Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 59/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 29.3.2016
  • Značka:
  • X002181
LICITOR group, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 202114
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko LICITOR group, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Sládkovičova601001 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sa , vložka číslo: 10476/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36421561
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby sídlo dražobníka – LICITOR group, a.s., Sládkovičova 6, 010 01 Žilina
D. Dátum konania dražby 23. 03. 2016
E. Čas konania dražby 08:30 hod.
F. Kolo dražby 4. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby je nehnuteľnosť - byt č. 1, na 1. poschodí, vo vchode č. 1, súpisné číslo obytného domu 3204, postavený na parc. č. 8052 (právny vzťah k parcele, na ktorej leží stavba 3204 je evidovaný na LV č. 1100), nachádzajúci sa v k. ú. Žilina, okres Žilina, zapísaný na LV č. 6029 v spoluvlastníckom podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Byt č. 1 na ulici Borová, Žilina

Bytový dom je postavený v obytnom súbore krajského  mesta Žilina, na sídlisku Solinky. Budova je trinásťpodlažná a má dva vchody s vonkajšími predloženými schodmi. Obytné domy na sídlisku sú postavené na rovinatom teréne. Sídlisko má dobudovanú potrebnú infraštruktúru a občiansku vybavenosť. Prístup k obytnému domu je po spevnených miestnych cestách a chodníkoch,  parkovacie plochy a oddychové plochy sa nachádzajú  medzi jednotlivými budovami. K jednotlivým obytným domom sú zriadené prípojky vody, elektrické prípojky VN a NN, teplovodné prípojky z výmenníkovej stanice, plynová prípojka, kanalizačné prípojky, prípojky káblovej televízie, telefónne prípojky. Bytový dom bol daný do užívania v roku 1986.

Dispozičné riešenie:

Budova má trinásť podlaží, z ktorých 1. NP je na úrovni terénu. pôdorys budovy je jednoduchý. Bytový dom je typizovaný, panelový. Založenie stavby je plošné na základových železobetónových roštoch a železobetónových pilótach. Konštrukčný systém stavby je zo železobetónových, prefabrikovaných zvislých a vodorovných plošných prvkov - panelov  vzájomne pospájaných na stavbe. Strecha je rovná a jednoplášťová. Vstup je riešený dvoma samostatnými schodmi, budova má jedno schodište a dva samostatné osobné výťahy. Bytový dom má na 1.NP miestnosti technickej vybavenosti, sklad bicyklov, miestnosť pre upratovačku, WC, miestnosť pre meranie spotreby elektriny a spotreby vody, sušiareň, miestností s pivničnými kobkami, chodbu, schodisko, dva výťahy. Na 2. až 13. NP je 48 bytov. Orientácia miestností je na štyri svetové strany. Na 1. NP sa nachádzajú spoločné zariadenia bytového domu a pivnice. Vo vchode je vstup so zádverím. Na 2. NP až 13. NP  sa nachádza spojovacia chodba pred vstupom do jednotlivých bytov, miestnosť pre upratovačku, schody, dva výťahy, elektrické istiace a meracie skrine pre jednotlivé byty, požiarny hydrant a štyri byty. Na 13. NP je zo spojovacej chodby výstup na strechu, kde sa nachádzajú dve strojovne výťahu. 

Technický popis spoločných častí a spoločných zariadení:

