Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 43/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 3.3.2016
  • Značka:
  • X001483
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 49/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Martina Mižíková, Nám. osloboditeľov 20, 040 01 Košice
D. Dátum konania dražby 29. 02. 2016
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 148, katastrálne územie: PALÍN, Okresný úrad Michalovce – katastrálny odbor, obec Palín, okres Michalovce
 

Pozemky - parcely registra "C"

• parcelné číslo: 190, výmera: 309m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
• parcelné číslo: 191, výmera: 2451m2, druh pozemku: záhrady
 

Stavby:

• súpisné číslo: 47, na parcele č. 190, druh stavby: Rodinný dom, popis stavby: rodinný dom

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje do LV, najmä: stodola I na parc.č. 191, stodola II na parc.č. 191, murovaný sklad s WC na parc.č. 191, plot čelný na parc.č. 190, plot v záhrade na parc.č. 191, studňa na parc.č. 190, spevnená plocha betónová a pod.


Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom: Rodinný dom súp.č.47 na parc.č.190,  katastrálne územie Palín

POPIS STAVBY

Rodinný dom bol postavený na pozemku parc.č.190 v zastavanom území obce Palín, katastrálne územie Palín, okres Michalovce.  

Rodinný dom daný do užívania v roku 1940, stavebné úpravy začaté v roku 2013 -neukončené.  Stavba je samostatne stojaca bez podpivničenia, má jedno nadzemné podlažie a povalu. Rodinný dom má štyri obytné miestnosti a príslušenstvo, ktoré tvorí neukončená kuchyňa a kúpeľňa. 

Zastavaná plocha prízemia rodinného domu je 103,60 m2. 

Objekt je situovaný na hlavnej ulici, v blízkosti centra obce, v uličnej zástavbe rodinných domov. Prístup je zjazdom zo spevnenej asfaltovej komunikácie štátnej cesty v smere Michalovce - Palín - Pavlovce nad Uhom - Veľké Kapušany, je tu možné sa napojiť na vzdušnú elektrickú rozvodnú sieť obce, na verejný STL rozvod plynu, na verejný vodovod a na telefónnu sieť, kanalizácia v obci nie je zrealizovaná.  

Na prízemí sa nachádza jeden vstup z dvora do izby, odkiaľ je vstup do troch predných izieb a do zadnej neukončenej kuchyne a kúpeľne. 

 Stavebnotechnický popis:  

Základy domu tvoria základové kamenné pásy bez vodorovnej izolácie, obvodové steny prízemia sú z pálených tehál a hlinených valkov o hrúbke muriva do 60 cm, nosné priečky sú z plných pálených tehál o hr.50 cm, strop nad prízemím je drevený trámový, podbitý doskami, trstinou a povrchovo upravený vápennou omietkou.  

Krov nad celým domom je drevený sedlový s krytinou z AZC šablón, ktorá je upevnená na drevených latách a opatrený je úplnými klampiarskymi konštrukciami vrátane žľabov a zvodov. 

Vonkajšie fasádne omietky obvodových stien sú vápenné hladké, od suseda zo severnej strany a od záhrady sú vápenné hrubé, vnútorné omietky stien sú vápenné hladké opatrené maľbou.  

Podlahy v celom dome sú len z monolitického hladeného betónu bez povrchovej úpravy (pôvodná plávajúca podlaha bola demontovaná), v zadnej neukončenej kúpeľni je keramická dlažba, dvere v dome nie sú osadené sú tu len drevené zárubne, nachádzajú sa tu len vstupné jednoduché nefunkčné dvere (pôvodné plastové sú demontované). 

Rodinný dom má zrealizované rozvody svetelnej a zásuvkovej elektroinštalácie s istiacou skriňou s ističmi pri vstupe do rodinného domu, sú tu zrealizované len plastové rozvody studenej a teplej vody a kanalizácie. 

Vykurovanie rodinného domu ani príprava teplej vody nie sú riešené. 

 Priestor kuchyne má len rozvody vody a kanalizácie bez vybavenia, v kúpeľni je sprchová vanička a keramické umývadlo, časť stien je obložená keramickým obkladom a na podlahe je keramická dlažba. 

