Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 34/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 19.2.2016
  • Značka:
  • X001103
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 155/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Slovenská sporiteľňa, a.s. v skratke SLSP, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Tomášikova
b) Orientačné/súpisné číslo 48
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 83237
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 00151653
C. Miesto konania dražby Best Western PLUS Palace Hotel Polom, P. O. Hviezdoslava 22, 010 01 Žilina, miestnosť „Biely salónik“
D. Dátum konania dražby 21. 03. 2016
E. Čas konania dražby 10:40 hod.
F. Kolo dražby prvé kolo dražby
G. Predmet dražby

PREDMET DRAŽBY – spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV: 112

Okres: Liptovský Mikuláš

Obec: Východná

Katastrálne územie: Východná

Okresný úrad Liptovský Mikuláš, katastrálny odbor

Parcely registra „C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

poznámky – charakteristika – príslušnosť k ZÚO –EL :

1617

Zastavané plochy a nádvoria

887

 

1618

Záhrady

192

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele reg. „C“ číslo:

Charakteristika:

Druh stavby:

106

1617

Rodinný dom

10

           

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané v KN: maštaľ na parc. reg. „C“ parc.č. 1617, stodola na parc. reg. „C“ parc.č. 1617, dreváreň na parc. reg. „C“ parc.č. 1617, plot s podmurovkou, plot v záhrade na parc. reg. „C“ parc.č. 1618, prípojka vody, spevnená plocha, okapový chodník a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súp.č. 106 na parc.č. 1617, k.ú. Východná

Rodinný dom čs. 106 osadený na parcele KN č. 106 na rovinatom teréne po pravej (južnej) strane štátnej cesty I. triedy Východná - Poprad, na ktorú nehnuteľnosť bezprostredne naväzuje. Rodinný dom je samostatne stojací úplne podpivničený s jedným nadzemným podlažím (prízemie).

Rodinný dom z inžinierskych sietí je napojený na verejný vodovod a elektrickú sieť, odkanalizovanie je prevedené trativodom, rodinný dom nie je napojený na plynovod. Rodinný dom nemá vybudované ústredné kúrenie, kúrenie v rodinnom dome je zabezpečené iba kachliami na tuhé palivo.

 

DISPOZIČNÉ RIEŠENIE RD:

Suterén – 1. PP – kuchyňa, 2x chodba, 2x pivnica, WC

Prízemie – 1. NP – 2x izba, chodba, kuchyňa, kúpeľňa, špajza

 

TECHNICKÝ POPIS SKUTOČNÉHO VYHOTOVENIA :

Suterén (1.pp):

Osadenie do terénu v priemernej hĺbke nad 1m do 2m bez izolácie. Murivo z kameňa hr. 50 cm, deliace konštrukcie murované z tehál, vnútorné omietky vápenné štukové. Strop nad suterénom klenbový (tehla klenutá medzi oceľovými I.profilmi, klampiarske konštrukcie (parapety) z oceľ. pozinkovaného plechu. Fasádne omietky sú vápenné hrubé, obklad kameňom, dvere rámové s výplňou, okná drevené dvojité, podlahy ostatných miestnosti sú prevedené cem. poterom. Vykurovanie žiadne, elektroinštalácia iba svetelná. Rozvod vody iba studenej je prevedený oceľ. pozink. potrubím, vnútorné vybavenie: záchod splachovací kombi bez umývadla, vnútorné obklady žiadne.

 

Prízemie (1.np):

Základy prevedené ako betónové monolitické bez izolácie, murivo murované z tehál hr. 45 cm, deliace priečky sú tehlové, vnútorné omietky vápenné štukové. Strop nad prízemím je drevený trámový s rovným podhľadom, krov je drevený sadlový hambálkový, strešná krytina je prevedená z pálenej škridly, klampiarske konštrukcie sú prevedené z oceľ. pozinkovaného plechu. Fasádne omietky sú brizolitové a vápenné hrubé, bez obkladu fasády. Dvere rámové s výplňou, okná drevené dvojité, podlahy obytných miestností sú prevedené ako palubovkové, ostatné miestnosti sú z keramickej dlaţby. Vykurovanie je lokálne - kachle 2*. Elektroinštalácia svetelná a motorická, poistkové automaty, rodinný dom nie je vybavený bleskozvodom. Rozvod vody iba studenej je prevedený oceľ. pozink. potrubím, zdrojom teplej vody v kúpeľni sú kachle na tuhé palivá. Vybavenie kuchyne: kuchynská linka z materiálov na báze dreva dĺžky 320 cm, nerezový drez, páková batéria. Vnútorné vybavenie: vaňa oceľ. smaltovaná, batéria obyčajná. Vnútorné obklady v kúpeľni, obklad v kuchyni za linkou. Elektrický rozvádzač s automatickým istením osadený v stene pri vstupe do rod. domu.

