Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 44/2016
  • Kapitola:
  • Valné zhromaždenia
  • Podanie:
  • Valné zhromaždenia
  • Deň vydania:
  • 4.3.2016
  • Značka:
  • V000004
Predstavenstvo
spoločnosti:
Obchodné meno: SLOVNAFT, a.s.
Sídlo: Vlčie hrdlo 1, 82412 Bratislava
IČO: 31322832
Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu: Okresný súd Bratislava I
Oddiel: Sa
Vložka: 426/B
zvoláva: riadne valné zhromaždenie
ktoré sa bude konať
dňa: 07. 04. 2016
o : 11:00
na adrese
Obchodné meno: SLOVNAFT, a.s.
Sídlo: Vlčie hrdlo 1, 82412 Bratislava
Program rokovanie valného zhromaždenia:

Riadne valné zhromaždenie bude mať tento program:

1.     Otvorenie

2.     Voľba predsedu riadneho valného zhromaždenia, zapisovateľa, overovateľov zápisnice a osôb poverených sčítaním hlasov

3.     Prerokovanie výročnej správy, správa dozornej rady

4.     Prerokovanie výročnej správy, schválenie riadnej individuálnej účtovnej závierky a návrhu na úhradu straty za rok 2015 spoločnosti Slovnaft Retail, s.r.o., ktorá zanikla zlúčením so spoločnosťou SLOVNAFT, a.s. s účinnosťou k 1.1.2016

5.     Schválenie riadnej individuálnej a konsolidovanej účtovnej závierky spoločnosti SLOVNAFT, a.s. za rok 2015, návrhu na rozdelenie zisku a pravidiel výplaty dividend

6.     Schválenie zmien stanov spoločnosti

7.     Odvolanie členov predstavenstva spoločnosti

8.     Voľba členov predstavenstva spoločnosti

9.     Odvolanie členov dozornej rady spoločnosti

10.   Voľba členov dozornej rady spoločnosti

11.   Schválenie audítora spoločnosti na rok 2016

12.   Záver

Rozhodujúci deň na uplatnenie práva účasti na valnom zhromaždení, ak spoločnosť vydala zaknihované akcie: 04. 04. 2016
Doplňujúce údaje pre akcionárov:

Rozhodujúci deň na uplatnenie práva účasti na valnom zhromaždení, práva hlasovať na ňom, požadovať na ňom informácie, vysvetlenia a uplatňovať návrhy je 4. apríl 2016.

Ďalšie údaje, informácie, upozornenia:

Prezentácia akcionárov sa uskutoční v priestoroch hlavného vchodu do sídla spoločnosti v čase od 9.30 do 11.00 hod. dňa 7.4.2016.

Pri prezentácii akcionár predloží:

          a)   fyzická osoba preukaz totožnosti,

b)   právnická osoba výpis z obchodného registra alebo jeho úradne overený odpis, osoba konajúca v mene tejto právnickej osoby sa preukáže preukazom totožnosti,

c)  v prípade zastupovania akcionára – fyzickej osoby na základe plnej moci splnomocnenec musí predložiť aj písomné splnomocnenie akcionára obsahujúce rozsah splnomocnenia s úradne overeným podpisom zastupovanej osoby; v prípade, ak spoločnosť preukázateľne obdrží elektronicky zaslaný dokument o vymenovaní splnomocnenca, ktorý je opatrený zaručeným elektronickým podpisom s časovou pečiatkou, splnomocnenec preukazuje iba svoju totožnosť spôsobom podľa bodu e) alebo f);

d)  v prípade zastupovania akcionára – právnickej osoby na základe plnej moci splnomocnenec musí predložiť aj písomné splnomocnenie akcionára obsahujúce rozsah splnomocnenia s úradne overeným podpisom osoby, prípadne osôb konajúcich v mene právnickej osoby; v prípade, ak spoločnosť preukázateľne obdrží elektronicky zaslaný dokument o vymenovaní splnomocnenca, ktorý je opatrený zaručeným elektronickým podpisom s časovou pečiatkou, splnomocnenec preukazuje iba svoju totožnosť podľa bodu e) alebo f)

e)  splnomocnenec, ktorý je právnickou osobou predloží aj výpis z obchodného registra alebo jeho úradne overený odpis, osoba konajúca v mene tejto právnickej osoby sa preukáže preukazom totožnosti

f)   splnomocnenec, ktorý je fyzickou osobou predloží aj preukaz totožnosti.

V prípade osôb, ktoré majú zriadený držiteľský účet u Centrálneho depozitára cenných papierov SR, a.s. podľa § 105a zákona č. 566/2001 Z. z. (ďalej len držiteľ) sa držiteľ preukáže písomným splnomocnením, ktoré ho oprávňuje zúčastniť sa valného zhromaždenia a vykonávať práva akcionára na valnom zhromaždení obsahujúce rozsah splnomocnenia s úradne overeným podpisom zastupovanej osoby a zároveň predloží písomné čestné vyhlásenie držiteľa o tom, že písomné splnomocnenie na vykonávanie práv akcionára, ktoré bolo držiteľovi udelené, je v čase konania riadneho valného zhromaždenia spoločnosti platné a právne účinné a zároveň bude obsahovať uvedenie počtu akcií, s ktorými je držiteľ oprávnený vykonávať práva jednotlivého akcionára na riadnom valnom zhromaždení. Držiteľ predloží tiež výpis z obchodného registra alebo jeho úradne overený odpis a osoba konajúca v mene držiteľa sa preukáže preukazom totožnosti a dokladom preukazujúcim oprávnenie konať v mene držiteľa. Ak sa zúčastní riadneho valného zhromaždenia majiteľ akcií, predloží potvrdenie od držiteľa, z ktorého vyplýva počet akcií, s ktorými je oprávnený vykonávať práva akcionára na riadnom valnom zhromaždení.

