Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 59/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 29.3.2016
  • Značka:
  • X002182
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 190/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Sídlo dražobníka, Dražobná spoločnosť a.s., Gunduličova 3, 811 05 Bratislava
D. Dátum konania dražby 23. 03. 2016
E. Čas konania dražby 11:00 hod.
F. Kolo dražby 4. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom Dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č.1392, katastrálne územie: Malinovo, Okresný úrad Senec – katastrálny odbor, obec Malinovo, okres Senec a to:

 

Stavby

• stavba súp.č. 742, na parcele č. 937/98, popis stavby: rodinný dom, druh stavby: rodinný dom

• stavba súp.č. 943, na parcele č. 937/99, popis stavby: garáž, druh stavby:samostatne stojaca garáž

• stavba bez súp.č., na parcele č. 937/171, popis stavby: terasa k rodinnému domu, druh stavby: iná budova

 

 

 

Pozemky - parcely registra "C"
• parcelné číslo: 937/11, výmera:467 m2, druh pozemku: orná pôda

• parcelné číslo: 937/98, výmera:239 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 937/99, výmera:54 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 937/171, výmera:48 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

 

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané na liste vlastníctva:

Uličné oplotenie, zadné oplotenie, studňa, vodovodná prípojka, vodomerná šachta, prípojka plynu, elektrická prípojka, kanalizačná prípojka, spevnené plochy – betónová dlažba, spevnená plocha terasy – keramická dlažba, spevnená plocha – kamenné platne, vonkajšie schody pred vstupom do RD, vonkajšie vyrovnávacie schody vedľa RD, záhradný rozvod vody, spevnené plochy – riečný štrk...

 

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

 

1. NP: Situované v zadnej časti rodinného domu. Prístupné schodiskom v rámci rodinného domu ako aj z exteriéru z úrovne okolitého terénu. Dispozične pozostáva zo vstupnej haly, haly, dvoch miestností obytného charakteru a kúpeľne.

2.NP: Prístupné z terasy ako aj z bočnej strany rodinného domu. Pozostáva z centrálnej obývacej izby s kuchyňou a jedálňou v rámci ktorej je prístupná miestnosť špajzy a kotolne, vstupných a komunikačných priestorov, dvoch obytných izieb so spoločnou priechodnou kúpeľňou, samostatnej miestnosti WC a pracovne.

3.NP (obytné podkrovie): Dispozične pozostáva z veľkorozmerovej obytnej izby s kúpeľňou, knižnice a technickej miestnosti prístupnej z terasy objektu.

Konštrukcia a vybavenie:

Technický popis:

Osadenie rodinného domu je priemerne do 1m. Podmurovka je betónová, s povrchovou úpravou z ušľachtilých materiálov. Základy sú z prostého betónu, pásové s vodorovnou hydroizoláciou proti zemnej vlhkosti. Zvislé obvodové konštrukcie sú murované z keramických tvaroviek hrúbky 300mm s doplneným tepelným izolantom. Deliace priečky sú murované. Stropná konštrukcia nad 1.NP a 2.NP je železobetónová monolitická s rovným podhľadom, stropná konštrukcia 3.NP je vyhotovená prevažne ako SDK zavesený podhľad na drevenej krovnej konštrukcii krovu. Prestrešenie objektu je riešené prienikom sedlovej a pultovej strechy. Strešná krytina je betónová tašková. Súčasťou strešnej konštrukcie je aktívny bleskozvod. Klampiarske konštrukcie sú z medeného plechu - úplné. Vonkajšie omietky sú z ušľachtilých materiálov ako súčasť kontaktného zatepľovacieho systému. Vnútorné omietky stien a stropov sú prevažne z ušľachtilých materiálov alebo ako vápenné hladké, stropných podhľadov 3.NP sadrové stierkové s maľovkou. Výplne okenných otvorov sú drevené s izolačným zasklením, doplnené o interiérové žalúzie. Interiérové dvere sú z tvrdého dreva v drevených obložkových  zárubniach alebo realizované ako posuvné. Povrchy podláh obytných miestnosti sú veľkoplošné laminátové parkety, v ostatných miestnostiach je  keramická dlažba. 

Rozvody vody v plastových potrubiach studenej a teplej z centrálneho zdroja, ktorým je zásobník v rámci zostavy s kotlom ÚK situovaným v kotolni na úrovni 2.NP. Vykurovanie rodinného domu je riešené ako ústredné teplovodné prevažne podlahové. Plynový kotol ústredného kúrenia sa nachádza v miestnosti kotolne na úrovni 2.NP. Kanalizácia z plastových potrubí je riešená do verejnej kanalizačnej siete. Elektroinštalácia rodinného domu je na úrovni 2.NP svetelná aj motorická, na 1.NP a 3.NP len svetelná. V objekte sa nachádzajú anténne rozvody pod omietkou, rozvody zabezpečovacieho zariadenia a štruktúrovanej kabeláže. Na úrovni 2.NP v centrálnej obytnej hale sa nachádza krbové teleso. Objektové schodisko železobetónové doskové s nástupnicami z drevených obkladov.

