Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 28/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 11.2.2016
  • Značka:
  • X000939
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 138/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Prima banka Slovensko, a. s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Hodžova
b) Orientačné/súpisné číslo 11
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 31575951
C. Miesto konania dražby Hotel Golden Hoffer****, Farská 1315/41, 949 01 Nitra, meeting room
D. Dátum konania dražby 03. 03. 2016
E. Čas konania dražby 14:00 hod.
F. Kolo dražby 3. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 76, katastrálne územie Výčapy- Opatovce, Okresný úrad Nitra –  katastrálny odbor, obec Výčapy- Opatovce, okres Nitra a to:

 

Pozemky – parcely registra „C“:

parcelné číslo: 1261/6, výmera: 1242 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

 

Stavby:

súpisné číslo: 629, na parcele číslo 1261/6, druh stavby: rodinný dom, popis stavby: rodinný dom

 

Príslušenstvo, ktoré nie je zapísané alebo sa nezapisuje do listu vlastníctva najmä: stavba garáže na parc. č. 1261/6, stavba letnej kuchyne na parc. č. 1261/6, stavba prístreškov u stavby RD na parc. č. 1261/6,  stavba prístrešku nad terasou u poschodia RD, plot odd. pozemok v čele pozemku, plot odd. pozemok z bočnej strany od ulice, časť1, plot odd. pozemok z bočnej strany v časti záhrady časť 2, plot odd. pozemok medzi domom a stavbou garáže, studňa na parc. č. 1261/6- vŕtaná, prípojka elektriny do stavby rod. domu, prípojka vody z obecného vodovodu, armatúrna šachta pri studni, vodomerná šachta, kanalizačná šachta, vonkajšie schody umožňujúce  vstup do domu, prípojka kanalizácie- splašková, podzemná pivnica, vstup do podzemnej pivnice, prípojka plynu, spevnené plochy z betónu, prípojka vody zo studne, domáca vodáreň a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“.

Predmet dražby sa draží v podiele: 1/1

H. Opis predmetu dražby

Stavba RD so s.č. 629 na parc.KN č.1261/6

1. Podzemné podlažie

Osadenie do terénu do 2,0 m bez zvislej izolácie. Murivo sendvičové- zateplenie z vonka s polystyrénovými doskami, vlastník uvádza aj zateplenie z vnútra. Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy sú železobetónové. Klampiarske konštrukcie ostatné - parapety z pozinkovaného plechu. Fasádne omietky - sú  omietky na báze umelých hmôt 3 x do 1/3 iny. Schody s povrchovou úpravou z keramickej dlažby. Dvere sú dyhované i s presklením. Okná sú osadené "Euro". Dlažby a podlahy ostatných miestností - keramické dlažby. Vykurovanie ústredné podlahové teplovodné ako prevažujúce. Elektroinštalácia 380 V. Rozvod studenej a teplej vody s pozinkovaným potrubím. Inštalácia zemného plynu.  Kanalizácia do verejnej stoky 1 x PVC potrubie.  Zdroj teplej vody - obojživelník. Zdroj vykurovania - osadený kotol ÚK na plynné palivo- uvažujem s ním u prízemia. Vnútorné vybavenie- vaňa plástová rohová, umývadlo 1 x. Vodovodné batérie - 1 x pákové nerezové so sprchou a pákové nerezové 1 x. Záchod je osadený splachovací bez umývadla. Vnútorné obklady - v prevažnej časti kúpelne nad 1,35 m výšky a vane. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením.

1. Nadzemné podlažie

Základy betónové - objekt s podzemným podlažím s vodorovnou izoláciou. Murivo sendvičové - škvárobetónové tvárnice so zateplením s polystyrénovými doskami. Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy - železobetónové. Krov nízky stanový s vytvorenou stolicou. Krytina strechy je plech pozinkovaný s poplástovaním. Klampiarske konštrukcie s pozinkovaného plechu, žľaby, zvody a záveterné lišty. Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Fasádne omietky - 4 x nad 2/3 iny omietky na báze umelých hmôt. Schody s povrchovou úpravou z keramickej dlažby. Dvere hladké alebo zasklené. Okná sú "Euro". Okenné žaluzie sú kovové.  Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - veľkoplošné parkety. Dlažby a podlahy ostatných miestností - veľkoplošné keramické dlažby. Vykurovanie teplovodné podlahové ako prevažujúce. Elektroinštalácia svetelná i motorická. Domáci telefón s rozvodmi pod omietkou. Rozvod studenej a teplej vody s pozinkovaným potrubím. Inštalácia zemného plynu.  Kanalizácia do verejnej stoky 1 x PVC potrubie.  Zdroj vykurovania - osadený kotol ÚK na plynné palivo. Vybavenie kuchyne- osadený sporák plynový s elektrickou rúrou, osadený odsávač pár, osadené umývadlo drezové nerezové, kuchynská linka na báze dreva s rozvinutou šírkou 4,26 m.  Vnútorné vybavenie-  umývadlá 2 x, samostatná sprcha. Vodovodné batérie - 1 x pákové nerezové so sprchou a pákové nerezové 3 x. Záchod je osadený splachovací bez umývadla. Vnútorné obklady - v prevažnej časti kúpelne nad 1,35 m výšky, WC nad 1,0 m ako i v kuchyni pri sporáku a dreze. Elektrický rozvádzač je s automatickým istením.

