Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 55/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 21.3.2016
  • Značka:
  • X002031
Platiť sa oplatí s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo pso 291/15
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Platiť sa oplatí s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Košická5682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Košická
b) Orientačné/súpisné číslo 56
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 66827/B
IV. IČO/ dátum narodenia 45684618
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Reštaurácia Penzión ARTIN, salónik na prízemí, Svätourbanská 107/37, 949 01 Nitra, okres Nitra, Nitriansky kraj.
D. Dátum konania dražby 16. 03. 2016
E. Čas konania dražby 15:45 hod.
F. Kolo dražby prvá dražba
G. Predmet dražby

súbor vecí

LV č.

Okresný úrad

Okres

Obec

Katastrálne územie

1995

Nitra

Nové Zámky

Dvory nad Žitavou

Dvory nad Žitavou

Parcely registra "C" evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo

Druh pozemku

Výmera /m2/

2631

Zastavané plochy a nádvoria

435

2632

Záhrady

415

2633

Vinice

233

Stavby:

Súpisné číslo

Parcelné číslo

Druh stavby                                                           

1271

2631

10 - Rodinný dom

Spoluvlastnícky podiel v 1/1.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súp.č. 1271 na ul. Záhradná, Dvory nad Žitavou.

Stavba bola, podľa potvrdenia Obce Dvory nad Žitavou, č. 46/2011 zo dňa 19.07.2011, daná do užívania v roku 1954 ako rodinný dom. Rodinný dom je osadený v prednej časti pozemku parc. č. 2631, na jeho pravom okraji pri pohľade z ulice.

Dispozičné riešenie: rodinný dom je orientovaný dvoma izbami do ulice, tretia izba je smerovaná do dvora. Okrem izieb je v dome kuchyňa, komora, kúpeľňa, WC a predsieň. Hlavný vstup do domu je zo dvora do predsiene. Alternatívny chod je zo dvora cez zadnú izbu.

Technické riešenie: Základy - betónové - objekt s podzemným podlažím bez izolácie. Zvislé nosné konštrukcie - 1. PP - z monolitického betónu, 1. NP - murované z tehál  v skladobnej hr. nad 40 do 50 cm, Deliace konštrukcie: 1. NP - tehlové (priečkovky). Vodorovné nosné konštrukcie - stropy - 1. PP - s rovným podhľadom betónové monolitické, 1. NP - s rovným podhľadom drevené trámové so záklopom a podbíjaním. Schodisko - 1. PP - mäkké drevo bez podstupníc. Strecha - krov - 1. NP - väznicová sedlová strecha na krove. Strešná krytina - 1. NP - pálené škridly obyčajné jednodrážkové. Klampiarske konštrukcie strechy - 1. NP - z pozinkovaného plechu len žľaby a zvody, záveterné lišty. Úpravy vonkajších povrchov - fasádne omietky -  1. NP - vápenné štukové zo strany ulice a dvora, zdrsnené zo strany suseda. Úpravy vnútorných povrchov: 1. NP - vnútorné omietky vápenné štukové, vnútorné obklady, 1. NP - prevažná časť kúpeľne 1,5 m výšky, obklad čela vane, WC min. do výšky 1 m, kuchyňa v priestore varenia a linky. Výplne otvorov: dvere - prevažne hladké plné alebo zasklené, okná -  prevažne dvojité drevené s doskovým ostením, vonkajšie rolety - plastové. Podlahy obytných miestností: 1. NP - palubovky. Podlahy ost. miestností: 1. PP - cementový poter, 1. NP - keramické dlažby. Vybavenie kúpeľní: vaňa oceľová smaltovaná, umývadlo, vodovodné batérie  pákové nerezové so sprchou 1 ks, pákové nerezové, ostatné 1 ks, záchod splachovací bez umývadla. Vykurovanie: ústredné vykurovanie  teplovod. s rozvod. bez ohľadu na mat. a radiátormi - oceľ. Kotol ústredného vykurovania na plyn, osadený v predsieni. Vnútorné rozvody vody z pozinkovaného potrubia pitnej vody a TÚV  z centrálneho zdroja. Zdroj teplej vody - zásobníkový ohrievač elektrický, Vnútorné rozvody kanalizácie - plastové. Vnútorné rozvody elektroinštalácie: 1. PP - svetelná, 1. NP - svetelná, motorická, elektrický rozvádzač, 1.NP - s automatickým istením. Vnútorné rozvody plynu: 1. NP - rozvod zemného plynu

Hospodárska budova na parc. č. 2631.

