Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 59/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 29.3.2016
  • Značka:
  • X002166
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 232/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Šancova
b) Orientačné/súpisné číslo 1/A
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 813 33
e) Štát Slovensko
IV. IČO/ dátum narodenia 47251336
C. Miesto konania dražby Dražobná spoločnosť, a. s. , Gunduličova 3, 811 05 Bratislava
D. Dátum konania dražby 27. 04. 2016
E. Čas konania dražby 10:00
F. Kolo dražby Prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 3376, okres Bratislava IV, obec BA- m.č. Karlova Ves, katastrálne územie Karlova Ves a to:

 

Stavby:

Byt č. 33 na 4. p. vo vchode Veternicová 22 v bytovom dome s.č. 3116, postavenom na parcele č. 3651/49 (druh stavby: Bytový dom, popis stavby: Veternicová 22,24),

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu o veľkosti 6859/595119.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží.“

Predmet dražby sa draží v spoluvlastníckom podiele 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Byt číslo 33 na 4.p. vchod Veternicová 22, k.ú. Karlova Ves

Stavebnotechnický popis bytového domu na ulici Veternicová 22,24, súpisné číslo 3116 na parc. KN č. 3651/49, Bratislava - Karlova Ves.

Bytový dom číslo súpisné 3116 je postavený na pozemku svahovitého charakteru na parcele KN č. 3651/49 v katastrálnom území Karlova Ves v Bratislave, mestská časť Karlova Ves v lokalite Dlhé Diely. Bytový dom sa nachádza v obytných častiach s bytovými domami a stavbami občianskej vybavenosti s dobrými dopravnými možnosťami. V blízkosti bytového domu sa nachádza komplexná občianska vybavenosť, športové zariadenia, nákupné centrum a iné.

Bytový dom je celkovo 9 podlažný, pozostáva z prízemia (1.NP) a ďalších 8 nadzemných podlaží. Objekt bytového domu bol na základe vyjadrenia vlastníka nehnuteľnosti daný do užívania v rokoch 1990 - 1991. Na základe výrobného štítku umiestneného vo výťahu bol tento vyrobený v roku 1990. Konštrukčné, dispozičné riešenie bytového domu ako i priebeh výstavby v danej lokalite podľa mojich znalostí zodpovedajú tomuto obdobiu. Objekt bytového domu prešiel za posledné obdobie rekonštrukciou zameranou na obnovu obvodového plášťa formou realizácie kontaktného zatepľovacieho systému, výmena okien v spoločných častiach bytového domu ako aj vo väčšine bytov, výmena vstupných dverí, domového vrátnika, obnova povrchových úprav podláh na úrovni 1.NP a iné.

Hlavný vstup do bytového domu je situovaný na úrovni 1.NP. 1.NP bytového domu je tvorené vstupnými a komunikačnými priestormi, pivničnými kobkami a ostatnými spoločnými priestormi. Na 2.NP až 9.NP sa nachádzajú výlučne bytové jednotky. Bytový dom vchod Veternicová 22 obsahuje celkovo 40 bytov. Byty sú prístupné schodiskom resp. osobným výťahom.

Spoločnými časťami bytového domu sú najmä: základy domu, strechy, obvodové múry, priečelia, vchody, schodiská vodorovné nosné konštrukcie, izolačné konštrukcie zvislé nosné konštrukcie

Spoločnými zariadeniami domu sú najmä: výťahy, kočikárne, sušiarne, práčovňa, vstupné haly, bleskozvody, vodovodné prípojky teplonosné prípojky, kanalizačné prípojky, elektrické prípojky telefónne prípojky, plynové prípojky, spoločné prízemné priestory.

