Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 28/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 11.2.2016
  • Značka:
  • X000947
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 1033/2015
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel EMPIRE, J. Hajdóczyho 11, 917 01 Trnava, miestnosť „veľká zasadačka“
D. Dátum konania dražby 08. 02. 2016
E. Čas konania dražby 09:20 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č. 3106, katastrálne územie: DUNAJSKÁ STREDA, Okresný úrad Dunajská Streda – katastrálny odbor, obec Dunajská Streda, okres Dunajská Streda

 

Pozemky - parcely registra "C"

• parcelné číslo: 2593/2, výmera: 321m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria
• parcelné číslo: 2593/11, výmera: 183m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

 

Stavby:

• súpisné číslo: 811, na parcele č. 2593/11, druh stavby: rodinný dom, popis stavby: rodinný dom

 

Príslušenstvo, ktoré sa nezapisuje do LV, najmä: uličné brány, dvorný plot – plechový plný, dvorný plot – strojné pletivo, prípojka vody, vodomerná šachta, prípojka kanalizácie, kanalizačná šachta, prípojka plynu, elektrická prípojka, betónové spevnené plochy, spevnené plochy z betónovej zámkovej dlažby, vonkajšie schody na terasu a na úroveň 2.NP, vonkajšie schody do suterénu, vonkajšie schody ako hlavný vstup do rodinného domu z uličnej strany a pod.


Predmet dražby sa draží tak ako stojí a leží.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom na ulici Mierová 21, súpisné číslo 811 na parc. KN č. 2593/11, k.ú. Dunajská Streda

POPIS STAVBY

Rodinný dom na ulici Mierová 21, súpisné číslo 811 na parc. KN č. 2593/11, k.ú. Dunajská Streda je situovaný ako samostatne stojací objekt v rámci širšieho centra v meste Dunajská Streda, okres Dunajská Streda. Na základe zápisu uvedeného na liste vlastníctva číslo 3106, k.ú. Dunajská Streda -  Tituly nadobudnutia - rozhodnutie o urč.súp.čísla - bola stavba daná do užívania v roku 2007. Konštrukčné, materiálové ako aj technické vyhotovenie rodinného domu zodpovedá uvedenému obdobiu. Vzhľadom na použité stavebné materiály ako aj kvalitu vyhotovenia, životnosť objektu bola určená na 90 rokov za predpokladu zabezpečenia primeranej údržby.

Rodinný dom je celkovo trojpodlažný murovaný objekt obdĺžnikového pôdorysu so šikmou strechou, obsahuje suterén (1.PP), prízemie (1.NP) a obytné podkrovie (2.NP). V čase obhliadky bol rodinný dom obývaný, plne užívania schopný. Rodinný dom je napojený na verejné inžinierske siete - vodovodnú, kanalizačnú, plynovú a elektrickú.

Dispozičné riešenie:

1.PP: Suterén sa nachádza pod celou časťou pôdorysu objektu. Pozostáva z centrálnej haly so schodiskom, z ktorej sú prístupné ostatné priestory. Nachádza sa tu plynová kotolňa, miestnosť skladu a fitnes. V rámci suterénu sa ďalej nachádzajú dve samostatné "bytové" jednotky prístupné v rámci suterénu ako aj samostatnými vstupmi z exteriéru, ktoré každá obsahuje dve miestnosti, kuchynský kút, kúpeľňu a samostatnú miestnosť WC. 

1.NP: Prízemie obsahuje komunikačné priestory, kuchyňu s jedálňou, obývaciu izbu, dve ďalšie obytné miestnosti, kúpeľňu, šatník a schodiskový priestor. Súčasťou prízemia je terasa v zadnej časti za rodinným domom. 

2.NP: Obytné podkrovie bolo v čase obhliadky prístupné samostatným exteriérovým schodiskom v zadnej časti za rodinným domom. Interiérové schody z úrovne 1.NP na 2.NP boli stavebne uzatvorené.  2.NP obsahuje predsieň, halu, kúpeľňu, samostatnú miestnosť WC, dve obytné izby a kuchyňu. Do uličnej časti aj do dvora sa nachádzajú dve loggie ako súčasť zastavanej plochy podlažia. Loggia do dvora zároveň slúži ako závetrie. Z haly je prístupná neobytná povalová časť rodinného domu.

Konštrukcia a vybavenie:

Základy rodinného domu sú betónové pásové s vodorovnou izoláciou. Obvodové nosné murivo suterénu je z časti monolitického betónu, z časti murované z keramických tvaroviek ako sendvičové so vzduchovou medzerou, ostatné nosné murivá ako aj vnútorné deliace priečky sú murované z keramických tvaroviek. Nadzemné podlažia sú murované z keramických tvaroviek ako sendvičové murivo s vnútornou vzduchovou vrstvou hrúbky 500mm. Stropné konštrukcie sú z rovným podhľadom, stropná konštrukcia 2.NP je realizovaná ako zavesený SDK podhľad na drevenej krovnej konštrukcii zastrešenia. Zastrešenie objektu je riešené šikmou sedlovou strechou, krytina na streche je z pálených tašiek - Bobrovka. Klampiarske konštrukcie strechy z pozinkovaného plechu úplné, ostatné z hliníkového plechu. Fasádna omietka je z ušľachtilých materiálov. Okná sú plastové s izolačným zasklením, doplnené o interiérové žalúzie. Vstupné dvere do rodinného domu sú plastové. Vnútorné dvere sú drevené hladké, v suteréne osadené v oceľových zárubniach, na nadzemných podlažiach v obložkových zárubniach. Vnútorné omietky v suteréne sú vápenné hladké, nadzemných podlaží prevažne sadrové stierkové. Podlahy sú riešené podľa využitia. V suteréne je vo všetkých miestnostiach na podlahe keramická dlažba. Povrchy podláh nadzemných podlaží v obytných miestnostiach sú z veľkoplošných laminátových parkiet, v ostatných miestnostiach je na podlahe keramická dlažba. Vykurovanie rodinného domu je riešené ako ústredné teplovodné, rozvody z medených rúr. V suteréne je vykurovanie riešené ako radiátorové, na nadzemných podlažiach ako podlahové. Zdrojom vykurovania je plynový kotol umiestnený v kotolni v suteréne rodinného domu. Rozvody studenej a teplej vody z pozinkovaného potrubia. Príprava TÚV je riešená elektrickým zásobníkovým ohrievačom v kombinácii s ohrevom z kotla ÚK umiestnený v priestore kotolne v suteréne. Elektroinštalácia v rodinnom dome je svetelná. Elektrický rozvádzač s poistkovými automatmi sa nachádza na prízemí rodinného domu. V objekte sa nachádza rozvod zabezpečovacieho zariadenia, rozvody TV pod omietkou, na streche je realizovaný bleskozvod.

Technické vybavenie:

1.PP fitnes: 2x murovaný sprchovací kút, keramický obklad sprchy s pákovými vodovodnými batériami.

1.PP kotolňa: keramické umývadlo s pákovou vodovodnou batériou.

1.PP kuchynky "bytových jednotiek" obsahujú kuchynské linky z materiálov na báze dreva dĺžky 1,6m so zabudovanými nerezovými drezmi s pákovými vodovodnými batériami, keramický obklad stien pracovnej plochy po spodný okraj horných zavesených skriniek.

1.PP kúpeľne "bytových jednotiek" obsahujú sprchovacie kúty a keramické umývadlá s pákovými vodovodnými batériami, keramický obklad stien do výšky 1,25m.

1.PP samostatné miestnosti WC "bytových jednotiek" obsahujú WC misy kombi.

1.NP kuchyňa: kuchynská linka z materiálov na báze dreva dĺžky 4,2m so zabudovaným kuchynským nerezovým drezom s pákovou vodovodnou batériou, sklokeramická elektrická varná doska, elektrická rúra, digestor, umývačka riadu, keramický obklad pracovnej plochy kuchynskej linky po spodný okraj horných zavesených skriniek.

1.NP kúpeľňa obsahuje keramické umývadlo a sprchovací kút s pákovými vodovodnými batériami, WC misu kombi, keramický obklad stien do výšky 1,33m.

2.NP kuchyňa: kuchynská linka z materiálov na báze dreva dĺžky 4,4m so zabudovaným kuchynským nerezovým drezom s pákovou vodovodnou batériou, elektrická varná doska, elektrická rúra.

2.NP kúpeľňa obsahuje keramické umývadlo a hydromasážnu plastovú vaňu s pákovými vodovodnými batériami,  keramický obklad stien do výšky 1,68m.

2.NP samostatná miestnosť WC je WC misa kombi a keramické umývadlo s pákovou vodovodnou batériou.

Na 2.NP sa nachádzajú celkovo 3 vstavané skrine.

PRÍSLUŠENSTVO

Uličné brány na parc. KN č. 2593/2

Uličné brány na parc. KN č. 2593/2 oddeľujú dvornú časť pozemku od uličného priestranstva. Uličná brána z pravej strany je plechová plná, uličná bránka z ľavej strany je oceľová rámová s tyčovinovou výplňou. Užívanie od roku 2007, predpokladaná životnosť 50 rokov

Dvorný plot na parc. KN č. 2593/2 - plechový plný

Dvorný plot na parc. KN č. 2593/2 - plechový plný oddeľuje priestor dvora od susedných pozemkov v prednej časti. Výplň plota je z trapézového plechy výšky 1,86m na oceľových stĺpikoch. Základy plota zároveň tvoria oporný múr prístupu do suterénu. Plot vybudovaný v roku 2007, predpokladaná životnosť 50 rokov

Dvorný plot na parc. KN č. 2593/2 - strojné pletivo

Dvorný plot na parc. KN č. 2593/2 - zo strojného pletiva oddeľuje priestor dvora od susedných pozemkov v zadnej časti, v pokračovaní plota z trapézového plechu. Výplň plota je zo strojného pletiva na oceľových stĺpikoch výšky 1,60m. Plot vybudovaný v roku 2007, predpokladaná životnosť 30 rokov.