Ostatné vybavenie:

1.NP: Miestnosť kúpeľne obsahuje sprchovací kút a keramické umývadlo s pákovými vodovodnými batériami, WC misu so zabudovaným splachovacím mechanizmom, keramický obklad stien do výšky 2,5m.

2.NP: Miestnosť kuchyne pozostáva z kuchynskej linky z materiálov na báze dreva dĺžky 8,42bm s kuchynským plastovým drezom s pákovou vodovodnou batériou, zabudovaná umývačka riadu, sklokeramická elektrická varná doska, elektrická rúra, mikrovlnná rúra, kávovar.

Kúpeľňa prístupná z dvoch obytných miestností pozostáva z 2x keramického umývadla s pákovou vodovodnou batériou, plastovej hydromasážnej vane s pákovou sprchovou vodovodnou batériou, hydromasážneho sprchovacieho kúta s pákovou sprchovou vodovodnou batériou, celostenový keramický obklad stien.

                V pracovni a vo vstupnej hale sa nachádzajú vstavané skrine.

3.NP: Kúpeľňa prístupná z veľkorozmerovej obytnej izby pozostáva z keramického umývadla s pákovou vodovodnou batériou, sprchovacieho kúta s pákovou sprchovou vodovodnou batériou a WC misy so zabudovaným splachovacím mechanizmom v stene, celostenový keramický obklad stien.

                Technická miestnosť prístupná z terasy obsahuje kuchynskú linku z materiálov na báze dreva dĺžky 1,0m so zabudovaným plastovým drezom s pákovou vodovodnou batériou.

Objekt rodinného domu je napojený na verejné inžinierske siete - vodovodnú, kanalizačnú, elektrickú, plynovú a telekomunikačné. Popis ostatného vybavenia je uvedený v tvorbe rozpočtového ukazovateľa.

K objektu rodinného domu neboli predložené žiadne podklady. Objekt bol daný do užívania ako novostavba v roku 2009. Vzhľadom na použité stavebné materiály ako aj kvalitu vyhotovenia, životnosť objektu určil znalec na 100 rokov.

 

Garáž súpisné číslo 943 na parc. KN č. 937/99, k.ú. Malinovo je situovaná v kontakte s uličným verejným priestranstvom pred objektom rodinného domu. Objekt je riešený ako samostatne stojací, s neobytným povalovým priestorom. Zastrešenie je riešené sedlovou strechou.

Dispozičné riešenie:

Prízemie dispozične pozostáva z jedného priestoru dvojgaráže. 

Technický popis:

Osadenie objektu je priemerne do 1m. Základy sú z prostého betónu, pásové. Zvislé obvodové konštrukcie sú murované z tehál. Stropná konštrukcia železobetónová s rovným podhľadom. Zastrešenie objektu je riešené sedlovou strechou, krytina strechy betónová tašková. Klampiarske konštrukcie sú z medeného plechu. Vonkajšie omietky sú z ušľachtilých materiálov. Vnútorné omietky  sú vápenné hladké. Vstupné dvere sú drevené. Okná objektu drevené s izolačným zasklením. 2x garážová brána s automatickým otváraním plastová segmentová. Povrchy podláh keramická dlažba. V objekte sa nachádza rozvod svetelnej aj motorickej elektroinštalácie a zabezpečovacie zariadenie. Popis ostatného vybavenia je uvedený v tvorbe rozpočtového ukazovateľa.

K objektu neboli predložené žiadne podklady. Objekt bol daný do užívania ako novostavba v roku 2009. Vzhľadom na použité stavebné materiály ako aj kvalitu vyhotovenia, životnosť objektu určil znalec na 80 rokov.

 

Uličné oplotenie na parc. KN č. 937/11 oddeľuje priestor dvora v prednej časti pred rodinným domom od uličného priestoru s možnosťou vstupu. Vek plota uvažujem totožný s vekom rodinného domu. Základy plota sú betónové pásové. Výplň plota je murovaná s remienkovým obkladom. V oplotení je situovaná 2x bránka a 1x posuvná brána na diaľkové ovládanie oceľovej rámovej konštrukcie. Výška plota 2,0m. Predpokladaná životnosť vzhľadom na materiálové vyhotovenie ako aj technický stav je 80 rokov. V oplotení je situované merné miesto odberu elektrickej energie a zemného plynu.

 

Zadné oplotenie na parc. KN č. 937/11 zo strojného pletiva na oceľových stĺpikoch na betónovej podmurovke, betónový pásový základ. Výška výplne 1,5m  Predpokladaná životnosť vzhľadom na materiálové vyhotovenie ako aj technický stav je 45 rokov. Vek plota totožný s vekom rodinného domu.

 

Vŕtaná studňa na parc. KN č. 937/11 priemeru 200mm vybudovaná v roku 2009, predpokladaná životnosť 80 rokov.