Bytový dom je realizovaný v sústave typových panelových železobetónových stenových a stropných prefabrikátov. Základová konštrukcia - stavba je založená v hĺbke priemerne nad 2m na základových železobetónových pásoch s vodorovnou a zvislou izoláciou proti zemnej vlhkosti s predpokladom doplnenia pilót. Zvislé nosné konštrukcie sú železobetónové prefabrikované stenové. Vodorovné konštrukcie sú veľkoplošné prefabrikované železobetónové stropné dosky. Schody sú železobetónové prefabrikované s povrchovou úpravou terrazo. Strešná konštrukcia je jednoplášťová plochá strecha, krytina strechy predpoklad z materiálov na báze asfaltových hmôt. Klampiarske konštrukcie sú z hliníkového plechu, úplné strechy a parapety. Vonkajšie omietky sú tenkovrstvé šľachtené, ako súčasť kontaktného zatepľovacieho systému. Úprava vnútorných povrchov pozostáva prevažne z dvojvrstvovej vápennej omietky. Výplne otvorov - okná sú v prevažnej časti bytov nové prevažne plastové s izolačným zasklením. Okná v spoločných častiach bytového domu sú plastové s izolačným zasklením. Vnútorné keramické obklady sú bežné. Vstupné dvere do obytného domu sú hliníkové s izolačným zasklením. Povrchy podláh vestibulu a ostatných komunikačných priestorov je linoleum. Povrchy podláh v časti pivničných kobiek cementový poter. Rozvody ústredného vykurovania sú z oceľových rúr. Elektroinštalácia v dome je svetelná aj motorická. Dom má kompletný rozvod bleskozvodu. Vnútorný vodovod pre studenú aj teplú úžitkovú vodu pozostáva z oceľových rúr. Vykurovanie ako aj ohrev teplej úžitkovej vody je centrálny. Vnútorná kanalizácia pozostáva zo zvislých zvodov a ležatých rozvodov. V dome je rozvod zemného plynu v oceľových potrubiach. Bytový dom vchod Veternicová 22 je vybavený 2x osobným výťahom. V dome je rozvod verejného telefónu, rozvody televízie, dom má zabezpečenú protipožiarnu ochranu. Bytový dom je napojený na všetky verejné inžinierske siete - vodovodnú, kanalizačné, elektrickú, plynovú a telekomunikačné. Dom je komunikačne napojený na ulicu Veternicová.

Obvyklá životnosť podobných bytových domov sa uvažuje v rozpätí od 90 do 100 rokov. S prihliadnutím na skutočnosť vykonanej obnovy prvkov krátkodobej životnosti spoločných častí a zariadení bytového domu bez zistených statických porúch, životnosť objektu je stanovená na 100 rokov.

Byt číslo 33 na 4.p. vchod Veternicová 22, k.ú. Karlova Ves.

Byt číslo 33 pozostáva z troch obytných miestnosti a príslušenstva, ktorým je predsieň, chodba, kuchyňa, kúpeľňa, WC, pivničná kobka umiestnená na úrovni 1.NP a loggia.

Vybavením bytu je všetko jeho vnútorné vybavenie a to: rozvody elektrickej inštalácie od elektromeru, rozvody plynu od plynomeru, rozvody ústredného kúrenia od domových stúpačiek, rozvody vody (SV, TÚV), rozvody kanalizácie od zvislých rozvodov a k nim príslušné zariaďovacie predmety, zásuvka STA, vzduchotechnika, kuchynská linka, vstavaná skriňa v chodbe, zvonček, poštová schránka.

Vlastníctvo bytu vrátane jeho vybavenia je ohraničené vstupnými dverami do bytu a do príslušenstva vrátane zárubní a hlavnými uzavieracími ventilmi prívodu teplej a studenej vody, plynu a elektrickými poistkami pre byt.