Upozornenie pre akcionárov:

-    SLOVNAFT, a.s. je emitentom 20 625 229 zaknihovaných kmeňových akcií na doručiteľa s menovitou hodnotou jednej akcie 33,20 Euro (1 000,- Sk), pričom hlasovacie právo patriace akcionárovi sa riadi menovitou hodnotou jeho akcií a na každých 33,20 Euro (1000,- Sk) pripadá jeden hlas.

-   Akcionár je oprávnený zúčastniť sa na valnom zhromaždení, hlasovať na ňom, požadovať na ňom informácie a vysvetlenia týkajúce sa záležitostí spoločnosti alebo záležitostí osôb ovládaných spoločnosťou, ktoré súvisia s predmetom rokovania valného zhromaždenia, a uplatňovať na ňom návrhy. Bližšie poučenie o práve požadovať informácie a vysvetlenia podľa §180 ods. 1 a nasl. Obchodného zákonníka a práve zaradiť ním určenú záležitosť do programu rokovania valného zhromaždenia podľa § 181 ods. 1 Obchodného zákonníka sa nachádzajú na webovom sídle spoločnosti http://www.slovnaft.sk/sk/o-nas/pre-investorov/. Ak akcionár neuplatní práva v súvislosti s požadovaním informácií podľa §180 ods. 3 a 4. Obchodného zákonníka na súde do jedného mesiaca od konania valného zhromaždenia, na ktorom požiadal predstavenstvo spoločnosti alebo dozornú radu spoločnosti o poskytnutie informácie, toto právo zanikne. Na žiadosť akcionárov, ktorí majú akcie, ktorých menovitá hodnota dosahuje najmenej 5% základného imania zaradí predstavenstvo nimi určenú záležitosť na program rokovania valného zhromaždenia. Valné zhromaždenie je povinné túto záležitosť prerokovať. Žiadosť o doplnenie programu rokovania musí byť odôvodnená alebo k nej musí byť pripojený návrh uznesenia valného zhromaždenia, inak sa valné zhromaždenie nemusí takouto žiadosťou zaoberať. Ak žiadosť akcionárov o zaradenie nimi určenej záležitosti na program rokovania valného zhromaždenia bude spoločnosti doručená po uverejnení oznámenia o konaní valného zhromaždenia, uverejní predstavenstvo doplnenie programu rokovania valného zhromaždenia spôsobom určeným stanovami spoločnosti na zvolávanie valného zhromaždenia najmenej 10 dní pred konaním valného zhromaždenia. Ak takéto oznámenie doplnenia programu rokovania nie je možné, možno zaradiť určenú záležitosť na program rokovania valného zhromaždenia len za účasti a so súhlasom všetkých akcionárov spoločnosti. Predstavenstvo je povinné oznámenie doplnenia programu uverejniť do 10 dní pred konaním valného zhromaždenia vždy, ak ho akcionári, ktorí majú akcie, ktorých menovitá hodnota dosahuje najmenej 5% základného imania doručia najneskôr 20 dní pred konaním valného zhromaždenia.

-    Akcionár sa zúčastňuje na valnom zhromaždení osobne alebo v zastúpení na základe písomného splnomocnenia. Ak akcionár udelí písomné splnomocnenie na výkon hlasovacích práv spojených s tými istými akciami na jednom valnom zhromaždení viacerým splnomocnencom, spoločnosť umožní hlasovanie tomu splnomocnencovi, ktorý sa na valnom zhromaždení zapísal do listiny prítomných skôr. Ak viacerí akcionári udelili písomné splnomocnenie na zastupovanie jednému splnomocnencovi, tento môže na valnom zhromaždení hlasovať za každého takto zastúpeného akcionára samostatne. Splnomocnenec musí byť k účasti na valnom zhromaždení splnomocnený písomným splnomocnením obsahujúcim rozsah splnomocnenia s úradne overeným podpisom daného akcionára. Ak sa akcionár, ktorý vydal splnomocnenie, zúčastní na valnom zhromaždení, jeho splnomocnenie sa stane neplatným. Splnomocnencom nesmie byť člen predstavenstva. Ak je splnomocnencom akcionára člen dozornej rady spoločnosti, člen dozornej rady musí akcionárovi oznámiť všetky skutočnosti, ktoré by mohli mať vplyv na rozhodnutie akcionára o udelení splnomocnenia na zastupovanie na valnom zhromaždení spoločnosti členovi dozornej rady. Súčasťou splnomocnenia musia byť konkrétne pokyny na hlasovanie o každom uznesení alebo bode programu valného zhromaždenia, o ktorom má člen dozornej rady ako splnomocnenec hlasovať v mene akcionára.

