situovaný na ulici Hlavná v obci Veľký Horeš s prístupom priamym zjazdom zo štátnej cesty v smere Kráľovský Chlmec - Veľký Horeš - Slovenské Nové Mesto - Trebišov. Rodinný dom sa nachádza v širšom centre obce, v uličnej zástavbe rodinných domov.

Prístup je zjazdom zo spevnenej asfaltovej komunikácie, je tu možné sa napojiť na vzdušnú elektrickú rozvodnú sieť obce, na verejný STL rozvod plynu, na verejný vodovod a na vzdušnú telefónnu sieť, kanalizácia v obci nie je zrealizovaná, odpadové vody z rodinných domov sú odvádzané do žúmp.

Zásobovanie rodinného domu pitnou vodou je z verejného obecného vodovodu s meraním v spoločnej vodomernej šachte pre tri odberné miesta, odpadové vody sú odvedené do žumpy za rodinným domom, napojenie na vzdušnú elektrickú sieť je NN vzdušnou prípojkou, plynová prípojka je zrealizovaná po rodinný dom, ale sa neužíva - demontované meranie plynu.  Na prízemí je hlavný predný vstup z dvora cez zádverie do strednej chodby, odkiaľ je vstup do piatich bočných izieb, kde z jednej je vstup do kuchyne, z chodby je priamy vstup aj do kúpeľne.

Základy domu tvoria základové betónové pásy s vodorovnou izoláciou, pivnica v zadnej časti je osadená do 2 m s betónovými obvodovými stenami bez zvislej izolácie o hrúbke do 50 cm, obvodové murivo prízemia je z betónových kvádrov a tehál o hrúbke do 40 cm, priečky sú z plných pálených tehál, strop nad prízemím je drevený trámový s rovným podhľadom omietnutý vápennou omietkou, strop nad pivnicou je železobetónový s rovným podhľadom.

Krov nad celým domom je drevený manzardový s valbami a s krytinou z pozinkovaného plechu, ktorý je upevnený na drevených latách, krov je opatrený úplnými klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu - žľaby a zvody, vonkajšie fasádne omietky sú striekané brizolitové, vnútorné omietky stien v rodinnom dome sú vápenné hladké opatrené maľbou, podlahy v obytných izbách a v kuchyni sú z dosák paluboviek a z PVC podlahoviny, v kúpeľni a na chodbe je keramická dlažba, dvere v dome sú drevené hladké plné alebo z časti presklené, vstupné dvere do rodinného domu sú drevené z časti presklené, okná v dome sú drevené dvojité opatrené vonkajšími plastovými roletami.

Rodinný dom na prízemí má zrealizované rozvody svetelnej, zásuvkovej a motorickej elektroinštalácie s istiacou skriňou s ističmi pri vstupe do rodinného domu, sú tu zrealizované rozvody teplej a studenej vody pozinkovaným oceľovým potrubím, rozvody ležatej a zvislej kanalizácie so zaústením do žumpy (funkčnosť rozvodov nebola zistená).

Vykurovanie rodinného domu je riešené rozvody ÚK, liatinovými radiátormi a kotlom ÚK na tuhé palivo, ktorý je osadený v kotolni ako aj lokálne kachľami na zemný plyn - Gamat v počte 1 ks, teplá úžitková vody je pripravovaná v nástennom elektrickom ohrievači vody, ktorý sa nachádza v kúpeľni.

V kúpeľni sa nachádza oceľová smaltovaná vaňa so sprchovacou batériou, splachovací záchod, keramické umývadlo s vodovodnou batériou, na stene je elektrický ohrievač vody, steny kúpeľne sú obložené keramickými obkladačkami do výšky 1,32 m.

V kuchyni sa nachádza kuchynská linka zrealizovaná na báze dreva o dĺžke 2 m s umývacím smaltovaným drezom a s vývodom teplej a studenej vody, iné vybavenie sa tu nenachádza.

Rodinný dom v čase realizácie znaleckej obhliadky bol zarastený kríkmi a trávou,  vylomená je časť okien, chýbajú liatinové radiátory, ÚK,  rozvody a plynové kachle (2x), vybavenie interiéru je poškodené, kúpeľňa nefunkčná poškodená, kuchyňa bez vybavenia nachádza sa tu len linka s umývadlom, na stenách v rodinnom dome sú pozorované praskliny a pukliny, steny sú od podlahy navlhnuté.