2. Nadzemné podlažie

Murivo sendvičové - škvárobetónové tvárnice so zateplením s polystyrénovými doskami. Deliace konštrukcie sú tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy - železobetónové v čast prístavby je iba podbitie  krovnej konštrukcie ktoré však má menšie zastúpenie. Klampiarske konštrukcie ostatné z pozinkovaného plechu. Fasádne omietky - 4 x nad 2/3 iny omietky na báze umelých hmôt. Schody s povrchovou úpravou z keramickej dlažby. Dvere hladké alebo zasklené. Okná sú "Euro". Okenné žaluzie sú kovové.  Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - PVC položený ako prevažujúce. Dlažby a podlahy ostatných miestností - veľkoplošné keramické dlažby. Vykurovanie teplovodné s plechovými radiátormi. Elektroinštalácia svetelná. Domáci telefón s rozvodmi pod omietkou. Rozvod studenej a teplej vody s plastového potrubia. Kanalizácia do verejnej stoky 1 x PVC potrubie. Vnútorné vybavenie-  vaňa plástová rohová, umývadlá 2 x, bidet 1 x. Vodovodné batérie - 1 x pákové nerezové so sprchou a pákové nerezové 2 x. Záchod je osadený splachovací bez umývadla. Vnútorné obklady - v prevažnej časti kúpelne nad 1,35 m výšky, WC nad 1,0 m.

Stavba garáže na parc.č. 1261/6

Stavba garáže postavená na parc.KN č.1261/6 so stavebno technickým stavom v časti prízemia uvedenom. Dispozične stavba pozostáva z miestnosti ako i ďalšej skladovej miestnosti a chlievovej časti. Deštrukčné zmeny v základových konštrukciách, alebo v obvodovom murive nie sú viditeľné a tak životnosť stavby bola určená vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie na 80 rokov.  

1. Nadzemné podlažie

Základy - betónové, podmúrovka betónová. Zvislé konštrukcie -murované z pálených tehál do 30 cm. Stropy sú trámčekové bez podhľadu. Krov je pultový. Krytina strechy na krove sú vlnité eternitové dosky Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu.  Vonkajšia úprava povrchov - brizolitové omietky. Vnútorná úprava povrchov vápenné hladké omietky. Okná drevené jednoduché. Podlaha je cementový poter. Elektroinštalácia je urobená na 380 V. Vráta kovovej konštrukcie s plechovou výplňou. Montážna jama nad 2,0 m2.

Stavba letnej kuchyne na parc.č.1261/6

Stavba letnej kuchyne postavená na parc.KN č.1261/6 v pokračovaní vedľa stavby garáže so stavebno technickým stavom v časti prízemia uvedenom. Dispozične stavba pozostáva z miestnosti kuchyne.  

Deštrukčné zmeny v základových konštrukciách, alebo v obvodovom murive nie sú viditeľné a tak životnosť stavby bola určená vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie na 80 rokov.  

1. Nadzemné podlažie

Základy - betónové, podmúrovka betónová. Zvislé konštrukcie -murované z pálených tehál do 30 cm. Stropy sú trámčekové s podhľadom. Krov je pultový. Krytina strechy na krove sú vlnité eternitové dosky Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu.  Vonkajšia úprava povrchov - nie je. Vnútorná úprava povrchov vápenné hladké omietky. Dvere hladké alebo zasklené. Okná drevené jednoduché. Podlaha je cementový poter. Rozvod studenej vody. Elektroinštalácia je urobená na 220 V s ističmi. Kanalizácia z kuchyne. Vnútorné vybavenie umývací drez smaltovaný s batériou, kuchynský sporák plynový a sporák na pevné palivo.

Stavba prístreškov u stavby RD na parc.č.1261/6

Stavba prístreškov u stavby RD v čele i z dvora na  parc.KN č.158/5 so stavebno technickým stavom v časti prízemia uvedenom. Deštrukčné zmeny v základových konštrukciách, alebo v nosných konštrukciách stavby nie sú viditeľné a tak životnosť stavby bola určená vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie na 40 rokov.  