-   Ak má akcionár akcie na viac ako jednom účte cenných papierov, spoločnosť umožní jeho zastúpenie jedným splnomocnencom za každý takýto účet cenných papierov.

- Splnomocnenie platí len na jedno valné zhromaždenie. Vzor tlačiva, ktoré sa pri hlasovaní prostredníctvom splnomocnenca môže použiť pri hlasovaní na valnom zhromaždení je prílohou tohto oznámenia a je uvedený na webovom sídle spoločnosti http://www.slovnaft.sk/sk/o-nas/pre-investorov/.

Spoločnosť prijíma oznámenia o vymenovaní splnomocnenca, o zmene udeleného splnomocnenia a o odvolaní splnomocnenca elektronicky na adrese: riadnevalnezhromazdenie2016@slovnaft.sk. Elektronicky uskutočnené oznámenia o vymenovaní splnomocnenca, o zmene udeleného splnomocnenia a o odvolaní splnomocnenca sú platné ako písomný právny úkon, ak právny úkon urobený elektronickými prostriedkami je podpísaný zaručeným elektronickým podpisom s časovou pečiatkou. Spoločnosť je technicky pripravená čítať elektronické dokumenty vo formáte Microsoft/Apple Rich Text Format (RTF) Verzia 1.5. so zaručeným elektronickým podpisom a ich zabezpečenie časovou pečiatkou. Manuál pre zasielanie elektronických plných mocí je uvedený na webovom sídle spoločnosti http://www.slovnaft.sk/sk/o-nas/pre-investorov/.

-         Podstata navrhovaných zmien stanov spoločnosti spočíva v  úprave  predmetu podnikania spoločnosti;

-         Akcionárom bude poskytnutý k nahliadnutiu a na získanie v mieste sídla spoločnosti v kancelárii č. 3.11, budova AB I. 2.posch., medzi 8:30 – 16:30 hod., v lehote 30 dní pred konaním valného zhromaždenia návrh zmien stanov a mená osôb, ktoré sa navrhujú za členov jednotlivých orgánov spoločnosti, riadna individuálna účtovná závierka spoločnosti Slovnaft Retail, s.r.o. za rok 2015, riadna individuálna účtovná závierka spoločnosti SLOVNAFT, a.s. a konsolidovaná účtovná závierka za rok 2015, úplné znenia dokumentov a návrhy prípadných uznesení valného zhromaždenia, ktoré sa budú prerokúvať v rámci určeného programu valného zhromaždenia, stanovisko predstavenstva spoločnosti ku každému bodu programu rokovania valného zhromaždenia, ku ktorému sa nepredkladá návrh uznesenia a vzor tlačiva písomného splnomocnenia, ktoré sa môže použiť pri hlasovaní na valnom zhromaždení v zastúpení na základe splnomocnenia, údaje a dokumenty, ktoré je spoločnosť povinná uverejniť najmenej 30 dní pred konaním valného zhromaždenia. V tej istej lehote budú uvedené dokumenty a informácie uverejnené aj na webovom sídle spoločnosti http://www.slovnaft.sk/sk/o-nas/pre-investorov/, a to nepretržite až do konania valného zhromaždenia. V rovnakej lehote spoločnosť zašle akcionárovi na základe jeho vyžiadania doporučeným listom oznámenie o konaní valného zhromaždenia, ako aj kópiu riadnej individuálnej účtovnej závierky spoločnosti Slovnaft Retail, s.r.o. za rok 2015 a riadnej individuálnej účtovnej závierky spoločnosti SLOVNAFT, a.s. a konsolidovanej účtovnej závierky za rok 2015 na jeho náklad a nebezpečenstvo na ním uvedenú adresu, ak akcionár zriadil ako zábezpeku na úhradu nákladov s tým spojených záložné právo v prospech spoločnosti aspoň na jednu akciu spoločnosti;

-        Akcionár má právo vyžiadať si kópie návrhu stanov a zoznamu osôb, ktoré sa navrhujú za členov jednotlivých orgánov spoločnosti s uvedením navrhovanej funkcie, prípadne ich zaslanie na ním uvedenú adresu na jeho náklady a nebezpečenstvo;

-        Zaručeným elektronickým podpisom a časovou pečiatkou sa rozumie zaručený elektronický podpis a časová pečiatka v zmysle zákona č. 215/2002 Z. z. o elektronickom podpise a o zmene a doplnení niektorých zákonov;

  • Spoločnosť uverejňuje informácie elektronicky podľa osobitného predpisu na webovom sídle spoločnosti http://www.slovnaft.sk/.

           

      Náklady spojené s účasťou na riadnom valnom zhromaždení si hradí každý akcionár sám.

 

           V Bratislave, dňa 3.3.2016

           

JUDr. Oszkár Világi v.r.                                       Gabriel Szabó v.r.

predseda predstavenstva                                     člen predstavenstva

SLOVNAFT, a.s.                                                  SLOVNAFT, a.s.