Hospodárska budova je umiestnená v susedstve rodinného domu, s ktorým má jednu spoločnú stenu. Stavba bola, podľa vyjadrenia majiteľa, daná do užívania v roku 1995 ako objekt s doplnkovou funkciou k rodinnému domu. Objekt je značne zanedbaný a vyžaduje si rozsiahlu rekonštrukciu.

Dispozičné riešenie: rospodárska budova je jednoduchý prízemný objekt s jednou miestnosťou. Vstup do objektu je zo dvora.

Technické riešenie: Základy - bez podmurovky, iba základové pásy. Zvislé nosné konštrukcie - murované z pálenej tehly hrúbky do 15 cm. Strecha - krov, pultový. Krytina strechy na krove - oceľový, vlnitý, pozinkované plech. Úpravy vonkajších povrchov - vápenná hrubá omietka. Úpravy vnútorných povrchov - vápenná hrubá omietka. Výplne otvorov - dvere - drevené zvlakové. Okná - jednoduché drevené. Podlaha - hrubá betónová. Vnútorné rozvody elektroinštalácie - elektroinštalácia len svetelná istená tavnou poistkou.

Plot pre RD na parc. č. 2631. Plot pred rodinným domom má celkovú dĺžku 21,1 m. Plot je osadený na betónových základoch a betónovej podmurovke vysokej cca 20 cm. Plotová výplň je zhotovená ako pohľadové tehlové murivo výšky 1,7 m. V časti pred rodinným domom sú osadené plotové dielce s rámovým pletivom. Do plotu sú na oceľových stĺpoch osadené plné jednokrídlové plechové vráta dĺžky 2,0 m a rovnaké vrátka dĺžky 1,0 m. Plot bol zrealizovaný v roku 1970.

Plot pozdĺž pozemku parc. č. 2632. Plot pozdĺž pozemku má celkovú dĺžku 25,8 m a zrealizovaný je ako strojové pletivo vysoké 1,6 m, uchytené na betónové stĺpy. Stĺpy sú osadené do betónových základových pätiek, bez podmurovky. Plot bol zhotovený v roku 1970.

Studňa na parc. č. 2631 - Vŕtaná. Studňa je vŕtana, hlboká 12 m, pažená plastovou rúrou s priemerom 150 mm. Studňa sa využíva na polievanie záhrady. V súčasnosti je v nej osadené ponorné elektrické čerpadlo. Studňa bola zhotovená v roku 1980.

Prípojka pitnej vody na parc. č. 2631. Prípojka pitnej vody z obecného vodovodu bola zrealizovaná  cez  navŕtavací pás plastovým potru-bím uloženým v ryhe, v smere do vodomernej šachty a cez armatúrnu šachtu do rodinného domu. Prípojka má dĺžku 26,6 m a je po dĺžke označená ochranným umelohmotným pásom. Zhotovená bola v roku 1985.

Vodomerná šachta na parc. č. 2631. Vodomerná šachta bola zrealizovaná ako monolitická železobetónová konštrukcia s podlahou zo štrku. Vstupný otvor je osadený oceľovým poklopom. Rozmery šachty sú (š*d*h)  1,20 m*1,40 m*1,60 m  a svojim vyhotovením zodpovedá požiadavkám príslušnej normy. Zhotovená bola v roku 1985.

Armatúrna šachta na parc. č. 2631. Šachta je vybudovaná vedľa vŕtanej studne. Určená je pre osadenie elektrického čerpadla na čerpanie vody zo studne. Zhotovená bola ako monolitická železobetónová konštrukcia s rozmermi (š*d*h) 1,20 m*1,20 m*1,40 m.  Svojim vyhotovením zodpovedá požiadavkám pre osadenie určenej technológie.

Prípojka kanalizácie na parc. č. 2631. Prípojka kanalizácie v dĺžke 10,5 m bola vybudovaná na odvod splaškových vôd  z  domu do vlast-nej žumpy. Osadená je plastovým kanalizačným potrubím s priemerom 110 mm v ryhe so sklonom 3% na pieskovom lôžku. Zhotovená bola v roku 1985.

Žumpa na parc. č. 2631. Žumpa bola zrealizovaná ako nepriepustná monolitická železobetónová konštrukcia s obstavaným objemom 13,2 m3 a rozmermi (š*d*h) 2,0 m*3,0 m*2,2 m, ktorá svojim prevedením zodpovedá potrebám domácnosti a požiadavkám príslušných noriem. Žumpa bola zhotovená v roku 1985.