Technický stav bytu je možné označiť ako "byt po rekonštrukcii". Povrchové úpravy stien a stropov sú vápenné hladké omietky. Povrchy podláh obytných miestností a komunikačných priestorov sú veľkoplošné laminátové parkety, v ostatných miestnostiach bytu vrátane loggie je povrchová úprava podláh keramická dlažba. Bytové jadro je betónové panelové. Kúpeľňa bytu pozostáva zo sprchovacieho kúta a keramického umývadla s pákovými vodovodnými batériami, keramický obklad stien do výšky 2,0m. Samostatná miestnosť WC je záchodová misa so zabudovaným splachovacím mechanizmom, keramický obklad stien do výšky 1,2m. V kuchyni sa nachádza kuchynská linka z materiálov na báze dreva dĺžky 4,45m s kuchynským nerezovým drezom s pákovou vodovodnou batériou, plynovou varnou doskou, elektrickou rúrou a digestorom. Pracovná plocha kuchynskej linky je po spodný okraj horných zavesených skriniek obložená keramickým obkladom. Interiérové dvere bytu sú hladké osadené v oceľových zárubniach. Vstupné dvere do bytu sú doplnené bezpečnostný zámok. Okná bytu sú plastové s izolačným zasklením, doplnené o interiérové žalúzie. Vykurovanie bytu je centrálne, prevažne panelovými radiátormi. Vnútorná kanalizácia je realizovaná z kuchyne, kúpeľne a WC. Elektroinštalácia v byte je svetelná s poistkovými automatmi, vedená pod omietkou. V chodbe sa nachádza vstavaná skriňa. Podlahová plocha bytu je 67,62 m2 vrátane pivnice plus plocha loggie 3,21 m2.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Záložné právo v prospech HVB Bank Slovakia, a.s., Bratislava, IČO 31 372 503 na byt č.33, 4.p., Veternicova 22, s.č. 3116 a podiel na spoločných častiach a zariadeniach domu o veľkosti 6859/595119, podľa V-4498/05 zo dňa 29.7.2005.

Exekučné záložné právo v prospech Orange Slovensko, a.s. (IČO 35697270) na byt č.33 na 4.p., vchod Veternicová 22, podľa exekučného príkazu č. Ex 160/02 zo dňa 18.09.2009 (súdny exekútor Ing. Mgr. Ivan Ružička), Z-10320/09

Exekučné záložné právo v prospech PROFI CREDIT Slovakia, s.r.o., (IČO 35792752) na byt č.33 na 4.p., vchod Veternicová 22, podľa exekučného príkazu č. Ex 353/15 zo dňa 06.11.2015 (súdny exekútor JUDr. Patricius Baďura), Z-22121/15

Záložné právo v prospech ostatných vlastníkov bytov na byt č. 33 na 4.p., vchod Veternicová 22, podľa § 15 ods. 1 zákona NR SR č. 182/1993 Z.z. v znení neskorších predpisov podľa žiadosti zo dňa 27.06.2014, Z- 13212/14
(Poznámka dražobníka: Pohľadávka zabezpečená týmto zákonným záložným právom nebude z výťažku dražby uspokojovaná v prednostnom poradí, nakoľko toto zákonné záložné právo je na LV zapísané v neskoršom časovom poradí).
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa Znaleckého posudku č. 37/2016 zo dňa 3.3.2016, ktorý vypracoval znalec Ing. Ivan Šimek, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie, Odhad hodnoty nehnuteľností, , Pozemné stavby zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod evidenčným číslom: 914405.
105.000,- EUR
K. Najnižšie podanie 105.000,- EUR
L. Minimálne prihodenie 1.000- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 10.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka č. SK7111110000006619894009, vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a.s., pobočka zahraničnej banky s variabilným symbolom 2322016.
2. V hotovosti do pokladne dražobníka v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1.Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2.Hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, 3.Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4.Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka č. SK7111110000006619894009, vedený v UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a.s., pobočka zahraničnej banky s variabilným symbolom 2322016, a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby v prípade že suma dosiahnutá vydražením presiahne 6.640 eur v opačnom prípade hneď po ukončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín – 05.04.2016 o 12:00 hod. 2. termín - 18.04.2016 o 12:00 hod.
Miesto obhliadky Na adrese nehnuteľnosti.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0111 Po- Pi , 8 00- 16 00. V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote , prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1.Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul Mgr.
b) meno Stanislava
c) priezvisko Palková
d) sídlo Štefánikova 698/7, 905 01 Senica