 

 

SPLNOMOCNENIE

(akcionár fyzická  osoba)

 

Podpísaný ..................................................................................................................................., dátum narodenia ...................................., bytom:............................................................., ako akcionár spoločnosti SLOVNAFT, a.s., so sídlom Vlčie hrdlo 1, 824 12 Bratislava, IČO: 31 322 832, zapísanej v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sa, vložka číslo: 426/B (ďalej len „spoločnosť SLOVNAFT“),

týmto udeľujem splnomocnenie

/komu:/.........................................................................., dátum narodenia................................, bytom: ......................................................................... na zastupovanie mojej osoby ako akcionára na riadnom valnom zhromaždení spoločnosti SLOVNAFT, ktoré sa bude konať dňa 7.4.2016 o 11.00 hod. v mieste sídla spoločnosti SLOVNAFT Vlčie hrdlo 1, 824 12 Bratislava, na účasť na tomto riadnom valnom zhromaždení, na hlasovanie na tomto riadnom valnom zhromaždení, na vykonávanie a uplatňovanie všetkých práv akcionára na valnom zhromaždení akcionárov spoločnosti SLOVNAFT, ktoré akcionárovi patria podľa stanov spoločnosti SLOVNAFT a podľa všeobecne záväzných právnych predpisov.

/V prípade ak má akcionár akcie na viac ako jednom účte cenných papierov a akcionár sa nechá zastúpiť jedným splnomocnencom za každý účet cenných papierov podľa osobitného predpisu, vyplní akcionár nasledovné údaje o svojom účte cenných papierov:/

Splnomocnenie  udeľujem vo vzťahu k akciám akcionára, ktoré sú vedené na nasledovnom účte cenných papierov:

1.        Účet cenných papierov číslo : ……………………………….............…., počet akcií vedených na uvedenom účte cenných papierov: ……………………………................

2.        Účet cenných papierov číslo: : …………………………………..............., počet akcií vedených na uvedenom účte cenných papierov: …………………………..............…..

Pokyny na hlasovanie k jednotlivým bodom Programu rokovania riadneho valného zhromaždenia spoločnosti, ak splnomocnencom akcionára je člen Dozornej rady spoločnosti SLOVNAFT, sú nasledovné:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

V............................., dňa .............................

 

_____________________________________                               

Meno, priezvisko a vlastnoručný podpis akcionára

 

 

SPLNOMOCNENIE

(akcionár právnická osoba)

 

Dolu podpísaná právnická osoba /spoločnosť/: .……………….………….……………………

…………..……………………………………………...............................................….............,

so sídlom:…………………………….........................................................................................,

identifikačné číslo (IČO) : ……………………………………..................................................,

zapísaná v obchodnom registri vedenom: ...................................................................................,

číslo zápisu v obchodnom registri: .............................................................................................,

v mene ktorej koná štatutárny orgán spoločnosti: .......................................................................

…………..……………………………………………...............................................….............,

ako akcionár spoločnosti SLOVNAFT, a.s., so sídlom Vlčie hrdlo 1, 824 12 Bratislava, IČO: 31 322 832, zapísanej v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sa, vložka číslo: 426/B (ďalej len „spoločnosť SLOVNAFT“),

týmto udeľuje splnomocnenie

/komu:/.........................................................................., dátum narodenia................................, bytom: ........................................................................ na zastupovanie vyššie uvedenej spoločnosti  ako akcionára na riadnom valnom zhromaždení spoločnosti SLOVNAFT, ktoré sa bude konať dňa 7.4.2016 o 11.00 hod. v mieste sídla spoločnosti SLOVNAFT Vlčie hrdlo 1, 824 12 Bratislava, na účasť na tomto riadnom valnom zhromaždení, na hlasovanie na tomto riadnom valnom zhromaždení, na vykonávanie a uplatňovanie všetkých práv akcionára na valnom zhromaždení akcionárov spoločnosti SLOVNAFT, ktoré akcionárovi patria podľa stanov spoločnosti SLOVNAFT a podľa všeobecne záväzných právnych predpisov.

/V prípade ak má akcionár akcie na viac ako jednom účte cenných papierov a akcionár sa nechá zastúpiť jedným splnomocnencom za každý účet cenných papierov podľa osobitného predpisu, vyplní akcionár nasledovné údaje o svojom účte cenných papierov:/

Splnomocnenie  udeľujem vo vzťahu k akciám akcionára, ktoré sú vedené na nasledovnom účte cenných papierov:

1.        Účet cenných papierov číslo : ……………………………….............…., počet akcií vedených na uvedenom účte cenných papierov: ……………………………................

2.        Účet cenných papierov číslo: : …………………………………..............., počet akcií vedených na uvedenom účte cenných papierov: …………………………..............…..

Pokyny na hlasovanie k jednotlivým bodom Programu rokovania riadneho valného zhromaždenia spoločnosti, ak splnomocnencom akcionára je člen Dozornej rady spoločnosti SLOVNAFT sú nasledovné:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

V............................., dňa .............................