V roku 2013 boli na rodinnom dome začaté stavebné úpravy v tomto rozsahu: 

- zrealizované nové rozvody kanalizácie, teplej a studenej vody  

- zrealizovaná je povrchová stropov - PVC kazety (v čase obhliadky demontované) 

- nové plastové okná, vstupné plastové dvere sú demontované 

Stavba od roku 2013 nie je udržiavaná a obývaná, stavebné úpravy neukončené, od r.2013 došlo k odcudzeniu jedného plastového okna, vstupných plastových dverí, laminátových podláh a PVC podhľadu stropu. 

Obhliadkou bolo zistené viditeľné vlhnutie muriva od podlahy, podstatné praskliny a pukliny neboli viditeľné, rodinný dom je dlhodobo neobývaný.  

Vzhľadom na celkový stavebnotechnický stav jednotlivých prvkov dlhodobej a krátkodobej životnosti, použitý stavebný materiál a na prevedenie prác, bola životnosť rodinného domu stanovená na 90 rokov.  

DROBNÉ STAVBY

Stodola I. na parc.č.191

Stodola, ktorá bola postavená v záhrade za rodinným domom na parc.č.191 v zastavanom území obce Palín, katastrálne územie Palín a daná do užívania odhadom v roku 1955. 

Stodola nie je evidovaná v popisných ani v geodetických údajoch katastra nehnuteľnosti. 

Z dispozičného hľadiska sa tu nachádza jeden skladovací priestor. 

Stodola nie je pevne spojená so zemou, nemá základy len kamenné pásy a pätky na ktorých je postavená nosná konštrukcia z drevených trámov jednostranne obitých doskami, strecha je drevená sedlová s krytinou z AZC šablón, ktoré sú upevnené na drevených latách bez žľabov a zvodov. Podlaha je hlinená, vstupné vráta sú z dosák, v stodole nie sú zrealizované žiadne rozvody ani vnútorné vybavenie tu nie je. 

Vzhľadom na účel využitia, celkový stavebnotechnický stav jednotlivých prvkov dlhodobej a krátkodobej životnosti, použitý stavebný materiál ako aj na skutočnosť, že stodola je prestárla a nie je pevne spojená so zemou, bola životnosť stodoly stanovená na 61 rokov.

Stodola II. na parc.č.191

Stodola, ktorá bola postavená v záhrade za rodinným domom na parc.č.191 v zastavanom území obce Palín, katastrálne územie Palín a daná do užívania odhadom v roku 1955. 

Stodola nie je evidovaná v popisných ani v geodetických údajoch katastra nehnuteľnosti. 

Z dispozičného hľadiska sa tu nachádza jeden skladovací priestor. 

Stodola nie je pevne spojená so zemou, nemá základy len kamenné pásy a pätky na ktorých je postavená nosná konštrukcia z drevených trámov jednostranne obitých doskami, strecha je drevená sedlová s krytinou z vlnitých AZC dosiek, ktoré sú upevnené na drevených latách bez žľabov a zvodov, podlaha je hlinená, vstupné vráta sú z dosák, v stodole nie sú zrealizované žiadne rozvody ani vnútorné vybavenie tu nie je. 

Vzhľadom na účel využitia, celkový stavebnotechnický stav jednotlivých prvkov dlhodobej a krátkodobej životnosti, použitý stavebný materiál ako aj na skutočnosť, že stodola je prestárla a nie je pevne spojená so zemou, bola životnosť stodoly stanovená na 63 rokov.

Murovaný sklad s WC na parc.č.191

POPIS STAVBY

Sklad s WC, ktorý bol postavená za rodinným domom na parc.č.191 odhadom v roku 1980 v zastavanom území obce Palín. Stavba nie je evidovaná v popisných ani v geodetických údajoch katastra nehnuteľnosti. Z dispozičného hľadiska sa tu nachádza jeden skladovací priestor a suché WC. 

Stavba je postavená na základových betónových pásoch, obvodové steny sú murované z pálenej tehly a kvádrov o hrúbke muriva do 30 cm, strop nie je zrealizovaný, krov je drevený pultový s krytinou z pozinkovaného plechu upevnenom na latách a opatrený je len základnými klampiarskymi konštrukciami bez žľabov a zvodov, vonkajšie fasádne omietky sú zdrsnené a vápenné hrubé, vnútorné omietky sú vápenné hrubé, podlahy sú betónové hrubé, vstupné dvere nie sú osadené.  