 

Vodovodná prípojka na parc. KN č. 937/11 z plastového potrubia DN 40, napojená na verejný rozvod pitnej vody.  Vedená je od miesta napojenia cez vodomernú šachtu situovanú pred objektom rodinného domu po objekt rodinného domu. Slúži pre potreby zásobovania rodinného domu pitnou vodou z verejného vodovodu. Predpokladaná životnosť 50 rokov.

 

Vodomerná šachta s oceľovým poklopom vrátane vybavenia je umiestnená v časti medzi rodinným domom a garážou. Slúži pre potreby odpočtu spotreby pitnej vody z verejného vodovodu. Začiatok užívania od roku 2009. Predpokladaná životnosť je 60 rokov.

 

Plynová zemná prípojka je vedená od merného miesta spotreby plynu v uličnom oplotení po objekt rodinného domu. Slúži pre potreby zásobovania rodinného domu zemným plynom. Užívanie od roku 2009. Predpokladaná životnosť 50 rokov.

 

Elektrická zemná káblová prípojka je vedená od merného miesta elektrickej energie v uličnom oplotení po objekt rodinného domu. Predpokladaná životnosť 50 rokov. Vek totožný s vekom rodinného domu.

 

Kanalizačná prípojka je vedená od rodinného domu do verejnej kanalizačnej siete. Vybudovaná je z PVC potrubia priemeru 150mm. Užívanie od roku 2009, predpokladaná životnosť 50 rokov.

 

Spevnené plochy z betónovej dlažby sú chodníky a ostatné plochy okolo rodinného domu. Užívanie od roku 2009, predpokladaná životnosť 40 rokov. 

 

Spevnená plocha terasy na parc. KN č. 937/171 - keramická dlažba mimo zastavanej plochy ako súčasti rodinného domu. Užívanie od roku 2009, predpokladaná životnosť 80 rokov. 

 

Spevnené plochy na parc. KN č. 937/11 - kamenné platne sú realizované ako záhradný chodník.  Užívanie od roku 2009, predpokladaná životnosť 40 rokov. 

 

Vonkajšie schody sa nachádzajú pred hlavným vstupom do rodinného domu z bočnej strany a ako vstup na terasu. Schody s povrchom z keramickej dlažby na betónovej doske na terén. Užívanie od roku 2009, predpokladaná životnosť 80 rokov. 

 

Vonkajšie vyrovnávacie schody vedľa rodinného domu na parc. KN č. 937/11 vytvorené s povrchom z betónovej dlažby na betónovej doske na terén. Užívanie od roku 2009, predpokladaná životnosť 80 rokov. 

 

Podzemný automatický zavlažovací systém na pozemku parc. KN č. 937/11 je vyhotovený z  plastových potrubí vrátane koncových prvkov. Spôsob zásobovania vodou nevedel vlastník ohodnocovanej nehnuteľnosti identifikovať. Celková dĺžka rozvodu cca 300bm. Začiatok užívania uvažujem zhodný so začiatkom užívania rodinného domu, predpokladaná životnosť 40 rokov.

 

Spevnené plochy na parc. KN č. 937/11 z riečneho štrku sú realizované ako okapový chodník zo zadnej a bočnej strany rodinného domu. Užívanie od roku 2009, predpokladaná životnosť 30 rokov. 

 

Pozemky sú situované v novovzniknutej obytnej časti obce Malinovo, v južnej  okrajovej časti obce v kontakte s obytnou zónou 3 vody. Pozemok parc. KN č. 937/11 je záhrada resp. dvor s parkovou úpravou, v čase obhliadky so zanedbanou údržbou. Pozemok, parc. KN č. 937/98 je plne zastavaný stavbou rodinného domu súpisné číslo 742. Pozemok, parc. KN č. 937/99 je plne zastavaný stavbou garáže súpisné číslo 943. Pozemok, parc. KN č. 937/171 je plne zastavaný objektom terasy k rodinnému domu, prevažne súčasť zastavanej plochy rodinného domu. Pozemky sú bezprostredne prístupné po obecnej komunikácii, ulica Višňová, so spevneným povrchom vozovky s vybudovanou komplexnou infraštruktúrou.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď. opis predmetu dražby

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle
§ 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Záložné právo v prospech Slovenská sporiteľňa, a. s., Bratislava IČO: 00151653 na rodinný dom súp. č. 742 na parc. č. 937/98, garáž súp. č. 943 na parc. č. 937/99, terasa k rodinnému domu na parc. č. 937/171 a pozemky parc. č. 937/11, 937/98, 937/99, 937/171, podľa V- 1978/2013 zo dňa 16. 5. 2013.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 225.500 EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Martin Hatara
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 00000
c) Názov obce xxxxxx d) PSČ 00000
e) Štát xxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 00000000
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 119/2015, ktorý vypracoval znalec Ing. Ivan Šimek, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 914405
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 01.07.2015