Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 33/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 18.2.2016
  • Značka:
  • X001099
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 1029/2015
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel Arcade, Námestie SNP 5, 97401 Banská Bystrica, miestnosť „Salónik I“
D. Dátum konania dražby 15. 02. 2016
E. Čas konania dražby 10:40 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 116, katastrálne územie: TRNAVÁ HORA, Okresný úrad Žiar nad Hronom – katastrálny odbor, obec Trnavá Hora, okres Žiar nad Hronom
 

Pozemky - parcely registra "C"

• parcelné číslo: 70/2, výmera: 28m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
• parcelné číslo: 90/1, výmera: 282m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
• parcelné číslo: 90/2, výmera: 783m2, druh pozemku: záhrady
• parcelné číslo: 90/3, výmera: 70m2, druh pozemku: záhrady

• parcelné číslo: 90/4, výmera: 155m2, druh pozemku: záhrady
• parcelné číslo: 90/5, výmera: 53m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

• parcelné číslo: 93/3, výmera: 91m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
 

Stavby:

• súpisné číslo: 122, na parcele č. 90/1, druh stavby: rodinný dom, popis stavby: rodinný dom

• súpisné číslo: 616, na parcele č. 90/5, druh stavby: iná budova, popis stavby: hospodárska budova

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje do LV, najmä: stavba besiedky na parc,č, 90/2, stavba prístrešku u stavby RD na parc.č. 90/1, stavba chlieva na parc.č.90/2, stavba prístrešku u chlieva na parc.č. 90/2, stavba skladu s kotercom na parc.č. 90/2, plot odd. pozemok v časti vstupu do domu z dvora, plot odd. pozemok v časti záhrady, plot odd. pozemok v čele pozemku od ulice, oporné múry vedúce ku stavbe besiedky, spevnené betónov plochy – zámková dlažba, spevnené betónov plochy – keramická dlažba, oporné múry vytvárajúce lemy u vstupného chodníka do dvora, spevnené betónové plochy – štiepaný kameň vypadaný, oporný múr z kameňa do „L“ka, spevnené betónové plochy – štiepaný kameň, čistiaca šachta pri dome, kanalizačná prípojka – dažďová, kanalizačná prípojka – splašková, oporný múr z prefa tvaroviek, záhonové obrubníky, prípojka zemného plynu, žumpa, prípojka elektriny, do stavby RD, spevnené betónové plochy okolo domu, osvetlenie dvora a prípojka do besiedky, vonkajšie svietidlá, prípojka do garáže a pod.


Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s.č.122 na parc. KN č.90/1

Predmetom dražby je samostatne stojaca stavba rodinného domu so s.č.122 s vytvoreným prízemím, ako i poschodím.

Prízemie - 1.N.P - dispozične pozostáva z kotolne, chodby, schodišťa, WC s predsieňou, kuchyne, špajze, ako i dvoch izieb situovaných do ulice. Poschodie - 2.N.P - dispozične pozostáva zo schodišťa, z predsiene a WC, ako i kúpeľne, kuchyne, 2-och izieb a lódžie.

Na poschodí v miestnosti kuchyne v kúte so stropnou konštrukciou je viditeľná mapovitosť vplyvom kondenzácie vodných pár, taktiež u prízemia je viditeľná vlhkosť s nasávaním do muriva zo strany od komína. Deštrukčné zmeny v základových konštrukciách resp. v obvodovom murive nie je vidieť. Údržba stavby je primeraná veku a  kvalite vyhotovenia predmetnej stavby. Vek začatia užívania stavby sa spája s rokom 1998. Typ stavby je však zo 70 tich rokov minulého storočia. Jedná sa teda o dlhú lehotu výstavby. Životnosť stavby vzhľadom na konštrukčné zhotovenie bola odborným odhadom určená na 100 rokov.

