Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 43/2016
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 3.3.2016
  • Značka:
  • K004752
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Milan Krencs
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Jelenec 329, 949 05 Nitra
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 08.06.1971
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Marian Dobiš
Sídlo správcu: Zbehy 480, 95142 Zbehy
Kotakt na správcu : 0915 342 848, marian.dobis@akmk.sk
Spisová značka správcovského spisu : 31K/31/2015 S1676
Spisová značka súdneho spisu : 31K/31/2015
Druh podania : Iné zverejnenie

VEREJNÉ PONUKOVÉ KONANIE

JUDr. Marián Dobiš, správca úpadcu Milan Krencs, nar. 08.06.1971, bytom Jelenec 329, 949 05 Nitra, toho času Jozefa Hagaru 9, 831 51 Bratislava (ďalej tiež ako "úpadca"), podľa záväzného pokynu zástupcu veriteľov - spoločnosť Slovenská konsolidačná, a.s., so sídlom: Cintorínska 21, 814 99 Bratislava I, IČO: 35 776 005 zo dňa 16.02.2016, mne doručeného dňa 19.02.2016, vyhlasujem I. kolo verejného ponukového konania na speňaženie majetku úpadcu zapísaného v súpise majetku všeobecnej podstaty úpadcu ku dňu 01.09.2015 zverejneného v OV č. 171/2015 zo dňa 07.09.2015, súpisová zložka č. 1 - hnuteľná vec:

automobil ŠKODA FABIA COMBI 6Y SEAMEX01FM5/-/, EČV: NR445EO, VIN: TMBJB16Y623288268, rok výroby: 2001, druh karosérie: AC kombi, farba: biela, stav opotrebovanosti: s prihliadnutím na rok výroby je auto v zachovalom stave, počet najazdených kilometrov: 167000 km, súpisová hodnota: 750,00 Eur (ďalej tiež ako "automobil").

Spôsob speňaženia:

Na základe záväzného pokynu zástupcu veriteľov zo dňa 16.02.2016 v zmysle § 92 ods. 1, písm. d) ZKR a to formou verejného ponukového konania v 1. kole minimálne za 100 % súpisovej hodnoty za najvyššiu ponúknutú cenu. Výťažom verejného ponukového konania (ďalej tiež ako "VPK") v 1. kole sa stane ten záujemca, ktorý splní všetky podmienky VPK a zároveň ponúkne najvyššiu kúpnu cenu.

Adresa na doručovanie ponúk:

JUDr. Marián Dobiš, správca, Farská 30, 949 01 Nitra

tel. č.: +421 915 342 848, e-mail: marian.dobis@akmk.sk

Podmienky VPK a lehoty na predloženie ponúk:

Automobil sa predáva v stave "ako stojí a leží" a kupujúci si nebude môcť uplatňovať akékoľvek nároky voči správcovi a/alebo proti podstate.

Záujemcovia môžu nahliadnuť do súpisu majetku všeobecnej podstaty určeného na predaj po zverejnení tohto oznamu v kancelárii správcu počas úradných hodín. Záujemcovia o ohliadku automobilu si dohodnú termín obhliadky so správcom vopred, a to telefonicky na tel. č. +421 915 342 848, alebo elektronickou poštou na e-mailovej adrese: marian.dobis@akmk.sk. Dohodnutý termín obhliadky bude potvrdený e-mailovou správou na adrese záujemcu.

Záväzné ponuky záujemcov musia byť doručené na adresu kancelárie správcu v zalepenej obálke s nápisom „Konkurz 31K/31/2015 - 1. kolo VPK - záväzná ponuka - neotvárať“. Lehota na podávanie záväzných ponúk je 14 kalendárnych dní odo dňa nasledujúceho po dni zverejnenia oznamu o verejnom ponukovom konaní v obchodnom vestníku. Ak pripadne posledný deň lehoty na sobotu, nedeľu alebo sviatok, posledným dňom lehoty je najbližší nasledujúci pracovný deň. Na záväzné ponuky doručené po tomto termíne sa nebude prihliadať.

Záujemcovia sú povinní zložiť v prospech účtu úpadcu vedený UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky, IBAN: SK77 1111 0000 0010 1960 5012 zábezpeku v minimálnej výške 50 % z ponúknutej kúpnej ceny. Zábezpeka musí byť pripísaná na účet úpadcu najneskôr posledný deň lehoty na podávanie záväzných ponúk.

Ponuka nesmie obsahovať podmienky, výhrady alebo akékoľvek iné ustanovenia, ktoré odporujú podmienkam VPK uvedeným v tomto oznámení uverejnenom v obchodnom vestníku. Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku. V prípade viacerých ponúk, správca prihliada na najvyššiu z predložených ponúk toho istého záujemcu, na nižšie ponuky toho istého záujemcu sa neprihliada. Riadne a včas doručená ponuka správcovi je záväzná až do skončenia ponukového konania, nemožno ju meniť, dopĺňať ani zobrať späť.