Spoločnými časťami bytového domu sú: základy, obvodové múry, vchody, schodište, markíza, chodby, zádveria, priečelia, strecha, vodorovné a zvislé konštrukcie, izolačné konštrukcie. Spoločnými zariadeniami bytového domu sú: bleskozvody, vodovodné, kanalizačné, elektrické a teplonosné prípojky a rozvody s uzavieracími ventilmi, šachty na technické zariadenie budov, odpadové potrubia vrátane odbočiek,  elektrické rozvody do skríň merania po ističe, osvetlenie spoločných priestorov, elektrický vrátnik vrátane rozvodov,   miestnosť pre bicykle, miestnosť na meranie spotreby vody, elektriny, WC, miestnosť pre upratovačku, sušiareň, mangľovňa, práčovňa, kočikáreň, spoločné televízne antény. Vzhľadom na súčasný technický stav bytového domu, bytový dom je bežne udržiavaný, v roku 2010 bola opravená krytina na streche,  výmena okien na spoločných priestoroch, výmena vonkajších vstupných dverí za plastové, výmena schránok a domového vrátnika, zateplenie fasády a vonkajšia úprava fasády. Základy - železobetónové základové pásy so železobetónovou, železobetónové pilóty, základovou doskou s vodorovnou izoláciou proti vode a zemnej vlhkosti. Zvislé a vodorovné nosné konštrukcie - plošné, železobetónové, sendvičové panely hr. 300 mm vzájomne pospájané a zmonolitnené betónovou zálievkou. Schodišťové ramená sú prefabrikáty vzájomne spojené s podestou a medzipodestou, ktoré sú  monolitické, železobetónové. Deliace konštrukcie - priečky sú z montovaných prefabrikovaných panelov hr. 150, 125, 115 mm. Vodorovné konštrukcie - prefabrikované, železobetónové stropné paneli vzájomne pospájané na stavbe. Strecha - rovná, jednoplášťová.

Krytina strechy - izolačné pasy z ťažkej lepenky vzájomne zvarované. Oprava strešnej krytiny v roku 2010. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu opravené v roku 2010. Schodiská - prefabrikáty železobetónové. Stupne sú betónové,  nalepené PVC, na podestách a na chodbách  je PVC. Na 1. NP  v zádverí je položená keramická dlažba v roku 2010. Vnútorná úprava povrchov - vápennocementové, hladké omietky. Vonkajšia úprava povrchov – zateplenie polystyrénom, silikátová úprava povrchu, vápennocementová omietka zdrsnená, škárovanie medzi panelmi je izolačným tmelom. Okná - na spoločných priestoroch a na pivniciach sú okna plastové, zdvojené. Parapetné dosky vonkajšie sú vymenené v roku 2010. Dvere - vonkajšie a oddeľujúce zádverie sú kovové, čiastočne zasklené, vymenené v roku 2010. Ostatné dvere vnútorné sú pôvodné. Na spoločných priestoroch sú plné, hladké kovové a drevené, v oceľovej zárubni. Podlahy - v spoločných priestoroch sú položené PVC, na chodbách PVC a dlaždice, v bytoch sú podlahy podľa výberu vlastníka bytu, na balkónoch je položená keramická dlažba. Vykurovanie - nízkotlakové, nútené,  napojené na centrálnu sídliskovú kotolňu, vykurovacie telesá sú plechové radiátory, rozvodové potrubie je z oceľových rúr, izolovaných. Elektroinštalácia - rozvodná sústava 3 NPE a 1 NPE, rozvody pre osvetlenie spoločných priestorov a bytov 230 V, rozvody pre zásuvkový okruh 230 V, rozvod trojfázový k jednotlivým bytom, istenie ELI vývodmi k ističom a poistkovým automatom v hlavnom rozvádzači, ktorý je na prízemí, podružné rozvádzače na jednotlivých podlažiach sú pre jednotlivé byty, elektrické rozvody sú káblami CYKY uloženými na roštoch a v bytoch sú v rúrkach pod omietkou. Bleskozvod - vedenie a zvody sú v prevedení otvorený zvod, na streche je hrebeňová sústava, vedenie v zemi je z pozinkovaného oceľového drôtu, plošné uzemňovacie pásy sú FeZn. Vnútorný vodovod - vodovodná prípojka je napojená na hlavný, sídliskový rozvod a zaústená do jednotlivých vchodov, vodorovné rozvody vody teplej a studenej sú na 1.p.p. pod stropom, stúpacie rozvody sú v šachtách TZB na jednotlivé podlažia a odbočkami s vodomermi ku zariaďovacím predmetom jednotlivých bytov. Rúry sú oceľové, izolované. Zdroj teplej vody je centrálna sídlisková kotolňa. Požiarny rozvod vody je samostatne vedený na jednotlivé podlažia ukončený stenovým hydrantom na spojovacej chodbe. Vnútorná kanalizácia - splašková kanalizácia je z jednotlivých bytov do odpadového potrubia v šachte TZB a ležatým rozvodom je napojená na kanalizačný zberač. Dažďová kanalizácia je samostatná zo strešných vpusti  a zaústená do kanalizačného zberača dažďovej kanalizácie. Rozvod zemného plynu je k jednotlivým bytom. Meranie plynu je na chodbe. Výťahy - osobné so strojovňou nad úrovňou strechy.