 

Rodinný dom súp. č. 63 na parc. reg. „C“ č.307, katastrálne územie Veľký Horeš

Rodinný dom bol podľa dostupných dokladov daný do užívania v roku 1950. Stavba je samostatne stojaca bez podpivničenia, má obytné prízemie a povalu, za rodinným domom bola pristavaná hospodárska budova.

V rodinnom dome je päť obytných izieb a príslušenstvo, ktoré tvorí zádverie, vstupná chodba, stredná chodba, kuchyňa, kúpeľňa a komora. Zastavaná plocha prízemia rodinného domu je 177,55 m2.

Objekt je situovaný na ulici Hlavná v obci Veľký Horeš s prístupom priamym zjazdom zo štátnej cesty v smere Kráľovský Chlmec - Veľký Horeš - Slovenské Nové Mesto - Trebišov. Rodinný dom sa nachádza v širšom centre obce, v uličnej zástavbe rodinných domov.

Prístup je zjazdom zo spevnenej asfaltovej komunikácie, je tu možné sa napojiť na vzdušnú elektrickú rozvodnú sieť obce, na verejný STL rozvod plynu, na verejný vodovod a na vzdušnú telefónnu sieť. Kanalizácia v obci nie je zrealizovaná. Odpadové vody z rodinných domov sú odvádzané do žúmp.

Zásobovanie rodinného domu pitnou vodou je riešene z vlastnej studne, odpadové vody sú odvedené do žumpy za rodinným domom, napojenie na vzdušnú elektrickú sieť je NN vzdušnou prípojkou, plynová prípojka nie je zrealizovaná.  Na prízemí je hlavný predný vstup z dvora cez zádverie do vstupnej chodby, odkiaľ je vstup do piatich izieb s prechodom do strednej chodby, odkiaľ je vstup do kúpeľne a kuchyne s prechodom do komory.

Základy domu tvoria základové betónové pásy s vodorovnou izoláciou, obvodové murivo prízemia je z kameňa a plných pálených tehál o hrúbke do 60 cm, priečky sú z plných pálených tehál, strop nad prízemím je drevený trámový s rovným podhľadom omietnutý vápennou omietkou, krov nad celým domom je drevený manzardový s valbami a s krytinou z pozinkovaného plechu, ktorý je upevnený na drevených latách, krov je opatrený je neúplnými klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu, vonkajšie fasádne omietky sú striekané brizolitové, vnútorné omietky stien v rodinnom dome sú vápenné hladké opatrené maľbou, podlahy v obytných izbách sú z dosák paluboviek, v ostatných priestoroch je keramická dlažba, dvere v dome sú drevené hladké plné alebo z časti presklené, vstupné dvere do rodinného domu sú drevené z časti presklené, okná v dome sú drevené dvojité.

Rodinný dom na prízemí má zrealizované rozvody svetelnej, zásuvkovej a motorickej elektroinštalácie s istiacou skriňou s ističmi pri vstupe do rodinného domu, sú tu zrealizované rozvody teplej a studenej vody pozinkovaným oceľovým potrubím, rozvody ležatej a zvislej kanalizácie so zaústením do žumpy (ich funkčnosť nebola zistená).

Vykurovanie rodinného domu bolo riešené 2 pecami na tuhé palivo a keramickými sálavými kachľami na tuhé palivo v počte 4 ks, teplá úžitková vody bola pripravovaná v nástennom elektrickom ohrievači vody, ktorý bol umiestnený v kúpeľni.

V čase realizácie znaleckej obhliadky je kúpeľňa bez vybavenia, je zdevastovaná, kuchyňa je bez vybavenia, pece na tuhé palivo v rodinnom dome sa nenachádzajú, keramické kachle sa zachovali len jedny, tri boli rozobraté prip. zbúrané, rodinný dom je zarastený kríkmi a trávou, má poškodené interiéry vrátane vybavenia, kúpeľňa a kuchyňa sú bez vybavenia a nefunkčné, vnútorné steny a stropy vykazujú praskliny a pukliny, murivo od podlahy je navlhnuté.

