Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 64/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 5.4.2016
  • Značka:
  • X002343
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 143/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Boutique Hotel MARATON****, Strojárenská 11A, 040 01 Košice – miestnosť "salónik RONDO"
D. Dátum konania dražby 30. 03. 2016
E. Čas konania dražby 09:40 hod.
F. Kolo dražby Prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 2547, okres Gelnica, obec Nálepkovo, katastrálne územie Nálepkovo a to:

Pozemky- parcely registra „C“:

parc. č. 3867/11 o výmere 727 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria

parc. č. 3867/15 o výmere 908 m2, druh pozemku: Trvalé trávne porasty

parc. č. 3867/16 o výmere   73 m2, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria

  •  

Stavby:

súpisné č. 207, na parcele č. 3867/11, druh stavby: Rodinný dom

bez súpisného č., na parcele 3867/16, druh stavby: Iná budova, popis stavby: hospodárska budova

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na liste vlastníctva ako napríklad : stodola, prípojka vody, prípojka kanalizácie, elektrická prípojka, žumpa,  a pod.

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží.“

Predmet dražby sa draží v spoluvlastníckom podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom č.s. 207 na parcele KN č. 3867/11

Rodinný dom čs. 207 je situovaný na parcele č. 3867/11 v k.ú. Nálepkovo, miestna časť Zahajnica ako samostatne stojací rodinný dom so vstupom z krytej terasy zo strany južnej. Rodinný dom je osadený na mierne svahovitom teréne,  má jedno nadzemné podlažie - prízemie (1.np), je čiastočne podpivničený, rodinný dom má jednu bytovú jednotku. Rodinný dom je užívaný iba príležitostne v sezóne,  prebieha postupná rekonštrukcia rodinného domu. Rodinný dom je z inžinierskych sietí napojený iba  na elektrickú sieť, ostatné siete nie sú v lokalite vybudované. Napojenie na vlastný vodovod (skupinový), odkanalizovanie je prevedené do vlastnej betónovej žumpy. Rodinný dom v užívaní odhadom od roku 1971, prebieha postupná rekonštrukcia - postupná prestavba vnútorných priestorov - v roku 2013 bola prevedená rekonštrukcia rozvodov elektorinštalácie (v prízemí úplná výmena), vnútorné rozvody vody a vnútornej kanalizácie (v prízemí), rekonštrukcia soc.hyg.zariadení (WC a kúpeľňa so sprchou), keramické obklady v soc.hyg.zariadení, rekonštrukcia vnútorných omietok (časť omietok v prízemí a v suteréne).

Suterén (1.pp) :

Rodinný dom je čiastočne podpivničený- podpivničenie pozostáva z jednej miestnosti - kuchyne, jednej pivnice, kotolne na tuhé palivo a kúpeľňa. Murivo hrúbky 450 mm prevedené z betónu, strop železobetónový s rovným podhľadom, podlahy prevedené cem.poterom, kotolňa je vybavená kotlom na tuhé palivá, ktorý je zapojený do systému ÚK. Elektroinštalácia iba svetelná.  Vykurovanie je ústredné, oceľové vykurovacie panely, rozvod vody teplej a studenej oceľ.pozink., odkanalizovanie je prevedené kameninovým potrubím. Zdroj teplej vody el.bojler a kotol ústredného kúrenia. Vnútorné vybavenie: vaňa oceľ.smaltovaná, ker.umývadlo, batérie obyčajné.

Prízemie (1.np) :

Murivo je prevedené z tehál hr. 30 cm, deliace priečky murované z tehál hr. 30 a 15 cm. Vnútorné omietky sú prevedené ako vápenné štukové, strop nad prízemím drevený trámový s rovným podhľadom.  Klamp.konštrukcie z oceľ.pozinkovaného plechu, fasádne omietky sú prevedené škrabaným a striekaným brizolitom, obklad fasády žiadny. Dvere hladké plné alebo presklenné, okná drevené dvojité, podlahy obyt.miestností palubovkové, ostatné z ker.dlažby.  Vykurovanie je ústredné, oceľové vykurovacie panely, rozvod vody teplej a studenej plastovým potrubím (r. 2013), odkanalizovanie je prevedené plastovým potrubím (r.2013).Vnútorné vybavenie - kúpeľňa je ker.umývadlom a samostatnou sprchou, samostatné WC je vybavené splachovacím záchodom kombi s ker.umývadlom, batérie pákové (r.2013). Vnútorné obklady keramické sú prevedené v kúpeľni a samostatnom WC (r.2013).

Stavebno-technický stav :

Rodinný dom je v užívaný od roku 1971, údržba zanedbaná, niektoré konštrukcie značne schátralé a poškodené, potrebujú opravu (vonkajšie omietky, izolácie proti zemnej vlhkosti, oprava strešnej kryrtiny a klamp.konštrukcií.

 

PRÍSLUŠENSTVO

Maštaľ

Hospodárska budova situovaná severne od rodinného domu na samostatnej parcele KN č. 3867/16. Hospodársku budovu tvorí murovaná maštaľ a drevená stodola, sú konštrukčne odlišné. Hospodárska budova je zapísaná v LV č. 2547 k.ú. Nálepkovo ako "Iná budova" na parcele KN č. 3867/16. Hospodárska budova plní iba doplnkovú funkciu k rodinnému domu (v čase ohodonotenia už neplní pôvodný účel, nie je využívaná a chátra).

Maštaľ

Maštaľ tvorí východnú časť hospodárskej budovy.  Nie je využívaná, chátra.   

