Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 34/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 19.2.2016
  • Značka:
  • X001107
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 165/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Slovenská sporiteľňa, a.s. v skratke SLSP, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tomášikova
b) Orientačné/súpisné číslo 48
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 83237
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 00151653
C. Miesto konania dražby Notársky úrad JUDr. Zuzana Kolembusová, Moyzesova 31, 010 01 Žilina
D. Dátum konania dražby 18. 03. 2016
E. Čas konania dražby 14:00 hod.
F. Kolo dražby prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

PREDMET DRAŽBY - spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV:
942

Okres: Liptovský Mikuláš
Obec: Dúbrava
Katastrálne územie: DÚBRAVA

Okresný úrad, katastrálny odbor: Liptovský Mikuláš

Pozemky parc. reg.“C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

Poznámky - charakteristika - príslušnosť k ZÚO - EL:

400

zastavané plochy a nádvoria

543

 

401

záhrady

267

 

402/6

orná pôda

1744

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele reg. „C“ číslo:

Charakteristika:

Druh stavby:

346

400

 

rodinný dom

 

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané v KN: oplotenie z uličnej strany, oplotenie zo západnej strany, oplotenie z východnej strany, studňa – vŕtaná, elektroinštalácia, kanalizácia, spevnená plocha, vodovodná prípojka, vodomerná šachta, žumpa a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Opis predmetu dražby a opis stavu predmetu dražby:

Keďže predmet dražby nebol znalcovi Ing. Júliusovi Kračúnovi riadne sprístupnený na obhliadku Znalecký posudok č. 57/2015 bol vypracovaný v zmysle § 12 ods. 3 zákona 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách v znení neskorších predpisov z dostupných údajov o nehnuteľnosti, najmä zo Znaleckého posudku č. 72/2012 vypracovaného znalcom Ing. Miroslavom Todákom, ul. Čsl. Brigády 1611/16, 031 01 Liptovský Mikuláš a zo Znaleckého posudku č. 59/2015 vypracovaného znalcom Ing. Zuzanou Ponechalovou, Školská 1136/45, 013 01 Teplička nad Váhom. Technický stav a vnútorné vybavenie znalec znalec Ing. Július Kračún uvažoval podľa znaleckého posudku č. 59/2015.

 

Rodinný dom súp.č. 346 na parc.č. 400, k.ú. Dúbrava

Rodinný dom s.č. 346 sa nachádza na pozemku pare. č. KN-C 400 v Obci Dúbrava, v južnej časti katastrálneho územia Dúbrava, v intraviláne. Rodinný dom je samostatne stojaci, čiastočne podpivničený s jedným nadzemným podlažím a podkrovím. Rodinný dom je napojený na el. energiu, kanalizácia, vlastná studňa a verejný vodovod. V súčasnosti je rodinný dom s.č. 346 po realizácii stavebných úprav, prístavby a nadstavby. Je kolaudovaný v roku 2014. Rozostavanosť je pred úplným dokončením (čiastočne chýbajú podlahy, vybavenie kuchýň a kúpeľni, povrchové úpravy stien vnútorných aj vonkajších).

 

Dispozičné riešenie je nasledovné:

Suterén obsahuje: schodisko, zádverie, chodba, kotolňa, izby.

1. NP obsahuje: schodisko, predsieň, chodba, 3 obytné izby, kuchynka, predsieň, WC, predsieň, WC, terasa, zádverie, schodisko, sklad, 2x dvoj garáž, sklad, terasa.

Podkrovie obsahuje: schodisko, sklad, obývacia izba, kuchyňa, šatníková chodba, WC, chodba, izba, izba, izba, kúpeľňa, 3x balkón, chodba, zádverie, obývacia izba+ kuchyňa, izba, 2x kúpeľňa, izba, zádverie, obývacia izba + kuchyňa, izba, 2x kúpeľňa.

 

V zmysle predloženého potvrdenia vydaného obcou Dúbrava, ako aj konzultácií s vlastníkom, stanovil znalec odborným odhadom vek rodinného domu na 52 rokov, začiatok užívania od roku 1960. Z pôvodného rodinného domu sa zachoval suterén a obvodové steny I.NP. Na realizovanú stavbu bolo vydané stavebné povolenie na stavbu. ,,Prístavba, nadstavba a stavebné úpravy rodinného domu,, vydané Obcou Dúbrava zo dňa 14.6.2011, ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 14.7.2011. V r. 2012 nadobudlo právoplatnosť rozhodnutie o zmene stavby z kancelárskych priestorov na novú bytovú jednotku.

