Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 43/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 3.3.2016
  • Značka:
  • X001473
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 114/2015
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Business salónik, GOLDEN ROYAL Boutique hotel & SPA, Vodná 8, 040 01 Košice
D. Dátum konania dražby 24. 02. 2016
E. Čas konania dražby 11:00-11:05
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti zapísané v evidencii Okresného úradu Trebišov, katastrálny odbor, okres Trebišov, obec Sečovce, katastrálne územie Sečovce, na liste vlastníctva č. 394, a to konkrétne:

rodinný dom so súpisným č. 1317 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 4943/2 o výmere 129 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

garáž so súpisným č. 1317 s príslušenstvom, postavená na pozemku parcely registra „C“ č. 4943/3 o výmere 23 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

pozemok parcely registra „C“ č. 4943/1 o výmere 564 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

pozemok parcely registra „C“ č. 4943/2 o výmere 129 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

pozemok parcely registra „C“ č. 4943/3 o výmere 23 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria.

H. Opis predmetu dražby

1. Rodinný dom so súpisným číslom 1317, nachádzajúci sa na parcele registra ,,C“ č. 4943/2, k.ú.: Sečovce- časť Albínov

Rodinný dom sa nachádza v zastavanom území obce Sečovce - časť Albínov. Rodinný dom je riešený ako dvojpodlažný bez suterénu a bez podkrovia. Jedná sa o rodinný dom s dvomi bytovými jednotkami. Bol daný do užívania v roku 1973.

 

Dispozičné riešenie:

V I. nadzemnom podlaží sa nachádza:  chodba so schodišťom, dve  izby, sklad, kúpeľňa s WC, kuchyňa s východom do zadnej časti dvora a kotolňa.

Zastavaná plocha I. NP je 128,6 m2.

V II. nadzemnom podlaží sa nachádza:  chodba, štyri izby a kúpeľňa s WC.   

Zastavaná plocha II. NP je 128,6 m2.

 

Technické a konštrukčné riešenie:

Základy domu sú betónové s izoláciou proti vlhkosti. Interiér bol v roku 2012 čiastočne rekonštruovaný. Rekonštrukcia  spočívala vo výmene okien v 2. nadzemnom podlaží a v kuchyni, vo výmene vchodových dverí za plastové s izolačným dvojsklom, v rekonštrukcií kuchyne, rekonštrukcií kúpeľne vybavenej plastovou vaňou, umývadlom, a WC kombi, v zabudovaní plávajúcej laminátovej podlahy do obytných miestností a dlažby do kuchyne a kúpeľne. Nosné murivo prízemia a poschodia je murované z tehál hrúbka 45 cm. Povrchová úprava fasády z vonkajšej strany je striekaná brizolitom. Priečky v celom rodinnom dome sú vybudované z tehál. Strop nad  prízemím a poschodím je monolitický, železobetónový s rovným podhľadom. Vnútorné povrchové úpravy sú vápenné štukové. Vykurovanie rodinného domu je riešené ako ústredné s oceľovými rozvodmi, plechovými oceľovými článkovými radiátormi a plynovým kotlom v kombinácií s kotlom na tuhé palivo, ktorý je umiestnený v kotolni na prízemí rodinného domu. Ohrev teplej úžitkovej vody je riešený zásobníkovým  ohrievačom  TÚV, ktorý je umiestnený v kotolni na prízemí   rodinného domu. Elektrina je riešená 220 V rozvodmi. Rozvádzač elektriny je umiestnený v 1.NP s ističmi. Strecha rodinného domu je valbová, stanová a je zalomená s krytinou z AZC šablón. Parapety  sú pozinkované. Podlahy v obytných miestnostiach sú plávajúce laminátové. Podlahy v sociálnom zariadení v kuchyni a na chodbe sú keramické. Interiérové dvere sú plné a zasklené a sú hladké na báze dreva. Životnosť rodinného domu bola znalcom odhadnutá na 100 rokov.

 

2.   Murovaná garáž so súpisným číslom 1317, nachádzajúca sa na parcele registra ,,C“ č. 4943/3, k.ú.: Sečovce-časť Albínov

Garáž je umiestnená v zadnej časti dvora vedľa rodinného domu. Garáž je postavená na základových betónových pásoch bez podmúrovky s vodorovnou izoláciou proti vode s hrubou betónovou podlahou. Zvislé murivo je z tehly hrubej cca 30 cm. Strecha je pultová, vnútorné omietky sú hladké a na vonkajších omietkach je striekaný brizolit. Vráta sú plechové, elektrina je svetelná a motorická. Na základe ohlásenia drobnej stavby zo dňa 30.05.2008 bola stavba garáže zrealizovaná v roku 2008. Životnosť garáže bola znalcom odhadnutá na 70 rokov.

Zastavaná plocha I. NP je 22,24 m2.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v stave zodpovedajúcom dobe a spôsobu jeho využitia.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
a) Na predmete dražby je zriadené záložné právo v prospech navrhovateľa dražby, spoločnosti Československá obchodná banka, akciová spoločnosť, so sídlom: Michalská 18, 815 63 Bratislava, IČO: 36 854 140, podľa V 153/12.
b) Na spoluvlastnícky podiel o veľkosti 1/2 k Predmetu dražby je zriadené exekučné záložné právo podľa exekučného príkazu na zriadenie exekučného záložného práva č. EX 1512/2014 (Exekútorský úrad Košice, súdny exekútor JUDr. Zora Ferdinandy), podľa Z – 2015/14.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 0,- EUR
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Cintorínska
b) Orientačné/súpisné číslo 53
c) Názov obce Nová Baňa d) PSČ 968 01
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu opakovanej dražby zistená znaleckým posudkom č. 154/2015 zo dňa 19.09.2015, vyhotoveným súdnym znalcom Ing. Pavlom Jurkom:
39.000,- EUR (slovom: tridsaťdeväťtisíc EURO)