1. Nadzemné podlažie

Základy betónové- objekt bez podzemného podlažia s vodorovnou izoláciou. Podmúrovka - nepodpivničená so spárovaním z kameňa. Murivo zo siporexu ako s prevažujúcim murivom do 40 cm-(nameraná hrúbka 36 cm a 40 cm). Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy železobetónové resp. keramické. Klampiarske konštrukcie ostatné sú osadené parapetné plechy z pozinkovaného plechu. Fasádne omietky uvažujem 4 x nad 2/3 iny striekaný brizolit. Dvere - rámové s výplňou. Okná sú osadené drevené zdvojené. Okenice sú osadené plástové. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - veľkoplošné parkety ako prevažujúce a u jednej z izieb je iba cementový poter a koberec. Dlažby a podlahy ostatných miestností - keramické dlažby. Ústredné vykurovanie - radiátory sú osadené plechové. Elektroinštalácia svetelná i motorická. Rozvod studenej a teplej vody z pozinkované potrubia. Rozvod televízie pod omietkou. Kanalizácia 1 x PVC potrubie. Zdroj vykurovania- osadený kotol ÚK na pevné palivo. Zdroj teplej vody - osadený obojživelník. Vybavenie kuchyne - osadený sporák plynový s elektrickou rúrou, umývací drez je smaltovaný, kuchynská linka na báze dreva s rozvinutou šírkou 1,80 m. Vnútorné vybavenie - umývadlo. Vodovodné batérie - 1 ks páková  nerezová a 2 ks ostatné. Záchod - je osadený splachovací bez umývadla. Vnútorné obklady - uvažujem v prevažnej časti kúpelne nad 1,35m- WC a predsieň. Elektrický rozvádzač je osadený s ističmi.

2. Nadzemné podlažie

Murivo z iných materiálov s nameranou hrúbkou 29 cm . Deliace konštrukcie sú tehlové alebo siporexové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy železobetónové alebo keramické. Plochá jednoplášťová strecha. Krytina plochej strechy sú zvárané živičné pásy. Klampiarske konštrukcie strechy - oplechovanie atiky. Klampiarske konštrukcie ostatné sú osadené parapetné plechy z pozinkovaného plechu. Dvere - plné dyhované alebo s presklením. Okná sú osadené drevené zdvojené. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - veľkoplošné parkety. Dlažby a podlahy ostatných miestností - keramické dlažby. Ústredné vykurovanie - radiátory sú osadené plechové ako prevažujúce. Elektroinštalácia svetelná. Rozvod studenej a teplej vody z pozinkované potrubia. Rozvod televízie pod omietkou. Kanalizácia 1 x PVC potrubie.  Vybavenie kuchyne - osadený sporák plynový s elektrickou rúrou, umývací drez je nerezový, kuchynská linka na báze dreva s rozvinutou šírkou 4,25 m, osadený digestor. Vnútorné vybavenie - vaňa plechová smaltovaná. Vodovodné batérie - 1 ks páková sprchová, 1 ks páková nerezová. Záchod - je osadený splachovací bez umývadla. Vnútorné obklady - v prevažnej časti kúpeľne nad 1,35 m, ako i u WC nad 1,0 m a v kuchyni pri sporáku a dreze. Kozub s otvoreným ohniskom.

Garáž-(hospodárska stavba s.č. 616) na parc.č. 90/5

Stavba garáže je postavená na parc. KN č. 90/5 v LV vedená ako hospodárska budova so s.č. 616. Vek stavby je 12 rokov.  Stavba je stavebne dokončená, bez deštrukčných zmien v konštrukčnom vyhotovení. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia stavby. Vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie a technický stav bola ivotnosť stavby určená na 80 rokov.

Základy betónové bez podmúrovky. Zvislé konštrukcie - murované z Ytongu alebo Siporexu s hrúbkou do 30 cm. Stropy trámčekové bez podhľadu, avšak záklop je urobený v 2-och poliach. Krov je sedlový hambálkový. Krytina strechy na krove sú bituménové dosky. Klampiarske konštrukcie - sú z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava povrchov - vápenná hladká omietka. Vnútorná úprava povrchov - vápenné hladké omietky. Dvere hladké alebo zasklené. Okná drevené zdvojené. Podlaha betónová hrubá. Elektroinštalácia na 220 V s ističmi. Vráta s elektro pohonom

PRÍSLUŠENSTVO

Stavba besiedky na parc.č. 90/2

Stavba besiedky je postavená v časti dvora na parc.č. 90/2. lad o veku stavby nepredložil, avšak uviedol, že predmetná stavba bola realizovaná v roku 2008. Vek stavby je 7 rokov.

Stavba je bez deštrukčných zmien v nosných konštrukciách. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia stavby a tak bola životnosť odborn odhadom určená na 60 rokov.

Základy betónové. Zvislé konštrukcie - z kameňa ako prevažujúce. Krovná konštrukcia stavby je sedlová hambálková. Krytina strechy na krove je kanadský šindel. Klampiarske konštrukcie - sú oplechovanie krovnej konštrukcie z pozinkovaného plechu, avšak chýbajú žľaby a zvody z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava -špárované murivo. Vnútorná úprava - špárované murivo. Podlaha špárovaný štiepaný kameň. Elektroinštalácia svetelná.     

