Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 55/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 21.3.2016
  • Značka:
  • X002025
Platiť sa oplatí s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo pso 253/15
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Platiť sa oplatí s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Košická5682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Košická
b) Orientačné/súpisné číslo 56
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 66827/B
IV. IČO/ dátum narodenia 45684618
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Reštaurácia Penzión ARTIN, salónik na prízemí, Svätourbanská 107/37, 949 01 Nitra, okres Nitra, Nitriansky kraj.
D. Dátum konania dražby 16. 03. 2016
E. Čas konania dražby 13:45
F. Kolo dražby prvá dražba
G. Predmet dražby

súbor vecí

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

4418

Nové Zámky

Nové Zámky

Štúrovo

Štúrovo

Byt :

Charakteristika (číslo bytu, číslo vchodu, číslo poschodia, adresa) :

Súp.č. stavby :

Postavená na pozemku - parcele registra "C"  evidovanej na katastrálnej mape:

Druh a popis stavby:

Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných  zariadeniach domu súpisné č. 1706 a spoluvlastnícky podiel k pozemku - parcele registra "C" evidovanej na katastrálnej mape ako: parc. č. 3912 , zastavané plochy a nádvoria o výmere 693  m2:

Byt č. 28, vchod: 14, 1.p., Štefánikova 1706/14, 943 01 Śtúrovo

1706

3912

9 bytový dom

8193/432042

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Byt č. 28, Štefánikova 14, Štúrovo, s.č. 1706

Byt č. 28 je na 1. poschodí (2. NP), v stredovej sekcii domu. Jedná sa o trojizbový byt s vhodnou aj nevhodnou orientáciou obytných miestností. Celková vypočítaná podlahová plocha bytu je 82,18 m2. Súčasťou bytu je loggia o výmere 3,45 m2. K bytu, v rámci spoločných priestorov prináleží jedna pivničná kobka umiestnená v suteréne. Byt bol 2005 zrekonštruovaný s čiastočne pozmenenou dispozíciou. Povrchy stien a stropov boli po odstránení pôvodných tapiet upravené stierkami. Nové keramické obklady sú v kuchyni, v priestore kuchynskej linky a v kúpeľni na celú výšku steny, vrátane obkladu vane. Podlahy v dvoch izbách a v predsieni sú plávajúce, na povrchu s veľkoplošnými laminátovými parketami. V tretej izbe je na podlahe PVC a v ostatných miestnostiach je na podlahách keramická dlažba.  Pôvodné drevené, zdvojené okná a dvere na loggiu boli nahradené plastovými s izolačným dvojsklom. Vchodové dvere sú z oboch strán čalúnené, ostatné dvere sú pôvodné hladké, plné alebo čiastočne presklené, osadené do oceľových zárubní. Na obývacej izbe sú dvere nahradené otvormi v stene s lomeným nadpražím. Pôvodné umakartové bytové jadro bolo odstránené a nahradené murovaným z pórobetónových tvárnic. V rámci tejto stavebnej úpravy bola kúpeľňa odstránením chodby v kuchyni zväčšená a zároveň spojená s WC. WC je od kúpeľne oddelené stupňovitým ostením.  Kuchyňa je zariadená rohovou kuchynskou linkou s nerezovým drezom. Varný panel a rúra na pečenie boli odstránené. V kúpeľni je umiestnená plastová rohová vaňa, umývadlo a záchodová misa so zabudovanou nádržou. Pri rekonštrukcii bytu boli zrealizované nové rozvody pitnej vody, TÚV a kanalizácie. Rozvody elektrického prúdu boli zrekonštruované. Byt je pripojený cez pomerové merače spotreby na domové rozvody pitnej vody, a centrálne pripravovanej TÚV. Vykurovanie bytu je ústredné, teplovodné, radiátormi vybavenými termostatickými regulátormi a pomerovými meračmi spotreby. Byt je pripojený na spoločnú televíznu anténu, elektrického vrátnika a káblovou televíziu. 