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísane v KN:

 

Hospodárska budova za RD súp. č. 62 na parc. reg. „C“ č. 305

Hospodárska budova bola daná do užívania v roku 1961, je postavená na základových betónových pásoch s vodorovnou izoláciou prekladaných kamenivom, obvodové steny sú murované z kameňa a tehál o hrúbke muriva 30 cm, strop nad prízemím je drevený trámový s rovným podhľadom, krov je drevený sedlový s krytinou z AZC šablón upevnených na drevenom debnení a opatrený neúplnými klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu bez žľabov a zvodov. Vonkajšie fasádne omietky sú zdrsnené vápenné, vnútorné omietky sú vápenné hladké, podlahy sú betónové hrubé, vstupné dvere sú drevené plné, okná sú drevené jednoduché.

V hospodárskej budove sú zrealizované len rozvody svetelnej elektroinštalácie, iné rozvody ani vnútorné vybavenie tu nie je zrealizované.

Hospodárska budova má zlý stavebnotechnický stav prvkov dlhodobej a krátkodobej životnosti, je dlhodobo neužívaná, neudržiavaná a schátrala.

 

Hospodárska budova za RD súp. č. 63 na parc. reg. „C“ č. 307

Predmetná hospodárska stavba bola daná do užívania v roku 1950.  Hospodárska budova je postavená na základových betónových pásoch s vodorovnou izoláciou prekladaných kamenivom, obvodové steny sú murované z kameňa a tehál o hrúbke muriva 30 cm, strop nad prízemím je drevený trámový s viditeľnými trámami, krov je drevený sedlový s krytinou z AZC šablón upevnených na drevenom debnení a opatrený neúplnými klampiarskymi konštrukciami z pozinkovaného plechu bez žľabov a zvodov. Vonkajšie fasádne omietky sú vápenné hrubé, vnútorné omietky sú vápenné hladké, podlahy sú betónové hrubé, vstupné dvere sú drevené plné, okná sú drevené jednoduché.

V hospodárskej budove sú zrealizované len rozvody svetelnej elektroinštalácie, iné rozvody ani vnútorné vybavenie tu nie je zrealizované.

Hospodárska budova má zlý stavebnotechnický stav prvkov dlhodobej a krátkodobej životnosti, je dlhodobo neužívaná, neudržiavaná a schátrala.

 

Plot čelný na parc. reg. „C“ č. 308 a 603

Plot čelný sa nachádza pred rodinnými domami od ulice na parc. reg. „C“ č.603 a 308 a bol postavený v roku 1970. Základy sú betónové prekladané kamenivom po celej dĺžke plota, múrik nad terénom je betónový prekladaný kameňom povrchovo upravený cementovou omietkou, výplňová časť plota je z drôteného pletiva v oceľovom ráme, výška výplne plota od betónového múrika je 120 cm, celková dĺžka čelného plota je 12 m. Súčasťou plota sú aj vstupné vráta a vrátka z oceľových profilov, pletiva a plechu.

 

Plot vo dvore  na parc. reg. „C“ č. 603

Plot vo dvore sa nachádza za rodinnými domami na parc. reg. „C“ č. 603 a bol postavený v roku 1980. Základy sú betónové prekladané kamenivom len okolo oceľových stĺpikov, pohľadová plocha výplne je z vlnitého plechu VSŽ do výšky 1,80 m. Celková dĺžka plota je 20 m.

 

Studňa na parc. reg. „C“ č. 304 - Kopaná

Studňa kopaná sa nachádza vo dvore vedľa rodinného domu na parc. reg, „C“ č.304 a bola zrealizovaná v roku 1961. Jedná sa o kopanú studňu bez ručného čerpadla o celkovej hĺbke 7 m, vnútorný priemer studne je 1000 mm, vnútorné steny studne sú vykladané z kameňa.

 

Vodovodná prípojka

Vodovodná prípojka sa nachádza vo dvore pred rodinným domom s.č.62 na parc. reg. „C“ č. 603, 308 a 304 a bola zrealizovaná v roku 1985 za účelom zásobovania rodinného domu pitnou vodou z verejného obecného vodovodu. Prípojka je zhotovená z rúr rPE DN 32 o celkovej dĺžke 40 m.

 

Kanalizačná prípojka

Kanalizačná prípojka sa nachádza za rodinným domom na parc. reg. „C“ č. 603 a bola daná do užívania v roku 1961 za účelom odvedenia odpadových vôd z rodinného domu do železobetónovej žumpy umiestnenej za rodinným domom.   Prípojka je zhotovená z rúr kameninových DN 150 o celkovej dĺžke 15 m.