Prípojka vody na parc. KN č. 2593/2

Prípojka vody je vedená od hranice pozemku, parc. KN č. 2593/2 cez vodomernú šachtu po objekt rodinného domu. Slúži pre potreby zásobovania objektu pitnou vodou. Vybudovaná bola spolu s objektom rodinného domu v roku 2007, predpokladaná životnosť 50 rokov. 

Vodomerná šachta na parc. KN č. 2593/2

Vodomerná železobetónová šachta vrátane vybavenia je situovaná na parc. KN č. 2593/2 pri objekte rodinného domu v uličnej časti. Slúži pre potreby odpočtu spotreby vody z verejného vodovodu. Vybudovaná bola spolu s objektom rodinného domu v roku 2007, predpokladaná životnosť 60 rokov. 

Prípojka kanalizácie na parc. KN č. 2593/2

Kanalizačná prípojka je vedená od rodinného domu cez kanalizačnú šachtu do verejnej kanalizačnej siete. Plastové potrubie priemeru 200mm. Vybudovaná bola spolu s objektom rodinného domu v roku 2007, predpokladaná životnosť 50 rokov

Kanalizačná šachta na parc. KN č. 2593/2

Kanalizačná šachta sa nachádza pred rodinným domom v uličnej časti pozemku. Vybudovaná bola spolu s objektom rodinného domu v roku 2007, predpokladaná životnosť 50 rokov. 

Prípojka plynu na parc. KN č. 2593/2

Plynový prípojka je vedená od merného miesta spotreby plynu po objekt rodinného domu.  Vybudovaná bola spolu s objektom rodinného domu v roku 2007, predpokladaná životnosť 50 rokov. 

Elektrická prípojka na parc. KN č. 2593/2

Zemná elektrická prípojka je vedená od merného miesta spotreby elektrickej energie po objekt rodinného domu. Vybudovaná bola spolu s objektom rodinného domu v roku 2007, predpokladaná životnosť 50 rokov. 

Betónové spevnené plochy na parc. KN č. 2593/2

Spevnená plocha z monolitického betónu je chodník na úrovni suterénu po ľavej strane rodinného domu. Začiatok užívania od roku 2007, predpokladaná životnosť 70 rokov

Spevnené plochy na parc. KN č. 2593/2 z betónovej zámkovej dlažby

Spevnené plochy na parc. KN č. 2593/2 z betónovej zámkovej dlažby sú realizované ako prístupové chodníky a plochy pre automobil. Začiatok užívania od roku 2007, predpokladaná životnosť 35 rokov.

Vonkajšie schody na terasu a na úroveň 2.NP na parc. KN č. 2593/11

Vonkajšie schody na terasu a na úroveň 2.NP na parc. KN č. 2593/11 s povrchom z keramickej dlažby na železobetónovej doske. Začiatok užívania od roku 2007, predpokladaná životnosť 75 rokov.

Vonkajšie schody do suterénu na parc. KN č. 2593/2

Vonkajšie schody do suterénu betónové monolitické na terén s povrchom zatretým. Začiatok užívania od roku 2007, predpokladaná životnosť 75 rokov

Vonkajšie schody ako hlavný vstup do rodinného domu z uličnej strany na parc. KN č. 2593/2

Vonkajšie schody ako hlavný vstup do rodinného domu z uličnej strany na parc. KN č. 2593/2 sú vytvorené z betónových prefabrikovaných dielcov. Začiatok užívania od roku 2007, predpokladaná životnosť 75 rokov.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle
§ 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami:

Záložné právo v prospech Československá obchodní banka ,a.s. Praha 1-Nové Mesto, PSČ 115 20 Na Příkopě 854/14 IČO:00001350 na základe záložnej zmluvy č.BRA/94250/111/2002 zo dňa 27.12.2002,V-54/03.

Záložné právo v prospech Československá obchodní banka,a.s.,Praha -Nově Město,115 20,Na Příkopě 854/14.IČO: 00001350 -V-2213/07

Záložné právo v prospech Československej obchodnej banky,a.s.,so sídlom Michalská 18,815 63 Bratislava,IČO:36 854 140 podľa V-6305/11 v.z.1/12

Exekučné záložné právo na zabezpečenie pohľadávky: Garber s.r.o., Malý trh 2/A, Bratislava 1, IČO: 46775609 na základe exekučného príkazu na zriadenie exekučného záložného práva č. EX 1249/15 - 50 zo dňa 7.7.2015, EÚ Trnava, JUDr. Peter Stano, Z-5374/15, č.z.2339/15
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením Na dražbe nebolo urobené ani najnižšie podanie.
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Matúš Bandurčin
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 00
c) Názov obce xxxxxxx d) PSČ 00000
e) Štát xxxxxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 00000000
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 229/2015, ktorý vypracoval znalec Ing. Ivan Šimek, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: pozemné stavby, odhad hodnoty nehnuteľností, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky pod číslom 914405. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 30.11.2015
Suma ohodnotenia: 151.000,-EUR (slovom: stopäťdesiatjedentisíc eur)