 

POPIS PODLAŽÍ

1. Podzemné podlažie

Osadenie suterénu je v priemernej hĺbke do 1 m so zvislou izoláciou. Zvisle nosné konštrukcie sú z monolitického betónu, deliace konštrukcie sú murované. Vnútorné omietky sú vápenné hladké, strop je železobetónový s rovným podhľadom. Vonkajšia úprava stien je silikátová so zateplením. Klampiarske konštrukcie ostatné sú hliníkové. Schody sú z povrchom z keramickej dlažby, zábradlie je antikorové. Dvere sú drevené, hladké, plné. Okná plastové s izolačným dvoj sklom. Podlahy v suteréne: keramická dlažba, priemyselné koberce.

 

1. NP podlažie

Základy sú betónové pásy s vodorovnou izoláciou. Zvislonosné konštrukcie sú murované z presných tvárnic YTONG 375 mm. Celý rodinný dom je zateplený 120mm sklená vata a 120 mm je polystyrén. Fasádna omietka je silikátová. Strop je železobetónový zateplený s 3cm polystyrénom. Deliace konštrukcie sú murované, vnútorné omietky hladké, strop je keramický- prevažujúce prevedenie. Strecha je sedlová hambálková s krytinou BRAMAC. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu, ostatné klampiarske konštrukcie sú hliníkové. Vnútorné obklady sú v kuchynke a 2x WC. Dvere sú drevené hladké plné do drevených zárubní, okná plastové. Podlahy na I.NP prevažujú z keramickej dlažby. Vykurovanie prevažuje ústredné prostredníctvom oceľových doskových radiátorov. Elektroinštalácia svetelná Rozvod vody je studenej a teplej z plastového potrubia. Zdroj teplej vody je 1 ks el. bojler. V jednom WC sa nachádza splachovací záchod, umývadlo s pákovou batériou, v druhom WC sa nachádza splachovací záchod, umývadlo s pákovou batériou a výlevka pre upratovačku. V kuchynke sa nachádza linka dĺžky 1,9 m, nerezový drez, páková batéria, umývačka riadu. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením. Na I.NP sú štyri kanalizačné stúpačky z PVC, dvoje plastových segmentových (sekcionálne) garážové vráta. Zabezpečovacie zariadenie, kamerový systém, elektrický protipožiarny systém, el. kotol a dvoje automatické rolovacie plastové garážové dvoj vráta.

 

Podkrovie

Zvislé nosné konštrukcie sú murované z presných tvárnic Ytong 375 mm. Celý rodinný dom je zateplený systémom EPS70NE0. Deliace konštrukcie sú murované, vnútorné omietky hladké, strop je drevený podbíjaný na konštrukcií krovu. Ostatné klampiarske konštrukcie sú hliníkové. Vonkajšie omietky sú silikátové na zateplovacom systéme. Vnútorné obklady sú v kuchyni x 5, v samostatnom WC, v jednej kúpelni obklad stien, sprchy a vanie, v štyroch kúpeľniach obklad stien a samostatných spŕch. Dvere sú drevené hladké plné do drevených zárubní, okná plastové. Podlahy v obytných izbách sú plávajúce laminátové, v ostatných miestnostiach prevažuje keramická dlažba. Vykurovanie prevažuje ústredné prostredníctvom oceľových doskových radiátorov. Elektroinštalácia svetelná. Rozvod vody je studenej a teplej z platového potrubia. Zdroj teplej vody sú 3 ks el. bojler. V samostatnom WC sa nachádza splachovací záchod, umývadlo s pákovou batériou. V jednej kúpeľni sa nachádza plastová vaňa s pákovou batériou, sprcha s pákovou batériou a 2 umývadlá s pákovými batériami. V ostatných štyroch kúpelniach sa nachádzajú sprchy s pákovými batériami, splachovacie záchody, umývadla s pákovými batériami. V jednej kuchyni sa nachádza linka dĺžky 7,5 zabudovaná varná keramická platňa, v ostatných štyroch sa nachádza linka dĺžky 2 m, keramická varná platňa, nerezový drez a páková batéria. V podkroví sa nachádzajú dva balkóny nad 5 m. a jeden balkón výmery do 5m., rozvody TV.

Príslušenstvo predmetu dražby:

Oplotenie z uličnej strany - je vyhotovené z oceľovej konštrukcie na betónovej podmurovke.

Oplotenie zo západnej strany  - oplotenie pletivovým plotom na betónovej podmurovke.

Oplotenie z východnej strany – je murovaný z východnej strany RD.

Studňa – vŕtaná -  je vŕtaná do hĺbky 40 m o priemere 1500 mm. Pri studni je elektrické čerpadlo. Rodinný dom je napojený aj na vlastnú vodu.