Stavebno-technický popis: Základy - bez podmurovky, iba základové pásy z betónu. Zvislé konštrukcie tvorí murivo z plynosilikátových tvárnic v kombinácií s tehlou hr. 25 cm, strop drevený trámový bez podhľadu, krov drevený hambálkový, strešná krytina prevedená z AZC šablón na latách, bez klamp.konštrukcií. Podlaha je drevená dosková, dvere drevené zvlakové, okná drevené jednoduché, vnútornýé vybavenie žiadne. Objekt  nie je je napojený na žiadne inž.siete. Objekt podľa vyhlásenia vlastníka nehnuteľnosti v užívaní od roku 1971, stavebno-technický stav na veľmi nízkej úrovni, objekt nie je užívaný ani udržiavaný, chátra, vzhľadom na konštrukčné prevedenie a stavebno-technický stav, absentujúcu údržbu , základná životnosť uvažovaná  60 rokov.  

Stodola

Stodola  tvorí  západnú časť hospodárskej budovy.  Nie je využívaná, chátra.   

Stavebno-technický popis: Základy - bez podmurovky, iba základové pásy z betónu. Zvislú konštrukciu tvorí drevená stĺpiková konštrukcia jednostranne obitá doskami, zo strany severnej  výplň doskami nie je prevedená, je otvorená. Bez stropu,  krov drevený hambálkový, strešná krytina prevedená z AZC šablón na latách, bez klamp.konštrukcií. Bez podlahy (hlina),  dvere drevené zvlakové, vnútorné vybavenie žiadne. Objekt  nie je je napojený na žiadne inž.siete. Objekt podľa vyhlásenia vlastníka nehnuteľnosti v užívaní spolu s maštaľou od roku 1971, stavebno-technický stav na veľmi nízkej úrovni, objekt nie je užívaný ani udržiavaný, chátra, vzhľadom na konštrukčné prevedenie a stavebno-technický stav, absentujúcu údržbu , základná životnosť uvažovaná  60 rokov.   

Prípojka vody

V lokalite rodinného domu verejný vodovod nie je vybudovaný, vlastník rod.domu spolu so susedom v roku 2013 vybudovali spoločný zdroj vody v lesnom poraste oproti rod.domu a odtiaľ potrubím zabezpečili prívod vody až ku spoločnej hranici pozemkov pred rod.domom do šachty a odtiaľ vedie samostatná prípojka vody k rod.domu. Prípojka z rúr PVC DN 25 mm, dĺžka prípojky 15,00 m.

Prípojka kanalizácie

Prípojka kanalizácie vedená od rodinného domu do betónovej žumpy (žumpa je osadená pri západnej hranici pozemku) v dĺžke 12,00 m. Prpojka z  kameninových rúr DN 150 mm, v užívaní od roku 1971.

Elektrická prípojka

Elektrická prípojka vedená vzdušným káblom od betónového stožiara (pri miestnej komunikácii) cez nástrešník rod.domu do rozvodnej skrine (je osadená pred vstupom do rod.domu). Dĺžka prípojky 15,00 m, v užívaní od roku 2012.

Žumpa

Žumpa betónová, osadená pri západnej hranici pozemku - parcely KN č. 3867/15. Žumpa objemu 12,00 m3, v užívaní od roku 1971, základná životnosť uvažovaná 60 rokov.

Pozemky:

Pozemky s rodinným domom sú situované mimo zastavaného územia obce v miestnej časti Zahajnica v k.ú. Nálepkovo. Lokalita je situovaná  vo vzdialenosti cca 2 km od centra obce Nálepkovo - obce s počtom cca 2700 obyvateľov v okrajovej časti obce. V lokalite sú rodinné domy so štandardným vybavením využívané aj rekreáciu. Poloha nehnuteľnosti vo vzťahu k centru obce - nehnuteľnosť sa nachádza vo vzdialenosti cca 2 km od centra obce s dobrými komunikačnými väzbami. Pozemok je vedený ako zastavané plochy a nádvoria a trvalé trávne porasty,  je zastavaný rodinným domom, prístupný z verejnej miestnej komunikácie s možnosťou  napojenia z  inžinierskych sietí iba na el.sieť,  ostatné inž.siete (vodovod, kanalizácia a zemný plyn) v lokalite s rodinným domom sa nenachádzajú.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Záložné právo na základe zmluvy o zriadení záložného práva zo dňa 30.5.2012 k nehnuteľnostiam: pozemok registra CKN parcelné číslo 3867/15, trvalé trávne porasty o výmere 908 m2, pozemok registra CKN parcelné číslo 3867/16, zastavané plochy a nádvoria o výmere 73 m2, pozemok registra CKN parcelné číslo 3867/11, zastavané plochy a nádvoria o výmere 727 m2, stavba so súpisným číslom 207 na pozemku registra CKN s parcelným číslom 3867/11, stavba bez súpisného čísla - hospodárska budova na pozemku registra CKN s parcelným číslom 3867/16 v prospech: UniCredit Bank Slovakia a.s., IČO 00681709, Šancová 1/A, 813 33 Bratislava, V 326/2012 - 96/12
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Na dražbe nebolo urobené ani najnižšie podanie.
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Patrícia Eliášová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 00
c) Názov obce xxxxxxxx d) PSČ 00000
e) Štát Slovenská Republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 00000000
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa Znaleckého posudku č. 137/2015 zo dňa 31.12.2015, ktorý vypracoval znalec Ing. Arch. Ján Kimák, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie, Pozemné stavby a odhady nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod evidenčným číslom: 911560.
Suma ohodnotenia: 22.600,- EUR