Stavba prístrešku u stavby RD na parc.č.90/1

Vek stavby je 17 rokov. Stavba je bez deštrukčných zmien v nosných konštrukciách. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia stavby a životnosť bola určená na 50 rokov.

Základy sú iba pätky. Zvislé konštrukcie - drevená nosná konštrukcia s jednostrannou výplňou iba do 1/3 iny. Stropy - podbitie krovu. Krovná konštrukcia stavby je pultová. Krytina strechy na krove je kanadský šindel ako prevažujúca a v časti sú zvárané živičné pásy. Klampiarska konštrukcia z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava - náter. Vnútorná úprava - náter.  Dvere rámové s výplňou. Podlaha keramická dlažba.

Stavba chlieva na parc.č. 90/2

Vek stavby je 17 rokov. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia stavby a životnosť bola určená na 50 rokov.

Základy betónové bez podmúrovky. Zvislé konštrukcie - murované z Ytongu na 15 cm. Krovná konštrukcia stavby je pultová. Krytina strechy na krove je škridla jednoduchá. Dvere latové tesársky zbíjané. Podlaha je betónová hrubá.

Stavba prístrešku u chlieva na parc.č. 90/2

Vek stavby je 7 rokov. Stavba je bez deštrukčných zmien v nosných konštrukciách. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia stavby a životnosť bola určená na 30 rokov.

Základy - nie sú. Zvislé konštrukcie - drevená nosná konštrukcia bez výplne, iba Kari rohož. Krovná konštrukcia stavby je pultová. Krytina strechy na krove na báze umelých hmôt. Dvere latové tesársky zbíjané.

Stavba skladu dreva s kotercom na parc.č. 90/2

Vek stavby je 9 rokov. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia stavby a životnosť bola určená na 50 rokov.

Základy - nie sú. Zvislé konštrukcie - drevená nosná konštrukcia s jednostranným latovaním. Krovná konštrukcia stavby je pultová. Krytina strechy na krove - bituménové dosky.

Plot odd. pozemok v časti vstupu do domu z dvora

Plot situovaný v časti vstupu do domu z hornej ulice smerom do dvora s dĺžkou 18,32 m. Plot  je zhotovený na betónových základových konštrukciách i s podmúrovkou a vrchnej časti z osadených kovových stĺpikov s prichytenej kovovej rámovej konštrukcie s prichyteným zvislým latovaním. Celková dĺžka plotu je 18,32 m a s výškou výplne 1,17 m.  Životnosť bola určená na 30 rokov. Do plota sú osadené plotové vráta a vrátka kovovej konštrukcie so zvislou latovou výplňou.

Plot odd. pozemok v časti záhrady

Plot situovaný od ulice v časti záhrady s dĺžkou 99,0 m a a s výškou pletiva 1,40 m. Pletivo je uchytené ku kovovým stĺpikom v zemi uchytených s obetónovaním. Pohľadová plocha výplne je 138,60 m2. Skorodovateľnosť je viditeľná . Životnosť boa určená na 30 rokov.

Plot odd. pozemok v čele pozemku od ulice

Plot situovaný od ulice v čele pozemku. Plot  je zhotovený na betónových základových konštrukciách i s podmúrovkou s vymurovanými stĺpmi z bielych tehál do ktorých sú uchytené drevené vložky s uchytením cez kovové profily. Celková dĺžka plotu je 18,15 m a s výškou 1,20 m. Životnosť bola určená na 40 rokov. Do plota sú osadené kovové vrátka s drevenou výplňou.

Oporné múry vedúce ku stavbe besiedky

Kamenný oporný múr s vypočítanou kubatúrou 2,30 m3.o.p..Predpokladaná životnosť bola určená na 50 rokov.

Spevnené betónové plochy- zámková dlažba

Spevnené plochy zo zámkovej dlažby s umiestnením v časti dvora pred garážou o ploche 53,26 m2. Predpokladaná životnosť bola určená na 40 rokov.

Spevnené betónové plochy- keramická dlažba

Spevnené betónové plochy s umiestnením v časti dvora pri stavbe prístrešku u domu o ploche 2,86 m2. Predpokladaná životnosť bola určená na 35 rokov.

Oporné múry vytvárajúc lemy u vstupné chodníka do dvora

Kamenný oporný múr s vypočítanou kubatúrou 0,39 m3.o.p so situovaním vedľa chodníka so vstupom na pozemok. Predpokladaná životnosť bola určená na 50 rokov.