 

_____________________________________                            

Názov akcionára a vlastnoručný podpis

člena/členov štatutárneho orgánu oprávneného konať v mene akcionára 

 

 

Odvolanie plnomocenstva – akcionár fyzická osoba

ODVOLANIE  PLNOMOCENSTVA

 

Podpísaný ..................................................................................................................................., dátum narodenia ...................................., bytom:............................................................., ako akcionár spoločnosti SLOVNAFT, a.s., so sídlom Vlčie hrdlo 1, 824 12 Bratislava,

IČO: 31 322 832, zapísanej v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sa, vložka číslo: 426/B (ďalej len „spoločnosť SLOVNAFT“),

týmto odvolávam plnomocenstvo udelené dňa xx.x.2016

/komu:/.........................................................................., dátum narodenia................................, bytom: ......................................................................... na zastupovanie mojej osoby ako akcionára na riadnom valnom zhromaždení spoločnosti SLOVNAFT, ktoré sa bude konať dňa 7.4.2016 o 11.00 hod. v mieste sídla spoločnosti SLOVNAFT, Vlčie hrdlo 1, 824 12 Bratislava, na účasť na tomto riadnom valnom zhromaždení,  na hlasovanie na tomto riadnom valnom zhromaždení, na vykonávanie a uplatňovanie všetkých práv akcionára na valnom zhromaždení akcionárov spoločnosti SLOVNAFT, ktoré akcionárovi patria podľa stanov spoločnosti SLOVNAFT a podľa všeobecne záväzných právnych predpisov.

V............................., dňa .............................

 

_____________________________________                            

Meno, priezvisko a vlastnoručný podpis akcionára

 

 

Odvolanie plnomocenstva – akcionár právnická osoba

 ODVOLANIE  PLNOMOCENSTVA

 

Dolu podpísaná právnická osoba /spoločnosť/: .……………….………….……………………

…………..……………………………………………...............................................….............,

so sídlom:…………………………….........................................................................................,

identifikačné číslo (IČO) : ……………………………………..................................................,

zapísaná v obchodnom registri vedenom: ...................................................................................,

číslo zápisu v obchodnom registri: .............................................................................................,

v mene ktorej koná štatutárny orgán spoločnosti: .......................................................................

…………..……………………………………………...............................................….............,

ako akcionár spoločnosti SLOVNAFT, a.s., so sídlom Vlčie hrdlo 1, 824 12 Bratislava, IČO: 31 322 832, zapísanej v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sa, vložka číslo: 426/B (ďalej len „spoločnosť SLOVNAFT“),

týmto odvoláva plnomocenstvo udelené dňa xx.x.2016

/komu:/.........................................................................., dátum narodenia................................, bytom: ........................................................................ na zastupovanie vyššie uvedenej spoločnosti ako akcionára na riadnom valnom zhromaždení spoločnosti SLOVNAFT, ktoré sa bude konať dňa 7.4.2016 o 11.00 hod. v mieste sídla spoločnosti SLOVNAFT, Vlčie hrdlo 1, 824 12 Bratislava, na účasť na tomto riadnom valnom zhromaždení, na hlasovanie na tomto riadnom valnom zhromaždení, na vykonávanie a uplatňovanie všetkých práv akcionára na valnom zhromaždení akcionárov spoločnosti SLOVNAFT, ktoré akcionárovi patria podľa stanov spoločnosti SLOVNAFT a podľa všeobecne záväzných právnych predpisov.

V............................., dňa .............................

 

_____________________________________                            

Názov akcionára a vlastnoručný podpis

člena/členov štatutárneho orgánu oprávneného konať v mene akcionára 

 

 

Zmena plnomocenstva – akcionár fyzická osoba

  ZMENA  PLNOMOCENSTVA

 

Podpísaný ..................................................................................................................................., dátum narodenia ...................................., bytom:............................................................., ako akcionár spoločnosti SLOVNAFT, a.s., so sídlom Vlčie hrdlo 1, 824 12 Bratislava,

IČO: 31 322 832, zapísanej v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sa, vložka číslo: 426/B (ďalej len „spoločnosť SLOVNAFT“),

týmto mením plnomocenstvo udelené dňa xx.x.2016

/komu:/.........................................................................., dátum narodenia................................, bytom: ......................................................................... na zastupovanie mojej osoby ako akcionára na riadnom valnom zhromaždení spoločnosti SLOVNAFT, ktoré sa bude konať dňa 7.4.2016 o 11.00 hod. v mieste sídla spoločnosti SLOVNAFT Vlčie hrdlo 1, 824 12 Bratislava, na účasť na tomto riadnom valnom zhromaždení, na hlasovanie na tomto riadnom valnom zhromaždení, na vykonávanie a uplatňovanie všetkých práv akcionára na valnom zhromaždení akcionárov spoločnosti SLOVNAFT, ktoré akcionárovi patria podľa stanov spoločnosti SLOVNAFT a podľa všeobecne záväzných právnych predpisov v nasledovnom rozsahu:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

V............................., dňa .............................

 

_____________________________________                            

Meno, priezvisko a vlastnoručný podpis akcionára

            

 

Zmena plnomocenstva – akcionár právnická osoba

ZMENA PLNOMOCENSTVA

 

Dolu podpísaná právnická osoba /spoločnosť/: .……………….………….……………………

…………..……………………………………………...............................................….............,

so sídlom:…………………………….........................................................................................,

identifikačné číslo (IČO) : ……………………………………..................................................,

zapísaná v obchodnom registri vedenom: ...................................................................................,

číslo zápisu v obchodnom registri: .............................................................................................,

v mene ktorej koná štatutárny orgán spoločnosti: .......................................................................