1. Nadzemné podlažie

Základy - betónové iba pätky. Zvislé konštrukcie - drevená nosná konštrukcia bez výplne stien. Krov uvažujem pultový. Krytina strechy na krove je plech pozinkovaný s poplástovaním. Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava nie je. Vnútorná úprava povrchov nie je. Podlahy sú betónové hrubé. 

Stavba prístrešku nad terasou u poschodia RD

Stavba prístreškov nad terasou RD u poschodia so stavebno technickým stavom v časti prízemia uvedenom. Deštrukčné zmeny v základových konštrukciách, alebo v nosných konštrukciách stavby nie sú viditeľné a tak životnosť stavby bola určená vzhľadom na konštrukčné vyhotovenie na 40 rokov.  

1. Nadzemné podlažie

Zvislé konštrukcie - drevená nosná konštrukcia bez výplne stien. Krov uvažujem pultový. Krytina strechy na krove je plech pozinkovaný s poplástovaním. Klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Vonkajšia úprava - napustenie impregnáciou. Vnútorná úprava povrchov - napustenie impregnáciou.

Plot odd. pozemok v čele pozemku

Plot odd. pozemok od ulice v čele pozemku a z bočnej strany s označením ako plot č.1. Plot je zhotovený na betónových základových konštrukciách i s podmúrovkou a vrchnou časťou zhotovenej z murovaných stĺpov z bielych tehál a k nim, uchytených kovových vložiek s kovovou výplňou. Celková dĺžka plotu je 32,14 m a s výškou výplne 1 m. Pohľadová plocha výplne potom bude 32,14 m2. Životnosť je určená vzhľadom na technický stav a konštrukčné vyhotovenia na 50 rokov. Do plota sú osadené plotové vrátka kovovej konštrukcie s kovovou výplňou.

Plot odd. pozemok z bočnej strany od ulice, časť1

Plot odd. pozemok z bočnej strany od ulice s označením ako časť 2. Plot je zhotovený na betónových základových konštrukciách a vrchnej konštrukcie z kovových stĺpikov v zemi uchytených s obetónovaním a z prichyteného drôteného pletiva. Dĺžka plotu je 10 m a s výškou výplne 1,20 m. Pohľadová plocha výplne je 12,0 m2. Do plota sú osadené plotové vráta a vrátka kovovej konštrukcie s kovovou výplňou. Životnosť je určená vzhľadom na technický stav na 50 rokov.

Plot odd. pozemok z bočnej strany v časti záhrady, časť2

Plot odd. pozemok z bočnej strany od záhrady s označením ako časť 2. Plot je zhotovený z osadených kovových stĺpikov v zemi uchytených s obetónovaním a z prichyteného drôteného pletiva. Dĺžka plotu je 52 m a s výškou uvažovanej drôtenej výplne 1,50 m. Pohľadová plocha výplne potom bude 78,0 m2. Životnosť je určená vzhľadom na technický stav na 35 rokov.

Plot odd. pozemok medzi domom a stavbou garáže

Plot odd. pozemok v prieluke medzi garážou a domom. Stavba plota je murovaná na betónových základových konštrukciách bez podmúrovky s dĺžkou 3,30 m a s výškou 1,20 m Pohľadová plocha výplne je potom 3,960 m2. Životnosť je určená vzhľadom na technický stav na 50 rokov.

Studňa na parc.č. 1261/6 - Vŕtaná

Studňa kopaná s priemerom 500 mm s odhadovanou hĺbkou 8,0 m s umiestnením v časti dvora. Hĺbku studne uviedol vlastník nehnuteľnosti. Stavba studne bola vyhĺbená v roku 1971 spolu so stavbou RD.  Životnosť studne je určená na 100 rokov.

prípojka elektriny do stavby rod.domu

Káblová vzdušná prípojka elektriny na 380 V s odhadovanou dĺžkou 15,0 m, vedúca zo stĺpa  osadeného v zelenom páse neďaleko domu. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 1985. Predpokladanú životnosť bola určená na 50 rokov.

prípojka vody z obecného vodovodu

Prípojka vody s odhadovanou dĺžkou 11 m. Bod napojenia je vo vzdialenosti 8,0 m od hranice pozemku a následne vedúca cez VŠ dvorom do stavby RD. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 2008. Predpokladanú životnosť je určená na 50 rokov.

armatúrna šachta pri studni

Betónová armatúrna šachta s umiestnením pri studni s vypočítanou kubatúrou 17,43 m3.o.p. U Predpokladaná životnosť bola určená na 50 rokov.

vodomerná šachta

Betónová vodomerná šachta s vypočítanou kubatúrou 1,94 m3.o.p. s umiestnením v časti pri čelnom oplotení. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 2008. Predpokladaná životnosť je určená na 50 rokov.

