Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 64/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 5.4.2016
  • Značka:
  • X002321
VIAM - dražobná spoločnosť s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo VDS:69-14/2015
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko VIAM - dražobná spoločnosť s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Brnenská8004010 Košice
a) Názov ulice/verejného priestranstva Brnenská
b) Orientačné/súpisné číslo 80
c) Názov obce Košice d) PSČ 04010
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 21836/V
IV. IČO/ dátum narodenia 44166591
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Vlastníci bytov a nebytových priestorov v bytovom dome na ul. Nová Lesná 312, Nová Lesná, v zastúpení správcom TATRY-TEPLO,s.r.o,
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Nová Lesná
b) Orientačné/súpisné číslo 312
c) Názov obce Vysoké Tatry Tatranská Lomnica 05960 d) PSČ 05960
e) Štát SR
IV. IČO/ dátum narodenia 36486311
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Zuzany Mercovej v Poprade ul. Mnoheľová č. 2832/9,058 01 Poprad
D. Dátum konania dražby 03. 05. 2016
E. Čas konania dražby 10.00
F. Kolo dražby prvá dražba
G. Predmet dražby

byt č.13 na 2.posch. bytového domu v Novej Lesnej, súpisné číslo:312, vchod :0, zapísaný na LV č. 443, nachádzajúci sa na parcele č.782 o výmere 202 m 2  a na parcele č.783 o výmere 611 m 2, druh pozemku Zastavané plochy a nádvoria a Ostatné plochy, Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných  zariadeniach domu a spoluvlastnícky podiel k pozemku: 2971/42116, katastrálne územie: Nová Lesná, obec Nová Lesná, okres Poprad, Okresný   Poprad katastrálny odbor 

H. Opis predmetu dražby

Ohodnocovaný byt č. 13 sa nachádza na 3.NP (NP = nadzemnom podlaží) v severovýchodnej časti obytnej sekcie BD . Byt č. 13 pozostáva z 1 obytnej miestností ( izba) a príslušenstva bytu - kuchyňa, sprchovací kút s WC, centrálnou stúpačkou/inštalačnou šachtou. V bytovej inštalačnej stúpačke sa nachádzajú a sú vedené všetky inž. siete - stúpačka studenej vody, stúpačka a cirkulácia teplej vody, stúpačky kanalizácie a plynu a pôvodné oceľ. pozinkované potrubie odvetrania WC a kuchyne.
Vstupné dvere do bytu sú vyhotovené ako pôvodné drevené bezpečnostné, ostatné interiérové dvere v byte sú drevené hladké plné resp. dýhované, pôvodné. V ohodnocovanom byte sa nachádzajú nové plastové okná s izolačným dvojsklom, okná boli vymenené niekedy v r. 2005 a nahradili tak staré drevené okná.
Vnútorné povrchové úpravy v byte sú pôvodné vápenné stierkové s novými maľbami čiastočne zrekonštruované. V byte sú realizované nové podlahy, ako podlahové laminátové vlysy tj. plávajúce podlahy. V sprchovacom kúte a WC je položená ker. dlažba. Vykurovanie bytu je centrálne z kotolne BD, teplovodné. Vykurovacie telesá v byte sú pôvodné oceľoplechové doskové radiátory. Elektroinštalácia bytu je len svetelná s automatickým istením v pôvodnom rozvádzači bytu. Prípojky teplej a studenej vody od zvislých stúpacích rozvodov do kuchyne, kúpelky a WC sú z plastových rúr, je zabezpečené meranie spotreby teplej a studenej vody v inštalačnom jadre. Prípojky kanalizácie od zvislých stúpacích rozvodov do kuchyne, kúpelky a WC sú taktiež z plastového potrubia. Zemný plyn je privedený len do kuchyne z centrálnej stúpačky k pôvodnému plynovému šporáku v kuchyni, meranie spotreby plynu je zabezpečené meradlom situovaným v inštalačnom jadre. Ohrev TÚV ( teplej úžitkovej vody) je centrálne v kotolni BD. Kuchyňa je vybavená pôvodným plynovým šporákom so štvorhorákovou varnou jednotkou, pečiaca rúra je taktiež plynová. Kuchynská linka je pôvodného prevedenia s náterom čiel otvárania skriniek dĺžky cca 1,8 m s pôvodným smaltovaným kuch. drezom a klasickou vodovodnou batériou. Odsávač pár nad kuchynským šporákom je nový. V sprchovacom kúte sa nachádza sprchovací kút s novým diturvitovým umývadlom s novými vodovodnými batériami. Je tam tiež osadená WC záchodová misa s nádržkou vody osadenej v stene za WC misou. Vnútorné povrchové úpravy sú na báze nových omietkovín a belninových obkladov. V kuchyni pri sporáku je zhotovený belninový stenový obklad. V byte je zavedený domáci telefón, na nových plastových oknách sú t.č. inštalované Al - vnútorné žalúzie.