V sklade s WC nie sú zrealizované rozvody ani vnútorné vybavenie sa tu nenachádza.  

Vzhľadom na účel využitia, celkový stavebnotechnický stav jednotlivých prvkov dlhodobej a krátkodobej životnosti, použitý stavebný materiál a na prevedenie prác, bola životnosť neudržiavanej a nevyužívanej stavby stanovená na 50 rokov.

PLOTY

Plot čelný na parc.č.190

Plot čelný sa nachádza pred rodinným domom na parc.č.1906 a bol postavený odhadom v roku 1960. 

Základy sú betónové prekladané kamenivom po celej dĺžke plota, múrik nad terénom je betónový monolitický povrchovo upravený cementovou omietkou, výplňová časť plota je z drôteného pletiva v kovovom ráme, výška výplne plota od bet.múrika je 1,06 m, dĺžka plota je 20,20 m, súčasťou plota sú aj kovové vráta a vrátka s drôtenou výplňou.  Životnosť čelného plota, vzhľadom na jeho vek a stavebnotechnický stav bola stanovená na 60 rokov.

Plot v záhrade na parc.č.191

Plot v záhrade sa nachádza za rodinným domom na parc.č.191 a bol postavený odhadom v roku 1975. 

Základy sú betónové prekladané kamenivom len okolo oceľových stĺpikov, výplňová časť plota je z drôteného pletiva do výšky 1,55 m, dĺžka plota je 54,50 m. Životnosť plota vzhľadom na jeho vek a stavebnotechnický stav bola stanovená na 45 rokov.

Studňa na parc.č.190 - Kopaná

Studňa kopaná sa nachádza pred rodinným domom na parc.č.190 a bola zrealizovaná v roku 1940. Jedná sa o kopanú studňu bez čerpadla o celkovej hĺbke 5 m, vnútorný priemer studne je 1000 mm, vnútorné steny studne sú z kameňa, nad terénom je betónová konštrukcia s oceľovým poklopom. Životnosť studne vzhľadom na stavebnotechnický stav bola stanovená na 100 rokov.

Spevnená plocha - betónová

Spevnená betónová plocha sa nachádza pozdĺž rodinného domu ako prístupový chodník od vrátok čelného plota na parc.č.190 a bola zrealizovaná v roku 1970. Jedná sa o spevnenú plochu z monolitického betónu hladeného o hrúbke do 100 mm. Životnosť spevnenej betónovej plochy bola stanovená na 50 rokov.

Pozemky

Pozemok parc.č.190 sa nachádza sa v širšom centre obce Palín, v zastavanom území obce, katastrálne územie Palín, na hlavnej ulici a pri štátnej cestu v smere Michalovce - Palín - Veľké Kapušany.  

Pozemok parc.č.190 je prístupný priamym zjazdom zo štátnej cesty obce Palín, v okolí pozemku sa nachádzajú rodinné domy s predzáhradkami a záhradami, vo vzdialenosti do 200 m je kultúrne a spoločenské centrum obce, kde sa nachádza kultúrne a spoločenské zariadenia a vybavenia obce Palín, lokalita sa zaraďuje ako lokalita v širšom centre obce na hlavnej ulici, kde je možné sa napojiť na vzdušnú elektrickú rozvodnú sieť obce, na verejný STL rozvod plynu, na telefónnu sieť a na verejný vodovod, kanalizácia v obci nie je zrealizovaná. 

Negatívne účinky okolia neboli zistené, je tu zvýšený hluk a prašnosť od dopravy na štátnej ceste. 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle
§ 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Záložné právo v prospech Československá obchodná banka, a.s., Michalská 18, 815 63 Bratislava, IČO: 36 854 140 na základe Zmluvy o zriadení záložného práva reg.č.268855/Zal/1 na parcely C KN 190, 191 a rodinný dom súp.č.46 na parcele C KN 190, V 443/2013 z.d.15.3.2013 - čz 23/2013
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Na dražbe nebolo urobené ani najnižšie podanie.
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Patrícia Eliášová
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 00
c) Názov obce xxxxxxx d) PSČ 00000
e) Štát xxxxxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 00000000
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 247/2015, ktorý vypracoval znalec Ing. Pavol Šoltýs, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: pozemné stavby, odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaná v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 913419. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 19.12.2015
Suma ohodnotenia: 8.100,-EUR (slovom: osemtisícsto eur)