…………..……………………………………………...............................................….............,

 

ako akcionár spoločnosti SLOVNAFT, a.s., so sídlom Vlčie hrdlo 1, 824 12 Bratislava, IČO: 31 322 832, zapísanej v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sa, vložka číslo: 426/B (ďalej len „spoločnosť SLOVNAFT“),

týmto mení plnomocenstvo udelené dňa xx.x.2016

/komu:/.........................................................................., dátum narodenia................................, bytom: ........................................................................ na zastupovanie vyššie uvedenej spoločnosti ako akcionára na riadnom valnom zhromaždení spoločnosti SLOVNAFT, ktoré sa bude konať dňa 7.4.2016 o 11.00 hod. v mieste sídla spoločnosti SLOVNAFT, Vlčie hrdlo 1, 824 12 Bratislava, na účasť na tomto riadnom valnom zhromaždení, na hlasovanie na tomto riadnom valnom zhromaždení, na vykonávanie a uplatňovanie všetkých práv akcionára na valnom zhromaždení akcionárov spoločnosti SLOVNAFT, ktoré akcionárovi patria podľa stanov spoločnosti SLOVNAFT a podľa všeobecne záväzných právnych predpisov v nasledovnom rozsahu:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

……………..………………………………………………...……………………………

 

V............................., dňa .............................

 

_____________________________________                            

Názov akcionára a vlastnoručný podpis

člena/členov štatutárneho orgánu oprávneného konať v mene akcionára 

 

 

  

Slovnaft Retail, s.r.o.

Súvaha k 31. decembru 2015

 

v €

2015

2014

 

 

 

AKTÍVA

 

 

Dlhodobé aktíva

 

 

Dlhodobý nehmotný majetok

32 251

294 292

Dlhodobý hmotný majetok

34 928 227

27 999 230

Odložená daňová pohľadávka

426 613

2 248 926

Ostatné dlhodobé aktíva

13 795

57 803

Dlhodobé aktíva spolu

35 400 886

30 600 251

 

 

 

Obežné aktíva

 

 

Zásoby

117 207

3 535 903

Pohľadávky z obchodného styku

1 130 723

4 776 104

Ostatné obežné aktíva

113 946

53 561

Peniaze a peňažné ekvivalenty

327 535

1 833 787

Obežné aktíva spolu

1 689 411

10 199 355

 

 

 

AKTÍVA SPOLU

37 090 297

40 799 606

 

 

 

VLASTNÉ IMANIE A ZÁVÄZKY

 

 

Vlastné imanie

 

 

Základné imanie

36 845 251

36 845 251

Nerozdelený zisk/(strata)

- 10 944 543

- 10 551 578

Ostatné komponenty vlastného imania

8 044 881

              -

Vlastné imanie spolu

33 945 589

26 293 673

 

 

 

Dlhodobé záväzky

 

 

Rezervy na záväzky a poplatky

           -

514 967

Ostatné dlhodobé záväzky

2 352

408 755

Dlhodobé záväzky spolu

2 352

923 722

 

 

 

Krátkodobé záväzky

 

 

Záväzky z obchodného styku a ostatné krátkodobé záväzky

2 914 335

13 325 902

Rezervy na záväzky a poplatky

228 021

256 309

Krátkodobé záväzky spolu

3 142 356

13 582 211

 

 

 

VLASTNÉ IMANIE A ZÁVÄZKY SPOLU

37 090 297

40 799 606

 

 

 

   

Slovnaft Retail, s.r.o.

Výkaz ziskov a strát za rok končiaci 31. decembra 2015

v  €

2015

2014

 

 

 

 

 

 

Tržby netto

82 732 206

159 819 036

Ostatné prevádzkové výnosy

5 244 548

9 408 225

Prevádzkové výnosy spolu

87 976 754

169 227 261

 

 

 

Spotreba materiálu a náklady na obstaranie predaného tovaru

- 74 518 692

-148 365 732

Osobné náklady

- 1 550 602

- 1 978 531

Odpisy a zníženie hodnoty dlhodobého nehmotného a hmotného majetku

- 3 091 522

- 2 463 553

Služby

- 3 778 066

- 5 132 953

Ostatné prevádzkové náklady

- 5 188 355

- 9 369 387

Prevádzkové náklady spolu

- 88 127 237

- 167 310 156

 

 

 

Prevádzkový zisk/(strata)

- 150 483

1 917 105

 

 

 

Finančné výnosy

1 330

2 664

Finančné náklady

- 165 577

- 245 422

Finančné výnosy/(náklady) netto

- 164 247

- 242 758

 

 

 

Zisk/(strata) pred zdanením

- 314 730

1 674 347

 

 

 

Daň z príjmov

- 78 235

- 398 221

 

 

 

Zisk/(strata) za účtovné obdobie

- 392 965

1 276 126

 

SLOVNAFT, a.s.