Podľa doloženého dokladu "Zmluvy o prevode vlastníctva družstevného bytu" bol BD ZDRAVIE ( pôvodne R 6 )daný do užívania v roku 1997, čomu zodpovedá stavebno - technický stav ohodnocovanej nehnuteľnosti.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Bytový dom ZDRAVIE (pôvodne R 6 ) sa nachádza v juhovýchodnej časti zastavaného územia podhorskej obce Nová Lesná. Prístup do obce je po asf. komunikácie ul. Slavkovská. Táto ul. sa napája krátkym úsekom na obecnú komunikáciu ul. Školská a následne na ul. Jána Stilla, kde sa odbočí vpravo a po cca 100 m sa odbočí smerom nahor do kopca na bezmennú ul. orientovanú J-S kde sa po cca 200 m dostaneme k BD ZDRAVIE. Prístup k BD je aj zo severu po ul. Sadová. BD ZDRAVIE súp. č. 312 je situovaný na pozemku parc. č. 782 v obci Nová lesná k.ú. Nová Lesná. Situovanie bytu v BD je cca v krajnej poslednej juhovýchodnej línii tohto BD. V okolí BD sa nachádzajú ďalšie BD a RD. BD je trojpodlažný ( 2.poschodia a prízemie ) a je napojený na prípojku pitnej vody, kanalizácie, elektro, telefónu a plynovodu. V BD sa nachádza rozvod káblovej televízie a samostatná plynová prípojka.
Objekt BD je typový, murovaný z tehál a tehloblokov bez dodatočne prevedeného stenového zateplenia. BD má 3.NP (3. obytné podlažia z toho jedno podlažie ako čiastočné a dve plné obytné podlažia). V 1.NP-prízemí sa nachádzajú dva menšie dvojizbové byty, kotolňa a príslušenstvo BD. Objekt BD Zdravie pozostáva z jednej bytovej sekcie/vchodu (celkovo len jeden hl. vchod do BD spojený so stredovým schodiskom, celkom 2x2+2x5 bytových jednotiek vo všetkých obytných podlažiach BD ), spolu teda 14 bytových jednotiek jedno až dvojizbových v BD. Na typickom podlaží je situovaných 5 bytov, z toho 4 byty ako 2 izbové a 1 byt ako jednoizbový. Objekt BD nie je vybavený osobným výťahom.
K spoločným častiam BD patria: základy domu, strecha, chodby, obvodový plášť, priečelie BD, vchody, schodiská, vodorovné a zvislé nosné konštrukcie, tepelnoizolačné konštrukcie. K spoločným zariadeniam BD patria: práčovňa, sušiareň, kočikáreň, miestnosť pre rozvody UK, bleskozvod, telefónna ústredňa, spoločná TV anténa, prípojky inžinierskych sietí ( vodovodná, kanalizačná, elektrická, teplovodná a plynová prípojka)a to aj v prípade ak sú umiestnené mimo BD a slúžia výlučne tomuto domu v ktorom je ohodnocovaný byt umiestnený. Základové konštrukcie sú zhotovené z betónových pásov a pätiek s izoláciou proti zemnej vlhkosti. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z tehál a tehloblokov. BD nie je v súčasnosti zateplený tepelnoizolačnými doskami napr. PPs a Nobasil. Stropné konštrukcie sú ŽB prefabrikované panely s rovným podhľadom. Schodisko je ŽB s nášľapnou vrstvou PVC. Strecha nad objektom je drevená sedlovej konštrukcie, strešná krytina je skládaná na báze oceľovo pozinkovaných plechov/pásov. Klampiarske konštrukcie tvoria oplechovania okenných parapetov, strešných hlavíc a pod., oplechovanie je zhotovené z oceľ. pozinkovaného plechu. Vonkajšia omietka na ohodnocovanom BD je pôvodná vyhotovená ako hladká vápenno cementová omietka opatrená vonkajšou maľbou. Vnútorné omietky v BD sú hladké stierkové s viacnásobnou maľbou.