Byt č. 1 na 2. NP obytného domu s. č. 3204, vchod č. 1

Byt sa nachádza na 1. poschodí bytového domu. V byte sú predsieň, sklad, tri izby, kuchyňa, komora, kúpeľňa, WC a lodžia. Pivnica ako príslušenstvo bytu je umiestnená na 1.NP. Byt je oddelený od spoločných priestorov vstupnými dverami so zárubňou. Prístup k bytu od vchodu je schodiskom a dvoma výťahmi. V priestore vonkajšej chodby je požiarny hydrant a istiaca skriňa s meračmi elektrickej spotreby. V byte sú vodomery teplej a studenej vody. V  predsieni a v kuchyni je zhotovená podlaha laminátová, v izbách je laminátová, v kúpeľni, vo WC, v sklade a v komore je keramická dlažba. Hygienické miestností WC a kúpeľňa sú v murovanom bytovom jadre, ktoré má nové vybavenie. Okná sú plastové, zdvojené. Dvere sú drevené plné alebo sklené, dyhované v oceľovej zárubni. Vstupné dvere sú protipožiarne v oceľovej zárubni. V kuchyni je kuchynská linka, elektrický sporák s elektrickou rúrou, digestor, smaltovaný drez zabudovaný v kuchynskej linke a páková vodovodná batéria. Časť kuchynskej linky a steny sú obložená keramickými dlaždicami. Jednotlivé rozvody sú v šachte TZB, ktorá sa nachádza v časti WC sú vymenené. Ku bytu sú vyhotovené rozvody vodovodné, kanalizačné, elektrické, plynové, rozvody vykurovania a slaboprúdové rozvody. Na rozvodoch teplej a studenej vody sú nainštalované merače vody. Na radiátoroch sú termoregulačné hlavice. Byt bol daný do užívania v roku 1986, ale v rokoch 2008 až 2010 bola v byte vykonaná prestavba, výmena bytového jadra, výmena rozvodov, elektroinštalácie a celková modernizácia. Byt je bežne udržiavaný.

Vybavenosť bytu:

Vnútorná úprava bytu - vápenná omietka, hladená s maľbou. Bytové jadro -                murované, v kuchyni, v kúpeľni a WC sú keramické obklady. Podlahy - v obytných miestnostiach, kuchyni a na čiastočne na chodbe je plávajúca laminátová podlaha. V kúpeľni, vo WC, na lodžii, v sklade, v komore  a čiastočne na chodbe je keramická dlažba. Okná - plastové, zdvojené s dvojitým zasklením. Dvere - vstupné dvere sú bezpečnostné, protipožiarne,  vnútorné dvere sú plné a sklenené, dyhované v oceľových zárubniach. Kúpeľňa - murovaný sprchovací kút, keramické umývadlo, vodovodné batérie pákové. WC - splachovacie COMBI a keramické umývadlo, vodovodná batéria páková. Kuchyňa - kuchynská linka, smaltovaný drez s vodovodnou batériou pákovou, elektrický sporák s el. rúrou a digestor. Vykurovanie - ústredné, vykurovacie telesá sú plechové  radiátory s regulačnými hlavicami. Zvislé rozvody potrubí a merače spotreby vody a tepla sú umiestnené v šachte TZB a sú vymenené. Kanalizácia - splašková s odpadom z kuchyne, z WC a z kúpeľne. Elektroinštalácia- svetelný a zásuvkový okruh na 230 V. Elektrický domáci vrátnik je umiestnený v predsieni na stene pri vstupných dverách. Pivnica - steny sú drevené, podlahy sú betónové, dvere sú drevené, zvlakové.