Individuálny výkaz finančnej pozície k 31. decembru 2015

 

v tis. €

2015

2014

 

 

 

AKTÍVA

 

 

Dlhodobé aktíva

 

 

Dlhodobý nehmotný majetok

26 237

19 776

Dlhodobý hmotný majetok

1 427 339

1 428 562

Investície v dcérskych spoločnostiach

72 703

57 531

Investície v pridružených spoločnostiach

71 918

3 568

Finančné aktíva určené na predaj

120

120

Ostatné dlhodobé aktíva

24 613

9 535

Dlhodobé aktíva spolu

1 622 930

1 519 092

 

 

 

Obežné aktíva

 

 

Zásoby

193 001

219 649

Pohľadávky z obchodného styku

214 767

229 775

Ostatné obežné aktíva

94 068

187 920

Peniaze a peňažné ekvivalenty

139 695

28 146

Obežné aktíva spolu

641 531

665 490

 

 

 

AKTÍVA SPOLU

2 264 461

2 184 582

 

 

 

VLASTNÉ IMANIE A ZÁVÄZKY

 

 

Vlastné imanie

 

 

Základné imanie

684 758

684 758

Emisné ážio

121 119

121 119

Nerozdelený zisk

597 095

451 284

Ostatné komponenty vlastného imania

77

- 1 514

Vlastné imanie spolu

1 403 049

1 255 647

 

 

 

Dlhodobé záväzky

 

 

Dlhodobé úvery bez krátkodobej časti dlhodobých úverov

260 557

277 816

Rezervy na záväzky a poplatky

46 821

49 277

Odložené daňové záväzky

32 257

21 937

Ostatné dlhodobé záväzky

14 204

14 408

Dlhodobé záväzky spolu

353 839

363 438

 

 

 

Krátkodobé záväzky

 

 

Záväzky z obchodného styku a ostatné krátkodobé záväzky

420 064

525 709

Rezervy na záväzky a poplatky

10 619

4 822

Krátkodobá časť dlhodobých úverov

34 346

34 966

Daň z príjmov - záväzok

42 544

         -

Krátkodobé záväzky spolu

507 573

565 497

 

 

 

VLASTNÉ IMANIE A ZÁVÄZKY SPOLU

2 264 461

2 184 582

 

 

 

 

SLOVNAFT, a.s.

Individuálny výkaz komplexného výsledku za rok končiaci 31. decembra 2015

v tis. €

2015

2014

 

 

 

Tržby netto

3 416 063

3 926 895

Ostatné prevádzkové výnosy

14 862

4 264

Prevádzkové výnosy spolu

3 430 925

3 931 159

 

 

 

Spotreba materiálu a náklady na obstaranie predaného tovaru

- 2 691 207

- 3 495 055

Osobné náklady

- 92 121

- 88 142

Odpisy a zníženie hodnoty dlhodobého nehmotného a hmotného majetku

- 113 088

- 112 054

Služby

- 143 805

- 129 290

Ostatné prevádzkové náklady

- 101 365

- 90 841

Zmena stavu zásob hotových výrobkov a nedokončenej výroby

- 12 058

- 41 087

Prevádzkové náklady spolu

- 3 153 644

- 3 495 055

 

 

 

Prevádzkový zisk/(strata)

277 281

- 25 310

 

 

 

Finančné výnosy

10 648

6 518

Finančné náklady

- 48 495

- 62 438

Finančné výnosy/(náklady) netto

- 37 847

- 55 920

 

 

 

Zisk/(strata) pred zdanením

239 434

- 81 230

 

 

 

Daň z príjmov

- 52 429

9 426

 

 

 

Zisk/(strata) za účtovné obdobie

187 005

- 71 804

 

 

 

Ostatný komplexný výsledok:

 

 

 

 

 

Poistno-matematické zisky/(straty) z penzijných programov so stanovenými požitkami

82

- 433

Daň z príjmov vzťahujúca sa k položkám, ktoré nebudú presunuté do zisku/(straty)

- 18

95

Položky, ktoré nebudú presunuté do zisku/(straty) spolu

64

- 338

 

 

 

Zabezpečenie peňažných tokov

 

 

Zmena reálnej hodnoty

- 392

- 1 941

Presun do zisku/(straty)

2 432

        -

Daň z príjmov vzťahujúca sa k položkám, ktoré môžu byť presunuté do zisku/(straty)

- 449

427

Položky, ktoré môžu byť presunuté do zisku/(straty) spolu

1 591

- 1 514

 

 

 

Ostatný komplexný výsledok za účtovné obdobie

1 655

- 1 852

 

 

 

Komplexný výsledok za účtovné obdobie celkom

188 660

- 73 656

 

 

 

Základný/zredukovaný zisk/(strata) na 1 akciu (€)

9,07

- 3,48

 

SLOVNAFT, a.s. a dcérske spoločnosti

Konsolidovaný výkaz finančnej pozície k 31. decembru 2015

v tis. €

2015

2014

 

 

 

AKTÍVA

 

 

Dlhodobé aktíva

 

 

Dlhodobý nehmotný majetok

25 885

19 402

Dlhodobý hmotný majetok

1 481 152

1 447 900

Investície v pridružených spoločnostiach

75 702

5 085

Finančné aktíva určené na predaj

153

120

Odložené daňové pohľadávky

1 496

922

Ostatné dlhodobé aktíva

50 868

60 314

Dlhodobé aktíva spolu

1 635 256

1 533 743

 

 

 

Obežné aktíva

 

 