 

Príslušenstvo predmetu dražby:

Maštaľ na parc.č. 1617

Maštaľ osadená vo dvore rodinného domu pri východnej hranici parcely KN č. 1617. Jedná sa o samostatne stojací jednopodlažný (prízemný) nepodpivničený objekt. V čase realizácie znaleckej obhliadky maštaľ plní pôvodný účel iba čiastočne.

Stavebno-technický popis:

Základy z monolitického betónu, bez podmurovky. Zvislé konštrukcie murované z tehál hr. 45 cm, strop drevený trámový bez podhľadu, krov drevený sedlový - hambálkový, strešná krytina je prevedená z AZC šablón, klamp. konštrukcie z oceľ. pozink. plechu. Vonkajšie omietky vápenné hladké, podlahy sú prevedené z dosák. Dvere zvlakové, okná drevené jednoduché. Elektroinštalácia iba svetelná, poistk. automaty. Maštaľ v užívaní od roku 1932, stavebno-technický stav a údržba primerané veku.

 

Stodola na parc.č. 1617

Stodola osadená vo dvore rodinného domu pri východnej hranici parcely KN č. 1617. Jedná sa o samostatne stojací jednopodlažný (prízemný) nepodpivničený objekt. V čase realizácie znaleckej obhliadky stodola neplní pôvodný účel, slúži ako sklad záhradných potrieb.

Stavebno-technický popis:

Základy bez podmurovky iba základové pásy z betónu. Zvislé konštrukcie tvoria murované piliere, steny sú vyplnené drevenými doskami. Strop drevený trámový bez podhľadu, krov drevený sedlový väznicový, strešná krytina je prevedená z AZC šablón, bez klamp. konštrukcií. Vonkajšie omietky pilierov vápenné hladké, výplne dosák sú napustené impregnáciou, podlahy sú hrubé betónové. Dvere drevené zvlakové, vráta drevené zvlakové. Elektroinštalácia svetelná a motorická, poistk. automaty. Stodola v užívaní od roku 1932, stavebno-technický stav a údržba primerané veku.

 

Dreváreň na parc.č. 1617

Dreváreň je osadená na parcele KN č. 1617, pristavaná k rod. domu zo strany južnej. V čase realizácie znaleckej obhliadky dreváreň plní pôvodný účel (sklad paliva), objekt je značne schátralý.

Stavebno-technický popis:

Základy - základové pásy z betónu, zvislá konštrukcia drevená stĺpiková, jednostranne obitá doskami, bez stropu, krov drevený pultový, strešná krytina je prevedená z AZC šablón, bez klamp. konštrukcií. Vonkajšia úprava povrchov - napustenie impregnáciou, bez podlahy, dvere drevené zvlakové. Objekt nie je napojený na žiadne inž. siete. Dreváreň v užívaní od roku 1932.

 

 

Plot s podmurovkou

Plot v predzáhradke na parcele KN č. 1617 je prevedený z oceľovej tyčoviny v rámoch osadených s oceľ. stĺpikmi v podmurovke z betónu. Výška plotu 110 cm, dĺžka 12,50 m. V tejto časti plotu sú osadené aj oceľové vráta a vrátka. Plot v užívaní od roku 1956.

 

Plot v záhrade na parc.č. 1618

Plot v záhrade na parcele KN č. 1618 prevedený zo strojového pletiva na oceľ. stĺpikoch osadených v betóne. Celková dĺžka plotu 28,20 m, plot v užívaní od roku 1970.

 

Prípojka vody

Prípojka vody je vedená od napojenia na verejný vodovod do rodinného domu. Dĺžka prípojky 2,20 m, potrubie PVC DN 25 mm. Prípojka v užívaní od roku 1982.

 

Spevnená plocha – okapový chodník

Spevnená plocha okapových chodníkov pri rodinnom dome a pri letnej kuchyni prevedená z monolitického betónu hr. 150 mm. Spevnené plochy v užívaní od roku 1970.

 

 

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby, sú evidované na LV č. 112 k.ú. Východná - parcela KN č. 1617 (zastavané plochy), KN č. 1618 (záhrady). Uvedené pozemky sa nachádzajú v zastavanom území obce. Pozemok - parcela KN č. 1617 je zastavaná rodinným domom a ostatnými stavbami (príslušenstvo rod. domu), pozemok - parcela KN č. 1618 (záhrady) je situovaný južne od rodinného domu a je využívaný ako záhrada. Pozemok je napojený iba na verejný vodovod a el. sieť, ale v lokalite je možnosť napojenia aj na plynovod a verejnú kanalizáciu. Pozemky sú rovinaté a mierne svahovité, orientácia pozemkov východ - západ. Pozemok sa nachádza v úplnom centre obce.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Rodinný dom súp.č. 106 na parc.č. 1617, k.ú. Východná

Rodinný dom podľa potvrdenia Obce Východná v užívaní od roku 1932. Rodinný dom postavený tradičnou formou výstavby - je murovaný z tehál. V roku 1982 bol v rodinnom dome zavedený vodovod, v rokoch 1992 - 1993 bola zriadená kúpeľňa s kompletným zariadením, špajza, v suteréne bola zriadená letná kuchyňa a sklad na chodbe.