kanalizačná šachta

Revízna  kanalizačná šachta pri oplotení z bočnej strany s vypočítanou kubatúrou 1,94 m3.o.p. Predpokladaná životnosť je určená na 50 rokov.

vonkajšie schody umožňujúce vstup do domu

Vonkajšie schody s uložením na teréne s pôdorysom do oblúkov s počtom 2 ks a s dĺžkami 2,25 m a 3,20 m. Predpokladaná životnosť je určená na 50 rokov.

prípojka kanalizácie-splašková

Prípojka kanalizácie s odhadovanou dĺžkou 11,50 m s priemerom 150 mm s vývodom z bočnej strany domu s prechodom cez revíznu šachtu. Bod napojenia od hranice pozemku je 8,50 m. Predpokladaná životnosť je určená na 80 rokov.

podzemná pivnica

Betónová podzemná pivnica s rovným železobetónovým stropom s umiestnením v prieluke medzi domom a stavbou garáže. Predpokladaná životnosť je určená na 60 rokov.

vstup do podzemnej pivnice

Vstupné schodište do podzemnej pivnice s vypočítanou kubatúrou 4,97 m3.o.p. Predpokladaná životnosť je určená na 60 rokov.

prípojka plynu

Prípojka plynu s nameranou dĺžkou 5,0 m s bodom pripojenia 2,0 m od hranice pozemku na hlavný rozvod. Prípojka plynu bola vybudovaná v roku 1994. Predpokladaná životnosť je určená na 50 rokov.

spevnené plochy z betónu

Spevnené plochy zhotovené z betónu v časti dvora.  Predpokladaná životnosť je určená na 30 rokov.

prípojka vody zo studne

Prípojka vody s odhadovanou dĺžkou 5,0 m. Bod napojenia je v studni umiestnenej na dvore. Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 2004. Predpokladaná životnosť je určená na 50 rokov.

domáca vodáreň

Domáca vodáreň s  umiestnením v manipulačnej šachte pri studni.

Vonkajšia úprava bola vybudovaná v roku 2004. Predpokladaná životnosť je určená na 30 rokov.

Pozemky - Pozemok sa nachádza v intraviláne obce Výčapy Opatovce vo výbornej polohe vzhľadom k centru obce. Pozemok je s kultúrou a s využitím ako zastavaná plocha a dvor a v zadnej časti záhrada. Polovica pozemku je so samostatným prístupom z ulice a môže byť stavebným pozemkom. V predmetnej lokalite je vybudovaná okrem elektriny, rozvodu tlf. i plynovod a vodovod, ako i kanalizačný rozvod.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Záložné právo v prospech Dexia banka Slovensko a.s., Hodžova 11, Žilina, IČO: 31 575 951, podľa V 2879/10 zo dňa 22.7.2010 na nehnut. reg.,C' p.č.1261/6, stavba: rodinný dom s.č.629 na p.č.1261/6 - 141/2010
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 207/2015, ktorý vypracoval znalec Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby, Odhad hodnoty nehnuteľnosti, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znalca 912898. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 21.11.2015
Suma ohodnotenia: 86.700,- EUR
K. Najnižšie podanie 75.000,- EUR
L. Minimálne prihodenie 1.000,- EUR
M. Dražobná zábezpeka a) výška 10.000,- EUR
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. Bezhotovostný prevod alebo vklad na účet dražobníka č. SK48 5600 0000 0094 4299 2001, vedený v Prima banka Slovensko a. s. s variabilným symbolom 1382016
2. V hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo v mieste konania dražby.
3. Banková záruka.
4. Notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. Originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka, 2. Hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky, 3. Originál alebo overená kópia preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. Originál alebo overenú kópiu dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby alebo v hotovosti.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom alebo vkladom na účet dražobníka č. SK48 5600 0000 0094 4299 2001, vedený v Prima banka Slovensko a. s. , s variabilným symbolom 1382016 a to do 15 dní odo dňa skončenia dražby v prípade, že suma dosiahnutá vydražením presiahne sumu 6.640,-EUR v opačnom prípade hneď po ukončení dražby
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín: 16.02.2016 o 11:45 hod. 2. termín: 02.03.2016 o 11:45 hod.
Miesto obhliadky na adrese nehnuteľnosti
Organizačné opatrenia Záujemcovia o obhliadku sa ohlásia aspoň jeden deň pred konaním obhliadky na tel. č.: 02/5949 0120, Po- Pi , 8 00- 16 00. V zmysle § 12 ods. 2 a § 13 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách je vlastník predmetu dražby, držiteľ alebo nájomca povinný umožniť riadnu obhliadku predmetu dražby v stanovených termínoch.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí.
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby nesie vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul Judr.
b) meno Marta
c) priezvisko Pavlovičová
d) sídlo Šafárikovo námestie 4, 81102 Bratislava