Zásoby

203 801

227 702

Pohľadávky z obchodného styku

223 316

233 599

Daň z príjmov - pohľadávka

2 225

194

Ostatné obežné aktíva

54 193

113 312

Peniaze a peňažné ekvivalenty

153 059

36 366

Obežné aktíva spolu

636 594

611 173

 

 

 

AKTÍVA SPOLU

2 271 850

2 144 916

 

 

 

VLASTNÉ IMANIE A ZÁVÄZKY

 

 

Vlastné imanie pripadajúce na akcionárov materskej spoločnosti

 

 

Základné imanie

684 758

684 758

Emisné ážio

121 119

121 119

Nerozdelený zisk

653 929

484 853

Ostatné komponenty vlastného imania

- 12 875

- 13 343

Vlastné imanie pripadajúce na akcionárov materskej spoločnosti

1 446 931

1 277 387

 

 

 

Nekontrolné podiely

53 484

62 039

Vlastné imanie spolu

1 500 415

1 339 426

 

 

 

Dlhodobé záväzky

 

 

Dlhodobé úvery bez krátkodobej časti dlhodobých úverov

172 590

122 705

Rezervy na záväzky a poplatky

49 542

52 069

Odložené daňové záväzky

38 580

27 551

Ostatné dlhodobé záväzky

21 627

22 411

Dlhodobé záväzky spolu

282 339

224 736

 

 

 

Krátkodobé záväzky

 

 

Záväzky z obchodného styku a ostatné krátkodobé záväzky

408 441

481 214

Rezervy na záväzky a poplatky

16 244

8 673

Krátkodobé úvery

155

12 074

Krátkodobá časť dlhodobých úverov

21 300

78 562

Daň z príjmov - záväzok

42 956

231

Krátkodobé záväzky spolu

489 096

580 754

 

 

 

VLASTNÉ IMANIE A ZÁVÄZKY SPOLU

2 271 850

2 144 916

 

SLOVNAFT, a.s. a dcérske spoločnosti

Konsolidovaný výkaz komplexného výsledku za rok končiaci 31. decembra 2015

v tis. €

   2015

2014

 

 

 

Tržby netto

3 525 179

4 005 993

Ostatné prevádzkové výnosy

32 820

5 293

Prevádzkové výnosy spolu

3 557 999

4 011 286

 

 

 

Spotreba materiálu a náklady na obstaranie predaného tovaru

- 2 773 874

- 3 562 273

Osobné náklady

- 119 157

- 114 003

Odpisy a zníženie hodnoty dlhodobého nehmotného a hmotného majetku

- 116 944

- 114 208

Služby

- 121 835

- 108 953

Ostatné prevádzkové náklady

- 119 819

- 102 764

Zmena stavu zásob hotových výrobkov a nedokončenej výroby

- 13 443

- 42 410

Aktivovaná vlastná výroba

5 458

8 317

Prevádzkové náklady spolu

- 3 259 614

- 4 036 294

 

 

 

Prevádzkový zisk/(strata)

298 385

- 25 008

 

 

 

Finančné výnosy

3 932

560

Finančné náklady

- 37 063

- 51 090

Finančné výnosy/(náklady) netto

- 33 131

- 50 530

 

 

 

Podiel na zisku pridružených spoločností

4 568

203

 

 

 

Zisk/(strata) pred zdanením

269 822

- 75 335

 

 

 

Daň z príjmov

- 56 009

4 638

 

 

 

Zisk/(strata) za účtovné obdobie

213 813

- 70 697

 

 

 

Ostatný komplexný výsledok:

 

 

 

 

 

Poistno-matematické zisky/(straty) z penzijných programov so stanovenými požitkami

123

- 599

Podiel na poistno-matematických ziskoch/(stratách) z penzijných programov so stanovenými požitkami pridružených spoločností po dani

- 1

7

Daň z príjmov vzťahujúca sa k položkám, ktoré nebudú presunuté do zisku/(straty)

- 27

133

Položky, ktoré nebudú presunuté do zisku/(straty) spolu

95

- 459

 

 

 

Kurzové rozdiely z prepočtu zahraničných subjektov

- 1 123

- 1 068

Zabezpečenie peňažných tokov

 

 

Zmena reálnej hodnoty

- 392

- 1 941

Presun do zisku/(straty)

2 432

          -

Daň z príjmov vzťahujúca sa k položkám, ktoré môžu byť presunuté do zisku/(straty)

- 449

427

Položky, ktoré môžu byť presunuté do zisku/(straty) spolu

468

- 2 582

 

 

 

Ostatný komplexný výsledok za účtovné obdobie

563

- 3 041

 

 

 

Komplexný výsledok za účtovné obdobie celkom

214 376

- 73 738

 

 

 

Zisk/(strata) pripadajúca na:

 

 

Akcionárov materskej spoločnosti

210 244

- 75 756

Nekontrolné podiely

3 569

5 059

 

 

 

Komplexný výsledok pripadajúci na:

 

 

Akcionárov materskej spoločnosti

210 801

- 78 785

Nekontrolné podiely

3 575

5 047

 

 

 

Základný/zredukovaný zisk na 1 akciu pripadajúci na akcionárov materskej spoločnosti (€)

10,19

- 3,67