Podlahová plocha:

Názov miestnosti a výpočet

Podlahová plocha [m2]

Predsieň: 4,04*2,07

8,36

Sklad: 1,84*1,38

2,54

Kúpelňa: 1,81*1,61

2,91

WC: 0,98*0,87

0,85

Kuchyňa: 2,85*2,86

8,15

Komora: 2,86*1,07

3,06

Izba: 4,19*4,01

16,80

Izba: 4,13*2,85

11,77

Izba: 4,13*2,27

9,38

Výmera bytu bez pivnice

63,82

Pivnica: 3,80*1,00

3,80

Vypočítaná podlahová plocha

67,62

Lodžia: 0,97*2,55

2,47

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 6029
ZRIAĎUJE SA ZÁL.PRÁVO NA ZABEZPEČENIE POHĽADÁVOK VZNIKNUTÝCH Z PRÁVNYCH ÚKONOV VLASTNÍKA BYTU V ROZSAHU PAR.15 ZÁK.182/93 Z.Z. V ZNENÍ ZÁK.151/95 Z.Z.;
Na podiel vlastníka Pokorný Peter - Zmluva o záložnom práve pre Prima banka,a.s., Hodžova 11,010 11 Žilina1,IČO:31575951 - na nehnuteľnosti: byt č. 1, číslo vchodu 1, 1.p., súp. číslo stavby 3204 na pozemku registra CKN 8052 a spoluvlastnícky podiel o veľkosti 67/3216 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu - podľa č.V 4737/12-3373/12;
Na podiel vlastníka Pokorný Peter - Exekučný príkaz na na zriadenie exekuč. zál. práva EX 142/2014 od súdneho exekútora-Mgr. Sandra Tudíková so sídlom Nám. M. Benku 15, 811 07 Bratislava - na nehnuteľnosti: byt č. 1, číslo vchodu 1, 1.p., súp. číslo stavby 3204 na pozemku registra C KN 8052 a spoluvlastnícky podiel o veľkosti 67/3216 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu. - podľa Z 6695/14, 4456/14;
Na podiel vlastníka Pokorný Peter - Exekučný príkaz na na zriadenie exekuč. zál. práva EX 413/2014 od súdneho exekútora-Mgr. Anna Michnicová, Bratislava - na nehnuteľnosti: byt č. 1, číslo vchodu 1, 1.p., súp. číslo stavby 3204 na pozemku registra C KN 8052 a spoluvlastnícky podiel o veľkosti 67/3216 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu. - podľa Z 6863/14-4522/14;
Na podiel vlastníka Pokorný Peter - Exekučný príkaz na na zriadenie exekuč. zál. práva EX 674/2014 od súdneho exekútora-Mgr. Anna Michnicová, Bratislava - na nehnuteľnosti: byt č. 1, číslo vchodu 1, 1.p., súp.číslo stavby 3204 na pozemku registra C KN 8052 a spoluvlastnícky podiel o veľkosti 67/3216 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu. - podľa Z 8037/14-5408/14;
Na podiel vl. Pokorný Peter- Exekuč. príkaz zriadením exekuč. zál. práva č. EX 1238/14 od súd. exekútora JUDr. Ing. Ján Gasper, PhD.-na nehnuteľnosti: byt č. 1, číslo vchodu 1, 1.p., súp. číslo stavby 3204 na pozemku registra CKN 8052 a spoluvlastnícky podiel o veľkosti 67/3216 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu - podľa č.Z 177/15-207/15;
Z 10076/2015 - na podiel vl. Pokorný Peter - Exekučný príkaz na zriadenie exekuč. zál. práva č.EX 985/2015 od súdneho exekútora Mgr. Anna Michnicová, Bratislava, pre oprávneného: Sociálna poisťovna, pobočka Čadca, Štúrova 2078, 022 01 Čadca, na nehnuteľnosti: byt č. 1, vchod 1, 1.p, súp.číslo stavby 3204 na pozemku registra C KN 8052 a spoluvlastnícky podiel o veľkosti 67/3216 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu - 6413/15;