Prípojka elektrického prúdu na parc. č. 2631. Nová svetelná a motorická elektrická prípojka NN bola zrealizovaná ako káblová, vzdušná  s jedným káblom Al 4*16 mm2 v celkovej dĺžke 12,0 m, Prípojka je vedená zo stĺpa na stĺpik na streche rodinného domu a ďalej do rozvádzača s meraním a hlavnými poistkami v dome. Zhotovená bola v roku 1985.

Prípojka zemného plynu na parc. č. 2631. Prípojka zemného plynu je vedená s oceľovým potrubím do skrine s meraním a reguláciou tlaku umiestnenej v predzáhradke a ďalej do rodinného domu. Prípojka má celkovú dĺžku 6,5 m a je zrealizovaná tak, aby bola v súlade s príslušnými normami. Zhotovená bola v roku 1985.

Spevnené plochy na parc. č. 2631. Spevnené plochy sú vybudované z monolitického prostého betónu priemernej hrúbky 10 cm. Jedná sa o odkvapový chodník pred domom, chodník od vrátok k domu,  chodník pozdĺž domu, chodník za domom a priestor átria. Spevnené plochy boli vybudované v roku 1985

Analýza polohy nehnuteľností: Hodnotené nehnuteľnosti sa nachádzajú v obci Dvory nad Žitavou. Obec leží na východ od Nových Zámkov, na križovatke hlavnej dopravnej trasy, štátnej cesty I. tr. č. 75 z Lučenca do Bratislavy a štátnej cesty II tr. č. 511 z Hurbanova do Zlatých Moraviec. Najbližšími mestami v okolí sú Nové Zámky (8 km), Hurbanovo (14 km), Šurany (18 km), Vráble (31 km) a Šaľa (39 km). Dvory nad Žitavou administratívne patria do okresu Nové Zámky a Nitrianskeho kraja. V obci býva zhruba 5.100 obyvateľov. Miestni obyvatelia sa prevažne zaoberajú drobným podnikaním, poľnohospodárstvom alebo agroturistikou. Časť obyvateľov dochádza za prácou do okolitých miest, vďaka čomu je v obci priemerná miera nezamestnanosti do 15 %. Spojenie obce s okolitými dedinami a mestami je zabezpečované pravidelnou autobusovou a železničnou dopravou. Obec svojim obyvateľom poskytuje, v rámci svojich možností, primerané administratívne, kultúrne, spoločenské, hospodárske a športové zázemie. V obci je vybudovaná základná sieť obchodov a služieb. Ďalej sú v obci materské a základné školy, stredná odborná škola, základná umelecká škola, kultúrny dom a športový areál. V obci sídli obecný úrad, pošta, policajná stanica, je v nej zriadené zdravotné stredisko a lekáreň. Hodnotené nehnuteľnosti sa nachádzajú na mimo stredu obce, od ktorého sú vzdialené cca 1.700 m, v zástavbe s rodinnými domami. V tejto časti  obce je vybudovaný verejný vodovod, rozvod elektrickej energie a zemného plynu. Všetky tieto inžinierske siete sú v dosahu rodinného domu a rodinný dom je tieto napojený. Samotný pozemok je rovinatý s dobrým vstupom zo spevnenej komunikácie.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby je v stave primeranom údržbe a veku stavby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Poznámka:

Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., Bratislava, IČO: 31 335 004, vydáva dňa 10.9.2015 Oznámenie o začatí výkonu záložného práva formou dobrovoľnej dražby pre nehnuteľnosti: parc. č. 2631, 2632, 2633 a stavba so súp. č. 1271 na parc. č. 2631 v podiele 1/1 - P 1126/15, č. zmeny 1054/15.

ČASŤ C: ŤARCHY:

Prvá stavebná sporiteľňa,a.s.Bratislava IČO31335004, zriaďuje záložné právo na zabezpečenie pohľadávky podľa Zmluvy o zriadení zál.práva na nehnuteľný majetok a Mandátnej zmluvy č.2885001 2 01 a 2885001 7 03 zo dňa 13.1.2012,na parc.č.2631,2632,2633 a stavbu s.č.1271 na parc.č.2631-V 396/12.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 15 210,00 EUR
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Peter Faith
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Jánošíkova
b) Orientačné/súpisné číslo 2346/2
c) Názov obce Košice d) PSČ 04001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 19.06.1987
V. Odhad ceny predmetu dražby Číslo znaleckého posudku:
01/2016
Meno znalca:
Piaček Pavel Ing.
Dátum vyhotovenia:
6.1.2016
Všeobecná cena odhadu:
16 900,00 EUR