Bytový dome, v ktorom sa predmetný byt nachádza, je postavený v Štúrove na sídlisku Terasy II, na Štefánikovej ul.  Bytový dom leží na pozemku parc. č. 3912 a bolo mu pridelené súpisné č. 1706. Dom má tri vchody, je podpivničený a má prízemie a 7 poschodí (1PP, 8NP). Suterén bytového domu je využitý ako technické podlažie a sú na ňom umiestnené pivničné kobky prislúchajúce k jednotlivým bytom. Dom bol zrealizovaný v konštrukčnom systéme R-T06B a odovzdaný do užívania v roku 1984. Základný nosný systém domu tvoria priečne nosné steny. Základy domu sú z monolitického žele-zobetónu, izolované proti zemnej vlhkosti. Obvodový plášť v priečelí tvoria samonosné póro-betónové panely hr. 30 cm predradené pred nosné steny. Štítové steny majú dvojvrstvovú kon-štrukciu s vnútornou železobetónovou nosnou stenou hr. 15 cm a s obkladom z pórobetónových panelov hr. 30 cm. Medzi nimi je vzduchová medzera. Vnútorné nosné steny majú hr. 15 cm a deliace priečky sú hr. 6 cm. Stropy sú železobetónové, z prefabrikovaných dosiek. Schodisko je železobetónové, prefabrikované s povrchovou úpravou liatym terazzom. Strecha domu je plochá jednoplášťová s tepelnou izoláciou z pórobetónových dosák ukladaných na terče v sklone, s odvetraním. Strešná krytina je z natavovacích ťažkých asfaltových pásov s hrubozrnným posypom. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného oceľového plechu. Vonkajšie fasády sú zateplené kontaktným zateplovacím systémom na báze polystyrénu s povrchom z ušľachtilých tenkovrstvových stierkových štruktúrovaných omietok s farebnou úpravou.  Vnútorné povrchy spoločných priestorov sú hladké vápenno-cementové omietky, v zádverí, na schodoch a na podestách upravené do výšky 150 cm olejovým náterom. Keramické obklady v spoločných priestoroch sa nevyskytujú. Vchodové dvere na dome sú plastové, presklené izolačným dvojsklom a dvere na zádverí sú dvojkrídlové, drevené, rámové, čiastočne presklené. Ostatné dvere na spoločných priestoroch sú hladké plné. Podlahy na chodbách a podestách majú na povrchu liate terazzo. Podlahy v suteréne sú betónové, na povrchu s cementovým poterom. Spoločné priestory nie sú vykurované. Dom je napojený na diaľkové vykurovanie z centrálneho zdroja. Bytový dom je ďalej napojený na rozvody elektrickej energie, pitnej vody, mestskej kanalizácie. V bytovom dome boli v roku 2015 vymenené rozvody pitnej vody TÚV a kanalizácie. V dome je nainštalovaná spoločná televízna anténa, rozvod káblovej televízie, elektrický vrátnik a je zabezpečený bleskozvodom. V každom vchode bytového domu je nový osobný výťah.

V zmysle zákona č. 182/1993 Z.z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov, v znení neskorších právnych predpisov:

spoločnými časťami domu sú: časti domu nevyhnutné na jeho podstatu a bezpečnosť, najmä základy domu, strechy, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodištia, spoločné terasy, podkrovia, povaly, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie a zvislé nosné konštrukcie,

spoločnými zariadeniami domu sú:  zariadenia, ktoré sú určené na spoločné užívanie a slúžia výlučne tomuto domu, a to aj v prípade, ak sú umiestnené mimo domu. Takýmito zariadeniami sú najmä výťahy, práčovne a kotolne vrátane technologického zariadenia, sušiarne, kočíkarne, spoločné televízne antény, bleskozvody, komíny, vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové prípojky. 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
POZNÁMKY:
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva v prospech záložného veriteľa: Tatra Banka, a.s., Bratislava (IČO 00 686 930) pre nehnuteľnosť - byt č. 28, vchod č. 14, na 1. posch. bytového domu súp. č. 1706 na p. č. 3912, formou predaja na dobrovoľnej dražba, P 839/2015.

ČASŤ C: ŤARCHY:

Tatra banka, a.s. Bratislava (IČO 00 686 930), zriaďuje záložné právo na zabezpečenie pohľadávky podľa Zmluvy o záložnom práve zo dňa 11.1.2008 pre nehnuteľnosti - byt č.28 na 1.poschodí bytového domu s.č.1706 vo vchode č.14 na spoluvlastnícky podiel 1/1 vlastníka: Vibling Norbert r. Vibling (na základe kúpnej zmluvy V 1352/08), V 141/2008 - vz. 98/08

ENERBYT, s.r.o. Štúrovo zo dňa 2.12.2010 vkladá podľa § 15 ods.1 zákona NR SR č.182/1993 Z.z. záložné právo na zabezpečenie pohľadávok vzniknutých z právnych úkonov týkajúcich sa domu,spoločných častí domu,spoločných zariadení domu a príslušenstva a na zabezpečenie pohľadávok vzniknutých z právnych úkonov týkajúcich sa bytu v dome,ktoré urobil vlastník bytov,vzniká zo zákona k bytu v dome zál.právo v prospech ostatných vlastníkov bytov v dome na byt č. 28 na 1. poschodí v byt.dome sč.1706 na CKN parc.č. 3912 vchod č.14 v celosti, Z 4888/10.

ENERBYT s.r.o. Štúrovo, IČO:36753491 zriaďuje zákonné záložné právo na zabezpečenie pohľadávok vzniknutých z právnych úkonov týkajúcich sa obytného domu, spoločných častí, zariadení a príslušenstva a na zabezpečenie pohľadávok vzniknutých z právnych úkonov týkajúcich sa bytu, nebytového priestoru v dome, ktoré urobil vlastník bytu alebo nebytového priestoru, vzniká zo zákona k bytu alebo k nebytovému priestoru v dome záložné právo v prospech vlastníkov a spoluvlastníkov bytového domu, podľa § 15 zákon č. 182/1993 Z. z. v znení dodatku zo dňa 16.04.2014 na byt č. 28, vchod č. 14, na 1. posch. bytového domu súp. č. 1706 na p. č. 3912 v celosti, Z 937/2014

INÉ ÚDAJE
Bez zápisu.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 30 780,00 EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Peter Faith
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Jánošíkova
b) Orientačné/súpisné číslo 2346/2
c) Názov obce Košice d) PSČ 04001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 19.06.1987
V. Odhad ceny predmetu dražby Číslo znaleckého posudku:
145/2015
Meno znalca:
Piaček Pavel Ing.
Dátum vyhotovenia:
17. 12. 2015
Všeobecná cena odhadu:
34 200,00 EUR