Z 10605/2015 - na podiel vl. Pokorný Peter - Exekučný príkaz na zriadenie exekuč. zál. práva č.EX 2535/2015 od súdneho exekútora JUDr. Martin Rišian, Pivovarská č.1069, 010 01 Žilina, pre oprávneného: Všeobecná zdravotná poisťovna, pobočka Čadca, na nehnuteľnosti: byt č. 1, vchod 1, 1.p, súp.číslo stavby 3204 na pozemku registra C KN 8052 a spoluvlastnícky podiel o veľkosti 67/3216 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu - 6722/15; Na podiel vlastníka Pokorný Peter - Začatie výkonu zálož. práva predajom zálohu na dražbe pre Prima banka, a.s., Hodžova 11,010 11 Žilina1,IČO:31575951 - na nehnuteľnosti: byt č. 1, číslo vchodu 1, 1.p., súp. číslo stavby 3204 na pozemku registra CKN 8052 a spoluvlastnícky podiel o veľkosti 67/3216 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu - podľa č.V 4737/12- 3373/12,č.P 425/14-2052/14;
Na podiel vl. Pokorný Peter- Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekuč. zál. práva č. EX 1238/14 od súd. exekútora JUDr. Ing. Ján Gasper, PhD.-na nehnuteľnosti: byt č. 1, číslo vchodu 1, 1.p., súp. číslo stavby 3204 na pozemku registra CKN 8052 a spoluvlastnícky podiel o veľkosti 67/3216 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu - podľa č. P 1227/14-6401/14;
P-293/2015-na podiel vlastníka Pokorný Peter - Oznámenie o opakovanej dražbe č. (D 202114) – od navrhovateľa: Prima banka Slovensko, a.s., IČO: 31575951 - na nehnuteľnosti: byt č. 1, 1.p., vchod č. 1, súp. číslo stavby 3204 - postavená na pozemku registra CKN parc. č. 8052 a podiel 67/3216 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu - miesto konania dražby: sídlo dražobníka LICITOR group, a.s., Sládkovičova 6, 01001 Žilina, dňa: 19.05.2015, čas konania dražby: 12:30 hod - 2083/2015,Osv.o dražbe č. D 202114-č.Z 4331/2015-2798/2015;
P 1122/2015 - na podiel vl. Pokorný Peter - Upovedomenie o začatí exekúcie zriadením exekučného záložného práva č.EX 2535/2015 od súdneho exekútora JUDr. Martin Rišian, Pivovarská č.1069, 010 01 Žilina, pre oprávneného: Všeobecná zdravotná poisťovna, pobočka Čadca, na nehnuteľnosti: byt č. 1, vchod 1, 1.p, súp.číslo stavby 3204 na pozemku registra C KN 8052 a spoluvlastnícky podiel o veľkosti 67/3216 na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu - 6723/15.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 61.000,-€
K. Najnižšie podanie 49.000,- €
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Tomáš Šufák
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Bulharská
b) Orientačné/súpisné číslo 8527/8
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01008
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 27.06.1985
V. Odhad ceny predmetu dražby 60.900,- €