Stavebno-technický stav rodinného domu je a údržba sú primerané veku stavby, vonkajšie omietky miestami poškodené, schátralé, rodinný dom potrebuje opravu. Rodinný dom prešiel určitou prestavbou.

 

 

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom veku a údržbe stavby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
ZÁLOŽNÉ PRÁVO NA NEHN.-KN PARCELU ČÍSLO 1617, 1618 A RODINNÝ DOM S.Č.106 PRE ZÁLOŽNÉHO VERITEĽA:SLOVENSKÁ SPORITEĽŇA,A.S.,SUCHÉ MÝTO 4,BRATISLAVA (00151653) ,NA ZÁKLADE ZÁLOŽNEJ ZMLUVY :0333574192,DRUH POHĽADÁVKY: SPLÁTKOVÝ ÚVER - V 711/2007,

Vl.1 Kukura Štefan - spoluvlastnícky podiel 1/1 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 4028/2011,JUDr.Peter Matejovie,Liptovský Mikuláš,Z-4382/2012,

Vl.1 Kukura Štefan - spoluvlastnícky podiel 1/1 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 1426/2011,JUDr.Peter Matejovie,Liptovský Mikuláš,Z-4492/2012,

Vl.Kukura Štefan - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 275/2013, JUDr.Peter Matejovie Lipt. Mikuláš, Z-1644/2013,

Vl.1 Kukurová Jana - spoluvlastnícky podiel 1/1 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 5003/2012,JUDr.Peter Matejovie,Liptovský Mikuláš,Z- 1823/2013,

Vl.1 Kukura Štefan - spoluvlastnícky podiel 1/1 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 3739/2012,JUDr.Peter Matejovie,Liptovský Mikuláš,Z-2080/2013,

Vl.Kukura Štefan - Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti Ex 626/14, Mgr. Anna Michnicová Bratislava, Z-2309/2014,

Vl.1 Kukura Štefan - podiel 1/1 - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 1837/2013,JUDr. Mgr.Vladimír Zachar,PhD.Ružomberok,Z-3734/2014,

Vl. Kukura Štefan - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 860/2014, JUDr. Peter Matejovie Lipt. Mikuláš, Z-4024/2014,

Vl.Kukura Štefan - Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti Ex 1608/14, Mgr. Anna Michnicová Bratislava, Z-4258/2014,

Vl. Kukura Štefan - Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie zriadením exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 5802/15, JUDr. Anetta Demešová Vráble, Z-4057/2015,
Vyššieuvedené záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona číslo 40/1964 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.

Pri pozemku parc. reg. „C“ parc.č. 1617, k.ú. Východná je na LV č. 112 uvedený druh chránenej nehnuteľnosti 203 – Pamiatková zóna.
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Číslo znaleckého posudku: 01/2016
Meno znalca: Ing. arch. Ján Kimák
Dátum vyhotovenia: 01.01.2016
Všeobecná cena odhadu: 17.500,- EUR
K. Najnižšie podanie 17.500,- EUR
L. Minimálne prihodenie 200,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 4.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka ,
2. V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby,
3. Banková záruka,
4. Notárska úschova.

V hotovosti do pokladne dražobníka v mieste konania dražby alebo prevodom na účet dražobníka číslo IBAN: SK3009000000000634824693, BIC: GIBASKBX vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s. s variabilným symbolom 1552016.

Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Príjmový pokladničný doklad na hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, Účastník bude pripustený k dražbe, ak do uplynutia lehoty na zloženie dražobnej zábezpeky bude dražobná zábezpeka zložená do pokladne dražobníka, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby alebo v hotovosti.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka číslo: IBAN: SK3009000000000634824693, BIC: GIBASKBX vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s. s variabilným symbolom 1552016 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby. Ak nie je cena dosiahnutá vydražením vyššia ako 6.640,- EUR, je vydražiteľ povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením hneď po skončení dražby.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 26.02.2016 o 12:00 hod. Obhliadka 2: 11.03.2016 o 12:00 hod.
Miesto obhliadky Obhliadky sa uskutočnia na mieste, kde sa nachádza predmet dražby.
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa môžu ohlásiť aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0128, Po - Pi 8:00 - 16:00 hod.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, odovzdá predchádzajúci vlastník predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Marta
c) priezvisko Pavlovičová
d) sídlo Šafárikovo námestie 4, 811 02 Bratislava