Elektroinštalácia – káblová zemná.

Kanalizácia – napojená na ČOV.

Spevnená plocha - monolitická do hĺbky 100 mm. Na ňu je kladená zámková dlažba vyhotovená v roku 2014.

Vodovodná prípojka

Vodomerná šachta

Žumpa

 

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom veku a údržbe stavby.

 

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby, sa nachádzajú v obci Dúbrava, v južnej časti intravilánu obce, pri rodinnom dome č.s.346. V blízkosti pozemkov sa nachádza verejný vodovod, el. energia, zastávka SAD .Pozemky sa nachádzajú v lokalite obytnej. Prístup k pozemkom je priamo z miestnej komunikácie. Pozemok parc. reg. „C“ parc.č. 402/6 – orná pôda sa nachádza vedia pozemkov, kde stoji rodinný dom a kde je záhrada. Orná pôda nie je napojená zatiaľ na žiadnu infraštruktúru. V budúcnosti sa pozemok orná pôda môže zmeniť na stavebný pozemok.

 

 

Poznámka dražobníka:

Na liste vlastníctva je zapísaná parc.č. 400 vo výmere 543 m2 zastavané plochy a nádvoria, parc.č.401  vo výmere 267 m2 záhrady a parc.č.402/6 vo výmere 1744 m2 orná pôda. Podľa dražobníkovi dostupných informácii v geometrickom pláne č. 312/2012 je parc. č. 400 rozdelená na parc.č.400/1, 400/2 k.ú. Dúbrava (Liptovský Mikuláš). Rodinný dom podľa GP leží na parc.č.400/2 o výmere zastavanej plochy 287 m2. V roku 2014 bolo vydané kolaudačné rozhodnutie, kde rodinný dom leží na parc. č. 400/2. Nová skutočnosť z GP ešte nie je zakreslená ani na katastrálnej mape.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo na nehnuteľnosti - pozemok registra C KN parcelné číslo 400, zastavané plochy a nádvoria o výmere 543 m2, pozemok registra C KN parcelné číslo 401, záhrady o výmere 267 m2, pozemok registra C KN parcelné číslo 402/6, orná pôda o výmere 1744 m2 a stavbu so súpisným číslom 346 na pozemku registra C KN s parcelným číslom 400, zastavané plochy a nádvoria o výmere 543 m2, v prospech záložného veriteľa: Slovenská sporiteľňa, a.s., IČO 00151653, 832 37 Bratislava v podiele 1/1, na základe zmluvy o zriadení záložného práva číslo 50291344371, druh pohľadávky: úver. Záložná zmluva V 1751/2012 zo dňa 13.7. 2012;
Vyššieuvedené záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona číslo 40/1964 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.


Predkupné právo na KN p.č. 400, 401, 402/6 a stavbu s.č. 346 na p.č. 400 v prospech: Ing. Veronika Feketíková r. Matejovie ( nar. 21.4.1985) bytom Dúbrava 346 - V 3267/2015 vklad povolený 21.8.2015;

V zmysle § 30 zákona o dobrovoľných dražbách predkupné právo viaznuce na predmete dražby zaniká udelením príklepu, ak vydražiteľ uhradil cenu dosiahnutú vydražením predmetu dražby v ustanovenej lehote; to neplatí v prípade predkupného práva spoluvlastníkov veci k spoluvlastníckemu podielu.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Číslo znaleckého posudku: 57/2015
Meno znalca: Ing. Július Kračún
Dátum vyhotovenia: 21.09.2015
Všeobecná cena odhadu: 162.000,- EUR
K. Najnižšie podanie 165.000,- EUR
L. Minimálne prihodenie 500,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 20.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka ,
2. V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby,
3. Banková záruka,
4. Notárska úschova.

V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby alebo prevodom na účet dražobník číslo IBAN: SK3009000000000634824693, BIC: GIBASKBX vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s. s variabilným symbolom 1652016.

Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.

c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad na hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby alebo v hotovosti.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka číslo IBAN: SK3009000000000634824693, BIC: GIBASKBX vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s. s variabilným symbolom 1652016 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,- EUR, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 26.02.2016 o 11:00 hod. Obhliadka 2: 11.03.2016 o 11:00 hod.
Miesto obhliadky Obhliadky sa uskutočnia na mieste, kde sa nachádza predmet dražby.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa môžu ohlásiť aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0128, Po - Pi 8:00 - 16:00 hod.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Zuzana
c) priezvisko Kolembusová
d) sídlo Moyzesova 31, 010 01 Žilina