Spevnené betónové plochy- štiepaný kameň vypadaný

Spevnené plochy s umiestnením v časti dvora o ploche 8,84 m2 zhotovené zo štiepaného kameň s narušenou štruktúrou vytvárajú spojovací chodník od vrátok vedľa domu. Predpokladaná životnosť bola určená na 25 rokov.

Oporný múr z kameňa do "L" ka

Kamenný oporný múr s vypočítanou kubatúrou 2,61 m3.o.p s umiestnením v časti dvora. Predpokladaná životnosť bola určená na 50 rokov.

Spevnené betónové plochy- štiepaný kameň

Spevnené plochy s umiestnením v časti dvora o ploche 24,55 m2 zhotovené zo štiepaného kameňa s uložením do betónu. Predpokladaná životnosť bola určená na 40 rokov. 

Čistiaca šachta pri dome

Betónová čistiaca šachta pri dome s vypočítanou kubatúrou 0,1 m3.o.p. Predpokladaná životnosť bola určená na 50 rokov.

Kanalizačná prípojka- dažďová

Kanalizačná prípojka s odhadovanou dĺžkou 35,0 m z PVC potrubia s priemerom 100 mm. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1998. Predpokladaná životnosť bola určená na 50 rokov.

Kanalizačná prípojka -splašková

Kanalizačná prípojka s odhadovanou dĺžkou 19,0 m z PVC potrubia s priemerom 150 mm vedúca do žumpy umiestnenej v čelnom oplotení. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1998. Predpokladaná životnosť bola určená na 80 rokov.

Oporný múr z prefa tvaroviek

Oporný múr z prefa tvaroviek s umiestnením pri garáži s vypočítanou kubatúrou 1,37 m3.o.p. Predpokladaná životnosť bola určená na 50 rokov.

Záhonové obrubníky

Záhonové obrubníky okolo spevnených plôch  o dĺžke 146 m. Predpokladaná životnosť bola určená na 40 rokov.

Prípojka zemného plynu

Prípojka zemného plynu s bodom napojenia so vzdialenosťou 3,0 od bodu napojenia s vyvedením po ohradu. Predpokladaná životnosť bola určená na 50 rokov.

Žumpa

Betónová žumpa s umiestením pod čelným oplotením so zásahom i do verejného priestranstva s odhadovanou kubatúrou 22,80 m3.o.p. Predpokladaná životnosť bola určená na 80 rokov.

Prípojka elektriny do stavby RD

Káblová vzdušná prípojka elektriny na 380 V s pripojením na verejný rozvod s odhadovanou dĺžkou 12,0 m. Predpokladaná životnosť bola určená na 50 rokov.

Spevnené betónové plochy okolo domu

Spevnené betónové plochy s umiestnením okolo domu o ploche 16,32 m2. Predpokladaná životnosť bola určená na 30 rokov.

Osvetlenie dvora + prípojka do besiedky

Prípojka elektriny cez 2 ks záhradných samostatne stojacich záhradných lám ako i prípojka elektriny do drobnej stavby besiedky s dĺžkou 30,0 m. Predpokladaná životnosť bola určená na 50 rokov

Vonkajšie svietidlá

2 ks záhradných samostatne stojacich lámp. Predpokladaná životnosť bo určená na 30 rokov

Prípojka do garáže

Káblová zemná prípojka elektriny na 380 V vedená z domu do garáže s odhadovanou dĺžkou 10,0 m. Predpokladaná životnosť bola určená na 50 rokov.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle
§ 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Záložné právo v prospech Československá obchodná banka, a.s., so sídlom Michalská 18, 815 63 Bratislava IČO: 36 854 140 na základe V 35/13 , zo zmluvy č.263400, 264789/Zal/1 uzatvorenej zo dňa 8.1.2013 ( na CKN 70/2,90/1, 90/2, 90/3, 90/4, 90/5, 93/3, č.s. 122 na CKN 90/1, č.s. 616 na CKN 90/5 ) - pol.17/13
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 54.400,-EUR (slo48.960,-EUR (slovom: štyridsaťosemtisícdeväťstošesťdesiat eur)
K. Najnižšie podanie bolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Judr. Martin Hatara
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 00
c) Názov obce xxxxxxx d) PSČ 00000
e) Štát xxxxxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 00000000
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 201/2015, ktorý vypracoval znalec Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: pozemné stavby, odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 912898. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 13.11.2015
Suma ohodnotenia: 54.400,-EUR (slovom: päťdesiatštyritisícštyristo eur)