V 1.NP - v prízemí BD sú situované 4 bytové priestory a kotolňa. Povrchy podláh v spoločných častiach a priestoroch BD sú prevažne terazzo a keram. dlaždice. Ústredné vykurovanie spoločných priestorov je oceľ. plechovými doskovými radiátormi s rozvodmi z oceľ. čiernych rúr. Elektroinštalácia je svetelná a motorická. Na objekte BD je inštalovaný bleskozvod. Rozvody vody v objekte BD sú z oceľ. pozinkovaných rúr pre pitnú studenú aj teplú úžitkovú vodu. Detto rozvody požiarnej vody. Zvislé kanalizačné stúpačky sú z plastových rúr, odpady od všetkých zariaďovacích predmetov sú situované prevažne v spoločných priestoroch/inštalačných šachtách. V BD je rozvod plynu, verejného telefónu, požiarnych hydrantov, spoločnej TV antény a káblovej TV.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
ČASŤ B: VLASTNÍCI A INÉ OPRÁVNENÉ OSOBY
-
ČASŤ C: ŤARCHY
Zriaďuje sa záložné právo podľa § 15 odst.1 zákona č.182/93 Z.z. v prospech vlasníkov bytov obytného domu
s.č. 312 podľa Z 3636/98
Exekútorský úrad Bratislava, JUDr.Ivan Lutter, súdny exekútor - Poznamenáva sa exekučný príkaz na
vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosť EX 6093/2014-23 zo dňa
12.3.2015, Z 1203/2015 (byt č.13/2.posch.)
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č.05/2016 vypracoval Ing. Miroslav Gromada, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: oceňovanie nehnuteľností zapísaný v zozname , tlmočníkov a prekladateľov vedenom MS SR pod číslom 914 088. Dátum vypracovania znaleckého posudku dňa 15.03. 2016.Všeobecná cena odhadu 19.200.-eur.
K. Najnižšie podanie 19.200 eur
L. Minimálne prihodenie 1.000 eur
M. Dražobná zábezpeka a) výška 3.000 eur
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky .bezhotovostný prevod na účet dražobníka číslo IBAN:
SK 8309000000005051982967
2. v hotovosti, v eurách, do pokladne v sídle dražobníka
alebo v mieste trvania dražby
3. banková záruka
4. notárska úschova
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou a ani šekom
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka. 2. Hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky 3.Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky 4. Originál alebo overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník bez zbytočného odkladu po skončení dražby vráti dražobnú zábezpeku účastníkovi dražby ktorý predmet dražby nevydražil, prípadne zabezpečí jej vydanie z notárskej úschovy. Ak došlo k zloženiu dražobnej zábezpeky formou bankovej záruky dražobník bez zbytočného odkladu vráti listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky účastníkovi dražby ktorý listinu predložil, najneskôr však do 5 dní od upustenia dražby alebo skončenia dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom na účet dražobníka č.ú.: IBAN SK 8309000000005051982967 vedený v SLSP a.s. s variabilným symbolom 692015 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby v prípade, že suma vydražením presiahla sumu 6.640,00.-eur. Ak táto suma 6.640,00.-eur nebola dražbou presiahnutá je povinný vydražiteľ túto sumu vyplatiť bezodkladne.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: dňa 25.apríl 2015 o 11.00. hod. Obhliadka 2: dňa 26.apríl 2015 o 13.00. hod.
Miesto obhliadky byt č.13 na 2.posch. bytového domu v Novej Lesnej, súpisné číslo:312, vchod :0
Organizačné opatrenia Záujemcovia o ohliadku sa ohlásia vopred aspoň jeden deň pred konaním ohliadky po dohode s dražobníkom. Bližšie informácie na telefónnom čísle 0907 33 777 9.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
: Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Zuzana
c) priezvisko Mercova
d) sídlo Mnoheľová 2832/9, 05801 Poprad