Obsah ponuky:

  1. Meno a priezvisko záujemcu, ak je záujemcom fyzická osoba; obchodné meno záujemcu, ak je záujemcom fyzická osoba podnikateľ alebo právnická osoba,
  2. Bydlisko záujemcu, ak je záujemcom fyzická osoba; miesto podnikania záujemcu, ak je záujemcom fyzická osoba podnikateľ; sídlo záujemcu, ak je záujemcom právnická osoba,
  3. Dátum narodenia a rodné číslo záujemcu, ak je záujemcom fyzická osoba; IČO záujemcu, ak je záujemcom fyzická osoba podnikateľ alebo právnická osoba,
  4. Výšku ponúkanej kúpnej ceny, splatnú pri podpise zmluvy;
  5. Čestné vyhlásenie, že záujemca nemá záväzky voči úpadcovi,
  6. Čestné vyhlásenie, že záujemca súhlasí so všetkými podmienkami tohto ponukového konania,
  7. Čestné vyhlásenie, v tomto znení: „Záujemca súhlasí s prepadnutím zloženej zábezpeky v prospech konkurznej podstaty titulom zmluvnej pokuty v prípade, že jeho predložená ponuka bude vyhodnotená ako víťazná, a ako víťaz verejného ponukového konania najneskôr do 14 kalendárnych dní od oznámenia, že v ponukovom konaní uspel neuzavrie so správcom kúpnu zmluvu predloženú správcom príp. kúpnu zmluvu odmietne uzavrieť. Záujemca taktiež súhlasí s prepadnutím zloženej zábezpeky v prospech konkurznej podstaty titulom zmluvnej pokuty v prípade, že jeho predložená ponuka bude vyhodnotená ako víťazná, a ako víťaz verejného ponukového konania iným spôsobom zmarí svojím konaním verejné ponukové konanie, jeho priebeh, ukončenie alebo výsledky vyhláseného ponukového konania.“,
  8. Podpis záujemcu.

Prílohy ponuky:

  1. Kópia dokladu totožnosti záujemcu, ak je záujemcom fyzická osoba alebo fyzická osoba podnikateľ,
  2. Výpis z obchodného alebo z iného zákonného registra záujemcu, ak je záujemcom fyzická osoba podnikateľ, alebo právnická osoba.

Vyhodnotenie ponúk:

Otváranie obálok sa uskutoční do 5 pracovných dní od skončenia lehoty na podávanie záväzných ponúk v sídle kancelárie správcu za možnej účasti zástupcu veriteľov. Ihneď po otvorení obálok v zmysle predchádzajúcej vety správca vykoná vyhodnotenie ponúk. Ako víťazná bude vyhodnotená ponuka záujemcu s najvyššou ponúkanou cenou, ktorá bude zároveň spĺňať všetky podmienky ponukového konania. Ak budú zhodné záväzné ponuky, záujemcovia budú správcom vyzvaní na zvýšenie ponúk, v takom prípade sa víťazom ponukového konania stane ten účastník, ktorý v správcom určenej lehote ponúkne najvyššiu kúpnu cenu.

Záväzné ponuky podané v rozpore s podmienkami VPK budú z verejného ponukového konania vylúčené. Správca si vyhradzuje právo so súhlasom príslušného orgánu všetky predložené ponuky odmietnuť.

Víťazom VPK sa stane ten záujemca, ktorý splní všetky podmienky ponukového konania a zároveň ponúkne najvyššiu kúpnu cenu. Správca bez zbytočného odkladu po vyhodnotení ponúk oboznámi úspešného záujemcu so skutočnosťou, že sa stal víťazom VPK. S víťazom VPK bude zmluva uzavretá do 14 kalendárnych dní odo dňa doručenia oznámenia o úspešnosti vo verejnom ponukovom konaní. Ponúknutá kúpna cena musí byť pripísaná na účet úpadcu  najneskôr v deň uzatvorenia kúpnej zmluvy, inak sa bude verejné ponukové konanie považovať za zmarené zo strany víťaza VPK. Ak víťaz VPK najneskôr do 14 kalendárnych dní od oznámenia, že v ponukovom konaní uspel neuzavrie so správcom kúpnu zmluvu predloženú správcom príp. kúpnu zmluvu odmietne uzavrieť, je povinný správcovi zaplatiť zmluvnú pokutu vo výške zodpovedajúcej 100 % zloženej zábezpeky ponúkanej kúpnej ceny. Správca pohľadávku voči víťazovi VPK z titulu zmluvnej pokuty jednostranne započíta voči zloženej zálohe kúpnej ceny v uvedenej výške. Ak víťaz VPK iným spôsobom zmarí svojím konaním VPK, jeho priebeh, ukončenie alebo výsledky vyhláseného ponukového konania, je povinný zaplatiť správcovi na účet úpadcu zmluvnú pokutu vo výške zodpovedajúcej 100 % zloženej zábezpeky ponúkanej kúpnej ceny. Správca pohľadávku voči víťazovi VPK z titulu zmluvnej pokuty jednostranne započíta voči zloženej zálohe kúpnej ceny.

Neúspešným záujemcom budú nimi zaplatené zábezpeky na kúpnu cenu vrátené najneskôr do 10 pracovných dní odo dňa vyhodnotenia ponúk. Pokiaľ záujemca prestane byť víťazom verejného ponukového konania a správca úpadcu ho vyradí z verejného ponukového konania, stáva sa víťazom verejného ponukového konania záujemca, ktorý doručil druhú najvyššiu ponuku, ak tento splnil všetky ostatné podmienky verejného ponukového konania.

V Nitre, dňa 29.02.2016

JUDr. Marián Dobiš, správca