 

Žumpa

Žumpa sa nachádza za rodinným domom na parc. reg. „C“ č. 603 a bola daná do užívania v roku 1961. Žumpa slúži na akumuláciu odpadových vôd z rodinného domu a jedná sa o žumpu železobetónovú izolovanú so stropnou železobetónovou doskou a s oceľovým poklopom.

 

Plynová prípojka

Plynová prípojka - domová časť sa nachádza na parc. reg. „C“ č. 304 a 603 pred rodinným domom a bola zrealizovaná v roku 1984 za účelom zásobovania rodinného domu zemným plynom z verejného STL rozvodu cez plynový regulátor umiestnený pri čelnom oplotení, prípojka je zhotovená z rPe rúr DN 32 mm o celkovej dĺžke 36 m. V čase realizácie znaleckej obhliadky prípojka nie je užívaná, je bez merania.

 

NN  prípojka

NN prípojka sa nachádza pred rodinným domom a bola daná do užívania v roku 1961 za účelom zásobovania rodinného domu elektrickou energiou. Prípojka je zhotovená vzdušným káblom o celkovej dĺžke 22 m.

 

Spevnená betónová  plocha

Spevnená plocha sa nachádza pri rodinnom dome a bola zrealizovaná v roku 1980. Jedná sa o spevnenú plochu využívanú ako prístupový chodník a plochu pred vstupom do rodinného domu zhotovenú z monolitického prostého betónu bez povrchovej úpravy.

 

Pozemky

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby sa nachádzajú sa v zastavanom území obce Veľký Horeš, katastrálne územie Veľký Horeš, okres Trebišov.

Jedná sa o rovinaté pozemky orientované zo severozápadu na juhovýchod, nachádzajú sa na hlavnej ulici v širšom centre obce.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Na LV 391

Záložné právo SS, a.s., IČO:00 151653 so sídlom Tomášikova 48, 832 37 Bratislava k nehnuteľnostiam v časti A - pozemky na parc.č. 304, 305 a stavba ako rodinný dom č.s.62 na parc.č. 305, pod B1 v pod. 1/4, pod B3 v pod. 1/4, pod B4 v pod. 1/4, pod B5 v pod. 1/4, zo dňa 16.05.2011, zapísané v registri V - 272/2011, č.z.91/11

Na LV 392

Záložné právo SS, a.s., IČO:00 151653 so sídlom Tomášikova 48, 832 37 Bratislava k nehnuteľnostiam v časti A - pozemky na parc.č. 307, 308, 603 a stavba ako rodinný dom č.s.63 na parc.č. 307, pod B1 v pod. 1/4, pod B2 v pod. 1/4, pod B3 v pod. 1/4, pod B4 v pod. 1/4, zo dňa 16.05.2011, zapísané v registri V - 272/2011, č.z.91/11
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Poznámka dražobníka:
Na LV 391 sú v časti „C“ iné údaj uvedené nasledovné skutočnosti:
Poznamenáva sa: Rozhodnutie Krajského súdu v Hradci Králové (ČR), zo dňa 28.05.2013, sp. zn. KSHK 45 INS 29960/2011, o zahájení úpadkového konania na územi ČR k nehnuteľnostiam, pozemky registra C na parc.č. 304, 305 a stavba ako rodinný dom č.s. 62 na parc.č. 305, pod B1 v pod. 1/1, zo dňa 11.9.2013, zapísané v registri P - 668/2013, č.z.135/13

Na LV 392 sú v časti „C“ iné údaj uvedené nasledovné skutočnosti:
Poznamenáva sa: Rozhodnutie Krajského súdu v Hradci Králové (ČR), zo dňa 28.05.2013, sp. zn. KSHK 45 INS 29960/2011, o zahájení úpadkového konania na územi ČR k nehnuteľnostiam, pozemky registra C na parc.č. 307, 308, 603 a stavba ako rodinný dom č.s.63 na parc.č. 307, pod B1 v pod. 1/1, zo dňa 11.09.2013, zapís. v registri P - 668/2013, č.z.135/13
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením ---
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Patrícia Eliašová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxxxxxxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 000
c) Názov obce xxxxxxxxxx d) PSČ 000 00
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Spôsob stanovenia ceny predmet dražby.
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 123/2015 zo dňa 01.07.2015, ktorý vypracoval znalec Ing. Pavol Šoltýs, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby a Odhad hodnoty nehnuteľností, evidenčné číslo znalca 913419.
Cena podľa znaleckého posudku: 17.700,- EUR